|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
30.7.2013 11:32:36   
Snelle
Danas još jedna normalna stolica. Kao da mu je Biogaja napravila zatvor....

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1676
30.7.2013 22:52:08   
Yula
Vidis, meni kada je gastro to rekla, mislila sam da lupa i mnogo sam se iznervirala, ali ocigledno da je istina. Mom detetu je u to vreme potvrdjena alergija na jaja koznim i testom putem krvi.

Nego, cek da vidim da li sam dobro shvatila, ti mislis da mu iz nekog razloga i Bio Gaia probiotik smeta? I ne kapiram to oko njegovih kaka, da li je on imao prolivaste stolice, vise puta na dan ili zatvor?

A ja bas narucila BioGaia iz SRB, cula sam da je on super dobar bas za oblaganje creva kod novorodjencadi...

< Poruku je uredio Yula -- 30.7.2013 22:55:05 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1677
31.7.2013 11:55:46   
Peace*
BioGaia ne bi trebao da smeta (po sastavu), sem ako nije napravio zatvor (ako sam dobro razumela Snelle), pa se možda u tom kontextu desilo da ima krvi u stolici. Mada, ta stolica sa slike je tečna, kako zatvor?

Ustvari, kakva je stolica beba (pričam o malim bebama koje samo sisaju) koje kake ono na 5-7 dana? Jesu te stolice isto tečnjikave kao kod beba koje kake svaki dan, ili su čvršće (nevezano za alergiju)?

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1678
31.7.2013 15:19:24   
Snelle
Pa jesu mu bile tečnije stolice, zbog toga sam i krenula sa korišćenjem biogaje, i do tada je imao svaki dan po dve-tri stolice, a od tada jednu u dva dana. Ok, nije klasičan zatvor, ali su se stolice definitivno proredile.
Yula, budi JAKO pažljiva sa probiotikom. Ja nisam znala, ali mi je jedna forumašica ovde rekla da je kontaktirala farmaceutsku kompaniju Ivančić i sinovi i pitala ih za sastav njihovog probiotika i pitala da li sme da daje detetu s obzirom da je bebac alergičan na laktozu. Rekli su: NE, NIKAKO jer probiotik u sebi sadrži upravo laktozu i soju, a to mislim da u sastavu na pakovanju nije navedeno!
Inače, juče je N imao ukupno četiri stolice, od kojih je četvrta bila sa krvi. Izbacila sam i gluten. Zvanično ne jedem: citruse, maline, paradajz, mleko i mlečne proizvode, jaja, gluten i orašaste plodove do daljnjeg. Čekam poboljšanje.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1679
31.7.2013 15:29:08   
Peace*
Daj bre izvadi detetu krv, vidi EO. Uradi mu analizu stolice na EO. Traži uput za alergologa! user posted image

Tasha

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1680
31.7.2013 15:35:38   
Snelle
Milena mi juče reče da njenom Kolji nisu bili povišeni EO a on je imao atopijski dermatitis. Dakle, definitivno ne mora da znači da bi analize nešto pokazale pa mi žao da ga mučim jer su ga u bolnici već ljudski izbušili user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1681
31.7.2013 19:04:43   
majtoj
ja bih samo da se umesam po pitanju probiotika, kefir...ali napravljen kod kuce, sa vodom, ukoliko je dete alergicno na kravlje mleko...mislim da to svakako ne moze naskoditi detetu a sigurno da moze resiti problem stolice na prirodan nacin.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1682
31.7.2013 21:10:14   
little_one

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ustvari, kakva je stolica beba (pričam o malim bebama koje samo sisaju) koje kake ono na 5-7 dana? Jesu te stolice isto tečnjikave kao kod beba koje kake svaki dan, ili su čvršće (nevezano za alergiju)?

Moja cura je do 4tog mjeseca tacnije dok nismo krenuli sa dohranom, imala stolice jednom sedmicno. I bile su normalno tecne, ne prolivaste vec guste al tecne, zlatno zute. Nama su rekli da to nije zatvor u pitanju i da je normalno i da ce se regulisati kad beba krene sa dohranom. Tako je i bilo. Kad smo uveli drugu hranu stolice su se ucesstale na 1-2 dnevno i tad su se kao malo formirale u normalnu stolicu.

Eto cisto da rijesim tu dilemu!

Mi jos uvijek nismo sigurni da li imamo alergiju na mlijecne proizvode. Negdje sam pisala da je od ad mlijeka dobijala osip, sada koristimo nanHA2 i nema reakcija, jede sve mlijecne proizvode osim mlijeka koje se jos ne usudjujem dati kao ni obicno ad mlijeko...mada moram i to pokusati, vec smo veliki za probu. Kod nas je bilo samo malo osipa oko ustiju i to je to.

