|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
23.1.2013 13:12:20   
crle
Da li neko moze da mi protumaci nalaze hormona?

LH 3.9 (folikularna f:0.8-10.5)

FSH 8.1 (folikularna f:3.5-12.5)

ESTRADIOL 52.37 (folikularna f:12.5-165)

PROLAKTIN 6.5 (folikularna f:1.2-19.5)

TSH 1.37 (folikularna f:0.37-4.7)

AMH 3.58 (folikularna f:0.5-5.3)

Svi hormoni su u granicama referentnih vrijednosti, radjeni su 3. dana ciklusa ali me plasi razlika izmedju LH i FSH kao i AMH, za koji sam citala da je najbolje kad je do 3.5...Molim vas pomozite mi sa vasim iskustvima i znanjem

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1401
23.1.2013 16:41:22   
bubica_mala
Devojke ovo su moji nalazi hormona, ako ima neka iskusna da mi ih protumači, kod ginekologa idem tek posle 23dc kad opet izvadim PRG... Ovo su rezultati 3dc...

PRL 602,7 (86,90-612,60)
LH 8,6 (folikularna faza 1,7-13,3)
Testosteron (total) 1,90 (0,32-1,94)
PRG 1,5 ( folikularna faza do 2,76)
FSH 10,4 (folikularna faza 3,5-12,5)
E2 175,9 (folikularna faza 46,0-607)
AMH 3,23 (optimalno 0,7-3,5)

(odgovor članu crle)
Direktna veza do poruke: 1402
23.1.2013 21:07:34   
ANDJEELA
crle amh ti je dobar,koliko sam ja citala to je procena zaliha jajnih celija,nebrini se...imas temu amh na forumu,procitaj pa ce ti biti jasno da je nalaz ok! javice se jos neko da ti potvrdi da sam u pravuuser posted image
bubice mala mogu da ti napisem da sam ja imala povisen prl, radjen profil ali sa braunilom!!! i veruj mi da sam iznenadjena moj nalaz je sada ok,jer mi je endokrinolog objasnila da kada se tako bocka sa iglom od toga moze biti povecana vrednost,tako da ako ikada uradis profil prl,nemoj bacati novac,vec uradi na pravi nacin. Meni dr nije htela dati terapiju dok nisam proverila na nacin kako je ona napisala da se uradi- i bas je velika razlika u vrednostima.Ja sam bas nestrpljiva,cekam i ja da nam se javi maslacak,ona ce nam sve lepo objasniti, nema ni verolineuser posted image

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1403
24.1.2013 9:30:51   
Maslacak15
Crle,

AMH je odlican to je sjajna rezerva. Ostali hormoni su isto u redu. Odnos FSH i LH jeste 2:1 ali je FSH jos uvek ispod 9 sto se smatra dobrim rezultatom. bubice i kod tebe je AMH odlican. Ono sto bij aj proverila je svakako prolaktin, posto on moze da smeta ali i testosteron koji je prilicno blizu gornje granice. Nebi bilo lose da se odrade SHBG andostenedion i DHEAS da se dobije kompletnija slika androgena. Oni mogu itekako da uticu na kvalitet ovulacije i i blokiraju implantaciju. Pozdravljam vas devojke.

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1404
24.1.2013 9:43:46   
bubica_mala
ANDJEELA i Maslacak 15 hvala vam na odgovorima, u svakom slučaju videću kad doktorka pogleda rezultate šta još treba da odradim... ljubim vas

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1405
24.1.2013 9:56:44   
crle
Hvala vam na odgovorima, mogu smireno da sacekam kontrolu, bez panike :) Moj inace prvobitni problem je bila endometrioza, u julu sam radila laparoskopiju i sad prolazi drugi ciklus bez rezultata, a meni se zuri da uhvatim dvije crtice prije ponovnog vracanja endometrioze....Nego to je druga tema
Mnogo vam hvala!

