|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
16.9.2013 20:50:55   
Rosita
Gm, mi smo primili trecu doztj pentaxima nedavno, pedijatar zna za problematiku, nije rekao da ne smemo. Sad meni nije jasno- zasto ne bi smela vakcina? Znam da zive vakcine mogu da budu problem, ali ne znam drugo nista.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu guginamama)
Direktna veza do poruke: 1701
17.9.2013 9:40:41   
guginamama
Gastro nam je rekao da odlozimo vakcinu bar dve nedelje, ali se pitam sta ako ni do tad ne prodje bar krv u stolici, o sluzi da i ne ogvorimo....Mi treba da primimo drugu dozu infanrixa...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1702
17.9.2013 10:14:08   
Peace*
Nema brige, vakcine mogu da se odlažu!!!

Moj Marko je primio ovako:
16.12.2010. Infanrix
28.02.2012. Pentaxim
27.03.2012. Pentaxim
17.07.2012. MMR
15.05.2013. revakcina Pentaxim

Rođen je 07.09.2010. Dakle, razmak između prve i druge doze Pentaxima je više od godinu dana. Savet za odloženu vakcinaciju je komponenta POLIO u Pentaximu (Infanrixu), koja kod atopične dece (gde spadaju i alergičari), ume da pravi probleme.

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Direktna veza do poruke: 1703
17.9.2013 17:05:40   
Rosita
Mi treba za 10 dana da primimo narednu dozu protiv hepatitisa b. Danas smo bili da uzmemo uput za imunologa i bas nam rece pedijatar da pitamo i da l ce redovno da prima sta sleduje. Ali to zbog imunoglobulina rece. Tash (ma dzabe si Peace :), to li je dakle razlog. Ne znam, mi smo regularno do sad primali i gastro nam nije sugerisao odlaganje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1704
18.9.2013 8:57:05   
Peace*
Mi nismo posećivali gastro jer je sa stolicama bilo sve ok (sem fisure, ali to nisam ni kontrolisala, obratila sam pažnju da svaki dan jede supe, i pazila kako kombinujem voće i povrće - da ne budu oba obroka koja stežu stolicu, npr, pirinač i banana ne u jednom danu, pa se samo sredilo.
Marka od početka kontroliše imunolog - alergolog, i po njenom savetu smo išli na lekarsku komisiju, i čekali njihovu odluku. Njihova odluka je bila odloženo vakcinisanje, u bolničkim uslovima (hospitalizacija na 48h) Pentaximom.
Koliko se sećam, Hep B ne pravi probleme, i to ćete regularno primiti.
U svakom slučaju se ne sekiraj, nađi dr koji će da ti prati dete i KOME VERUJEŠ (To je jako bitno), i radi kako ti kaže. Naravno, lekari ne drže sve u glavi, tako da ipak ti držiš sve u glavi, podsećaš, i kombinuj svoju intuiciju i lekarski savet. user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1705
19.9.2013 11:25:50   
Rosita
Imunolog kaze da je to najverovatnije fizioloska hipogamaglobulinemija s obzirom na uzrast, da je rezerve imunoglobulina koje je od mene dobio potrosio, a jos nije proizveo svoje. Da se samo prati, a sledece merenje i kontrola za 6 meseci, sem da bas bude potrebe za pre. Alergiju je ostavio da se njome bavi gastro, tj. nismo o tome puno pricali jer je gastro samo trazio misljenje vezano za ig-eove. Tako, ne sekirajte se ako neko bude imao ovu situaciju, kaze da je mnoga odojcad imaju, ali se ne utvrdi jer im ne mere ig.
I da, savetuje redovnu imunizaciju.

