Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 26.4.2013 21:57:28
|
|
|
|
Veveric
|
Najbolje je da predas tri nedelje pre isteka porodiljskog. Od papira ti treba kopija tvoje zdravstvene knjizice i kopija izvestaja fizijatra (sa preporukom za produzenu negu deteta). Za Nis ne znam gde se predaje, najbolje pitaj u domu zdravlja tamo bi trebalo da znaju.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 26.4.2013 22:05:50
|
|
|
|
Veveric
|
Ja sam imala potpis samo jednog lekara i nisu nista komentarisali. Najnormalnije su mi produzili bolovanje. Ako ti da dr 7maja predlog, odmah predaj, zvace te na komisiju najverovatnije dve nedelje kasnije, tako da bi trebalo da ti se poklope datumi. Ako te zovu kasnije, pitaj da li mozes prvog da dodjes na komisiju. Oni ce sve da ti spoje. Ja kad sam bila poslednji put, bila je jedna devojka kojoj je isteklo bolovanje desetak dana pre nego sto je dosla na komisiju i spojili su joj. Svakako pokusaj. Imas dijagnoze koje prolaze i steta bi bila da ne produzis.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 26.4.2013 22:41:15
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam predala danas,teta u 27.marta kaze ne treba predlog fizijatra dovoljan je izvestaj i dobro je sto sam predala ranije (vise od mesec dana)zbog praznika..a kada dobijem predlog od nase dr.sedmog maja njega cu poneti na komisiju i reci da nisam mogla da ga dobijem ranije jer nam je tada bila zakazana kontrola i to je to..problem je sto ja putujem 23.maja i vracam se oko petog juna tako da sve moram da zavrsim do 22.maja i zato nisam smela da cekam sedmi pa da predajem,tesko da bih stigla
< Poruku je uredio Sanchy -- 26.4.2013 22:42:57 >
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 27.4.2013 22:42:12
|
|
|
|
kocili
|
predala sam.videcemo da li mogu ista da uradim!Hvala,pozdrav
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.5.2013 16:07:17
|
|
|
|
gracia
|
Cula sam da od juna ukidaju famozne sifre f82 i f83 Mi tek treba da idemo, javicu kako smo prosli, mada smo dosta tanki sa izvestajima...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.5.2013 16:31:27
|
|
|
|
ivatasha
|
cao devojke ja imam jedno pitanj.. da li neko zna da li se zakazuje pregled u sokobanjskoj i da li moze da se zakaz telefonom hvala unapred
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 13.5.2013 22:03:28
|
|
|
|
Veveric
|
Zakazuje se telefonom, a zakazivanje je svakog 25. u mesecu za naredni mesec (bar je tako bilo), ali zovi pa proveri (mozda nekim cudom imaju i neki zaostali slobodan termin )
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 14.5.2013 14:13:29
|
|
|
|
ivicaimarica
|
IZVORNA PORUKA: ivatasha cao devojke ja imam jedno pitanj.. da li neko zna da li se zakazuje pregled u sokobanjskoj i da li moze da se zakaz telefonom hvala unapred Ja nisam zakazala vec sam na slepo otisla i nisu me vratili,na zakazani termin se ceka dugo.Bar dr. kod koje smo bili nije nas vratila i fenomenalna je.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 16.5.2013 15:28:35
|
|
|
|
Sanchy
|
Dobili smo produzenje ,tri meseca ..sutra jos doznake i da predam to knjigovodji i odohhhh
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 17.5.2013 9:28:22
|
|
|
|
Torbica
|
Bravo Sanchy, cestitamo!