Veliki user posted image za hrabre mame na dijeti i njihovu osjetljivu djecicu!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1683
1.8.2013 0:20:08   
Yula
L_o, daj detetu slobodno mleko, ocigledno joj je u to vreme smetao neki sastojak adaptiranog mleka, cula sam sa puno takvih slucajeva.

I da, hvala sto ste razresile tu misteriju oko zatvora kod beba, i mene je to zanimalo, ali nikako da se setim da nekoga pitam user posted image

Snelle, vec je ranije pisano na nekoj temi da probiotici mogu da sadrze i zapravo, najcesce sadrze nesto od mleka. Iz tog razloga ja L. nisa davala neke probiotike koje smo uzeli ovde kada je bio beba, jer je imao u sebi izvenu bakteriju lacto bacilus, ili tako nesto. A za BioGaia sam cula da se prave od majcinog mleka, da li je to istina???? Svakako cu sada da proverim na netu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1684
1.8.2013 0:22:07   
Yula

IZVORNA PORUKA: Snelle

Milena mi juče reče da njenom Kolji nisu bili povišeni EO a on je imao atopijski dermatitis. Dakle, definitivno ne mora da znači da bi analize nešto pokazale pa mi žao da ga mučim jer su ga u bolnici već ljudski izbušili user posted image

Sa ovim se slazem, mislim da testovi uopste ne moraju da pokazu alergiju iako je ima! Za netoleranciju tek! Ali, takodje mislim da nikada nece pokazati alergiju ako je nema.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1685
1.8.2013 9:36:37   
Peace*

IZVORNA PORUKA: majtoj

ja bih samo da se umesam po pitanju probiotika, kefir...ali napravljen kod kuce, sa vodom, ukoliko je dete alergicno na kravlje mleko...mislim da to svakako ne moze naskoditi detetu a sigurno da moze resiti problem stolice na prirodan nacin.

Kako se pravi kefir u kućnoj varijanti?

lo, hvala. user posted image

Snelle, onda Kolja nije imao alergiju, kao ni tvoja Lana. Ja baš ne odustajem, jel? user posted image user posted image

Tasha

(odgovor članu majtoj)
Direktna veza do poruke: 1686
9.9.2013 0:19:18   
Yula
Evo i mene sa izvestajem. Bebac mi ima 20 dana, ja sam od njegovog rodjenja na dijeti bez icega mlecnog, soje i jaja. Takodje ne jedem ni citruse, ali kostunjavo voce sam jela u par navrata, nisam primetila neku nerpijatnost kdo bebe zbog toga.

Od rodjenja, dakle od prve kake posle mekonijuma, kake su mu blago sluzave, sta ja znam, cenim da je to normalno. Uglavnom, iako ne jedem mlecno, ipak su mu kake pune sadrzaja, znaci nisu onako vodenkasto prazne, kao kod prvog sina dok sam bila na dijeti. Nemaju onaj specifican miris kao Lazareve, vec onako mirisu na bebecu kaku.

Bebac je miran, uglavnom lepo spava po 3-4h, sisa i tako u krug. Odlicno napreduje. Za sada nije imao ona "ciscenja" koze, kao L. sto je imao, znate one osipe po licu za koje kazu da su uobicajeni i normalni za bebe. Ja mislim da je to L. imao kao reakciju na jaja koja sam ja jela ( sa 6 meseci je potvrdjena alergija na jaja ).

Ja se za sada osecam ok, jedem prilicno raznovrsno i nije mi neka frka za mlecnim. Pijem kalcijum i gvozdje, a nekada preskocim to a uzmem tablete kompleks vitamina i minerala koji sam pila i u toku trudnoce. Planiram da budem na dijeti dok beba ne napuni 2 meseca, a onda bih pokusala lagano da uvodim prvo mlecno u svoju ishranu, a nekih 20-ak dana kasnije bih krenula i sa jajima.

Ako i on bude imao nekih problema sa alergijama, bar otprilike znam sta mogu da ocekujem i kako da se sa tim borim.

Ne znam ima li neka tema gde bi mi mame beba koje sisaju, a koje su na eliminacionoj dijeti, mogle da pisemo
da ne offujemo druge teme.

