|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XI deo
16.9.2013 21:43:06   
dunja RR
Drago mi je da ti se svidela, i ja imam isti utisak - tj. da je stručan i posvećen doktor. Mlada je ali je učila/radila od najboljih/sa najboljima. Znanje iz intern.medicine, endokrinologije i hematologije je objedinila, kao i ljudskost koja mnogim doktorima fali danas.

I ja isto tako za voće, smam ograničeno, dovela sam šećer u red i smršala, mada i vežbam svaki dan.

Još malo pa se i mi radujemo user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 16.9.2013 21:51:26 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu plašljiva)
Direktna veza do poruke: 51
16.9.2013 22:04:47   
viking
Pari i Plasljiva, TSH mora da bude ispod 2,5 da bi se ostvarila trudnoca tako da ste ok :-)

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 52
16.9.2013 22:14:03   
pepino
Viking draga sad vidim da si trudna i to 2 bebe!!???user posted image
Cestita,divno!user posted image user posted image
Za Dunju sam slucajno upratila kad je prolazila kroz sve one teske trenutke,nemam vremena da vas prati,uskocim po nekada malo,tako sam navijala i radovala se,ali bice moja Dunjuska,bitno je da si uspjela ostati jednom trudna,opet ces i ovajput ce biti sve ok!
Tu je i Daca kod nje koliko vidim jos nista,bice,samo strpljenja,a i Bebuska,bebuska je mene tjesila nekad davno oko mog septuma i puno mi pomogla,i sve ostale cure koje znam i ne znam mnogo ljubim i zelim vam mnogo srece i zdravih bebuska a sigurna sam da ce ih biti jos mnogo,mnogo,ljubacccc

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 53
16.9.2013 22:24:07   
bebuska
Pepino user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 54
16.9.2013 22:28:25   
dunja RR
Pepi user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 55
16.9.2013 22:44:53   
dijana1*
Pepinouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 56
16.9.2013 23:29:20   
Chipsy

IZVORNA PORUKA: viking RR

Pari i Plasljiva, TSH mora da bude ispod 2,5 da bi se ostvarila trudnoca tako da ste ok :-)

Ja sam danas uzela rezultate hormona TSH=3,93user posted image
Ali uporedila sam sa proslim rezultatima, tada mi je bio 3,55 pa se trudnoca ostvarila. Brine me LH=5,76(bio je 2,11), a FSH=11,37(bio je 7,73).
Sta mislite?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 57
16.9.2013 23:58:14   
degu
Chipsy jel piješ neku terapiju za štitnu? Meni je zadnji nalaz tsh 2.95 e sad da li ću proći komisiju sa tim, videćemo, svakako do procesa ću ga spustiti na 2 opet. Za štitnu je dobar selen.
A lh što ti je porastao ne znači ništa, fsh jeste malo viši i ukazuje na smanjene jajne rezerve, al mislim da je na to ukazivao i kad je bio 7, jer je lh tad bio niži pa je opet odnos između njih bio 1:2, a da ti je fsh bio zamaskirano niži zbog viška nekog drugog hormona, mislim E 2. To bi ti Maslačak najbolje objasnila. U svakom slučaju mislim da je situacija ista kao i ranije iako su brojke drugačije i da nije strašna. Kakav ti je AMH?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 58
17.9.2013 0:19:09   
Chipsy
Ne pijem draga nista. Nikad nisam imala problema sa stitnom, ali sam u poslednje 2 godine bila pod uzasnom sekiracijom, mozda je i od toga skociouser posted image A lh i fsh cini mi se i treba da budu u tako nekom odnosu, valjda 1:2,5. AMH mi je sad 1,34, a bio 0,292-cista nebuloza!
Ja ne treba da prolazim komisiju, nemam pravo preko RFZO, ali me zanima ovako , kakve su mi sanse. A ta dr. Jelena, gde ona radi i koliko kosta pregled?
Hvala ti draga na odgovoru!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 59
17.9.2013 0:56:45   
degu
Odnos fsh i lh treba da bude 1:1, s tim da u fsh treba da bude za nijansu veći. Kad je fsh za više od 2 puta veći od lh ukazuje na smanjenu ovarijalnu rezervu, ali i to se gleda zajedno sa amh, koji je tebi dobar. Sve u svemu, tebi ne treba da dobiješ puno jajnih ćelija, već nekoliko dobrih, a to ćeš imati user posted image A što se tiče tsh poseti endokrinologa, uzmi selen. A da, stres jako puno utiče, meni je skočio na 7 jer sam se potresla oko pozitivnog rezultata na toxoplazmu. Kad je prošla priča oko toxoplazme, tsh se sam spustio bez povećavanja doze.

