|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
11.3.2013 10:41:07   
njanja52
Da, popila sam 100
g glukoze, tako mi je dr napisala. radila sam u domu zdravlja... Danas
mi je 3.dc i vadila sam krv da vidim u kakvom su mi stanju hormoni, a
sutra idem na uz, pa ću pitati za insulin.
Hvala devojke!

Zapamti: snovi postaju stvarnost, samo trebaš verovati.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1601
11.3.2013 21:54:35   
njanja52
Evo novih rezultata 3. dc.

estradiol 49.91 pg/ml (12.5-166)
progesteron 0.691 ng/ml (0.2-1.5)
FSH 3.27 mIU/ml (3.5-12.5)
LH 9.18 mIU/ml (2.4-12.6)
testosteron 0.479 ng/ml (0.050-0.522)
prolaktin 593.5 nIU/ml (102-496)
ultra TSH 3.17 nIU/ml (0.27-4.2)
Pijem eutirox 25 tri meseca i TSH se spusta, to je ok. Vidim da je inverzija LH i FSH i dalje prisutna, a sta mislite za ostalo?
user posted image za sve!!!

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1602
12.3.2013 9:14:59   
little_one
Tebi je ovdje i prolaktin jako povisen....ne znam da li si vadila krv barem dva sata nakon budjenja jer i to zna da povisi prolaktin...u svakom slucaju ja da sam na tvom mjestu uradila bih prolaktinski profil i utvrdila da li je i prolaktin ovdje povisen i inace...tsh treba da ide dole, daj mu vremena...inverzija lh i fsh....ne znam jesi li radila ogtt sa inzulinemijama i kakva je tu situacija...

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1603
12.3.2013 9:16:09   
pozitivna
Cao Biks! Citam tu da ti je m.imao bakterije u spermi ,pitam se kako si se ti onda osecala da nisi ti imala neku infekciju od njega jeli je to moguce? Ili da nisi imala upalu mokracnih kanala?
Ja imam cesto upalu mokracnih kanala pa razmisljam da mi nije nesto od muza?

pozdrav

(odgovor članu biks)
Direktna veza do poruke: 1604
12.3.2013 18:16:28   
cvrcak84
Evo i mene nakon duze pauze da vam se ponovo pridruzim...

Ja sam sad vec drugi put kontolisala oggt i inzulinemije i sad je nalaz malo bolji, naime, prvi put mi je inzulin bio jako povisen, 0' 16.14; 120' 147,9 a ovaj put nakon mjesec dana je 0' 14,7 a 120'33,3
Pijem Aglikem 2x 1000mg.. Jos mi nisu prestale one nus pojave ali sam super kako je bilo na pocetku...

E sad mi je problem sa stitnom user posted image TSH 3,24 ( 0,27-4,2) a FT4 23 ref (12-22)
On sumnja na upalu stitne pa trebam da radim UZ i jos puno nekih nalaza iz krvi (FT3, FT4, TSH, TG, A-TG, A-TPO, A-TSH receptore)
Zanima me i vase misljenje? Hoce li mi to sad jos vise otezati put do user posted image pored PCOS i problema sa inzulinemijom? Kako mi se cini to sve ide u paketu uz PCOS.
Dr. mi kaze da je zadovoljan da je nesto ipak otkriveno i da znamo ka cemu idemo, naravno da od dva zla biram ono manje ali sam se ipak zabrinula jer sam imala jako tezak period u poslednjih godinu dana pa me ovo stanje sa stitnom i ne ccudi...

user posted image user posted image
user posted image svim vrjednicama, a poseban user posted image Little_one koja mi je bila putokaz u ovom teskom periodu!

Imperare sibi maximum imperium est!

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 1605
12.3.2013 18:35:39   
milenatea
njnja mislim da trebas da odradis ogtt sa insulinemijama i da dobijes terapiju glukofaz ili siofor pored te terapije sto koristis, cim pocnes da pijes siofor poces da ovuliras. tako sam jauser posted image