< Poruku je uredio Yula -- 9.9.2013 0:20:28 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1687
9.9.2013 0:27:27   
Yula
IZVORNA PORUKA: Snelle

Pa jesu mu bile tečnije stolice, zbog toga sam i krenula sa korišćenjem biogaje, i do tada je imao svaki dan po dve-tri stolice, a od tada jednu u dva dana. Ok, nije klasičan zatvor, ali su se stolice definitivno proredile.
Yula, budi JAKO pažljiva sa probiotikom. Ja nisam znala, ali mi je jedna forumašica ovde rekla da je kontaktirala farmaceutsku kompaniju Ivančić i sinovi i pitala ih za sastav njihovog probiotika i pitala da li sme da daje detetu s obzirom da je bebac alergičan na laktozu. Rekli su: NE, NIKAKO jer probiotik u sebi sadrži upravo laktozu i soju, a to mislim da u sastavu na pakovanju nije navedeno!
Inače, juče je N imao ukupno četiri stolice, od kojih je četvrta bila sa krvi. Izbacila sam i gluten. Zvanično ne jedem: citruse, maline, paradajz, mleko i mlečne proizvode, jaja, gluten i orašaste plodove do daljnjeg. Čekam poboljšanje.

Hmmmm... ja vec tri dana dajem detetu BioGaia kapi. Da li da obustavim???
Inace, dajem ih ovako, bzvz, preventive radi, da bi mu poboljsala oblaganje creva...

Evo i teksta sa njihovog sajta:

BioGaia® Probiotske kapi za decu

Pakovanje: 5 ml
Aktivna supstanca:
Pet kapi sadrži 100 miliona aktivnih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis
Ostali sastojci:
Suncokretovo ulje, trigliceridi srednje dužine lanca C8-C10, silicijum-dioksid.
Kako deluju BioGaia® kapi?
Studije pokazuju da Lactobacillus reuteri Protectis štiti digestivni trakt od „loših“ bakterija. Ova bakterija može da opstane u želudačnoj kiselini i žuči. Ona se vezuje za crevnu sluzokožu i epitelne ćelije i stvara kolonije u crevima.Lactobacillus reuteri Protectis je jedina vrsta iz familije Lactobacillus koja proizvodi i luči reuterin, antimikrobnu supstancu koja sprečava rast štetnih mikroorganizama u digestivnom traktu, a pri tome ne ugrožava ostale bakterije u ljudskom organizmu.
Koja je preporučena doza BioGaia® probiotskih kapi?
Pet kapi sadrži preporučenu dnevnu dozu od 100 miliona aktivnih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis..
Kako se pravilno koriste BioGaia® probiotske kapi?
Pre upotrebe dobro promućkati. Sipati kapi u kašičicu, hranu ili piće. Način primene primene i vreme uzimanja nije bitno, ali je bitno da se one svakodnevno uzimaju.

IZVOR: http://www.biogaia.rs/kapiZaNovorodjencad.php

< Poruku je uredio Yula -- 9.9.2013 0:31:38 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1688
14.9.2013 18:30:21   
Rosita
Da li neko ima iskustva sa niskim Iga Igm Igg kod bebe? Pitam ovde, jer znam da je dosta vas to radilo pri utvrdjivanju alergije, pa tako i mi. Moramo kod imunologa.

< Poruku je uredio Rosita -- 14.9.2013 18:33:09 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1689
16.9.2013 8:35:02   
Peace*
Ne znam ima li neka tema gde bi mi mame beba koje sisaju, a koje su na eliminacionoj dijeti, mogle da pisemo
da ne offujemo druge teme.

Ishrana bez mlečnih proizvoda i jaja

Rosita, piši o tome nakon posete imunologu. Marka vodi imunolog-alergolog.

Tasha

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1690
16.9.2013 8:35:54   
Peace*
Kod Marka se stolica sredila pu pu pu, a jede i junetinu i teletinu.

Ove nedelje planiram da vadimo krv i idemo na kontrolu. Držite fige. user posted image

Ups, ovo ne u ovu temu. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 16.9.2013 8:36:23 >

