|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
11.2.2013 10:40:33   
Snekile7
Devojke, treba mi hitno pomoc. Mm je dobio od urologa da uradi homone ( tek treba da mi kaze koje), znate li vi koje to sve hormone rade muskarci i gde moze da se radi na uput u Beogradu, hitno mi treba info, a ko neko zna?

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1476
11.2.2013 11:35:15   
njanja52

IZVORNA PORUKA: njanja52

IZVORNA PORUKA: njanja52

Devojke, imam 27 godina i celog zivota neredovne menstruacije koje su bile regulisane kontraceptivnim pilulama prethodnih 9 godina uz povremene pauze u toku kojih mi je menstruacija ponovo bila neredovna. U februaru ove godine sam prestala sa uzimanjem pilula da bih ostala u drugom stanju, ali bezuspesno. Uradila sam analizu hormona 2. dana ciklusa i rezultati su sledeci:
Estradiol: 86.57 pg/ml
FSH: 9.90 mlU-ml
LH: 27.20 mlU/ml
Testosteron: 0.626 ng/ml
T3: 1.91
ultra- TSH: 7.42 mlU/ml
Kakve su sanse za trudnocu? user posted image
Hvala unapred.
Pozdrav! user posted image

Drage moje rr, posle ovih rezultata sam dobila eutiroks 25 i nakon 6 nedelja rezultati su sledeci (ovo mi je rekao endokrinolog da uradim):
FT4 11,6 pmol/L ref. vred. 10,29 - 21,88 i
ultra TSH 3,94 mlU/ml ref. vred. 0,27 - 4,2
user posted image

E, sad, da li je ok ovoliki pad tsh i da li je ok sto je FT4 na donjoj granici, jer sam negde na forumu procitala da treba da bude na gornjoj...?
Ljubim vas!

Bila sam kod doktora i rekao mi je da nastavim sa istom terapijom i na kontrolu za 2 meseca...
user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1477
11.2.2013 12:51:18   
Snekile7
E da mm treba da uradi fsh, testosteron, prolaktin i inhibin b...sta znate o tome i gde rade drzavno?

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1478
11.2.2013 18:58:06   
zeksi
Drage moje, jel moze pomoc oko tumacenja rezultata mojih hormona?
FTH 13.0 pmol/L
FT3 5.0 pmol.L
TSH 0.43 mIU/L

FSH 6.7 IU/L
LH 10.2 IU/L
Prolaktin u 8h 22.91 ng/mL
Prolaktin u 11h 11.55
Estradiol 38.0 pg.mL
Progesteron 1.4 nmol/L
Testosteron 3.51 nmol/L

Kortizol u 8h 710.1 nmol.L a posto su taj dan zaboravili (to samo kod nas moze), da mi urade ACTH, vadila sam krv za 10 dana ponovo i
Kortizol je 524.2 nmol/L (neznam otkud tolika razlika, a radjeno je u istoj lab.)
ACTH U 8h 26 pg/mL

Insulin naste 9.9 mIU/L
insulin 2h PP 29.6 mIU.L
Glukoza 5.06 mmol/L

Trebalo je jos da uradim i DHEAs, ali su u lab samo napisali NE..... to cu verovatno odraditi privatno....
Pre trudnoce sam isto imala inverziju FSH i LH pa sam pila siofor, sad nemam nikakvu terapiju.
Molim vas za pomoc, posto mi iz dojki na pritisak curi po koja kap mleka, a ne dojim, od dojenja je proslo 15 meseci.... radila sam ultrazvuk grudi, to je ok. Sta dalje?
Maslacak molim te za misljenje?

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1479
11.2.2013 19:28:27   
zeksi
Jos samo da napomenem da ovo nije radjeno nekog odredjenog dana ciklusa, jer imam izuzetno neredovne cikluse i imam policisticne jajnike.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1480
11.2.2013 19:30:51   
Verolina
Uh, ok Zeksi, ajmo jedno po jedno. Prvo TSH ti je i suvise nizak, drugo imas inverziju FSH i LH i povisene insulinemije-znaci PCOS. za ostale stvari bih volela referentne vrednosti. Moras posetiti reproduktivnog endokrinologa jer ti je potrebna terapija za stitnu i za povisen insulin.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1481
11.2.2013 19:31:56   
Verolina

IZVORNA PORUKA: zeksi

Jos samo da napomenem da ovo nije radjeno nekog odredjenog dana ciklusa, jer imam izuzetno neredovne cikluse i imam policisticne jajnike.