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 24.5.2013 13:35:02
|
|
|
|
majathegreat
|
ff
< Poruku je uredio majathegreat -- 24.5.2013 13:44:58 >
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 24.5.2013 14:04:49
|
|
|
|
makimish
|
Moze jedno pitanje? Koliko se placa to produzeno bolovanje, nakon isteka porodiljskog? Ko to isplacuje i da li isplate kasne i koliko? Inace, iz bg sam, ako to nesto ima veze. Unapred hvala!!!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 25.5.2013 23:33:46
|
|
|
|
dumisko
|
Može li neka mama da napiše iskustvo sa komisijom u DZ Savski venac, ili ako ste nešto načule o istoj...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 25.5.2013 23:59:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam bila na Savskom vencu i bili su skroz ok. Ja jesam imala vezu, ali koliko sam videla prema svima su se isto ophodili i sve žene koje su bile su dobile 2 meseca produženje, mislim da samo jednoj nisu dali.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 24.6.2013 11:21:44
|
|
|
|
dumisko
|
Nadam se da će komisija biti ok, a da li uzimaju dete u ruke i da li ispituju šta smo radili sa detetom do tad..tipa koje vežbe itd..čitam i vidim da sve zavisi od komisije do komisije ali generalno dal gnjave mame i bebe ili se bave papirima pa daju konačan sud.U panici sam pa ako neka mama može nešto da napiše bilo bi divno.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 24.6.2013 11:52:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Na Savskom vencu uzimaju dete i gledaju koliko je stabilno, da li hoda itd.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 4.7.2013 23:21:00
|
|
|
|
leamalamut
|
Mene zanima da li mogu da se iskoriste izvestaji neurohirurga i izvestaji sa magneta glave za produzenje bolovanja ?
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.7.2013 12:41:02
|
|
|
|
tanjicak79
|
Sutra mi je poslednji dan porodiljskog, a prekosutra idem na redovnu kontrolu kod ginekologa u DZ i tražiću da mi prepiše bolovanje. Nadam se da će mi dati mesec dana. Posle toga uzimam godišnji odmor. I mislim da ću tako skrpiti do septembra. Ali adaptacija u jaslicama traje minimum 2-3 nedelje, pa ću verovatno morati da opet otvorim bolovanje. Verovatno ću onda preko pedijatra.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 19.7.2013 15:39:09
|
|
|
|
tanja243
|
Drage mame, ima li neko da je skoro bio u zemunu na komisiji? Mi idemo 8.8. Pa me interesuje kakva su vasa iskustva....veliko hvala !
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 7.8.2013 17:27:32
|
|
|
|
friend
|
Pozdrav svima na forumu! Zelim da produzim porodiljsko, a moj muz je nezaposlen. Da li neko ima iskustvo da me posavetuje da li ovo moze da se resi. Hvala!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.8.2013 12:48:08
|
|
|
|
Mizzy
|
Mislim da smo pisali o tome, moj muz je bio neprijavljen u trenutku kada sam ja predavala, ali sam prosto upisala ime firme, niko to ne proverava.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 8.8.2013 13:24:02
|
|
|
|
Ana RR
|
Isti slučaj i kod mene, čak nisam napisala ni tačan naziv firme već samo naziv sajta (pošto je mm u tom trenutku fotkao nešto za njihovu on line prodaju), službenica mi je rekla da napišem bilo šta, bitno je da to polje ne ostane prazno.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.8.2013 15:58:05
|
|
|
|
friend
|
A da li su vam u firmi u kojoj radite trazili da donesete potvrdu da je muz zaposlen? Neko mi rece da je to potrebno posle ako se uzima bolovanje na dete..? Hvala :)
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 20.8.2013 17:39:17
|
|
|
|
Ana RR
|
Nisu mi to tražili, samo na tom zahtevu ima polje gde upišeš gde je suprug zaposlen, to je to.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 21.8.2013 16:36:19
|
|
|
|
Sanchy
|
Imam jedno pitanje..,zakazana mi je komisija za 29.08.,a produzena nega deteta mi istice 30.08.,nema sanse da uzmem doznaku,predam u firmu i da se to odmnese u 27.marta do 30.08.,jer cu i resenje,ako mi produze, dobiti sutradan od dana odrzavanja komisije ,sto ce reci tacno 30.08,,,da li cu imati problem ako se preda 02.09. u 27.marta ..mislim da ne bi trebalo jer je ipak resenje u roku ali opet da pitam ako je neko imao iskustva
< Poruku je uredio Sanchy -- 21.8.2013 16:37:11 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.