Torbica
|
Maslacak, kakvo razapinjanje, kakvi bakraci..... S obzirom da ste poceli sa cvrstom hranom, ne vidim problem? Dakle, ne znam kojim ste redosledom krenuli, nije ni bitno.. Sad, ja sam ovako. Jedan po jedan obrok zamenjivala, odnosno, ako ste uveli zitarice - kad dodtigne punu porciju (125ml u tom uzrastu) ne nudis da dosisa. Jedan manje. Povrce i meso, po istom principu, cim pojede 125 ml, tu je podoj zamenjen. I najzad voce po istom principu. To su tri podoja zamenjena. Vidi, kod nas se ne daje mleko u medjuvremenu, nego nakon obroka. Dakle, nema ono - koliko je jela beba, pa je ostavis da trazi kad bude gladna. Ne. Nego odmah nakon pojedene cvrste hrane, ponudis da dosisa. Moji su svo troje tako, po savetu pedijatra naravno, nisam ja neka prepametna, nego mi je i bilo logicno da pojede pun obrok (nebitan odnos mleka i hrane) nego da mi jede svakih sat vremena jer ako malo jede-malo sisa i tako u nedogled, nije mi bilo logicno. Neke mame tako rade. Ja samo mogu da kazem da imam jako lepo i pozitivno iskustvo sa svo troje dece. Svi su iskljucivo dojeni 6 meseci, tad krenuli sa hranom, prvo dvoje su oko 10 meseci ostali na dva podoja - ujutro/uvece a ovaj mali vrlo malo kasnije jer je 7-i mesec bojkotovao cvrstu hranu, pa je blizu 11 meseca ostao na dva podoja. Hocu da kazem - to postepeno ostavljanje jednog po jednog podoja nisu osetili, bukvalno, jer kad bi se lepo najlei hrane, nije im vise trebala sika. I nadalje ta dva podoja koja su preostala, svi su sami izbacili kad su hteli, izmedju 13-15 meseci. Eto, to je moje iskustvo, Jedino sto sam im do 6 meseci ukinula nocni podoj tako da nikad nije bilo sisanja nocu, otkad je krenula cvrsta hrana. Bice to sve ok, pozdrav