Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 2.3.2013 18:16:05
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Torbice a kakav je to francuski krompir? Kod nas danas pire krompir sa ubačenim spanaćem i belim lukom i pečeno pile Francuski krompir Verovatno ima vise varijacija na temu, i ne znam zasto se tako zove. Evo ovako, obaris 4-5 vecih krompira u ljusci, obaris 5-6 jaja, pripremis lepe po mogucnosti domace kobasice i iseces je na kolutove. I jaja i krompir iseces na kolutove. Uzmes jenu i redjas - red krompira, red kobasice, red jaja i tako dva puta. Posebno umutis 1-2 jaja sa 2-3 dcl pavlake i prelijes ovo, protreses. Poklopis jenu svojim poklopcem i tutnes u rernu na sat vremena, 200 stepeni. Njam njam! Danas, pljeskavice od curetine, grasak varivo. Jogurt pita sa visnjama odavde i cokoladne kocke.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 2.3.2013 18:21:09
|
|
|
|
17 joka
|
peceni krompirici i svinjski vrat i uz to paprika u pavlaci
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 2.3.2013 18:35:50
|
|
|
|
Olga75
|
jao Torbice , pa podsetila si me na francusku krompir , bice ovih dana kod mene danas neke frankfurtske kobaje , przene ( o kako je dobro kad imas nekog da ti donese tako stogod ) , krompir pire i naravno kiseli kupus znaci danas bese oktobar fest , pivo se jos pije
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 2.3.2013 20:58:20
|
|
|
|
Torbica
|
Olga A sutra klasika, piletina pohovana, ali mi to u rerni, na pek papiru sa malko maslinovog ulja odradimo, nema dubokog przenja. Meso pusti svoju masnocu. I bude prelepo, hrskavo i socno. Pire krompir uz to. A pre toga pileca supica naravno. Kolaca imamo od danas, jupi!
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 10:15:00
|
|
|
|
Olga75
|
danas gulas , testo i zelena salata razmisljam da se upustim u pravljenje somloi galuski ali sam nesto lenja za kuhinju
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 10:17:05
|
|
|
|
NadaR
|
Sta je to?
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 10:29:42
|
|
|
|
Olga75
|
sta : somloi galuske pa to je nesto divnoooo , ima tri kore , tri fila , slag , nesto jaaaako fino ( cokolada , vanila , lesnici ili orasi , rum ) onako mekano , ma divno imam recept bas iz Somloi regije , prevela sam ga i samo da napravim
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 10:34:41
|
|
|
|
Štetica
|
Olga a sta je to? Kod mene danas juneca krem corba,svinjski vrat sa krompiricima i lukom(u maggi zacinu i kesi),domaci hleb,salata od kiselog kupusa. A za dezert kolac sa prezlama i jogurtom.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 10:41:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Torbice, kako pohujes u rerni? Ja bas volim pohovanu piletinu, ali je nesto ne isprzim bas dobro, pa bih mozda mogla tako kao ti.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 14:17:16
|
|
|
|
Torbica
|
Somloiiiiii, njam njam njam, divan kolac! Nisam ga dugo jela! Kseno, na dno tepsije stavim pek papir, premazem ga sa malko ulja, tek po dnu. Stavim panirano meso (brasno, jaje, prezla) i preko svakog parceta spricnem po kasiku dve maslinovog ulja. E sad ja ga pecem na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom, i kad postane divno rumeno, za nekih 45 minuta otprilike, to je to. Ni ne gledam na sat, znam po boji kada je gotovo. Bude jako ukusno, istovremeno i socno i hrskavo a ne natopi se uljem nego se vise u sopstvenom soku spremi. probaj, dopasce ti se sigurno.
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 19:26:35
|
|
|
|
Anoniman
|
e, super, probacu. stavljas komade normalne velicine, ne seckas previse?
