Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.4.2013 12:23:41
|
|
|
|
leamalamut
|
Ja cu uskoro sastaviti mesec dana kako svaku noc ustajem na 2-3 sata da beki dam siku jer laza ne pomaze .Ja jo uvek prvo ponudim lazu ali nema sanse , mase rukicama i udara me , place , ja je malo prenosam , ma jok , dok ne dam siku nece da se smiri i onda siki malo i zaspi... Do 6 meseca je spavala u cugu 4-5 a nekad i 6 sati pa posle na 3 , a sad zaspi do 10 najkasnije pa se budi u 12 , pola jedan pa onda u pola dva , dva i tako .... Na kraju sam od neispavanosti je jednu noc prebacila kod nas u krevet i tako joj davala kad se probudi malo siku malo lazu , ali bar nisam ustajala i cinilo mi se d a sam odmornija . E sinoc je moj muzic nju prebacio kod nas i samo se jednom budila da siki :) ...A inace se sama uspavljuje odavnooo , ali ne znam sta ce biti dalje i da li ce se vratiti na staro a da nije sa nama u krevetu...
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2013 1:06:47
|
|
|
|
bojanica7
|
i kod mene je tako bilo s prvim detetom... budila se dvaput da sisa tri meseca, i onda na sat vremena... ma nekad i cesce, samo po koji gutljaj... i tako je bilo dok nije prestala da sisa (23 meseca)... meni nije mnogo smetalo jer je spavala s nama, ali nisam bas mogla nocu nikud
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2013 1:08:19
|
|
|
|
bojanica7
|
da dodam... sad marta isto dvaput sisa nocu. kad zaspi u pola devet, sisa u jedan, pa oko pet-sest, kad je prebacim kod nas i sisa ne znam koliko do sedam, dok ne ustanem. mozda jednom-dvaput... kazem, ne znam, posto spavam... a mislim da me slicna sudbina ceka
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2013 9:43:01
|
|
|
|
Zemunka85
|
Aaahhaa koji si ti car :-) . Ja kapiram da ce i kod nas tako biti. U nekoj ludoj fazi smo sto se spavanja tice, a sve to zbog sisanja, cini mi se. Danju sisa 4-5 puta. A noc...huh...do skoro se budila jednom, sad je pocela dva put. Ali je cuuudnnaaa...vrti se, puzi, Boze moj :-) . E sad jedina razlika je sto mene budi svaki njen pokret, a opet, takva sam da mi je i ovo sna dovoljno, ne smeta mi. Cini mi se da dojene bebe losije spavaju. Sem Torbicinih :-) E jedino sto kazes, ne usudjujem se igde da idem nocu, jer tad bas bas samo i jedino mene trazi. Tata kog obozava, je dovoljno tada samo ruku da prebaci preko nje i krece plakanjeeeee ....