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1691
16.9.2013 8:45:13   
Maslacak15
Rosita nisam specijalista alergolog, ali i opste znanje iz imunologije mi je dovoljno da kazem da niska antitela znace odsustvo alergije na date antigene. Ne znam ni sta ste testirali, ali generalno organizam u kontaktu sa antigenima generise IgM IgA i IgG. U slucaju patogena, bakterija i virusa to je naravno od kljucne vaznosti za aktivaciju i efikasnost imunog sistema i unistavanje napadaca, u slucaju alergije dolazi do nespecificne i nepozeljne aktivacije na stvari koje same po sebi nisu stetne. Ako nema antitela ili je titar jako nizak dete ti nije alergicno.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1692
16.9.2013 9:24:26   
Rosita
Stvar je sto kod mog deteta izgleda postoji problem sa radom imunog sistema, jer su mu svi ig jaaaako ispod granica. Guglala sam, citala na engleskom, ma svasta pise. Cekacu da vidim sta ce mi reci.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1693
16.9.2013 9:39:39   
Maslacak15
onda nema alergije nego je problem ako postoji suprotan. Ali sta si uopste testirala? I referentne vrednosti za odojcad su cesto razlicite? Da li je bolesljiv? I da li ima normalan odgovor na vakcinaciju na primer. To je po meni najbolji pokazatelj kako mu radi imuni sistem. Da li su prisutna antitela u dovoljnom titru protiv bolesti na koje je vakcinisan kao sto bi trebalo da bude...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1694
16.9.2013 9:48:19   
Peace*
Masklačkić, pade mi na pamet jedno pitanjce: Luka recimo nije imao reakciju na BCG, ma ni mesto uboda. Ostale vakcine isto ništa, tek revakcina Pentaxima malko crvenila. Na MMR curi nosić. Međutim, predškolska revakcina na DT je žestoko buknula, i rekli su mi da ga ni slučajno ne revakcinišem sa 14 (kada je po kalendaru vakcinacije), jer pre 17te ne treba da primi ponovo DT. Šta iz toga zaključujemo? Konkretno to pitam zbog ovoga što si napisala:

I da li ima normalan odgovor na vakcinaciju na primer. To je po meni najbolji pokazatelj kako mu radi imuni sistem. Da li su prisutna antitela u dovoljnom titru protiv bolesti na koje je vakcinisan kao sto bi trebalo da bude...

Tasha

Direktna veza do poruke: 1695
16.9.2013 11:55:16   
Maslacak15
Peace mislila sam na specificnu reakciju na vakcinaciju. Rosita je spomenula niske igG , mislim da je to relevantno samo u slucaju da je nizak titar antitela koje bi moralo da bude. Znaci ako je dete redovno vakcinisano, organizam bi morao da generise odredjeni nivo antitela na bolesti protiv koje je vakcinisano. E sad, ti kazes mali je burno reagovao, to moze znaciti da je odgovor specifican bio jak u kom slucaju bi kod njega vec sada bilo prisutno dovoljno antitela da cetvrti boost nebi bio ni neophodan ili je prosto nespecificno reagovao na vakcinu sto se isto desava , neki od adjuvanata itd. U principu mnoge od revakcinacija su suvisne ali je program sastavljen tako da ako se ispostuje sva deca koja ih prime budu zasticena. Na primer posle prve doze MMR vakcine vecina dece ce razviti trajan imunitet na morbile zauske i rubeole, ali se druga doza daje da bi se bilo sigurno da je tako kod svih vakcinisanih. U protivnom moralo bi posle prve doze proveravati ko je imun a ko nije a to je skupo i zahteva vremena. Lakse je reci svima da se jos jednom vakcinisu.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1696
16.9.2013 12:06:25   
Peace*
A kako se radi ta provera antitela? Aj da pređemo u onu temu o vakcinama. Kopiraću.

Tasha

Direktna veza do poruke: 1697
16.9.2013 13:04:08   
Rosita
Pisem sa tel.pa mi se ne da da potanko objasnim. M, ige za mleko pokazuje malu oset_ljivost, zakljucak je post hoc, pojava krvi u stolici nakon reuvodjenja mleka u moju ishranu. Ova tri ig su mu niska u dva merenja u razmaku od 3 meseca (U odnosu na ref za uzrast). Dojena beba. Ne znam da odgovorim ovo za vakcine sem da je redovno vakc. Javljam kroz par dana nakon poset_e imunologu.

< Poruku je uredio Rosita -- 16.9.2013 13:06:03 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1698
16.9.2013 17:36:24   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

onda nema alergije nego je problem ako postoji suprotan.

Ovo sam zaboravila da pitam, Maslacak, da li mozes da mi objasnis? Hvala.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 1699
16.9.2013 19:50:58   
guginamama
Pridruzujem se zabrinutim mama...Moja beba ima tri ipo meseca.Nakon tri izgubljene nedelje, puno krvavih i sluzavih stolica, konacno su nam dali uput za Institut gde su posumnjali na alergiju na mlecne proteine.Tek 4 dan sam na dijeti, situcija nije nista bolja.Brine me sto je vreme za revakcinaciju..Ne znam dokle moze da se odlaze?Da li je neko imao ovaj problem?Unapred zahvalna, drage mame...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here