Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 7:42:54
|
|
|
|
pari
|
hvala daco! kako se vide antitela štitne? koja je to analiza? mislim da nemam problem sa tim... Ja sam mislila da idem kod dr Jelene Todorović, par devojaka sa foruma ide kod nje... Gde radi dr Miljić? privatno radi negde?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 8:24:36
|
|
|
|
daca77
|
Antitela stitne zlezde su: anti TPO i anti TG. Miljic radi u KC Srbije, a privatno kod Ivanovica, Jevremovoj...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 12:26:29
|
|
|
|
pilence83
|
drage moje moje od 8. oktobra krećem sa bockanjem( trebalo bi da su inekcije na slovo D nešto diplerelin tako nešto , možda sam sad baš lupila ali nečitko je napisano pa ne mogu da pročitam ). opet su mi rekli da od 5. dana pijem ciklu. na dugom sam protokolu. dok ne krenem sa bockanjem dali su mi da uradim još neke analize. nadam se da će biti sve kako treba svim devojkama srećno i da bude puno puno beba ove jeseni. Imperijal draga žao mi je što je postupak prekinut, ali je dobro to što su ti našli problem.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 12:32:19
|
|
|
|
17 joka
|
Pilence srecno mila, neka nam oktobar donese srecu
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 12:47:58
|
|
|
|
pilence83
|
Joko
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 12:53:46
|
|
|
|
17 joka
|
ja i ti cemo cekati bete negde u slicno vreme
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 13:02:18
|
|
|
|
pilence83
|
biće bogami to dobre bete i to velike velike
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 13:03:07
|
|
|
|
viking
|
Chipsy, nemoj sada da se ždereš oko toga, uradila si sve što si mogla i znala, uostalom, ti nisi doktor... kao da nemaš dovoljno sekiracije u životu. Ipak, u sledećoj trudnoći za koju ti želim da dođe što pre, povedi računa. Meni je moj ednokrinolog rekla da i u trudnoći jednom mesečno vadim TSH i da ako pređe 2,5 da je zovem. To mi nije rekao ni jedan ginekolog niti bilo koji drugi lekar. Pri tom, ja nisam imala problem sa hormonima ni sa štitnom, kod endokrinologa sam otišla da mi da uput za insulinski test jer sam to htela samoinicijativno da proverim (ni to mi ginegolozi nisu rekli da radim) ali eto, od nje sam čula mnogo pametnih saveta. Ne znam tačno koje probleme TSH može da izazove, ali očigledno da može mnoge (skoro je jedna devojka ovde pisala da je imala spontani u nekom 5-6. mesecu zbog visokog TSH). IZVORNA PORUKA: Chipsy ja sam rodila bebicu,ali ona ima genetsku mutaciju, i izmedju ostalog ima i mozdane anomalije, za koje za sada ne znamo kako ce da joj uticu na inteligenciju. Jbt da li je moguce da je do toga doslo zbog TSH? Nigde, bas nogde to nismo procitali, sve moguce slucajeve smo iscitali, cak smo bili i kod geneticara Stojkovica u Leskovcu, i niko nije pomenuo tsh. Sad ce da me grize to Ni u Jevremovoj, ni na komisiji moj tsh od 3,55 niko nije ni pomenuo...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 15:30:39
|
|
|
|
naci1
|
drage moje samo da vas pozdravim....zelim vam puno joko.degu,viking,pilence,,pari,daco,imperial,dunja
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 15:55:43
|
|
|
|
17 joka
|
Naci draga
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 16:22:05
|
|
|
|
pilence83
|
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 18:28:52
|
|
|
|
pari
|
i ja još malo...oko 20.10.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 20:05:29
|
|
|
|
Chipsy
|
Pilence, sa srecom Joko Vik, ma ja sam bas vodila racuna, jela samo zdravo, cuvala se, isla svakog meseca na uz, 4d, i tek su u 8.mesecu nesto primetili i onda haos do sada. Nervira me sto moramo mi da istrazujemo, a dajemo im tolike pare. kod kog endokrinologa si isla?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 20.9.2013 20:15:45
|
|
|
|
viking
|
Chipy, kod dr Veselinke Jovanović, radi u dr Ristiću, divna je i predivna. Toliko je sva fina, strpljiva, posvećena, smirena, dođe mi da joj sednem u krilo svaki put kad je vidim, majke mi. Sve doktore moraš da ispituješ, da dođeš pripremljen i da pitaš sve što te interesuje, ova je jedina (od svih specijalnosti kod kojih sam ikada bila) koja ti sama sve objasni, ja sam kod nje prvi put sedela sat vremena, a otišla sam samo zbog insulinske rezistencije koja je relativno lagana dijagnoza. A izveštaj koji mi je posle pregleda iskucala bio je na dve strane. Za ceo postupak VTO sam dobila malo više od pola strane.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 0:19:08