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 10.4.2013 9:46:10 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2013 11:46:52
|
|
|
|
jovicaa
|
uglavnom zaspi oko 22 h i spava do 8,9 h. s tim sto se budi da sisa oko 5 h(nekad) a u 6 i 30 uvek pa onda malo oko osam, devet ali meni je bitno da ne sisa od 22 h do 5 h, zato sto se stvarno i odmorim i restartujem za to vreme. i da ponekad se desava da se probudi i samo mu dodam cuclu i nastavi da spava. sad ga i posle tog podoja u 5 h vracam u krevetac. tako da manje spava sa nama.. a nocas se probudio u pola 5 i guce on, guce.. sve sam manje oset_ljiva, skoro da ga ne cujem i ja mu dodala cuclu, i pocela da sanjam kako beba place, trgnem se iz sna, kad ono 5 , a on budan jos uvek, onda sam mu definitivno dala da sisa
< Poruku je uredio jovicaa -- 10.4.2013 11:49:04 >
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.4.2013 21:24:10
|
|
|
|
jacagoga
|
Blago meni, vec 15ak dana rucka oko pola 9, 9 do pola 10 sama zaspi i ne budi se pre 7h, ali dzaba kad ja skacem kao zec na svaki njen pokret
< Poruku je uredio jacagoga -- 10.4.2013 21:30:02 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.4.2013 15:04:29
|
|
|
|
Mali_miš
|
@jacagoga: vidi se da ti je prvo dete. I ja sam tako sa sinom, a sada se ne mrdam dok ne počne da plače (ne da se dernja, nego da plače). =) Mi smo još uvek noću na 3, max 4h. Par puta joj se omaklo, pa je spavala 4,5h i tada samo što nisam mastitis zapatila. Nije me ona probudila nego bol u desnoj siki tako da opet nisam spavala toliko baš dugo. =)
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.4.2013 21:21:47
|
|
|
|
Mali_miš
|
Noćas opet 4,5h Valjda će nastaviti taj trend. =) Ali zato danas tokom dana ukupno 2h. Prsoh. =/
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 13.4.2013 21:06:01
|
|
|
|
Mali_miš
|
Samo ja na ovoj temi... Ali moram da kažem. =) Izgleda ju je noćas stigao umor od celog dana, pa je sklopila 6 sati! Proveravala sam da li diše, jer prosto nisam mogla da poverujem. =)))))
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 2.5.2013 14:49:37
|
|
|
|
Mali_miš
|
Mi tj. L je izgleda izbacila noćni podoj. Koliko se radujem dužem snu toliko mi je i žao, jer je noću baš lepo sikila. =) Ali dobro, valjda će sada tako dobro jesti ujutro. =) Dakle, noćas smo spavale 8h , od 20h30 do 04h30 s tim da sam se ja probudila po navici u 2 i čekala da se ona probudi, a onda sam se trgla u 4h15, jer su me sike bolele koliko su se prepunile, pa sam morala da odvadim. Nadam se da će tako nastaviti. =)
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 4.5.2013 8:26:55
|
|
|
|
Mali_miš
|
Opet ja ovde, ali imam jedno pitanje. Da li je moguće da mi se beba odjednom budi stalno noću jer joj je toplo, pa joj fali tečnosti? Noćas i noć pre se budila češće nego kada se rodila. =) Možda ne baš tako, ali na dva sata i jednom me je častila, pa je odspavala 3. Ne znam kada joj se to inače poslednji put desilo. Obično odspava prvu turu bar 4-6h, pre tri noći je spavala 8h, a poslednje dve se budi već posle dva sata spavanja odnosno 2h od poslednjeg jela. I... Ako je zbog toga, da li da joj dajem vodu ili baš da joj dajem da siki? Ne bih da mi se navikne da sisa na dva sata noću (obzirom na to da je baš lepo spavala do sada i bez toliko čestog jela u toku noći).
< Poruku je uredio Mali_miš -- 4.5.2013 8:27:40 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.5.2013 9:00:45
|
|
|
|
zvrk.mrvica
|
