Snelle
|
Hvala Lesice i Milice. Sa Lanom je nisam koristila, nisam planirala ni sada, ali mm je pre nekih nedelju dana kupio sebi neku Surutku u prahu da pije jer kaže da je jako zdrava, pa sam mislila da pijem i ja zbog oslabljenog imuniteta. U sastavu piše: Surutka sadrži vitamine - riboflavin, kobalamin, folnu kiselinu i ostale hidrosolubilne vitamine. Takođe sadrži orotinsku kiselinu ili vitamin B13. Od mineralnih materija sadrži esencijalne makroelemente kao što su N, K, Ca, P, Mg, a od mikroelemenata Fe, J, Cu, Mn, Zn, Co, Se, Cd, Mo, Ni, V, Si, Sn, As, Hr i drugo. Prisutni PROTEINI u surutki su imunoglobulini (IgA, IgG, IgM), zatim lizozim, laktoperoksidaza, laktoferin, ksantinoksidaza i fibronektin. Sastav je fenomenalan, i kao što vidite ovde se među proteinima nigde ne spominje kazein, ali ako kažete da ga sigurno ima barem u malom procentu neću je piti. Elem, nisam pisala, Tash zna, ja sumnjam da moje dete ima alegiju na kazein, što zbog moje dijete pre pojave krvi, što jer je kfv izgledala potpuno drugačije od one koja se javila kod ćerke u stolici. Mislim da je kod njega krv izazvala Biogaja, jer mi je jedna mama rekla da je njoj pedijatar rekao kako se njenom detetu krv pojavila od Biogaje. Kad sam vratila film unazad, krv se i pojavila ubrzo nakon uvođenja Biogaja probiotika, i to dan ili dva nakon uvođenja. Nakon prve pojave krvi smo odmah otišli u bolnicu gde smo ležali tri dana. Ta tri dana mu nisam naravno davala Biogaju i stolice su bile uredne. Kad smo se vratili iz bolnice opet sam počela da mu dajem Biogaju, i sutradan se pojavila krv, nastavila sam sa korišćenjem ne sumnjajući na nju, pa se krv pojavila i nakon dva dana, uveče. Te večeri sam mu poslednji put dala probiotik i od tada više nije bilo krvi. Tako da nisam više sigurna da je kazein problem. Inače, u poslednjih mesec i po dana sam u ishranu vratila gluten, jaja, a od pre neki dan čak i soju (ne samu već kroz keks, neki posni eurokrem). Stolice su uredne, mnogo bolje nego ranije, sadržajnije, ne onako prolivaste i nema ih više na svaka tri, četiri dana, već svaki dan barem po jedna.