E, pa ovo je bitno FSH i LH moras da radis 2-3dc, kao i prog, E2.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1482
11.2.2013 19:51:55   
zeksi
Verolino hvala ti na brzom odgovoru... ja nemogu da uradim to na odredjeni dan ciklusa, jer ja menstruaciju, imam svega tri do cetiri puta godisnje, tako da mi je receno da uradim bilo kada. Imam zakazanu kontrolu kod endokrinologa.
referentne vrednosti za TSH su 0.35 - 4.94

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1483
11.2.2013 20:27:51   
Maslacak15
Zeksi draga,

Pa jeste komplikovano tumaciti hormona van ciklusa, ali stanje deluje kao da miruje ciklus. Pitanje sta je razlog. Koliko vidim testosteron je jasno povisen i to je najvece odstupanje od datih hormona. On bi trebalo otprilike da se prepolovi. Kortizol ne treba da te buni, on jako varira i tokom dana i inace tako da je moguce da se rezultati razlikuju. Vidim da je i ACTH prilicno blizu gornje granice referentnih vrednosti sto moze da indicira da je nadbubrezna zlezda opterecena i nesto slabij eradi. Zato je bitno da uradis i DHEAS. Ja ne mislim da ti imas insulinsku rezistenciju ( insulin je po mom rezonu sasvim ok a i glukoza) , ali je moguce da je prvi put glukofag pomogao jer korigovanje ishrane ugljenim hidratima povoljno deluje i na androgeni status a to je rekla bih tvoj primarni problem. Blagi poremecaji nadbubrega koji su isto resivi mogu jako jako da lice na PCOS zato je bitno uraditi diferencijalnu dijagnozu. Ja bih ti preporucila da uradis i 17-0h progesteron u tu svrhu. Puno te pozdravljam!

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1484
11.2.2013 21:02:26   
zeksi
Maslacak verovatno si u pravu jer je kod mene izrazena maljavost i gojaznost oko struka.
Svakako cu uraditi i ove analize i sve zajedno poneti endokrinologu. Hvala ti puno.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1485
12.2.2013 14:38:33   
bubica_mala
Devojke radila sam progesteron 23dc i rezultat je

PRG 4,0 (lutealna faza 5,3-86),

da li to znači da nije bila ovulacija ovaj mesec ili nešto drugo? Ima li neko iskustva, kakva je terapija u ovakvom slučaju niskog nisvoa progesterona? Večeras imam zakazano kod ginekologa pa će mi rešiti neka pitanja...

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1486
12.2.2013 14:42:54   
Maslacak15

bubice to znaci da ovulacije nije bilo ovaj mesec ili u svakom slucaju nije bila korektna. Tj ako su rezultati u nmol/ml nije je bilo uopste. Pa treba uraditi hormone na pocetkuciklusa i folikulometriju da bi se videlo zasto izostaje. Postoje razliciti razlozi izostanka ovulacije, mozda je samo izuzetak ,a mozda ima nesto u hormonskoj slici sto bi objasnilo sta se desava. Pozdravljam te.

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1487
12.2.2013 14:46:04   
bubica_mala
Joj Maslacak15 kako si ti divna i brza sa odgovorima :) Rezultati su u nmol/L... Radila sam hormone 3dc, sve je bilo ok, pratila folikulometrijom folikule prošli mesec, ovulacija bila oko 15dc... videću šta će biti sledeći mesec...

< Poruku je uredio bubica_mala -- 12.2.2013 14:47:01 >

Direktna veza do poruke: 1488
13.2.2013 18:58:03   
Jole84

IZVORNA PORUKA: Jole84

Drugarice evo mojih hormona 3dc,molim vas za mišljenje user posted image

FT4- 13,0 nmol/l (10-25)
FT3- 7,3 pmol/l (4-8)
TSH- 1,8 mu/l (0,17-4,05)
TRO-ab- 8,3 u/ml (do 130)
FSH- 4,6 U/l (2-15)
LH- 5,6 U/l (1-10)
Estradiol- 12,0 pg/ml (25-100)
Progesteron- 3,7 nmol/l (1-9,5)
Testosteron- 0,85 nmol/l (0,2-1,0)
Prolaktin- 132 mU/l (60-120)

Morala sam da se samocitiram jer ovo su hormoni rađeni u novembru.
A evo decembarskih user posted image Inače sam ih uzela tek danas,nemojte da mislite da sam nemarna,zapravo nisam znala da su mi sve uradili,već sam mislila samo kortizol. Zgranuta sam zbog tsh user posted image

