|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
14.11.2012 8:04:34   
daca77

Evo i rezultata hormona 2dc:
FSH 8,4 ref.vred.2-15
LH 2,2 1-10
Estradiol 17 25-100
progesteron 1 1-9,5
testosteron 0,2 0,2-1
prolaktin 169 60-620.

Uradili su mi i hormone stitne koji se razlikuju od rezultata pre mesec dana...
T4 139 nmol/l ref.vred.55-165
T3 1,7 1,2-3
TSH 2,5 0,17-4,05
Napominjem da mi je TSH pre mesec dana bio 1,77user posted image

Verka, evo citirala sam rezultate. Ovo je radjeno jula meseca.

< Poruku je uredio daca77 -- 14.11.2012 8:05:12 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1201
14.11.2012 8:13:03   
Verolina
FSH ti je 4 puta veci od LH sto je znak smanjene ovarijalne rezerve. Ali da bi to potvrdila treba da vidis antralne folikule na pocetku ciklusa i da odradis ostatak androgena. Nizak ti je estradiol.
Znaci Daco, ja cu biti potpuno iskrena, u nadi da se neces naljutiti, ali tebi treba dobra stimulacija da bi se izvukle JC. Po ovoj slici, telo , zbog tvojih godina, se bori da ocuva ostatak zaliha JC i zato puca anovulatorne cikluse, pa na jednu ovulaciju imas 5 anovulatornih ili losih ovulacija. Tacnije, batali bazalnu i preduzmi konkretne korake. To sto ti je TSH varirao, ne mora da bude bas merilo, a i nije toliko visok. Trebalo bi da je ispod dva, ali mozda si bila pod stresom, a stitna jako reaguje na stres.
Ti si meni jako draga i ja ti zelim sve najbolje, ali moras da pomeris straznjicuuser posted image Je l' muz radi? Idi sama. i onako tehnicki njegovo prisustvo je potrebno samo za jednu stvar. Znam da je tesko, ali moras da se mrdnes sa mrtve tacke.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1202
14.11.2012 8:20:36   
daca77
Verka, ne ljutim se uopste...znas da si mi jako dragauser posted image
Estradiol je tada bio nizak, jer sam nesto krvarila do 8dc, a narednog meseca je bio ok.
Imala sam 5 antralnih folikula u jednoj ravni, a dublje jos 3-4. Ne znam da li je to ok?
A mm radi...ostaje da sve odradim samauser posted image ...a zaista cu se osecati kao debil, jer znam da svi u Le idu u paru, a samo cu ja solouser posted image
A da...meni ne bi smeli jaku stimulaciju, jer sam operisala endometriozu pre 4 god.

< Poruku je uredio daca77 -- 14.11.2012 8:21:31 >

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1203
14.11.2012 8:21:52   
Verolina
To je ok sto se antralaca tice. Onda nesto drugo skripi.
Nema veze. Podigni glavu i kreni sama. Nije da on nije tu zato sto ne zeli, vec zato sto ne moze.user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1204
14.11.2012 8:24:39   
daca77
Hvala, draga...vec sam ovih dana smislila da obavim konsultacije do N.god.i sve dogovorimo, a da posle praznika krenem, jer ionako su u velikoj guzvi i sve prebacuju za januar. Ovo su moja nagadjanja, videcu sa nima vezano za rokove.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1205
14.11.2012 11:55:09   
degu
Daco ako će ti biti lakše ja uvek idem sama kod DR-a user posted image Eto i Dunja je u Segedin išla sama prvi put, nije to ništa strašno. user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1206
14.11.2012 12:03:03   
daca77
Degu, i ja sam do sada isla sama na preglede i konsultacije, a mm seta oko zgradeuser posted image
Uh...brine me ovo ruzicasto krvarenje na papiru...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1207
14.11.2012 14:46:50   
*Maki*
Daco meni je FSH bio 12 isao do 14, LH je bio oko 6-7, AMH preko 4 što pokazuje da imam itekako dobru rezervu jajnih celija,dok sam imala na pregledu po 6-7 atralnih folikula na svakom jajniku. Primila sam konjsku dozu stimulacije na vantelesnoj i nisu nista time postigli,7 jajnih celija smo dobili,6 su se oplodile. Par strucnjaka za vto su mi rekli da je to preterano jaka doza i da se kod mene treba ici na kvalitetu a ne kvantitetu. Tebi je FSH u normali. Svaka zena jeste posebna prica sto se tice stimulacije ali mislim da ti nemas razloga za brigu i da bi se kod tebe i kratkim postupkom doslo do jajnih celija.Proveri AMH zlato jer ce on upotpuniti sliku o svemu. To je moje misljenje posle svega sto sam prosla. Dokle si stigla inace?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1208
14.11.2012 15:45:55   
Jole84
Drugarice evo mojih hormona 3dc,molim vas za mišljenje user posted image