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 1606
12.3.2013 18:36:41   
milenatea
cvrcak da se sto pre sve resi i da uskoro ugledas user posted image user posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1607
12.3.2013 18:38:10   
njanja52
Hvala milenice, tako i planiram. user posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1608
13.3.2013 8:18:10   
little_one
Cvrcak, tu sam! user posted image Rijesices ti i tu stitnu, ne brinem ja...obavezno uradi ta antitijela stitne i uz ali mislim da ces ti to uz malu terapiju sve rijesiti....ja sam tebi rekla da ces ti uskoro da setas stomak user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1609
13.3.2013 14:26:02   
cvrcak84
Hvala vam svimauser posted image user posted image user posted image nadam se da cemo svi uskoro doci do svog cilja, neko lakse neko teze ali to na kraju nije ni vazno, bitno da uspjemo user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1610
18.3.2013 20:51:48   
razdragana
posto imam sve siptome stitne zlezde gusenje,lupanje srca,osecaj knegle u grlu,osecaj hladnoce vadila sam hormone TSH i FT4 i oni su ok.TSH 1,859. FT4 13,6 i sve je ok a siptomi su i dalje isti pa mi je sestra u labaratoriji rekla da odradim antitela jel moze da se pokazu hormoni ok a da ta antitela nisu dobra pa da proverim njih pa me zanima jel radio neko te analize i kako se one zovu?

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 1611
19.3.2013 1:08:28   
Dada81

IZVORNA PORUKA: razdragana

posto imam sve siptome stitne zlezde gusenje,lupanje srca,osecaj knegle u grlu,osecaj hladnoce vadila sam hormone TSH i FT4 i oni su ok.TSH 1,859. FT4 13,6 i sve je ok a siptomi su i dalje isti pa mi je sestra u labaratoriji rekla da odradim antitela jel moze da se pokazu hormoni ok a da ta antitela nisu dobra pa da proverim njih pa me zanima jel radio neko te analize i kako se one zovu?

Razdragana,meni se ovo upravo desava..ovi simptomi,mislila sam da je od lekova,ali ovo ipak traje.Nisam nista od analiza radila,sem vagin.i cervik.brisa,zbog cega i pijem silne lekove,posle spontanog...Ne znam koliko se sve poremetilo.Tek cu da radim ove analize.Mislim da dosta dragih zena ovde zna o tome sto si pitala,pa ce ti i dati konkretniji odgovor ili da sve iscitasuser posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu razdragana)
Direktna veza do poruke: 1612
19.3.2013 9:42:55   
little_one

IZVORNA PORUKA: razdragana

Antitijela stitne su Anti -Tg i Anti - tpo pod tim imenom trazi da se rade. I da, moguce je da su antitijela povisena a da su ostali hormoni stitne uredni. Kod mene je takav slucaj...to znaci da je stitna upaljena ali se cesto i ne daju terapije za antitijela jer se ona ne mogu popraviti...koliko je meni objasnjeno ta upala znaci da se nesto desava sa stitnom i da ce doci do momenta kada ce da se poremeti funkcija stitne zlijezde...a povisena antitijela su samo znak da postoji upala...ako su povisena obavezno uradi i ultrazvuk stitne da vidis da li ima cvorica...sretno i javi nam sta si napravila....i da...kad su povisena antitijela to se obicno naziva hasimotov sindrom...user posted image

Direktna veza do poruke: 1613
19.3.2013 12:07:59   
stidljivko
Ja imam PCOS, radila sam hormone po savetu gin i endokrinologa, mada nisam imala pojma u kom sam delu ciklusa, i odnos fsh i lh je bio los, pa su zakljucili da je pcos, radila i ogtt, i u redu, ali mi je dala preventivno gluformin...pila sam klomifen koji nije delovao, sad opet na kontrac, a pre toga da radim FSH, LH, AMH...pa da vidimo....

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1614
19.3.2013 17:03:54   
cvrcak84
meni je endokrinolog objasnio ovako, antitjela stitne ce pokazati da li imam upalu ili neko oboljenje stitne, kaze, postoje 4 oboljenja stitne (navodio je koja i sta znace, naravno da toliko informacija nisam zapamtila) u glavnom, samo jedno je opasno i mora operativno da se rjesava, ostala tri su ta koja se regulisu terapijom ili prodju sama od sebe....
Na osnovu mojih hormona ona kaze da je najveca sansa da se radi o upali i da upala stitnjace prolazi sama od sebe za 6 do 9 mjeseci, ali ipak moram da provjerim sve da se potvrdi... user posted image nadam se da vas nisam zbunila, ali sustina je takva...
Sve u svemu, svi oni savjetuju manje stresa sto je u danasnje vrijeme i za nas stil zivota jako tesko...

