Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.3.2013 16:16:26
|
|
|
|
nina76
|
Majo, razlika u mjerenju 18d je nekih pola sata prije nego obicno. Vraticu opet one vrijednosti u graf, mada se dobro ne sjecam kako je tacno bilo. Sad manje znam nego kad sam pocela da mjerim. Za tako kratak ciklus kao moj nemoguce je da bude 16d O?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 6.3.2013 17:38:57
|
|
|
|
mala.bebica
|
hej cao stare i nove bazalke , ja samo da vas pozdravim, krenula je moja vto, trenutno primam diferelin, cekam ovih dana da dobijem. odmorila sam malo od merenje T . mozda kad dobijem pa da krenem opet da merim. pozz za sve vas
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 8:14:05
|
|
|
|
Maja1309
|
draga moja Nina ja sam skonta na forumu da je sve moguće. Ako ti je ciklus kratak to ne znači da ti ovulacija ne može biti 16dc. Može. Al to znači da ti je postovulacijska faza ktartka 10ak dana. Nisam sigurna dali to može spriječavati trudnoću da se održi, znam da ima i o tome negdje na forumu pisano... Moja kuma je trudna evo 3 mjeseca... a ciklusi su joj 25 dana, samo ne znam kad joj je bila ovulacija, jer je nije nikqad pratila, odmah je ostala trudna.. Tako da to e mora ništa značiti...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 9:05:24
|
|
|
|
ceca111
|
ja vec danima pokusavam da se rekistrujem na ff i da napravim dijagram i nece pa nece zato sam skinula aplikaciju na mob pa cu tako da upisujem Bt
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 13:09:56
|
|
|
|
nina76
|
Vratila sam ono sto sam prije unosila, i sad opet pokazuje 14d O. Nisam do sad pisala da sam vec bila trudna, nazalost to se lose zavrsilo , ali tada se desilo bez mjerenja, bez pracenja znakova, bez ovolikog stresa, mada je trebalo nekih godinu dana pokusavanja. Tada sam bila ubjedjena da se desilo od 10-14dc. Sto ne mora da znaci da se sad nije promijenilo. T mi je i dalje blago povecana. Pozdrav za sve.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 17:09:05
|
|
|
|
Jole84
|
Da se upišem za ovaj mesec
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 22:24:53
|
|
|
|
Alex91
|
Evo mene,nije me dugo bilo ovde...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 22:30:38
|
|
|
|
17 joka
|
Alex zelo nema te sto godina sta se desava kod vas?
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 22:43:10
|
|
|
|
Alex91
|
Evo me zenooooo.3 ciklus na klomifenima..pa neznam ni ja sta i kako vise...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 22:45:17
|
|
|
|
17 joka
|
pa nek uspe sad i konacno budu zelim ti od srca
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 22:47:21
|
|
|
|
Alex91
|
prije cu dobiti cir nego ugledati dve crtice...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 23:03:22
|
|
|
|
17 joka
|
cuti tamo necu da te cujem inace cu te bijem ko macku
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 7.3.2013 23:48:27
|
|
|
|
GagaT
|
Cao zene, nadam se da ste dobro i da cete sutra biti jos bolje - 8 Mart je Ono sto bih trebala da kazem je da Maja1309 pise apsolutno iste stvari koje bih ja mogla reci za sebe sto je neverovatno ali istinito. Zato Maki samo nastavi jer to sto citate kod Maje vazi i za mene..hehhe Nina76 nemoj puno da se nerviras . Prosli mesec graf meni je bio divan po misljenju zena koje vec duze vreme mere temp. Mene je ponela ideja da cu uspeti jer sam imala pocetnicki ( u merenju BT) elan. Nakon navodnog kasnjenja mens otisla sam u laboratoriju i uradila betu. Koja je pokazala negativan test. Moj savet ti je da se ne upustas previse i da iskoristis taj grafikon da bi utvrdila kada ti je ovulacija ali nikako da verujes tome sto posto. Jer ja sam to radila i bila sigurna da je to - to prosli mesec i naravno razocarenje do panja.. Ja ti zelim svu srecu ovoga sveta i da ti ovaj mesec budes nasa nada i da samo za tvoje dobro ne upustas se previse u te procene FF sajta. Ali zabavi se u svakom slucaju ako imas vremena interesantno je .. Evo i mog cisto da se vidi da ne dzabalebarim i da sam vredna i ja..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 8:29:47
|
|
|
|
daca77
|
Evo i mene Nista se ne desava, sem skoka BT usled stresa u Le.
