|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: ogtt i insulin
19.3.2013 13:55:03   
Suncicabg
ja idem kod ginkologa sledece nedelje. Jel mora i kod endokrinologa za ovo?

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 726
19.3.2013 19:23:44   
zmajče
Po meni sunce ima malo odložen odgovor na insulin ali to nije za terapiju a sunčica je ok nema IR
ali opet je bolje da pogleda ENDOKRINOLOG ja idem kod Zutića kod dr Šumarac ona je reproduktivni endokrinolog
ne verujem da će vam uvesti terapiju ja imam isto odložen odgovor insulina i nije mi uvela rekla je ne prelazi nigde 100

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 727
19.3.2013 19:27:20   
zmajče
Izvini sunce sad proveri tvoj šećer se ne vraća na početnu a to je 4.8 i tu je malo odloženo ne znam da neće zbog toga da ti uvede terapiju ipak user posted image

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 728
19.3.2013 20:44:31   
Suncicabg
Mislis da nema veze sto kod mene nije u konstantnom padu user posted image

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 729
20.3.2013 11:09:23   
jess021
Sad sam zvala lab koja mi je u blizini i kazu da oni za oggt test sa insulin. vade krv, pa popijes glukozu, pa onda sam jos jedno vadjenje posle 120min.
Vidim sa ovde ima rezultata i sa 30min, 60min, 120min i 180min, pa me zanim da li je to dovoljno samo posle 2h, ili da trazim jos vadjenja na 60min i 180min?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 730
20.3.2013 11:25:43   
little_one
Ja sam ovdje u BL vadila pocetni i 2 sata nakon jela i to je svima bilo dovoljno....tu se gleda da li se inzulin nakon 2 sata vratio na pocetnu ili blizu pocetne vrijednosti pa im je nebitno sta se desava izmedju...a ako mozes da dobijes i te vrijednosti na 60 i 180 to bi bilo idealno jer ces tek tad imati sliku kad inzulin pada u stvari...a za kasnije provjere ce biti dovoljna 2 vadjenja (ako budes cesce provjeravala vrijednosti)

< Poruku je uredio little_one -- 20.3.2013 11:27:17 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 731
20.3.2013 11:33:41   
jess021
little_one, hvala na odgovoru.
Naravno da mogu da trazim jos vadjenja, ali svako jos kosta 2000, pa ako bas nije neophodno ne bihuser posted image

Direktna veza do poruke: 732
20.3.2013 13:41:50   
zmajče
jess021 treba da imaš 5 vađenja ukupno, jedno pre nego što popiješ glukozu a posle na svakih pola sata da bi se video rast šećera i insulina i pad
0 min,30min,60,90 i 120 nema potreba na 180
posle 120min mora da se vrati šećer kao što je bio na početku

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 733
20.3.2013 14:09:05   
jess021
aman zeno, pa to ce me kostati preko 10.000,00, uzas.
Kontala sam da izvadim posle 120 i 180min, ako je bitan rezultat posle 2h, zasto se onda vadi krv na svakih poal sata?
A za ovo jos jedno vadjene posle 3h sam se odlucila, ako ne padne rez posle 2h, da vidim kako je posle 3h.
zmajce, hvala u svakom slucaju!!

(odgovor članu zmajče)
Direktna veza do poruke: 734
20.3.2013 14:37:23   
little_one
Ja bih za prvi put vadila sve vrijednosti a poslije ako bude potrebe samo pocetnu i nakon 2 sata...ali ne vidim zasto vi to morate raditi privatno i toliko placati? Mi to radimo drzavno, ujutro izvadim krv popodne vec budu nalazi a najkasnije sutradan...i ako dobro razumijem ta analiza kosta 100 eura??? svasta....puno mi to zvuci...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 735
20.3.2013 14:55:51   
jess021
little_one, ne znam sta da ti kazem, u NS ti za to treba uput za stacionar u klinicki centar, sto nasi dr bas nisu voljni da daju, pogotovo ako radis na svoju ruku, tj. da nije po necijem zahtevu.
Posto taj test ne spada u spisak obaveznih analiza za VTO, moras da ga radis privatno.
Uslovno receno moras, mozda neko i moze da dobije uput, ali ja trenutno nisam uspela, a komisija mi je za 6dana, tako da cu ga odraditi privatno.
Oggt test je 700din, a svako vadjenje krvi oko 1000din.
Nije bas 10.000,00, ali je mnogo.

Direktna veza do poruke: 736
20.3.2013 20:35:48   
little_one
i kod nas se to radi u laboratoriji klinickog centra i tesko daju dr uputnice ali odes kod endokrinologa i on ti da uput za to...ili da preporuku porodicnom doktoru da izda uput i onda to mora da se dobije....ja sam npr prvi put jako tesko dobila uput za to vadjenje, cak sam promijenila i porodicnog, i otisla privatno endokrinologu koji je preporucio vadjenje i tako dobila uput...jeftinije je bilo platiti pregled kod endokrinologa nego vadjenje to znam ali eto uspjela sam...sad drzavno idem i kod ginekologa i ednokrinologa i sve nalaze vadim o trosku osiguranja

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 737
20.3.2013 21:07:17   
Suncicabg
Mene je kostalo 6.070,00 privatna laoratorija.
Meni je dr u dz rekla da drzavno rade samo jednu analizu (ili insulin ili glukozu), pa ja nisam htela da me bodu 10 puta.
Skupo je naravno.

