Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.5.2013 8:48:38
|
|
|
|
Olga75
|
Jacagoga , brines se da popije malo mleka ? Kad se uzme u obzir da je bebin zeludac maaali , malo veci o njihove sakice , jeste da se rasteze ali to se meni ne cini kao malo mleka , iskreno moja je sisala pa nemam pojma koliko je popila ali ako napreduje , puni pelene i zadovoljna je kolicina je ok a sto se tice zamene obroka , mozda bi bilo najbolje da se raspitas kod pedijatra koji je prati jer svaki pedijatar ima svoju neku semu zamene a svaka mama svoje iskustvo i misljenje a za jogurt i pavlaku , mislim da se uvode tamo negde posle sestog - sedmog meseca ako se dobro secam
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.5.2013 8:54:17
|
|
|
|
lokica77
|
Meni je pedijatar rekao jogurt kad napuni 7 meseci, za pavlaku ne znam ali ne planiram ni nju pre. Sto se tice broja obroka K ima 4 mleka 1 zitarice (ne bas svaki dan, nekad ih nece) i 1 kasica. Mislim da je to za sad ok i necu menjati neko vreme pa cu videti tamo oko 7 meseca mozda da pocnem da uvodim jos jedan nemlecni obrok
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 29.5.2013 9:26:21
|
|
|
|
jacagoga
|
Aha, ok, pa ona deluje zadovoljno lepo napreduje i puni pelene cak joj se i praznejnje creva popravilo kako smo uveli voce i povrce. Idemo na kontrolu u utorak pa cu pitati dr. Hvala vam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2013 10:25:30
|
|
|
|
Rosita
|
Evo jedan koristan TEKST
< Poruku je uredio Rosita -- 31.5.2013 10:27:17 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2013 12:14:16
|
|
|
|
sneza24
|
jacagoga moj D je sa 9-10 meseci pio oko 150 ml dohrane i uopšte je i kašice jeo oko 150 g, nikad nije ni jeo ni pio količinski puno.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 31.5.2013 16:56:14
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: jacagoga malo sam citala temu pa poceh da se zabrinjavam. Naime H ne moze da popije vise od 180ml po obroku mleka, cesce popije 150ml bebelaka, uvele smo do sada krompir, sargarepu, milupa zitarice, tikvicu, bananu, jabuku, sljive, kajsije, breskvu, brokoli nece. E sad ona dnevno popije 4-5 flasica mleka + jedan vocni ili povrcni obrok. Jel to u redu? I kada da uvedem jos jedan obrok tj da zamenim mleko? Kad poceti sa pavlakom i jogurtom ako ti je za utehu moja nije popila vise od 120m lu pocetku sam se kidala od nerviranja i kukanja kako malo popije.mada ona meni i siki pa nikad nisam nacisto koliko je popila.Sad dobije dohranu samo kad vidim da je nervozna i to popije 90 do 120ml,za sada imamo jedan obrok voce,povrce Ako lepo napreduje nemas razloga za brigu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 2.6.2013 21:48:37
|
|
|
|
mica0
|
Dajte mi primer jelovnika povrce za bebanu od skoro 5 i po meseci, uvela sam sargarepu, krompir, brokoli, tikvu i pirincano-kukuruzne pahuljice. sta jos da uvedem? i koliko dana da vrtim istu povrcku_ i koje povrcke da mesam zajedno?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 3.6.2013 8:08:35
|
|
|
|
adulence
|
mi smo jos nekih 6 danana ovoj temi a onda se selimo u stariju grupu,mi za sada i dalje najvise sikimo,i imamo dva enmlecna obroka od skoro i to je ruckic izmedju 13-14h(povrckice),a izmedju 18-18:30 rucka uglavnom pirincano kukuruzne zitarice,ali joj ja dodam i malo vocai pored toga ima 4 glavna podoja i u medjuvremenu ako joj treba naravno kad hoce,mada izgleda da joj je dovoljno jer retko kada trazi...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.6.2013 8:20:10
|
|
|
|
ennka
|
Ovo ne znam da li je vise za temu putovanja, ali cini mi se da se ipak vise odnosi na ishranu pa to pisem na ovoj temi.. Planiramo da putujemo sa bebom od tri meseca, i zanima me da li ste prokuvavali flasiranu vodu?(kuci koristimo stalno istu serpicu za to a ne znam da li moram da je nosim). Odnosno, da li vec mogu da koristim i :"tudje" serpe, dzezve i sl za bebinu vodu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.6.2013 8:24:39
|
|
|
|
Olga75
|