< Poruku je uredio daca77 -- 8.3.2013 8:30:08 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 12:34:57
|
|
|
|
Maja1309
|
GagaT pusa... Znaš šta mi je drago ovja mjesec su nam ciklusi u dan, tebi je danas 12dc a meni 11dc, a pogledaj i temp su nam slične... ja sma mislila da neću ovaj mejsec mjeriti temp, pa jesam opet, sad se mislim bil kupila ove OPK testove da vidim ima li ovulacije ili ne... Zadnji ciklus mi je ovulacija bila 16dc, prije toga 15dc, prije toga 14dc. Zadnji put na pregledu mi je doktorica rekla da ako mi je ovulacija 14 DC obavezno imam odnose 11, 12, 13 DC.... što bi značilo da ako mi je opvulacija 15 DC imam odnose od 12DC. Uglavnom ja sam skontala da od danas svaki dan imati odnose do 16dc. Šta kažete? Evo i moj grafić
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 12:56:09
|
|
|
|
nina76
|
GagaT, hvala na ovim lijepim rijecima, i ja tebi i svim zenama ovdje zelim svu srecu, i da ove muke kroz koje prolazimo, zamijenimo nekim ljepsim- slatkim mukama. Voljela bih da budem ta nada, kao sto si rekla, ali sam nekako naucila da ne pustam nadi da se previse razmase, iako tinja u meni. Ne mogu ni da vjerujem slijepo u FF, ali mi je sad zabavno da po prvi put mjerim T i da pratim signale svog tijela, koji mi bas i nisu najjasniji- jos uvijek! Majo, ja bih pokrila sve dane, ako ste u mogucnosti, mislim da ne moze da bude lose od toga, naprotiv! Evo moj graf, i dalje raste.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 13:09:59
|
|
|
|
Maja1309
|
Nina u mogućnosti smo da pokrijemo sve dane :) hvala bogu, samo nekad se pitam bil zbog kvalitete sperme trebali svako drugi dan. Nismo radili spermiogram nikada... Pa nadat se da je kvalitetan pa da idmo u akciju svaki dan :)
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 13:28:48
|
|
|
|
GagaT
|
Da nisi ti Majo moj ili ja tvoj alt_er ego? hahahahhaha To je dobro sa tracicama, ja sam je ulovila jedan mesec i posle vise nikad. Merim svaki mesec i ne upecam... Tada kad sma merila ispadalo je da ce ovulacija nastupiti 22 DC. Nina76 nisam ti ja nikakav vest znalac za te neke simptome i cuda.. Samo sam ti rekla svoje iskustvo.. NA koje i sama imas prava.. Bice to sve dobro samo se mi cesto opteretimo time kao nenormalne...
< Poruku je uredio GagaT -- 8.3.2013 13:33:36 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 8.3.2013 14:16:33
|
|
|
|
Maja1309
|
ma kažu da je sve i do dvije godine normalno, al eto ja kontam to će biti čim ja poželim pa i iz prve :) nadam se da bude..
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 9:09:15
|
|
|
|
ivekpivek
|
dobro jutro moje bazalkee evo i mene ,,evo mog grafa 13dc i 19dc opk il lh trakice su pokazale skoro iste dvije crtice i kad sam obrisala + na tim danima graf mi je oznacio 25dc kaO mogucu O ,,A gledajuci u graf cini mi se da tako i treba biti a 13 i 19 dc ocito nisu bili pozitivni testici ,,sta kazete ,,,ajde zene gdje su vasi grafici,pozz
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 10:34:02
|
|
|
|
GagaT
|
Ivekpivek koliko si sigurna u te dve iste jacine, crvene crtice na Ovul.testu? Ako su crtice pokazale Ovulaciju 19dc ja bih verovala tracicama jer to je nesto sto si utvrdila na osnovu tvog hormona. A FF je server koji ima zadate programe.. Ali ukoliko nisi sigurna u LH tracice na taj dan onda je ipka temp ta koja ce pokazati ovul.. Eto ivekpivek, mozda sam ti pomogla nadam se. Uz put evo i mog grafa..
< Poruku je uredio GagaT -- 10.3.2013 10:38:09 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 10:42:28
|
|
|
|
Bebana17
|
Ivek, pre 24 dana ciklusa ti nije bila ovulacija, nemoguće je da je bila trakica pozitivna 19 dana, pa posle toga pet dana istih temperatura, tako da biće pre da je ovulacija bila tek 24-25 dana ciklusa. Sad nastavi da meriš da vidiš da li je zaista i bila (to će ti temperature reću u lutealnoj fazi, to jest barem možeš da pretpostaviš na osnovu njih).
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 11:49:54
|
|
|
|
Maja1309
|
Dobar dan bazalke moje. Evo i mene. Ubaciti cu svoj graf, nego da vam prvo prenesem jutrošnji problem. Naime sinoć sam zaspala na trosjedu u primaćoj oko 1, ustala se u 3 i presla u sobu. Temp inače mjerim u 6, tako da je jutros u 6 bila 36,2 najniza u ovom ciklusu, sad ne znam jel mi je poremetilo to sto sam prešla 10metara do sobe. Kad sam u 6 izmjerila opet sam zaspala i probudila se u 8 i opet izmjerila 36,55. Koju od te dvije temp da jutros prikažem? Za sada sam ovu prvu u 6. Problem je što je meni ovulacija danas ili sutra pa ako zeznem s ovom temp neće mi je ff prikazati. Znam da mi je ovulacija, jer mi je jučer oko 18h OPK bio plus. Pomozite. Evo grafića
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 11:58:54
|
|
|
|
GagaT
|
Majo ja bih upisala tu temp u 6h. Moras imati 6h sna minimum da bi bila prihvatljiva vrednost temp. TAko sam ja citala na mnogim sajtovima. Mislim da nema veze to sto si presla u krevet. Bitno da si spavala 6h da ti se telo odmori. Pozz
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - VIII deo 10.3.2013 12:31:36
|
|
|
|
Maja1309
|
Hvala Gago pusa Tebi je danas 15dc, nisi radila lh trakice? kod tebe nema jos ovulacije, ja sam u isčekivanju svoje
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?