Neznam da li je pitanje na pravoj temi , posto pisem s mob pa ne vidim sve teme.. iskreno molim za pomoc.. iscrpljena sam... pocinjemo: moja malena ima 8 mjeseci nikada nije puno spavala jos dok je mala bila ako po danu odspava 4 h u komadu ja kao na konju, ali je navecer lijepo spavala.. medutim u zadnjiih mjesec dana a pogotovo u zadnjih 10tak dana, po danu spava kratko pola sata u toku dana, otkrila sam da bolje spava i duze kad je na meni i hoce po danu spavati iskljucivo kada je na meni,cim je spustim jauce stenje probudi se place kenjka, dok je ne uzmem cim ne uzmem odmah sve prestaje i automatski ide u san.. gora je noc, po noci se stalnoo budi jauce stenje mlati rukicama trazi da se uzme, i hoce da dpava iskljucivo uz mene da je nece nikome drugome jos vise place tada samo ja dolazim u obzir lezi na krevetu pored mene i priljubi se uz mene i spava.. cim je prenesem probudi se ili odmah ili kroz par minuta krece jaukanje stenjanje mlataranje rukicama pa plac.. ja ne zelim da spava sa nama jer se bojim u snu cu je udariti slucajno, pa je stalno prebacujem u krevetic ali daba samo uzrokujem jos vecu neispavanost nje mene i okoline , molim za pomoc , molim vas recite mi da jr faza jer ja sam na rubu iscrpljenosti, ne stignem po danu nista jer je ne smijem ostavitj ni sekunde u hranilicu hoce kratko na deku za igru kratko sve kratko, napominjem da je ne nosam po kuci da nesto zavrsim.. ne stignem nista ni umiti se jedem dok ona placr jer moram jer je dojim,a kad spava spava na meni, ukoliko je spustim probudi se i ne spava po cijeli dan pa tek onda place nervozna bude , neznam sta da radim??? izvinjevam se na dugom postu
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.5.2013 21:58:49
|
|
|
|
jovicaa
|
ja ti preporucujem da je stavis lepo sa vama da spava i gotovo... tako cete se svi naspavati. verovatno je samo neka faza, pretpostavljam da je muce zubi
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.5.2013 22:27:01
|
|
|
|
Sanchy
|
Moguce da su zubici u pitanju i da je zato nervozna,,da li imate muzicj+ku vrtesku iznad krevetca..ja bebcu stavim lazu i pustim tu muziku i on zaspi koliko god da je nervozan a ako bas place uzmem ga da se smiri par minuta i opet nazad u krevetac,,,nikada nije spavao na meni ili sa nama u krevetu jer tu nema odmora za majku a ako je majka iscrpljena i beba ce biti nezadovoljna..probaj sa muzikom i lazom nemam drugi savet,moguce da ce se sve vratiti na normalu za par dana ako je zubic,dok ne izbije
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 9.5.2013 22:32:54
|
|
|
|
pandina
|
Mali_mis, moguce da je skok u razvoju? Koliko se secam, sa oko tri meseca i mi smo bili u toj fazi da je sisao na svaka dva sata, a nekad i cesce. To je trajalo oko nedelju dana, pa se vratilo u normalu. Inace, imas i Novalac za dugotrjnu sitost, mozes da das samo pred spavanje, ako ti postane neizdrzljivo.
< Poruku je uredio pandina -- 9.5.2013 22:33:14 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 10.5.2013 6:16:26
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ova moja ko po knjigama. Nocu spava tacno 10 sati ni manje ni vise. Budi se uglavnom jednom u 4 ali nekad se desi i dva puta (ali mislim ako se probudi oko 1 da je vise zedna a ne gladna jer povuce samo par puta i komira se ponovo-mozda mogu da joj dam i vode ali glupo mi). Nego nas je doktorka pitala koliko dugo spava nocu vezano bez sisanja i ja joj kazem da uglavnom spava od pola 9 uvece pa do 4. Kaze ona sjajno. Kad bi legala kasnije probudila bi se kasnije ali mi smo u pola 9 gotovi tako da kazem. U svakom slucaju k aze doktorka posto ima vec vise od tri meseca ako bi se budila nocu cesce da bi nam preporucila obrok od zitarica jer dugo drze sitost i to uvece (ali naravno posle probavanja cele nedelje tokom jutarnjih casova da se vidi da li ima neke reakcije) ali posto bebac dobro spava nema potrebe. Citala sam negde da nekim bebama vrlo rano sisanje ne bude dovoljno, pa da placu jer su gladne i tad se njima uvodi cvrsta hrana. Imam prijateljicu i njena beba je sa 4 meseca stalno plakala i stalno bila gladna i tek kad je pocela da joj daje cvrstu hranu beba je pocela ok da spava i prestala da place. Ne kazem da je to slucaj kod tebe mali mis jer je tvoj bebac ipak jako mali pa bi trebalo sika da bude dovoljna ali eto i to se desava.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 3:38:08