Ennka , dobrodosla na forum evo tema VODA pa pogledaj sta su mame pisale
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 16.6.2013 22:29:18
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: bukimuki Drage prijateljice,zahvaljijuci ovoj nagradnoj igri zarazila sam se ovim portalom i shvatila da ima dosta pametnih stvari kao na primer ovi forumi..Imam ja bezbroj dilema,malih,velikih,bitnih nebitnih...ali zapocecu sa ovom...MOLIM ZA SAVET AKO JE NEKO DAVAO SVEZE CEDJEN SOK OD LUBENICE BEBI OD 4 MESECA..Moj si n sledece nedelje puni 4 meseca za sad samo sisa i povremeno malo vode popije..planiram da mu pocnem polako uvoditi drugu hranu..pisite mi da li ste davale lubenicu,na koji nacin i od kada sa obzirom da krece sezona lubenica..hvala unapred..veliki poljubac od mojih momaka IZVORNA PORUKA: dunja RR Kako cedite lubenicu, u sokovniku?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2013 9:41:14
|
|
|
|
Moiraina
|
Koliko ja znam, lubenica se daje tek tamo pred godinu dana. Inače, imam u bliskom okruženju 2 (odrasle) osobe kojima lubenica pada baš teško na stomak, tako da je ja ne bih dala tako maloj bebi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 17.6.2013 13:08:01
|
|
|
|
Anoniman
|
slazem se, mislim da je rano za lubenicu. i zasto tako rano da pocnete bas sa lubenicom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 25.6.2013 22:53:59
|
|
|
|
sunasce1
|
Drage mame, molim vas za savjet... Imam bebu od 3.5 mjeseca i na AD i to NAN H.A... Fino napreduje, ali vec neko vrijeme ime problema sa stolicom, probali smo sve i svasta, od promjene hrane do raznih cajeva, ali sa malo uspjeha... Interesuje me da li bih mogla da mu pocnem uvoditi neke sokice, tipa jabuku ili mrkvicu, ili eventualno neke kasice koje bi mogle pomoci u resavanju naseg problema ili je jos rano za to... Veliki pozdrav
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 8.7.2013 13:38:05
|
|
|
|
jole82
|
Danas smo poceli sa pirincanim pahuljicama Jedva da je ukupno pojela 1.5-2 kasicice iz nekih 7-8 pokusaja...al koliko znam to je ok za prvi put...otvarala je lepo usta al kad okusi napavi facu pa pola izbaci..al tako to valjada ide nisam je forsirala...kad vise bas nije htela skupila je usta i zabacila glavu i ruke pozadi..naravno da je bila jos gladna (al ne pahuljica ) pa sam joj dala mleko i popila je 180ml Sutra je novi dan pa cemo videti kako ide dalje..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 13:07:13
|
|
|
|
nina26
|
JOle,bravo za pocetak ne brini, ima tako da mrljavi, pola da izbacuje, dok ne krene lepo da klopa
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 17:12:30
|
|
|
|
jole82
|
E juce je pojela oko 30ml pahuljica i posle 150 mleka, a danas samo 60ml pahuljica bez mleka posle toga...al posto je mukica primila danas bocu sva je na 3 coska i pocela je da serucka u sred jela i spavalo joj se...pa sam joj dala jos malo vode da popije i to je to...i evo sad je zaspala.. Nego imam pitanje/a...tj napisacu sta mislim pa molim nek mi neko kaze jel to ok ili treba dugacije?? T ima 5 obroka vec nekih mesec dana(6, 9:30, 13, 17, 21)..sama je tako razredila, al popije po obroku 150-180 ml (sem onog ujutru u 6...tad 120)...pirincane pahuljice jedemo oko 17h...ja joj dam da pojede koliko zeli i ostatak joj dam mleko, posto je gladna a nece vise pahuljice (napomiljem da nam je danas 3 dan pahuljica)...jel to ok? pa da joj povecavam, a smanjujem mleko dok ne dogura do punog obroka od nekih 120-150 pahuljica?? Kada da krenem sa povrcnim kasicama? tj posle koliko dana davanja pahuljica?? Pahuljice zadrzavamo oko 17h, a povrce bih uvela za rucak oko 13h? E sad...ako ne bude htela da pojede dovljno npr. krompira da bude sita...da li da joj odmah dam mleko ili da sacekam (krompir ce je bar nesto zasititi) pa da joj dam posle...da bi taj krompir shvatila kao zaseban obrok??? Koliko bi tog povrca trebalo da pojede??? ne znam ni kako bih merila...da l' kasikama?? Pitala bih ovo sve na kontroli danas...al bila neka nadrndana zamena...ja jedno pitam ona svoje odgovara...i jos mi rekla da joj smanjim to mleko jer Boze, sa 5 meseci vec ima preko 8 kg...a uopste nije bucko..i pri tom je dugacka vec 70 cm ..pa kako da joj smanjim...popije u proseku 800 ml mleka...i to je nista ne shopam niti teram..a nekad mi se cini da bi mogla i jos da jede da sam napravila
