Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 10:37:17
|
|
|
|
degu
|
ma divne ste skroz
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 11:32:25
|
|
|
|
Petra Pan
|
Drage moje, poslije proslomjesecne neuspjele IUI (utrogest me je raznio) odmah sam ovaj mjesec jos jednu dogovorila. sutra. sad mi je doktor dao od sutra aspirin protekt i od danas 2x 5 mg Prednisolon (glukokortikoid). Jel ima neko da mi objasni bas za sta je to ok?
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 12:25:09
|
|
|
|
viking
|
Mislim da je aspirin tu da ti poboljša cirkulaciju tj, prokrvljenost organa (mislim da mi je to neko davno rekao, ali ja sam alergična na aspirin pa ne ne znam), a za ovaj drugi lek prvi put čujem.
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 12:50:47
|
|
|
|
janabons
|
Petra pan, ja sam pila aspirin protect za trecu iui,jer sam procitala da moze da poboljsa prokrvljenost materice. Niko mi nije rekao da mi je losa prokrvljenost,al reko za svaki slucaj A za ovo drugo, ne znam sta je
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 13:04:49
|
|
|
|
janabons
|
Cipelici, Degu, navijam jaaako Cipelici, cinjenica je da je procenat uspesnosti iui veoma mali mi smo za trecu iui trebali da budemo aktivni za vikend, jer je postojala opasnost da mi folikuli popucaju do ponedeljka,ali nismo, jer mi se mm razboleo. Na kraju su mi dva folikula i pukla,ali su ostala dva dobra ,a jedan od tih mi sad sutira po stomaku meni su rekli da apstinencija treba da bude 3-5 dana ,kao kad se radi spermogram, nikako vise od 5 jer pokretljivost je onda sve gora i gora(sestra bilja sa steriliteta kaze 1,2 dana je sasvim dovoljno za muskarce kojima je odlicna pokretljivost), pa ti vidi sta ces od toga da izaberes. KAda prodje par dana od iui kazu da nema svrhe imati odnose ,jer je ovulacija sigurno prosla.JA sam u tom ciklusu za ceo mesec imala 2 punjenja i to na ginekoloskom stolu, jer je bila visa sila, a za prve dve sam se razbijala.Lepo ja kazem,pravila nema
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 13:13:03
|
|
|
|
Petra Pan
|
Sad sam procitala negdje...kod tih nekih zenskih imunitete se koriste kortikosteroiti i aspirin i heparin..e znaj ga sad...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 18:18:14
|
|
|
|
cipelići
|
Janabons i ja iskreno mislim da nema pravila sa IUI. Da je to tako kako je i kraj priče. Moramo da ih radimo, pa mramo Hvala Bogu da se relativno brzo završe ako budu sve tri neupešne i onda idemo u nove pobede i papirologiju VTO. Ali naravno, osobe kao ti što im uspe IUI nama daju nadu do kraja Ja ujutru odoh na vađenje te betice pa šta bude
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 19:13:54
|
|
|
|
zeksi
|
Cipelici, navijam za veliku betu.... Moja IUI je uspela iz prvog pokusaja, tako da je sve moguce, a apstinencija je bila 7 dana, jer smo mi ludaci mislili da tako treba i kad nam je sestra rekla da je to previse i da to ne valja, ja htela da odustanem jer smo radili privatno, reko aj da ne bacamo pare....srecom pa nismo odustali.....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 19:18:58
|
|
|
|
viking
|
Zeksi, svka čast, super što si ovo napisala, devojke se često obeshrabre jer retko kome uspe iz prvog. Gde si radila, ako nije tajna?
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 19:49:01
|
|
|
|
zeksi
|
Vec sam pisala, negde na prethodnim stranama, ali hajde da ponovim......radila sam kod dr Trninic-Pjevic. Poceli smo na Betaniji, a zavrsili u Genezisu,jer je bio vikend... Inace imam pcos, pila sam siofor i stimulacija je bila sa merionalom....eto, ako jos nesto treba slobodno pitajte, tu sam.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 19:50:51
|
|
|
|
viking
|
Svaka čast, bravo za vas!
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 19:56:24
|
|
|
|
zeksi
|
Hvala draga. Moj decak ima 20 meseci, redovno pratim ovu temu, navijam za sve zenice i zelim puno,puno uspeha...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 20:03:03
|
|
|
|
viking
|
Ma, sve će uspeti, samo će neke od nas čekati malo duže, neke malo kraće, ali verujem da ćemo na kraju svi doći do cilja.
