|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
4.3.2013 17:43:14   
Ksenix
Sad sam zvala laboratoriju, kazu da mora Dr. da mi odredi kolicinu glukoze, koliko vadjenja i na koji vremenski period... Tako da cu sacekati pregled kod gin. pa ce mozda on moci to da mi kaze..

(odgovor članu Ksenix)
Direktna veza do poruke: 1576
7.3.2013 10:17:16   
babby
Ja pre par dana dobila rezultate tsh i sada je pao na 0,151 i to za otprilike 5 nedelja sada sam smanjila eutirox na 50mg draga moja Maslacak sta znaci sto se tako brzo spustio mislim super ali je bas za kratko vremeuser posted image

(odgovor članu Ksenix)
Direktna veza do poruke: 1577
7.3.2013 14:34:03   
Maslacak15
babby pa super, odreagovala si na terapiju,
Vidi mozda jos da snizis dozu, naravno u dogovoru sa lekarom. Pa nije to brzo, cini ti se samo user posted image . TSH se regulise po principu povratne sprege kao i mnogi drugi hormoni, znaci ako je u perfiernoj cirkulaciji prisutno vise tiroksina onda se taj info salje hipofizi i ona smanjuje prooizvodnju TSH. Obrnuto kada stitna proizvodi manjak tiroksina, onda periferija javlja centrali da je potrebna stimulacija i TSH raste a time i pritisak na stitnu da proizvodi tiroksin. Cim uzmes lek koji je tiroksin po sastavu, ti saljes signal da TSH treba da padne..... Sve je ok , samo vidi sa lekarom oko doze cini mi se da je to dosta 50 mg na tako nizak TSH.

Pozdravljam te puno draga.

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1578
7.3.2013 14:44:53   
babby
hvala Maslacak .....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1579
8.3.2013 9:19:38   
nata11
Ja neznam da li moje pitanje uopste ovde spada ali probacu.
Sta oznacavaju oznake LDH i MCHC?
LDH mi je snizen - 188 a minimalno je 230, dok je MCHC 352 -povecan- maksimalno je 348.

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1580
8.3.2013 9:27:39   
Maslacak15
Sve je OK natouser posted image LDH je mera ostecenja u tkivima, obicno kao posledica upalnih procesa i relevantno je kad je povisen a ne snizen... MHCH je mera hemoglobina u eritrocitima. Znaci da su ti crvena krvna zrnca maksimalno puna hemoglobina. Nije to lose i to "povecanje" je prakticno nepostojece (352 i 348)....

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1581
8.3.2013 9:30:06   
nata11
Hvala Maslacak user posted image

Direktna veza do poruke: 1582
8.3.2013 21:00:22   
17 joka
Maslacak
radih        ponovo  TSH  i  Prolaktin   pre  nego sto    dodjem  do  DR.  sad   ovako  stoje  stvari

TSH  3,89  ref.vrednosti 0.3-4,2
prolaktin   186  ref. vrednosti  102-496

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1583
8.3.2013 21:04:10   
Verolina
Prolaktin ti je super. A TSH je bio koliki i koliku si terapiju dobila?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1584
8.3.2013 21:13:29   
17 joka
Verkic  TSH   je  bio  5,1
nisam  pila  nikakvu  terapiju 

Prolaktin  je  bio  530

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1585
8.3.2013 21:31:43   
Maslacak15
Znaci joko prolaktin je mozda bio stvarno izuzetak, sto se desava jel sada je super kako rece Verka. TSH je i dalje previsok. Trebalo bi da je ispod 2 ili bar 2,5. Ne znam sta da ti predlozim posto vidim da devojke imaju problema da nadju lekare voljne da im daju terapiju na slicne vrednosti. Pozdravljam te punouser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1586
8.3.2013 21:43:24   
Verolina
Pa kako je moguce da toliko setaju bez terapije?user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 1587
8.3.2013 21:50:33   
Maslacak15
Za prolaktin nije cudno verka, to je jedan od razloga zasto doktori oklevaju da prepisuju lekove jer je cesta pojava da zene ponekad od stresa ili uzbudjenja imaju povisenu vrednost. A za TSH smatram da nije velika oscilacija. Skoro 4 je i dalje previsoko. Kao sto sam pisala babby stitna se steluje po principu povratne sprege. Koliko se tiroksina proizvede, zadovoljava potrebe metabolizima pa periferija signalizira hipofizi da luci dalje TSH ili ne. Kod Joleta je bila prethodinih meseci ogromna oscilacija , to mi je bilo vec cudno, ali mozda je greska ili ima veze sa mikroadenomom. Ovo bih pre zvala fizioloska oscilacija. Ali je i dalje povisen.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1588
8.3.2013 21:51:41   
nata11
Maslacak imam predlog da te unajmi RR da ovde budes zamena za DR. user posted image Ja cu ti biti prvi pacijent user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1589
8.3.2013 21:52:19   
Verolina
E to za prolaktin nisam znala.

