Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 18:22:39
|
|
|
|
tamaricapn
|
dali je neko radio vto u Valjevu a da je iz BG?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 18:40:04
|
|
|
|
17 joka
|
Kumo, nije mi vise mesto ovde zato necu svracati. virkacu da pratim puno je vas tu koje volim svim srcem samo zato
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 18:43:48
|
|
|
|
nata11
|
Joko ako ti nije mesto ovde ja stvarno neznam gde je. To sto ti se desilo jeste nepravedno i tesko ali to ne znaci da moras da prestanes da se nadas. Falices nam, ne idiii
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 19:12:00
|
|
|
|
Bebana17
|
Tamarice, ja se tek spremam za vto u Valjevu, a iz Beograda sam. Krajem novembra bih trebalo da počnem sa stimulacijom.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 19:16:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Joko mila,ja se sa vama kratko druzim,ali izuzetno mi brija vase drustvo.Ti si bila sa mnom i uz mene kada mi je najteze bilo.Nw idi nikudaaaaaaaa
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 20:56:11
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Bebana da li su ti na konsultacijama rekli da odradis jos koje analize i da li su ti rekli tacan datum sledeceg odlaska? Pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 21:20:05
|
|
|
|
imperial
|
Danas mi je 7.dan transfera i skoro ceo dan me bolucka stomak,kao kad treba da dobijem samo blaže,da li je to normalno,molim devojke koje su prošle kroz ovo da pišu,baš bi mi značilo,pozdrav za sve a posebno za našu hrabru Joku
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 21:29:49
|
|
|
|
dunja RR
|
Normalno je Impa, no sikiriki
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 22:10:58
|
|
|
|
Štetica
|
Imperijal normalno je. Samo ako nedaj boze krene bilo kakvo krvarenje odmah se javi u kliniku gde si radila da ti ukljuce progesteron injekcije.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 22:14:33
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka Kumo, nije mi vise mesto ovde zato necu svracati. virkacu da pratim puno je vas tu koje volim svim srcem samo zato Naravno da ti je mesto ovde,a znam doći ćeš kad te prođe tuga,daj sebi vremena...Volimo te Imperial brojiš sitno navijam i prašim
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 4.11.2013 23:31:38
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje, samo da vam se javim da sam krenula pre dva dana sa stimulacijom Ovaj put je kratak protokol i koristim gonal f. Prosli put nisam ni imala osecaj da se nesto desava ali ovaj put me jajnici bas bole. Kao kada dobijem. Jedva cekam prvi uz da vidim sta smo napravili Zelim nam da ovaj mesec bude puno i
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 7:56:48
|
|
|
|
erato
|
Joko mila, jako mi je žao. Nemam reči utehe...samo vi i dragi Bog znate kako vam je. Ti si divna osoba, prava dobra vila, a verujem i da ti je muž takav. Vas će Bog nagraditi, veruj u to. Možda vam je suđeno da imate vaše biološko dete, ili sa tvojim jajnim ćelijama i doniranom spermom. A o naslednim bolestima je uzalud razmišljati. Nikad se ne zna šta neko vuče od čukundede i čukunbabe, pa i kada je donacija u pitanju. Ko može da garantuje da oni nemaju neka nasledna oboljenja, kada se zna da se nešto može povući generacijama unazad. Veruj u sebe. I ne daj se! Bićeš ti mama, sigurna sam u to!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 13:19:33
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Samo da javim da sam danas vadila estradiol i da je posle 4dc sa gonalom 189 pg/mol. Referentne vrednosti su do 160. Sta vi mislite? Prvu vto mi nisu proveravali E2 do pred aspiraciju pa nemam sa cim uporediti
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 15:12:32
|
|
|
|
Bebana17
|