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 21:30:49
|
|
|
|
degu
|
Bravo Zeksi Petra mislim da ti je ovaj drugi lek da ti se smanje antispermatozoidna antitela ako ih imaš, možda je i to praksa tvog doktora. Cipelići držim fige
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 22:29:57
|
|
|
|
Cecana
|
Cipelići srećno sutra . Ja sam odradila inseminaciju,pukla su dva folikula,jedan je jos ostao,endometrijum savrsen-doktorkine reci,spermogram normospermia,sto ce reci sve idealno. Videcemo za sve nedelje koliko je idealno bilo,znamo svi kakve su sanse sa iui.Jedino se pitam vredi li ih vise raditi posle ovako dobre reakcije na stimulaciju i ostalih idealnih uslova? degu
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 23:48:23
|
|
|
|
degu
|
Cecana, bacite se i na prirodne radove, nemojte to da izostavite
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 23:49:26
|
|
|
|
cicibanns
|
Cecana drzim fige..
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 23:50:52
|
|
|
|
viking
|
I ja! I ja! Da se radujemo svi!
|
|
RE: Inseminacija III deo 14.3.2013 23:51:50
|
|
|
|
milenatea
|
drzim vam palceve drugarice drage
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 13:06:18
|
|
|
|
cipelići
|
Drage moje devojke, moja beta nas neće obradovati . 1,97 vrednost. Šta je tu je. Idemo dalje. u nove borbe i pobede Idem odmah u ponedeljak sa suprugom kod mog dragog profe da mi spremi papire i sve što treba dalje. I da krenemo u igranku novu koja se zove VTO NEMA PREDAVANJA DRAGE MOJE
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 13:52:38
|
|
|
|
margom
|
Cipelici, nema popustanja, nema predaje, samo napred u nove pobede, pobeda je blizu...... Elem, kao sto sam napisala u temi HSG, moje produvavanje je odlozenonza sledeci ciklis, zbog smrtnog slucaja u porodici, sta da se radi, visa sila, kada smo cekali do sada, mesec dana nista ne znaci.......ali ono sto sam zelela da podelim sa vama jeste razgovor sa cika Dobrivojem,ovde popularnim kao "cikica" iz Narodnog Fronta koji prima i obradjuje uzorak za IUI.......juce smo duze pricali (van bolnickih zidova naravno) o svemu to nas brine i mori......i rekao je ovako.......niko od nas nema razloga za brigu ukoliko je spermogram supruga dovoljno dobar....citiram ga...."ako je spermogram dobar, uzorak moze onako obradjen i centrifugiran da stoji do sutradan ujutru i nece mu nista faliti, a ukoliko je los, dzaba i trcanje sa sve njim na inseminaciju"......Sto se tice obrade, ona se obavezno radi, a ostalo je pitanje prirode i srece....... Licno, slazem se sa onim sto je neko iznad napisao, a to je da je uspesnost IUI potpuno individualna, eto npr. nekome uspe iz prve, nekome iz treceg, a nekome ni iz sestog puta......isto je tako i sa VTO, sve zavisi.....al je bitno da se radi na tome...... U svakom slucaju, ja pocetkom aprila idem na HSG, pa onda u pripreme za prvu IUI, ako sve bude ok..... svim devojkama koje su ovih dana odradile istu ili se spremaju zelim visoooke betice i
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 14:03:41
|
|
|
|
viking
|
Cipelići, baš mi je žao Sledeći mesec je tvoj, garant!
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 18:02:24
|
|
|
|
Cecana
|
Cipelići jako mi je žao.Ne znam sta je sa ovim inseminacijama, ne secam se kad je neka objavila da je uspelo. Ovo izgleda nisu odgovarajuci meseci za to, ko bi ga znao vise
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 18:05:09
|
|
|
|
cicibanns
|
cipelici zao mi je za neuspelu iui ali glavu gore i kao sto si napisala idemo dalje... novi ciklus, nova sansa
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 15.3.2013 18:20:17
|
|
|
|
zeksi
|
cipelici zao mi je .....vise srece u sledecem pokusaju....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Anketa
LekariPansophiaDa li verujete lekarima?Da (
65%)
Ne (
35%)
Ukupan broj glasova: 63Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!