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 17:22:36
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Jole, nama je dr rekla - povrće u vreme ručka jer će detetu to biti do kraja života vreme kad jede povrće, ručak. Probaj ovih dana, pošto vidim da je tek napunila 5 meseci, kuvani krompir, tek radi degustacije, neće ti ona odmah početi da jede povrće kao ceo obrok. Daj joj dva-tri zalogaja krompira, sačekaj malo pa joj daj pahuljice, treba ipak da vidiš kako će da reaguje na hranu. Pa za nekoliko dana šargarepicu, pa posle nekoliko dana kombinacija krompir-šargarepa, pa polako i ostalo povrće, leto je ima ga u izobilju.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 17:33:52
|
|
|
|
jole82
|
E Ivanka...to sam shvatila sve za uvodjenje...ono na 3 dana, pa prvo odvojeno, pa posle mogu kombinacije...I da kao sto rekoh, davala bih joj oko 13 to povrce.. Nego me najvise interesuje da li posle tih 2-3 kasike krompira da joj dam mleko da "dojede" dok ne bude jela lepu koliciniu da se najede ili da sacekam sa mlekom da bi taj obrok shvatila u celo kao rucak?? A reci mi zasto da joj dam pahuljice da "dojede" a ne mleko...kad ce pahuljice jesti oko 17 h?? Mozda sad ja unapred paranoisem...pa ce posle kad se skroz uobroci sa cvrstom hranom da mi ovo sve bude smesno...al sad eto razmisljam sta cu i kako cu
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 17:59:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: jole82 E Ivanka...to sam shvatila sve za uvodjenje...ono na 3 dana, pa prvo odvojeno, pa posle mogu kombinacije...I da kao sto rekoh, davala bih joj oko 13 to povrce.. Nego me najvise interesuje da li posle tih 2-3 kasike krompira da joj dam mleko da "dojede" dok ne bude jela lepu koliciniu da se najede ili da sacekam sa mlekom da bi taj obrok shvatila u celo kao rucak?? A reci mi zasto da joj dam pahuljice da "dojede" a ne mleko...kad ce pahuljice jesti oko 17 h?? Mozda sad ja unapred paranoisem...pa ce posle kad se skroz uobroci sa cvrstom hranom da mi ovo sve bude smesno...al sad eto razmisljam sta cu i kako cu Daj joj i pahuljice u vreme ručka jer će u početku od tih nekoliko kašika da bude gladna, pa će biti sitija od povrće+pahuljice + mleko, polako smanjuj pahuljice a povećavaj količinu povrća, za to ti treba svega nekoliko dana. Ja sam dojila i posle svakog obroka morala je malo da se "zasladi"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 18:16:59
|
|
|
|
jole82
|
Hvala I moram jos jednom..posle koliko dana davanja pahuljica da krenemo sa povrcem? tj sa tim drugim nemelcnim obrokom?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 19:53:08
|
|
|
|
adulence
|
jole nas je dr savetovao da joj ne dam odmah da siki da bi shvatila dda je to obrok nego posle recimo pola sata,sat u zavisnosti koliko je pojela...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 19:57:06
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: jole82 Hvala I moram jos jednom..posle koliko dana davanja pahuljica da krenemo sa povrcem? tj sa tim drugim nemelcnim obrokom? Odluči sama,mislim da ne treba da žuriš, počni postepeno da uvodiš povrće i videćeš da će sama vremenom da ga pretvori u drugi nemlečni obrok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 19:58:23
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: adulence jole nas je dr savetovao da joj ne dam odmah da siki da bi shvatila dda je to obrok nego posle recimo pola sata,sat u zavisnosti koliko je pojela... Da da, zato i kažem da sačeka mlo posle obroka pa da da mleko ili pahuljice, ipak treba da shvati da je to bio obrok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.7.2013 20:18:14
|
|
|
|
jole82
|
Hvala zene
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.