Palčice, prilikom konsultacija lekar mi je rekao da bi najkorisnije od svega bilo da uradim histeroskopiju pre postupka, jer je bitno znati šta ima u materici i kakva je situacija. Ja ću je uraditi u Betaniji. Pustio me je sam da biram kada ću ući u postupak, tj. mesec kada ćemo raditi vantelesnu. Ja sam odabrala ciklus u novembru (da bih stigla da uradim histeroskopiju). Za sledeći dolazak mi je tražio da uradim i one klasične nalaze što se nose internisti da da saglasnost na vantelesnu (krvna slika, urin urino kultura, biohemija,vreme koagulacije i krvarenja itd), i da ponovim briseve. Ne znam tačan datum početka procesa, tj. sledećeg odlaska, kada sam zvala da kažem da sam počela sa mikroginonom rekli su mi da ga pijem i da će pozvati kada me ukomponuju sa drugim zenama. Ja ću zvati kad budem pri kraju kutije da vidim za kada me planiraju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 15:18:01
|
|
|
|
plačljiva
|
Zna li neko šta je bilo sa tenderom?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 15:44:16
|
|
|
|
alex88
|
juce su otvorili tender za privatne klinike,za oko 450 parova,znace se verovatno do kraja meseca,ako ne i pre koje su klinike prosle.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 16:37:56
|
|
|
|
tillia
|
Počela danas sa stimulacijom!joooooj
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 16:42:30
|
|
|
|
PalcicaBg
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 Palčice, prilikom konsultacija lekar mi je rekao da bi najkorisnije od svega bilo da uradim histeroskopiju pre postupka, jer je bitno znati šta ima u materici i kakva je situacija. Ja ću je uraditi u Betaniji. Pustio me je sam da biram kada ću ući u postupak, tj. mesec kada ćemo raditi vantelesnu. Ja sam odabrala ciklus u novembru (da bih stigla da uradim histeroskopiju). Za sledeći dolazak mi je tražio da uradim i one klasične nalaze što se nose internisti da da saglasnost na vantelesnu (krvna slika, urin urino kultura, biohemija,vreme koagulacije i krvarenja itd), i da ponovim briseve. Ne znam tačan datum početka procesa, tj. sledećeg odlaska, kada sam zvala da kažem da sam počela sa mikroginonom rekli su mi da ga pijem i da će pozvati kada me ukomponuju sa drugim zenama. Ja ću zvati kad budem pri kraju kutije da vidim za kada me planiraju. Bebana hvala na odgovoru.Oni su ti rekli kad da pocnes sa mikroginonom,koliko dugo treba da ga pijes?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 17:25:37
|
|
|
|
Bebana17
|
Da, prilikom konsultacija, kada smo se dogovorili za postupak u novembarskom ciklus, rekao mi je da od drugog dana oktobarskog ciklusa pijem mikroginon (tada da radim i histeroskopiju), a da li ću ga piti duže od 21 dan (da bi me uštimali sa drugim ženama) to još ne znam, zvaću ih pred kraj kutije da ih pitam da li da nastavim drugu kutiju.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 18:07:12
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Aha,ok Bebana...Zelim ti da sto pre pocnes i da se zavrsi veeelikom betom.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 20:50:55
|
|
|
|
pari
|
Drage, danas mi je urađen transfer :-) 3 embriona vraćena :-) jedino što me od tad jako boli bešika, kao da mi se stalno jako piški i jako peče kad idem u wc... je l' imao neko takvo iskustvo? šta ste radile da prođe?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 21:01:39
|
|
|
|
Bebana17
|
Pari, ako si radila u narodnom frontu to je normalna pojava, jer rade transfer sa kateterom (bol je grozna, kao da piškiš žilete). Prođe za dan-dva samo od sebe. Ja sam malo i krvarila. Ali da je neugodno i bolno, jeste. A ako nisi radila u frontu, onda ne znam zašto je tako.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 21:17:11
|
|
|
|
pari
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 Pari, ako si radila u narodnom frontu to je normalna pojava, jer rade transfer sa kateterom (bol je grozna, kao da piškiš žilete). Prođe za dan-dva samo od sebe. Ja sam malo i krvarila. Ali da je neugodno i bolno, jeste. A ako nisi radila u frontu, onda ne znam zašto je tako. u frontu sam radila...to je to... Kako to ublaziti,smiriti? Pila sam caj...ne znam da li da popijem neki paracetamol tj.panadol...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 21:40:03
|
|
|
|
PalcicaBg
|
Bebana jos jedno pitanjce,jel ces putovati u Valjevo ili ces naci neki smestaj?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 5.11.2013 22:50:54
|
|
|
|
alex88
|
pari probaj da se umivas kamilicom,meni je prijala posle transfera.
|
|
|
Anketa
Spinalnavidra13Ako znate da idete na CR, za koju anesteziju biste se odluciletotalna (
54%)
spinalna (
46%)
Ukupan broj glasova: 109Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!