(odgovor članu bubica_mala)
Direktna veza do poruke: 1406
24.1.2013 10:07:43   
Jole84
Crle i Bubice dobrodošle,pridružite nam se i na drugim temama user posted image
Bubice ako čekaš doktorku onda vrlo verovatno nećeš ništa da uradiš,uzmi stvar u svoje ruke i slušajte našeg dr Maslačka user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu crle)
Direktna veza do poruke: 1407
24.1.2013 10:11:44   
mine
Kako ti je sad drugi ciklus a u julu si radila laparo? na koliko ti dolazi ciklus?
Mozda si pila neku kontracepciju auser posted image
IZVORNA PORUKA: crle

Hvala vam na odgovorima, mogu smireno da sacekam kontrolu, bez panike :) Moj inace prvobitni problem je bila endometrioza, u julu sam radila laparoskopiju i sad prolazi drugi ciklus bez rezultata, a meni se zuri da uhvatim dvije crtice prije ponovnog vracanja endometrioze....Nego to je druga tema
Mnogo vam hvala!

(odgovor članu crle)
Direktna veza do poruke: 1408
24.1.2013 10:21:41   
crle
primala sam diferelin 3 mjeseca, pa je prvi ciklus dosao nakon 2 mjeseca od poslednje inekcije.
IZVORNA PORUKA: mine

Kako ti je sad drugi ciklus a u julu si radila laparo? na koliko ti dolazi ciklus?
Mozda si pila neku kontracepciju auser posted image
IZVORNA PORUKA: crle

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1409
24.1.2013 10:23:40   
mine
Cerle super.....drzim fige...onda su ciklusi dobri sto kazu i hormoni..bice, treca sreca

(odgovor članu crle)
Direktna veza do poruke: 1410
24.1.2013 10:29:40   
crle
Trogodisnji pakao lutanja od doktora do doktora, hiljadu misljenja od toga da je sve moja psiha do toga da sam kandidat za vantjelesnu...sve mi se smucilo. I svaki novi nalaz otkrivao je neki novi problem. Nadam se da od sad stvari idu na bolje.
Drzim fige za sve nas :)

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 1411
24.1.2013 14:48:46   
ANDJEELA
maslacak poslala sam ti pp

(odgovor članu crle)
Direktna veza do poruke: 1412
24.1.2013 15:47:17   
Maslacak15
Andjeela draga izvini nisam videla user posted image ,
Iskreno ne znam sta bih ti rekla. Rezultati prolaktina svakako jesu bolji nego sto su bili uz postavljanje braunile, ali je po mom misljenju jutarnja vrednost i dalje prilicno visoka. Konvertovano to je oko 20 ng/ml. To nije malo. To sto pada tokom dana ne znaci nista, to sam objasnjavala, to je normalno jer prolaktin podlezne cirkardijalnoj regulaciji. Najvisi je ujutru. Taj test koji svi endokrinolozi u Srbiji rade sluzi smao zapravo da se iskluci prisustvo adenoma na hipofizi. Jer ako postoji adenom, onda tumor luci uvek povecanu koncentraciju.
Ostali rezultati su bukvalno savrseni. A vi imate i ok spermiogram ako se ne varam, kao i prohodne tube. Ne mislim ja da ti imas neki veliki poremecaj, ali je ocigledno da ti je prolaktin vrlo "skocan". Ko garantuje da ne skace tako random, tokom ciklusa i u ostalim stresnim situacijama ?. Prolaktin je ziva soda za folikulogenezu. Ne znam kako ces to da izvedes, ali ja bih probala da namolim doktorku na tvom mestu da ti ipak da najnizu mogucu dozu bromokriptina, pa da probas jedno 3 meseca. Da vidis oce li biti trudnoce. Ako je to uzrok trebalo bi momentalno da zatrudnis. Nista ne moze da ti se desi, osim da ne uspe. Pa onda ako nije, vredi razmisljati o IUI i ostalim koracima. Ali suvise je prosto da nebi probala.... To je moje misljenjeuser posted image

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1413
24.1.2013 16:41:04   
imperial
Rezultati stitne
FT3 0,24
FT4 0,99
TSH3,37
Da li ce mi ovaj TSH ovoliki praviti problem na komisiji?