< Poruku je uredio Rosita -- 19.9.2013 11:27:49 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1706
19.9.2013 16:41:31   
milicicak
Rosita, bas mi je drago sto je sve u redu sa ig user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1707
19.9.2013 20:35:30   
Rosita
Mili,user posted image user posted image
Ma laknulo mi je malo, sad cu pozitivno da mislim i verujem da ce se to srediti, svasta se covek nacita na netu...
Tash, super za tvoju kontrolu, danas je srecan dan :)

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1708
23.9.2013 23:17:19   
guginamama
Proslo je 11 dana od pocetka dijete, krv ne prestaje..a ukupno sve traje mesec dana.Zna li neko koliko jos mogu da odugovlacim ili da prestajem sa dojenjem i predjem na formulu odmah?:(

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1709
24.9.2013 10:33:46   
Rosita
Meni je receno dve nedelje pa bi trebao poceti boljitak.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1710
24.9.2013 16:53:27   
Yula
IZVORNA PORUKA: guginamama

Proslo je 11 dana od pocetka dijete, krv ne prestaje..a ukupno sve traje mesec dana.Zna li neko koliko jos mogu da odugovlacim ili da prestajem sa dojenjem i predjem na formulu odmah?:(

Jesi li se posavetovala sa nekim doktorom?
Da li si sigurna da pravilno drzis dijetu, odnosno, da ne unosis u organizam ni trunku potencijalnog alergena?

Evo jednog predloga, kupi neku specijalnu formulu, izmuzaj svoje mleko a hrani formulom, vrlo brzo ce ti se sve kasti samo. Ja sam tako uradila, posto se kaka od ad mlekammomentalno sredila, bilo mi je jasno da za nas dojenje nije najbolja opcija.

< Poruku je uredio Yula -- 24.9.2013 16:59:50 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1711
25.9.2013 0:54:48   
guginamama
Ma citam sve sastojke proizvoda, striktno se pridrzavam dijete, ali ne vredi.Taman mi se ucini da jedan dan ide na bolje i vec sutradan sve ispocetka.Doktori bi da predjem na formulu, ali ja se jos uvek nadam.Ne znam da li je nekoj bebici proslo nakon vise od 14 dana dijete Izgleda da mi formula ne gine..

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1712
25.9.2013 1:09:08   
milicicak
Meni su rekli da se prvo poboljsanje ocekuje za par dana ali i da moze da prodje par nedelja... ne znam stvarno sta bih ti rekla...
ako bebac lepo napreduje, mozda mozes i da sacekas malo...
ako ne napreduje, mislim da ti je formula ipak najbolja opcija...
veliki pozdrav i srecno :)

Direktna veza do poruke: 1713
25.9.2013 9:24:04   
Peace*
Ja sam stava da kod dijete nema čitanja sastava. Prvih par nedelja sve sama kuvaš. Dakle, nema industrijskih proizvoda.
Napravi sebi namaze za hleb (dinstaj meso, pa ispasiraj, možeš dodavati barenu šargarepu, patlidžan), i pazi na vrstu hleba, neki sadrže sojino brašno.
Ručak sama kuvaš, bez dodataka kupovnog paradajza i sl, bareno opet (meso može i pečeno), pa malo u sosu od brašna i vode, mirođije. Čorbice sa povrćem.
Večera opet kao doručak, eventualno kobaje domaće ako imaš, i ako nisu i prirodnom crevu (npr sveki je sve napravila Marku i u poslednji čas sam pitala kakva creva je uzela, ako se dobro sećam reče teleća... Pečenica, pršut, slanina, sad će krenuti čvarci, pazi, oni se prelivaju mlekom, pa neka ti odvade pre nego što preliju (ako ćete negde klati).
Piješ samo vode i tursku kafu.
Od začina samo so i šećer.
Voće jedeš u obliku kompota.
Hipoalergena mesa su ti jagnjetina i jaretina.
Ja bih probala još 7 dana tako i ako ne ide, skinula bih dete sa sise.

Tasha

Direktna veza do poruke: 1714
25.9.2013 14:15:46   
guginamama
Sve sama i kuvam.Jedem prakticno samo meso(piletinu i svinjetinu) i krpompir.Jedino ako hleb ne smeta, ali i njemu gledam sastav kad kupujem.Probacu jos sa kompotom, pojela sam par svezih jabuka.Nista vise mi ne preostaje.Hvala svima puno.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1715
25.9.2013 14:32:48   
Peace*
ali i njemu gledam sastav kad kupujem

A šta mu kupuješ? Koliko je star, nemaš ticker?