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 19:52:39
|
|
|
|
Ajla82
|
Torbice, svaki tvoj post je pravo otkrice za mene..... bravo.. bas me bude kad vidim sta sve kuhate...ja sam tako lijena
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 3.3.2013 21:48:02
|
|
|
|
branki*
|
proja,supa,musaka.probacu i ja da pohujem na ovaj nacin kako kaze torbica,inace ne volim pohovanje...
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.3.2013 16:55:59
|
|
|
|
Shishica
|
Krompir corba (Ema trazila jos jednu ciniju njenu repete) i male knedlice (testo kao za gomboce sa sljivama) sa prezlama i secerom i sirupom od secera (ne mnogo secera pa nije puno slatko). Al sto su mi ispale knedliceeee!!!!! Mekano ko dusa, nisam se nadala uopste jer sam ih radila do besvesti, Ema par puta da piski pa ovo pa ono, pa se igra sa testom.... svaki put peri ruke... Jedino sam shvatila da ne treba prckati sa oblikom ako se kuvaju odmah... dve trecine sam zamrzla male njokice pa cu da pravim i rucak i tako svastaaa Bas sam ponosna... samo kad bi mi tako uspevalo svaki put...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.3.2013 17:09:15
|
|
|
|
Torbica
|
Ksena, ne seckam, samo razdvojim batak i karabatak i belo meso uzduz na pola, redovna parcad budu. Ajla Danas burek sa mesom, njam njam!
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 4.3.2013 20:24:51
|
|
|
|
17 joka
|
danas bio Pasulj sa dimljenom kolenicom moj muz obozava
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.3.2013 8:32:37
|
|
|
|
Shishica
|
Bice danas pileci paprikas sa noklicama, njokama ili kako vec hocete..
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.3.2013 9:12:03
|
|
|
|
Olga75
|
ja kazem s valjuskama paprikas u stvari mozda ti pravis sa njokama ali ja nikad nisam stavljala njoke ( to je ono testo sto se pravi sa krompirom je l ) u paprikas a ja cu danas grasak sa kobajama , e sad da l cu na paprikas grasak pa skuvati kobaje ili cu da napravim varivo pa da ispecem kobaje neam pojma
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.3.2013 9:19:10
|
|
|
|
Shishica
|
Ma frkni sve zajeno u paprikas-grasak. Nisam ni ja stavljala nikad to testo u jela.. sad cu da probam.. juce sam zamrzla..
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.3.2013 9:21:24
|
|
|
|
Olga75
|
e onda paprikas s praznim gombocima bice paprikas , imas pravo
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 5.3.2013 9:25:25
|
|
|
|
Modessty
|
hmmm svidja mi se ona ideja sa pohovanjem piletine u rerni! Baš ću da isprobam neki dan A sinoć spremala ručak za danas - šareni pasulj zapečen u rerni sa slaninicom
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 6.3.2013 11:40:07
|
|
|
|
Figaro88
|
Cuftice i spagete,i braunisi.....
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 7.3.2013 7:13:51
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR ja kazem s valjuskama paprikas u stvari mozda ti pravis sa njokama ali ja nikad nisam stavljala njoke ( to je ono testo sto se pravi sa krompirom je l ) u paprikas Ja kupim gotove njoke, prokuham 2 min. i stavim kao prilog uz paprikaš i sl. I meni se sviđa ideja o pohanju bez ulja
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 7.3.2013 9:39:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Mame dajte ideju sta slatko da pravim, imam slatku pavlaku u kucin pola l, pa da ne propada , prolazi joj rok valjda 15 .3.....
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile V deo 7.3.2013 9:45:05
|
|
|
|
Modessty
|
ja se sa slatkom pavlakom slabo družim Sinoć sam pravila pitu sa višnjama po Joletovom receptu. Malo mi ispala suva, ali već se pola pojelo I naravno spremala sinoć i ručak za danas - supu, musaku i salatu od cvekle i šargarepe
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
odmormatiSta vise volite?letovanje (
97%)
zimovanje (
3%)
Ukupan broj glasova: 62Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!