|
|
|
|
Mali_miš
|
Evo mene napokon ovde da se javim. Sve se bojim da kažem, da se opet ne pokvari, ali vratili smo se pre par dana na staro tako da je to izgleda bila neka faza. Sada mi se budi posle oko 6h spavanja, pa posle još na 3h. Znači 20h-02h-05h-08h i najčešće spava od 20h do 8h ujutro. Ali, evo sinoć je zaspala tek u 21h, probudila se u 3h i vdećemo kako će dalje biti. =) Hvala vam u svakom slučaju na savetima i predlozima. =)
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 13:52:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Treba mi savet! Filip ima 41 dan,sisa po danu kad je budan na 2h. Uvece se kupamo oko 8,sisanje pa oko 9 spavanjac. Budi se oko 2-3 pa onda na 2 sata. Dali je rano da mu izbacujem jedan podoj tokom noci?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 14:49:06
|
|
|
|
Moiraina
|
Ja mislim da je rano, on je baš mali. I još ti sastavi 5-6 sati posle kupanja, pa to je super! Kako bude rastao, izbacivaće sam, inače je sada jako bitno da sisa noću, jer se tako pospešuje stvaranje mleka. Mi smo konačno ustalili ritam: 19h kupanje, pa posle toga sisanje i spavanje. S tim da nekad neće lepo da jede (kad je baš umoran) pa se onda probudi oko 1-2, što mi nikako ne odgovara. Tako da kad izmrljavi sa klopom pred spavanje, uzmem ga oko 11 i tada jede u snu, onda je sledeće buđenje tek oko 6, što mi je ok. Tad sisa, pa obično zajedno odspavamo do 8-9-10 u najboljem slučaju (najčešće se razbudi oko 9). Preko dana spava jako malo, ali bitnije mi je da ok spava noću.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 15:51:54
|
|
|
|
Anoniman
|
A popodne oko 3-4 kad treba da spava nece i onda ga uhvati nervoza i umor oko 6 pa preplace do kupanja u 8. Svasta sam probala i nema sanse da zaspi.
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 18:52:03
|
|
|
|
Mali_miš
|
Kad smo već kod toga, kada BI TREBALO beba (ili mi) da izbaci noćni podoj?
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 11.5.2013 19:27:18
|
|
|
|
Sanja90
|
Mali misu sve zavisi od deteta do deteta,recimo moja deca su imale 2 podoja u toku noci,kad su napunile 4 meseca izbacile su 1 nocni podoj,tako da su sikile jednom u toku noci. Starija je i taj jedan prekinula sa 7 meseci,a mladja je sikila nocu do godinu dana pa sam morala ja da joj izbacim,jer sama nije htela.
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.5.2013 7:00:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
obzirom da moja zaspi u 8 ja smatram nocnim podojem ako se ona probudi oko 2, a ako se probudi od 4 pa nadalje to je po meni prvi jutarnji i ja tad obicno ni ne lezem naza d u krevet. Ja sam ranoranilac od malena pa mi je valjda takva percepcija. Dok moja drugarica sizi sto joj sin ima dva nocna i to jedan tipa u 6 ujutru. Pa sad je dan u 6 ujutru to vise nije nocni podoj. U svakom slucaju ova moja ako se probudi u 2 povuce koji put i nastavi. A nekad se ni ne probudi. Tako da ja mislim da se budi jer je zedna ili iz nekih drugih razloga
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 12.5.2013 13:17:44
|
|
|
|
MarijaBg
|
Spava od 20 do 06 - 6.30, sa jednim nocnim podojem oko 03. Ja zadovoljna, posebno sto starija cerkica spava od 20.30 do 06.30, tako da imamo i malo vremena samo za nas uvece
< Poruku je uredio MarijaBg -- 12.5.2013 13:20:23 >
|
|
|
|
RE: koliko dugo beba spava nocu? 22.5.2013 11:37:25
|
|
|
|
mica0
|
imam problem, poslednjih mesec dana dete uopste nece da spava preko dana, po pola sata u tri navrata i to je muka za uspavljivanje, a nocu se budi na 2h trazi da sisa, nece ni dudu ni vodu nista, vristi.....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?