|
|
|
|
Chipsy
|
Ok, hvala ti draga.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 8:08:14
|
|
|
|
pari
|
dobila sam i rezultate proteina... Protein S mi je iznad normalnih vrednosti...ne nešto puno, ali je iznad... Da li znate šta to može biti?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 12:01:35
|
|
|
|
wivern
|
Devojcice samo da vas sve pozdravim i pozelim srecu... ja sam napunila baterije na moru i sad krecem u zavrsnicu sa analizama
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 12:36:29
|
|
|
|
Biki34
|
Dosta se pise o tsh pa da napisem ovde i moje iskustvo...Pre vto tsh mi je bio oko 2...trudnoca bez problema...6meseci posle porodjaja tsh 14...sad sam na terapiji i tsh je ok ali endokrinolog smatra da je ne odgovorno od klinike(gde sam radila vto a posle i vodila celu trudnocu) sto nijednom u toku trudnoce nije kontrolisana stitna zbog svih hormona dobijenih u postupku vto...endokrinolog kaze da sam imala srece jer je moglo "svasta" da bude...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 14:18:54
|
|
|
|
cvećka
|
Biki, sad me bacas u frku Wiki, samo napred sad svom snagom i sve ostale koje ste u postupku
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 14:59:52
|
|
|
|
Biki34
|
Cvecka ja sam razumela "svasta" u smislu spontanog(vec sam ga imala u prirodnoj trudnoci... Ti ces uskoro da se mazis sa svojom decicom...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 15:11:58
|
|
|
|
viking
|
Slažem se, i meni je endokrinolog rekla da jednom mesečno pratim TSH (iako nisam imala nikakvih problema sa hormonima), a niko od ginekologa nije. Zato i pišem ovde, da ostale ženice znaju, pošto im to uglavnom niko neće reći. Cvećka, ne sekiraj se, tvoje bebice su dobro, to bi se videlo da nešto ne valja. IZVORNA PORUKA: Biki34 Dosta se pise o tsh pa da napisem ovde i moje iskustvo...Pre vto tsh mi je bio oko 2...trudnoca bez problema...6meseci posle porodjaja tsh 14...sad sam na terapiji i tsh je ok ali endokrinolog smatra da je ne odgovorno od klinike(gde sam radila vto a posle i vodila celu trudnocu) sto nijednom u toku trudnoce nije kontrolisana stitna zbog svih hormona dobijenih u postupku vto...endokrinolog kaze da sam imala srece jer je moglo "svasta" da bude...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 16:47:35
|
|
|
|
niki28
|
Ja se ubacujem po drugi put,jer s vremena na vreme procitam vase postove,i iako nismo jos u nikakvom postupku verovatno cemo jednog dana i biti (trenutni spermogram 400.000 hiljada!),leci ureaplazmu pa cemo videti sta dalje. Htela sam da se ukljucim zbog ovog TSH,ja se lecim Dragisi Misovic,unazad godinu i nesto, slucajno otkrila povecan TSH na 7,2 lecila sa 50 mg eutiroksa - spustio se na 2 da bi pre nepunih 3 meseca na kontroli opet bio 7.Posto sam rekla dr da planiram trudnocu dala mi je 75 mg i kontrola mi je u oktobru.Nadam se da ce biti poboljsanja. Da napomenem da mi je rekla da TSH s vrednoscu 7 nije razlog za neplodnost i ako ostanem u drugom stanju,sve ce se to odrzavati uz pomoc tabletica i kontrole svaki mesec.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 17:23:30
|
|
|
|
Chipsy
|
Hvala vam drage na tim informacijama. Drugarica mi je rekla da je njena komsinica ostala trudna bez problema 2 puta sa tsh 128!!! Ima dve prelepe devojcice, samo je ona kao prase
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 23:02:35
|
|
|
|
cvećka
|
Uh, jos malo [:
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XI deo 21.9.2013 23:35:38
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Chipsy Hvala vam drage na tim informacijama. Drugarica mi je rekla da je njena komsinica ostala trudna bez problema 2 puta sa tsh 128!!! Ima dve prelepe devojcice, samo je ona kao prase Joj Chipsy uz svu ovu muku baš si me nasmejala sa ovim kao prase Sve može biti a ne mora, a na nama je samo da učinimo sve što je u našoj moći da bude ok, a opet će biti kako mora da bude.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Ime za našu vevericuMishica 77Koje vam se ime najviše sviđa?
Mi smo još neodlučni.Nina (
66%)
Milena (
15%)
Jovana (
19%)
Ukupan broj glasova: 171Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!