Tasha

Direktna veza do poruke: 1716
25.9.2013 15:34:45   
Rosita
Njemu- mislim da je mislila na hleb user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1717
25.9.2013 15:38:00   
Peace*
aaaa. plavuša user posted image

Ja reko bebi, i kontam šta kupuje... user posted image

Tasha

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1718
25.9.2013 20:01:27   
Snelle
Devojke, smemo li da koristimo surutku?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1719
25.9.2013 20:10:49   
lesica
Snelle, i u surutki ima kazeina, u mnogo manjem procentu nego u mleku, ali ima.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1720
25.9.2013 21:07:14   
milicicak
Po definiciji u surutki ne bi trebalo da ima kazeina, ali posto to odvajanje zavisi od procesa prerade niko ne moze da ti garantuje da nema i najverovatnije ga ima u malom procentu
dok sam bila na dijeti nisam koristila nista sto je imalo veze sa mlekom...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1721
25.9.2013 21:12:32   
lesica
Upravo to.
Saznanje koje ja imam je da u odnosu na ukupne proteine u surutki, kazein može da sačinjava i do 20%, uslovljeno procesom proizvodnje.

Samim tim, ja se ne bih usudila.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 1722
26.9.2013 13:13:21   
Verus

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja bih probala još 7 dana tako i ako ne ide, skinula bih dete sa sise.

Kazein se iz tela ocisti za 4-6 nedelja, tako da treba duze. Moj sin je bio tezi slucaj, i cak posle 2 nedelje na striktnoj dijeti, nije bilo bolje. Ako imas zelju i AKO si disciplinovana, guraj. Ako ne mozes, postoji specijalna formula koja je strasno skupa, pa budite na to spremni.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1723
26.9.2013 14:11:51   
Snelle
Hvala Lesice i Milice. Sa Lanom je nisam koristila, nisam planirala ni sada, ali mm je pre nekih nedelju dana kupio sebi neku Surutku u prahu da pije jer kaže da je jako zdrava, pa sam mislila da pijem i ja zbog oslabljenog imuniteta. U sastavu piše:
Surutka sadrži vitamine - riboflavin, kobalamin, folnu kiselinu i ostale hidrosolubilne vitamine. Takođe sadrži orotinsku kiselinu ili vitamin B13. Od mineralnih materija sadrži esencijalne makroelemente kao što su N, K, Ca, P, Mg, a od mikroelemenata Fe, J, Cu, Mn, Zn, Co, Se, Cd, Mo, Ni, V, Si, Sn, As, Hr i drugo. Prisutni PROTEINI u surutki su imunoglobulini (IgA, IgG, IgM), zatim lizozim, laktoperoksidaza, laktoferin, ksantinoksidaza i fibronektin.
Sastav je fenomenalan, i kao što vidite ovde se među proteinima nigde ne spominje kazein, ali ako kažete da ga sigurno ima barem u malom procentu neću je piti.
Elem, nisam pisala, Tash zna, ja sumnjam da moje dete ima alegiju na kazein, što zbog moje dijete pre pojave krvi, što jer je kfv izgledala potpuno drugačije od one koja se javila kod ćerke u stolici. Mislim da je kod njega krv izazvala Biogaja, jer mi je jedna mama rekla da je njoj pedijatar rekao kako se njenom detetu krv pojavila od Biogaje. Kad sam vratila film unazad, krv se i pojavila ubrzo nakon uvođenja Biogaja probiotika, i to dan ili dva nakon uvođenja. Nakon prve pojave krvi smo odmah otišli u bolnicu gde smo ležali tri dana. Ta tri dana mu nisam naravno davala Biogaju i stolice su bile uredne. Kad smo se vratili iz bolnice opet sam počela da mu dajem Biogaju, i sutradan se pojavila krv, nastavila sam sa korišćenjem ne sumnjajući na nju, pa se krv pojavila i nakon dva dana, uveče. Te večeri sam mu poslednji put dala probiotik i od tada više nije bilo krvi. Tako da nisam više sigurna da je kazein problem. Inače, u poslednjih mesec i po dana sam u ishranu vratila gluten, jaja, a od pre neki dan čak i soju (ne samu već kroz keks, neki posni eurokrem). Stolice su uredne, mnogo bolje nego ranije, sadržajnije, ne onako prolivaste i nema ih više na svaka tri, četiri dana, već svaki dan barem po jedna.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1724
26.9.2013 14:45:01   
Peace*
Daj sliku posnog eurokrema! To postoji? Daj i sastav! user posted image

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here