Direktna veza do poruke: 1590
8.3.2013 21:55:53   
Maslacak15
Prolaktin skoci u roku od par minuta pod uslovima fizioloskog stresa. Bas je na okidacu. Secam se prvi komentar mog enda je bio na prvu rundu rezultata " prolaktin je malo iznad granice ali vidimo to cesto kod zena". Onda je posle dve godine i jedno 6-7 puta identicnog rezultata odlucila da je ipak vredno terapije user posted image . Ali sigurno ima puno slucajeva gde se zaista radi o izuzetku.user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1591
8.3.2013 21:56:48   
Maslacak15
Natoouser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1592
8.3.2013 22:13:57   
17 joka
Maslacko    hvala  draga.

iduce  nedelje  uzimam  uput  i  idem  endokrinologu  morace  da  da  terapiju a  moram  raditi  i  OGTT

Direktna veza do poruke: 1593
9.3.2013 0:22:26   
Jole84

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Za prolaktin nije cudno verka, to je jedan od razloga zasto doktori oklevaju da prepisuju lekove jer je cesta pojava da zene ponekad od stresa ili uzbudjenja imaju povisenu vrednost. A za TSH smatram da nije velika oscilacija. Skoro 4 je i dalje previsoko. Kao sto sam pisala babby stitna se steluje po principu povratne sprege. Koliko se tiroksina proizvede, zadovoljava potrebe metabolizima pa periferija signalizira hipofizi da luci dalje TSH ili ne. Kod Joleta je bila prethodinih meseci ogromna oscilacija , to mi je bilo vec cudno, ali mozda je greska ili ima veze sa mikroadenomom. Ovo bih pre zvala fizioloska oscilacija. Ali je i dalje povisen.

Moraću opet da proverim,nešto mi ne da mira user posted image user posted image

Kumice super za prl što je pao user posted image samo još kad bi ti dali terapiju za tsh,potrudi se user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 1594
9.3.2013 1:04:37   
srculence25

IZVORNA PORUKA: nata11

Maslacak imam predlog da te unajmi RR da ovde budes zamena za DR. user posted image Ja cu ti biti prvi pacijent user posted image

I ja se slazem user posted image i ja se prikljucujem maslacak drugi sam pacijent user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1595
9.3.2013 10:31:47   
babby
user posted image bravo za predlog evo i mene kao 3 pacijenta naseg dr.Maslacka i jedan predlog da nabavimo mi nasem dr. i jedan ultrazvuk i da budemo kompletniuser posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1596
9.3.2013 11:30:13   
17 joka
  i  ja  i  jauser posted image   imamo  najbolju  DR.  na  svetuuser posted image user posted image

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1597
9.3.2013 17:07:07   
njanja52
Drage moje, ja sam mojoj dr trazila da radim ogtt sa insulinemijama i dala mi je uput. Vadili su mi krv 4 puta, stigli rezultati i dr kaze da je sve ok, ali meni izgleda da mi nisu radili test za insulinsku rezistenciju, vec samo test opterecenja glukozom. Rezultati su
1. 4.7
2. 7.4
3. 5.2
4. 5.0
Vadili su mi krv na svakih sat vremena. E sad, mene zanima da li ins. rez. mogu na neki drugi nacin da testiram...
Veliki pozdrav za sve!!!user posted image

Zapamti: snovi postaju stvarnost, samo trebaš verovati.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1598
11.3.2013 8:48:17   
little_one
ma tebi su samo radili secer....bez inzulina...trebala si naglasiti ogtt sa inzulinemijama....sam ogtt podrazumijeva samo secer i on je uglavnom dobar kad je inzulin povisen...moraces ponoviti opet nalaz samo sa inzulinemijama...ebg...iz mog iskustva doktorima moras nacrtati kakav nalaz hoces a ne da se oni sami sjete....iz nekog razloga kad se trazi nalaz sa inzulinom ko da si trazio ne znam sta onako napamet user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1599
11.3.2013 9:31:09   
*Maki*
Ja sam nosila u laboratoriju opis kako se radi taj test i trazila da urade tako kako pise,isla sam u privatnu doduse.Njanja jesu ti davali da popijes glukozu posle prvog vadjenja krvi?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here