FT4 17 (10-25)
TSH 4,9 (0,17-4,05)
Tg-Ab 16,0-normalan
Tro-Ab 25,0 (do 130)
ACTH 46,0 (do 60)
Kortizol 8h 547 16h 278 (638,420)
STH 0,222 (do 11,5)
IGF1 165,0
FSH 3,9
LH 8,4
Estradiol 9,9
Progesteron 3,8
Testosteron 0,71
Prolaktin 8h 154 12h 179 (60-620)

Ovo je bio 9dc. Baš sam zabrinuta,nadam se da je greška,moraću da proverim user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1489
13.2.2013 19:05:16   
Verolina
Nije mi logicno da se toliko promeni za mesec dana. Ponovi TSH.
I estrogen ti je poprilicno nizak.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1490
13.2.2013 19:08:23   
Jole84
Ni meni ne ide u glavu,nije mala razlika user posted image
A u pitanju je ista laboratorija,državna.
Moraću ovih dana da uradim bar TSH.
A vidi odnos LH I FSH,i to pod sioforom?! Pa mnogo majku mu user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1491
13.2.2013 19:14:57   
Verolina
Pa zeno, 9dc ti je. LH raste, zar se ne secasuser posted image
FSH i LH moras da radis 2-3dc da bi videla realno stanje. Za 9dc ovo je potpuno normalna slika.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1492
13.2.2013 19:29:31   
daca77
Jole, a sto si radila 9dc?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1493
13.2.2013 19:48:23   
Maslacak15
Jole84 pa ja ne znam sta se kod tebe desavauser posted image Stitna je otisla u aut, ali mene budi i estradiol ako je to cd9 tvoji jajnici su bili u potpunom strajku taj mesecuser posted image Ne znam sta je doktorka htela da kaze sa STH i ACTH osim da su sve hormoni hipofize pa mozda testira detaljnije funkciju s bozirom na mikroadenom. Raspitaj se ti d anisu nesto pobrkali...user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1494
13.2.2013 21:45:13   
Jole84
Drugarice radila sam 9dc jer sam taj dan ležala zbog magneta,pošteno me izbockali i uradili mi i hormone. Taj dan sam radila i UZ štitne i bila je ok!
Maslačak a estradiol mi je bio loš i mesec pre toga,baš nizak. Ne znam šta se dešava user posted image
A da li bi mi onda ostali hormoni štitne bili u redu,koliko vidim jesu,da je tsh stvarno ovoliki i kako je moguće da skoči toliko za samo jedan mesec? Sutra ću već da proverim.
Hvala vam user posted image

Direktna veza do poruke: 1495
13.2.2013 21:59:27   
Maslacak15
Znam Jole ali jedno je nizak 3dc, sto je normalno, i postoje individualne razlike pa malo nizi i ne mora nista da znaci, ali 9 og dana ciklusa je morao vec uveliko da poraste. JEr od nekog 5 og dana ciklusa krece nova folikulogeneza i estradiol se penje kako folikuli rastu. Tipa da bude 80 ili 100.... To mi govori da ovulacije verovatno taj mesec nije ni bilo ili je bila jako jako kasno. Jesi merila u decembru bazalnu? Proveri ponovo TSH, teoretski je naravno moguce da je porastao ali mozda se radilo o nekom privremenom efektu.user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1496
14.2.2013 13:44:23   
Jole84
Maslačkić to je bio mesec kad sam radila hsg,posle kog nisam imala nijedan folikul na kontroli,a po bt mi je O bila 20dc.
Na koji način da podignem estradiol? Da tražim inekcije?
Taman sam mislila da sam spremna za mart,baš se vrtim u krug user posted image
Bila sam jutros da proverim tsh,rezultati posle 19h.

Direktna veza do poruke: 1497
15.2.2013 10:56:16   
Jole84
Stigli mi rezultati TSH 0,731 mIU/l (0,270-4,20) user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1498
15.2.2013 12:48:50   
milenatea
Jolenceeeeeeeeee user posted image
ja cu ako ovog meseca ne zatrudnim da proverim hormone privatno samo ne znam sta, necu sve opet da radim
ljubim te i da se srede svi poludeli hormoni

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1499
18.2.2013 21:08:00   
nena dj
Maslacak,evo ovde cu ti napisati moje rezultate hormona.
FSH 3,9
Lh 7,6(0 min),6,3(20 min), 7,4(40 min)
Progesteron 1,7
Prolaktin 8h 361, 11h 101, 13h 124, 23h 90,0
Estradol 33,7
Testosteron 1,9
Ft4 11,8
TSH 2.290
Mislim da pise androgeni 2,6 i testosteron 2,2
Svi radjeni 3.dana ciklusa.

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here