Direktna veza do poruke: 1414
24.1.2013 17:06:11   
ANDJEELA
maslacak hvala ti puno na odgovoruuser posted image ocekujem jos rezultata,tako da cu morati opet da potrazim tvoje misljenje,kontrola je u februaru kod dr,nadam se da cemo pronaci uzrok steriliteta. Razmisljam, moja baka je rodila 10 dece,dace Bog valjda i meni bebicuuser posted image pozdrav za sve ostale devojke i zelim da sto pre user posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1415
24.1.2013 18:11:55   
njanja52

IZVORNA PORUKA: njanja52

Devojke, imam 27 godina i celog zivota neredovne menstruacije koje su bile regulisane kontraceptivnim pilulama prethodnih 9 godina uz povremene pauze u toku kojih mi je menstruacija ponovo bila neredovna. U februaru ove godine sam prestala sa uzimanjem pilula da bih ostala u drugom stanju, ali bezuspesno. Uradila sam analizu hormona 2. dana ciklusa i rezultati su sledeci:
Estradiol: 86.57 pg/ml
FSH: 9.90 mlU-ml
LH: 27.20 mlU/ml
Testosteron: 0.626 ng/ml
T3: 1.91
ultra- TSH: 7.42 mlU/ml
Kakve su sanse za trudnocu? user posted image
Hvala unapred.
Pozdrav! user posted image

Drage moje rr, posle ovih rezultata sam dobila eutiroks 25 i nakon 6 nedelja rezultati su sledeci (ovo mi je rekao endokrinolog da uradim):
FT4 11,6 pmol/L ref. vred. 10,29 - 21,88 i
ultra TSH 3,94 mlU/ml ref. vred. 0,27 - 4,2
user posted image

E, sad, da li je ok ovoliki pad tsh i da li je ok sto je FT4 na donjoj granici, jer sam negde na forumu procitala da treba da bude na gornjoj...?
Ljubim vas!

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1416
24.1.2013 18:27:31   
Maslacak15
Nanja,
Dobro si odreagovala na terapiju ali sigurno treba da nastavis. TSH treba da budi ispod dva, da bi bio optimalan za trudnocu. Verujem da ce nastaviti da pada, ali mozda bi mogao i da pojaca jos za nijansu terapiju jer je FT4 kao sto i sama kazes pr donjoj granici.

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1417
24.1.2013 21:33:22   
njanja52
Hvala Maslacak, javicu sta je bilo kod dr-a, idem sledece nedelje.
Pozdrav!!!user posted image

Direktna veza do poruke: 1418
25.1.2013 11:10:10   
ANDJEELA
nadam se da ce mi neko pomoci,maslacak ja sam u soku upravo sam dobila nalaz napisano je- u analiziranom uzorku nadjena je heterozigotna mutacija u genu za metilentetrahidrofolat reduktazu (MTHFR,C 677T) Tesko meni,neznam ni sta je ovo,samo mi uzasno zvuciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu njanja52)
Direktna veza do poruke: 1419
25.1.2013 11:33:47   
ANDJEELA
maslacak poslala sam ti pp i izvini sto sam dosadna,ali pomagaj molim te

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1420
25.1.2013 19:10:16   
imperial
Rezultati stitne
FT3 0,24
FT4 0,99
TSH3,37
Da li ce mi ovaj TSH ovoliki praviti problem na komisiji?

A danas par dana kasnije ponovim TSH i on 1.12
Da li je moguce da ovako varira ili sta se desava?
I koji rezultat je bolje da odnesem na komisiju?
HELP

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1421
25.1.2013 20:45:12   
degu
Bolje odnesi ovaj drugi od 1,12 jer je taj odličan. Kakvi su naši lekari ne bi ti pravili problem ni sa tsh preko 3, al bolje ne kretati sa takvim TSH na VTO dok se ne izreguliše. Moguće je i da ti je zbog nekog stresa skočio, prolaktin i tsh su povezani pa vuku jedan drugog.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1422
25.1.2013 20:55:00   
imperial
Razlika između ova dva je samo nedelju dana,a stres nikakav nisam imala,samo što je 3,3 rađen u državnoj a ovaj od 1,12 u privatnoj laboratoriji,hvala ti za odgovor,i ja sam mislila da ovaj od 1,12 odnesem a svakako ću do postupka sve rezultate proveriti još jednom da budem sigurna.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1423
25.1.2013 20:58:14   
ANDJEELA
deguuser posted image

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1424
25.1.2013 21:03:40   
degu
Andjeela mila user posted image
Imperijal obavezno ponovi nalaz. Nije ni taj od 3 nešto strašan, al bolje da je 1-2 nego 3.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here