(odgovor članu stidljivko)
Direktna veza do poruke: 1615
19.3.2013 18:22:27   
razdragana
meni su se ovi problemi pojavili posle vantelesne tj.tacnije vto sam radila u januaru i nakon mesec ipo dana pocinju navedeni problemi,inace vto nam nije uspela neznam dali je od silnih hormona posto sam imala bas agresivnu terapiju jel sam tesko reagovala na nju pa sam dasta kljukana hormonima inace svi hormoni su bili ok,kao i ostali rezultati,jel je kod mog muza problem a inace imam 38 god.10 godina borbe oko njegovog lecenja i ovo nam je bila prva vto.zakazacu uz stitne zlezde pa cu videti sta je u pitanju

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 1616
21.3.2013 16:52:45   
daca77
Uzela rezultate, pa bih zamolila Maslacak,a i ostale cure da protumace. Znate da sam radila 2.dana krvarenja, ali da nisam znala da li je prava user posted image +bilo je i 2 velika perzistentna folikula.
Rezultati su:
T4 107 ref.vred.55-165
T3 1,9 1,2-3,0
TSH 3,8 0,17-4,05
FSH 4,1 2-15
Lh 5,6 1-10
progesteron 0,83 1-9,5
teststeron 0,1 0,2-1,0
prolaktin 208 60-620
estradiol je labor.pogresila i ponovo rade, tako da se sl.srede javim po rezultat.
Sta kazete? Kao da nisu moji rezultati, vec neke druge zene...user posted image

< Poruku je uredio daca77 -- 21.3.2013 16:53:59 >

Direktna veza do poruke: 1617
21.3.2013 17:39:39   
Maslacak15
Daco draga,

Pa taj estradiol mu dodje nekako presudan za tumacenje cele slike. Bas zbog folikula. Jel ako je nizak onda oni nisu hormonski aktivni i hormonska slika reproduktivnih hormona je ok ( iako i dalje ne objasnjava fenomen folikula) ali ako je neuobicajeno visok onda moze i da suprimira lazno FSH i LH i situacija je komplikovanija. Ostali hormoni su OK osim TSH koji moras da spustis. TSH je previsok. user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1618
21.3.2013 17:48:09   
Dada81
Nadam se da necu traziti Maslacak i da ce moji simptomi proci sami od sebeuser posted image
Ali je lepo kako se uvek nadjemo tu jedna za drugu. Pokusavam smanjiti stres ,bar sada to mogu kuci sam i da ove siptome sto su mi kao Razdraganoj smanjim.Nego,mozda glupo pit.nisam informisana,koliko se krece UZ stitne i gde se radi?

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1619
21.3.2013 17:53:54   
17 joka
Daco,TSH  mora  dole pogotovo  pred  VTO
sacekajmo  taj  estradioluser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 1620
21.3.2013 18:57:20   
daca77
Maslacak, hvala na odgovoru...ostaje da se strim do sl.srede, kada ce biti gotov rezultat estradiola.
A sto se tice TSH, znas da je prosle godine juna meseca bio 1,7, da bi jula meseca skocio na 2,5. Ne znam sta se desava...sve se istumbalo...
Joko user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1621
21.3.2013 20:22:14   
hanka
Daco mozda je od nervozeuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1622
21.3.2013 20:24:50   
daca77
A sta je to nervoza, hanka?user posted image
Bilo je i previse, nakon posete Speba u Le.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 1623
22.3.2013 14:52:09   
zmajče
Daco jesi li radila Anti-TPO i Anti-Tg za štitnu?Jesi li pod nekom terapijom za štitnu?
Ja imam hipotireozu bio mi je tsh=5.5 ali kasnije je padao bez terapije na 2.5 ali sad uveliko pijem mada zna da varira

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1624
22.3.2013 17:01:50   
daca77
Zmajce, nikada nisam bila na terapiji, jer kada sam kontrolisala hormone stitne na samom pocetku, pre 4-5god., sve je bilo u najboljem redu. Pisala sam vec, prosle god.sam uradila juna meseca i tSH je bio 1,7, a onda sam uzela uput ca ceo hormonski status i u klin.centru odradila i ovo, tada mi je TSH bio 2,5.
Moracu da ponovim jos jednom, jer mozda mi je skocio od strasnog stresa koji sam imala ili je laborat.nesto pogresila.

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here