Direktna veza do poruke: 738
21.3.2013 10:14:23   
*Maki*
Obicno glukozu rade jedino u drzavnoj,ali ta analiza nije skupa u privatnim laboratorijama,mene je kostala 100 dinara po vadjenju,ali provera insulina je skupa. Imala sam blago povecane vrednosti insulina i rekli su mi da pijem siofor odmah,za svaki slucaj. Pijem ga neprestano od maja,od kad sam radila prvu vto,i treba da ga pijem koliko sam razumela jos malo,do 12 nedelje trudnoce.

Direktna veza do poruke: 739
21.3.2013 20:29:57   
Suncicabg
Maki jesi pocela pre vto da pijes?
S obzirom da meni 2 puta nije uspela vto pitam se da li mozda ima veze sa ovim sto mi insulin nije bas kako treba user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 740
21.3.2013 22:27:26   
ANDJEELA
suncice ja imam jos manje vrednosti od tebe,tj malo su bolji rezultati i dobila sam 17.02.od repr.endokrinologa da pijem glucophage,i bas je suprug pitao dr sta bi bilo da sam ja pre ovih analiza,tj dok nije ustanovljena hiperinsulinemija -radila inseminaciju ili vto, njen odgovor je da nista ne bi uspelo od toga,nema sanse i 3 puta nam je ponovila- do kontrole u junu da ni slucajno neplaniramo vto!! dr je divna,mnogo se ceka privatno da se zakaze,ali vredi jer je pravi strucnjak. Poz za sve ostale devojke,nestizem od posla da se druzim sa vama,ali vas pratim redovnouser posted image

Direktna veza do poruke: 741
22.3.2013 7:57:01   
Suncicabg
i ja sam moju dr ginekologa odmah pitala da li ce terapija ako je bude bilo da utice na vto, i rekla je NE user posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 742
22.3.2013 8:03:04   
daca77
Sunci, dr koje sam ja poset_ila i koji se bave VTO su pod obavezno propisali glukofaz i to 1500mg, a kasnije 2000/dnevno. Pojedini endokrinolozi, nakon dnevnog profila glukoze i insulina, nisu predlozili terapiju, ali su mi naglasili da je obavezno voditi racuna o ishrani i fizic.aktivnosti.

< Poruku je uredio daca77 -- 22.3.2013 8:18:07 >

Direktna veza do poruke: 743
22.3.2013 9:07:16   
*Maki*
Sunchi, Da jos kada sam trebala da radim prvu vto kod Ivanovica,tamo su mi trazili da odradim taj test na insulin,i vrednosti su bile samo malo povisene ali je njihov internista rekao da uzimam siofor za svaki slucaj,uzimala sam ga znaci od maja evo jos uvek ga koristim,valjda do 12 nedelje trudnoce. I ovaj doktor koji je radio drugu vto se slozio da ta terapija treba.menjali su mi samo dozu,cas povecavali,cas smanjivali

< Poruku je uredio *Maki* -- 22.3.2013 9:08:35 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 744
22.3.2013 9:29:17   
daca77
Maki, a jesu li ti Ivanovici dali neki rok u kome si uzimala lek, pa onda radili VTO ili ne?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 745
22.3.2013 10:21:34   
degu
Sunci insulinska rezistencija utiče na vto, kvalitet jajne ćelije je lošiji, pa samim tim i kvalitet embriona. Ako piješ lekić par meseci pre vto to se reguliše i pićeš ga i tokom postupka i verovatno u prvih 12 nedelja trudnoće, nekad i do 8. meseca, sve zavisi od nalaza. Znači metformin ne utiče na terapiju za VTO, njega piješ svakako.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 746
22.3.2013 11:36:13   
Suncicabg
zbunilo me sto je Andjeela rekla da joj je dr rekao da ne planira vto user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 747
22.3.2013 11:43:41   
ANDJEELA
dr je jos naglasila da se odmah javim ako ostvarim trudnocu,jer se glucofaz pije do 3 meseca trudnoce,a za vto je vise puta naglasila na kontroli,ali stvarno neznam zasto,mi cemo ispostovati do juna,moram da je slusam,neznam da li smem da napisem ovde o kome se radi,ali kazu da je pravi strucnjak!

Direktna veza do poruke: 748
22.3.2013 11:54:45   
Suncicabg
aha, tek sad vidim...da ne radi vto dok se ne popravi situacija. Jel to znaci da mora da se ponovi ova skupa analiza?

Direktna veza do poruke: 749
22.3.2013 12:16:20   
ANDJEELA
meni je dr za kontrolu napisala da uradim samo progesteron 21 dana mc da se vidi kakva je ovulacija i nista vise,netreba ponovo raditi ogtt.Sve ce biti jasno satim nalazom,da li je bilo ovulacije ili ne.

Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here