Torbica
|
Ijaoooo, obrisala mi se poruka! Nasmejaste me sa ovim nocnim nutelama. Elem, ja sam sa nasim pedijatrom vodila rat - s obzirom da su moji napredovali prvi mesec od 1.5-2.2 kg, rece zena - sa 6 nedelja treba da izbace nocni podoj! Sto se naravno nije desilo niti sam ja smatrala da treba tako rano da zavodim neki rezim. I naravno kritikovala me je na narednim kontrolama sto ne izbacujem, jer samo nedonosce treba da ima 8 obroka, bla-bla, a pritom su jako lepo napredovali. E, kad je meni instikt proradio, cerki sam sa punih 6 m i 10 dana ukinula. Dve noci se bunila bukvalno, kmekne zaspi, kmekne zaspi...i nije plakala neutesno, par puta po koji minut pa zaspi... Meni je bilo u glavi - da je gladna ne bi zaspala, jer ne place intenzitetom da bi se umorila od toga. Od trece noci spava celu i do dana danas tako. Bez da ista ttrazi nocu da pije, jer nikad nisam nudila, ni ja ne pijem nocu. Opet, sve je individualno, neko pije/piski/pije/piski...mi nemamo taj ritual. E sa decacima sam drugacije i malo ranije, obojica su bili 4 ipo meseca ali nisam odmah kao ceri izbacila sve. Nego posle kupanja/sisanja u 19 i 30 davala samim da dosisaju u snu pre mog spavanja oko 23, 23i30 i bili su mirni do 5-6h ujutro. Opet oko 2-3h su znali da kmeknu/zaspu, nista preterano, po mom instiktu. S tim da sam ovo radila kao prelazno resenje jer sam obojici sa 7 meseci izbacila i to dojenje oko 23. Bilo kako bilo, fakat je da smo razliciti, zato sami napisala da ako mislite da su vam deca gladna hranite ih. Ali i pitajte vaseg pedijatra. Ja sa mojima nisam radila nista sto nisam osetila instiktivno da je u redu, nikad. I tvrdim da ne moraju da znaju da pricaju sa 6 meseci da bi mi rekli da li su gladni. Ja sam dosta intuitivna, ma kao i svaka mama uostalom. Prosto sam osetila da je to to, a sobzirom da nije bilo cirkusa i da su prihvatili pravila igre u roku od par dana, to je bilo to. Pa ja ne bih pustila decu da se deru unedogled, niti bih mogla mirno da lezim i kuliram. Tako da, instikt ne vara, bar mene. Odoh da spavkim, sve vas