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 60
17.9.2013 9:52:49   
17 joka
Dunjice,Daco zelim vam uspeh i srecu da sve protekne kao u snovimauser posted image

Brebana i ti ces ubrzo user posted image

Bebuska user posted image srecno

Chipsy, probaj da sekiraciju svedes na minimum znam sve i znam da nije lako ali pokusaj

eto bila sam i ja juce na UZ stanje je dobro desni jajnik mikrocistican levi ok, imam brdo manjih folikula, endometrijum mali zbog Mikroginona, dr. kaze sve izgleda super i trebalo bi biti ok
jows malo tj. u 12 imam zakazano da radim sve briseve e tu je strah veliki MM je radio i svi su sterilni ali opet neznam

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 61
17.9.2013 10:37:40   
*Maki*
Chipsy, koliko sam se ja istraumirala oko tog FSH! Kod mene je isao do 14, za 2 godine je skocio sa 7 na 14. Mislila sam da to ukazuje da su moje rezerve jajnih celija nikakve,male. Medjutim kada sam uradila AMH on je pokazivao suprotno, bio je 4, sto je odlican rezultat. Ja sam imala odlicne jajne celije s tim sto su mi rekli da su mi jajnici ''lenji'' i na stimulaciju nisu reagovali bas najbolje,sporo su rasli folikuli. Trebalo je vremena da postignu dobru velicinu. Mislim da FSH ukazuje na to kako ce jajnici da ti reaguju na stimulaciju, dakleM. Jedino su kod mene i kod jos jedne zenskice dobili blastociste.
Hocu da ti kazem Chipsy da se ne traumiras oko vrednosti hormona,bitno da je AMH dobar a oni ionako sve hormone ''srede'' stimulacijom kako treba.

Isto mi je TSH isao do 4 kada mi je prolaktin bio jako povecan,cim sam sredila prolaktin,FSH se spustio,bio je oko 2 ali mi nikad niko nije rekao da mora da bude manja vrednost od 2 da bi vto uspela. kakve to ima veze?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 62
17.9.2013 10:42:12   
17 joka
Maki, idealno je da bude do 2 TSH da bi doslo do trudnoce i da bi opstala
meni ovi iz Praga tako traze tako mi rekli i ovde sad sta da ti kazem a nepogresim

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 63
17.9.2013 10:47:07   
*Maki*
Joko verujem da je tako nego bih volela da znam malo vise o tome user posted image Jer referentne granice su do 4, pa me to buni,zasto je lose preko 2 ako su normalne granice do 4

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 64
17.9.2013 10:51:58   
17 joka
Maki jeste granica do cetri ovajko za sve ali za one koje zele trudnocu je 2

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 65
17.9.2013 11:24:47   
dunja RR
Jeste, neko mi je pričao da Garalejićka u Frontu sada neće da radi ako je TSH preko 2.

Meni je recimo 0,93 bio, pa onda u trudnoći 0.7, i rekli mi da je to savršeno.

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Maki, idealno je da bude do 2 TSH da bi doslo do trudnoce i da bi opstala

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 66
17.9.2013 11:33:20   
Jole84
Jel Daca danas otišla za Bg? Srećnoooooo user posted image
Dunjči,još malo user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 67
17.9.2013 11:36:09   
degu
Zato što je granica do 4 data za sve ljude i ok je, ali ne za trudnice. Štitna žlezda se dodatno napreže u trudnoći i tsh se povećava i lako može doći do hipotireoze i do nedostatka t 4 koji je jako bitan za bebu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 68
17.9.2013 12:22:17   
Bebana17
To da Garaleićka neće da radi vto ženama koje imaju preko 2 THS je netačno, barem u NF tako ne postupa, tj.ne vraća žene zbog TSH, čak i tvrdi da to nema uticaja na postupak (moja kompanjonka iz vto borbe je imala preko 5 tsh pa su joj radili vto u frontu kad i meni i kada je ona nakon neuspele vto pitala da li je problem bio u visokom tsh, rekli su joj da nije, da to nema uticaja, jer se navodno to rešava stimulacijom user posted image ).
A svi drugi lekari iz ove oblasti tvrde da ima veze, i da je idealno da bude do 2.
E, sad, ja verujem da je bolje da bude do 2, ali sigurna sam da ima trudnoća ostvarenih i sa gorim rezultatima. Prosto, kako koga zapadne... Sve više sam mišljenja da kad dođe naše vreme biće i beba.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 69
17.9.2013 12:47:01   
Chipsy
Meni je pre 2 godine kada sam radila bio 3,55 i uspela mi je vto, e sad sto se tice mojih daljih komplikacija, to nikako nema veze sa tim. Nemam pojma, bas sam se smorila. Prolaktin mi je 296?
Ja sam bila ubedjena da kada su fsh i lh blizu, nikako ne valja, to sam negde procitala.
A imate li savet, kod kog dr da idem?

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 70
17.9.2013 12:48:41   
Chipsy
Ne znam da li da posaljem ovaj rezultat u Segedin, mozda mi dr kaze da pijem nesto, posto pretpostavljam da mi nece raditi dok su ove vrednosti.

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 71
17.9.2013 12:53:15   
dunja RR
E pa onda sam pobrkala, izvinjavam se user posted image

zNAM DA JE PISANO DOSTA o tome da dr. traže da bude do 2, baš mi se činilo za Garalejićku, a u stvari je možda baš obrnuto pisano, da one jedina ne traži.

I ovo što kažeš (boldovano), i ja sve više počinjem da mislim ..
IZVORNA PORUKA: Bebana17

To da Garaleićka neće da radi vto ženama koje imaju preko 2 THS je netačno, barem u NF tako ne postupa, tj.ne vraća žene zbog TSH, čak i tvrdi da to nema uticaja na postupak (moja kompanjonka iz vto borbe je imala preko 5 tsh pa su joj radili vto u frontu kad i meni i kada je ona nakon neuspele vto pitala da li je problem bio u visokom tsh, rekli su joj da nije, da to nema uticaja, jer se navodno to rešava stimulacijom user posted image ).
A svi drugi lekari iz ove oblasti tvrde da ima veze, i da je idealno da bude do 2.
E, sad, ja verujem da je bolje da bude do 2, ali sigurna sam da ima trudnoća ostvarenih i sa gorim rezultatima. Prosto, kako koga zapadne... Sve više sam mišljenja da kad dođe naše vreme biće i beba.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 72
17.9.2013 12:53:52   
dunja RR
Pošalji, moguće da će ti dati terapiju Chipsy.
IZVORNA PORUKA: Chipsy

Ne znam da li da posaljem ovaj rezultat u Segedin, mozda mi dr kaze da pijem nesto, posto pretpostavljam da mi nece raditi dok su ove vrednosti.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 73
17.9.2013 13:51:03   
17 joka
Chipsy, posalji ti rezultate u Segedin user posted image

cekamo Dacu sa dobrim vestima user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 74
17.9.2013 17:48:07   
daca77
Drage, hvala vam sto mislite na mene...vratih se iz Bg,a tamo prodjoh ko bos po trnju...user posted image
Bilja je morala zvati i Gocu i stav je-NEMA stimulacije, zivotno bih bila ugrozena kod svakog oblika stimulacije. D.jajnik je spusten i ceo u priraslicama, do njega se ne moze doci, jer bi igla morala proci kroz najveci krvni sud male karlice. Levi, koji je do sada licino na nesto je obavijen ogromnim hidrosalpinxom i vise se ne uocava tkivo jajnika, a kamoli folikul. Sve je ispunjeno tecnoscu i krvlju, tako da nista ne vide. Ostalo je da sejavim u poned.na UZ, ako tada uopste vide folikul. Iako je Bilja pokusavala da balnasira i primiri situaciju, Goca mi je jasno rekla da je moj zivot na 1.mestu, da to uvek imam na umu, a da ni ona ne zeli da joj umrem u h.sali. Uzasno se plase da im ne iskrvarim...
Eto...kod mene se drugo i nije moglo ocekivatiuser posted image
Velikiuser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here