FT4- 13,0 nmol/l (10-25)
FT3- 7,3 pmol/l (4-8)
TSH- 1,8 mu/l (0,17-4,05)
TRO-ab- 8,3 u/ml (do 130)
FSH- 4,6 U/l (2-15)
LH- 5,6 U/l (1-10)
Estradiol- 12,0 pg/ml (25-100)
Progesteron- 3,7 nmol/l (1-9,5)
Testosteron- 0,85 nmol/l (0,2-1,0)
Prolaktin- 132 mU/l (60-120)

a sutra će da mi bude gotov TG-ab.
Vidim da mi je estradiol nizak,a odnos FSH-LH jel ok?
Prolaktin je doooobar user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1209
14.11.2012 16:00:50   
Verolina
U principu su ti ok hormoni, ali imas inverzijicu. Nista sto blaga stimulacija ne bi resila. Dakle, put pod noge kod dr i da ti da nesto da podsticanje ovulacije.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1210
14.11.2012 16:08:42   
Maslacak15
Oj jole user posted image
Ja nebih bila tako stroga kao Verka i to zvala inverzijom. Jes LH za nijansu veci ali to je jako blizu 1:1 sto je idealno. A FSH 4,6 pupu da te ne ureknem ko devojcica. Jos u kombinaciji sa ogromantnim AMH user posted image user posted image . Iskreno taj estradiol mi nije najjasniji, vidim javlja se kod devojaka nisi ti jedina, ali nikako da iskopam koji su uzroci. Ali dok god dobro poraste, to je najvaznije. Mogla bi mozda da proveris pred ovulaciju, koliki budu tacno folikuli i koliki je estradiol tad. Trebalo bi da bude bar 200 pg/ml po zrelom folikulu da bi sanse za trudnocu bile dobre. Aj bas da vidimo sta ce doktorka da kaze- radoznala samuser posted image Da ne zaboravim user posted image user posted image za prolaktin.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1211
14.11.2012 17:03:35   
Verolina
Maslackonja, ja to samo iz iskustava drugih. Bilo je cura i sa manjom inverzijom i nisu imale ovulacije. E sad, daj Boze da ja gresim.
Sto se tice estradiola, ja sam ti od sinoc novopeceni hipotezista. Ha ha ha...Pokusacu da ti objasnim ono sto sam ja sinoc skontala. Naime, sve pocinje od dobrog odnosa HDL i LDL holesterola. LDL holesterol sintetise DHEA i progesteron. Ako je nesto naruseno u nivuo i ravnotezi LDL holesterola, jedno od ova dva ce da ugrabi vise za sebe. Posto je Joletu progesteron poprilicno lep i visok, znaci da je on ugrabio veci deo. e sad, ono sto preostane za DHEA treba da se preraspodeli na testosteron i estradiol. neminovno je da ce jedno da pati. Posto je kod Jole testosteron visok, a estradiol nizak, zna se ko je ugrabio vece parce kolaca.
Mislim, ovako sam ja skontala, nemam pojma da li trenutno lupetam gluposti. Evo slike:
user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1212
14.11.2012 18:53:11   
Maslacak15
user posted image
Lepa sema Verka ali je parcijalna. U pitanju je stress response i radi se o nadbubreznoj zlezdi. 17-0H progesteron je kljucni hormon iz nadbubrega. DHEA isto nadbubreg, cortisol takodje. Androstenedion se i radi kao diferencijalni enzim da bi se videlo jesu li jajnici u pitanju ili nadbubreg. Znaci ova sema prikazuje iskljucivo sintezu hormona u nadbubregu.Znaci ima odavde po ovoj semi estradiola, iz androstenediona ali zanemarljivo mali deo.
Estradiol, veliku vecinu istog u zenskom telu proizvode granuloza celije jajnika tokom folikulogeneze. Na stimulaciju od strane FSH. Znaci hipofiza-jajnik osovina. I nizak estradiol na pocetku ciklusa=sitni folikuli, Sto je u principu u redu, povisen estradiol na pocetku ciklusa snizava FSH vestacki i prvi je znak losije funkcije jajnika. Ali snizen estradiol to stvarno ne znam, jer obicno svugde kad ukucas se govori ili o problemu hipofize (znaci gonadotropne stimulacije) sto mislim da uvom slucaju definitivno ne stoji ili stvarima tipa anoreksije znaci vrlo vrlo nedefinisano. Ali vidjala sam devojke da imaju taj "problem" i ostaju trudne tako da bitno da je folikulogeneza ok.
I generalno gledano kao komentar, sve ovo stoji, mislim to je sinteza hormona u nadbubregu, ali holesterola u telu mora da ima dovoljno. I sitne promene u ravnotezi ne moraju , tj obicno ne dovode do toga da se sve obavezno poremeti. Organizam ima mehanizme da puferuje. Mehanizmi su dosta robustni. Insulin ima itekako veze sa hormonima i reproduktivnim zdravljem ali ne obavezno. Cinjenica je i da zene sa dijabetesom ostaju trudne, kao i zene sa vrlo ozbiljnim poremecajima holesterola. Cak i gojaznost koja ima veze definitivno nije apsolutna kocnica. Od BMI 29 pa navise (Sto je vec prilicno gojazno) svaka nova jedinica uvecava stopu neplodnosti za svega par procenata. A kod tih zena je svasta daleko od idealnog u metabolizmu secera i lipida.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1213
14.11.2012 18:54:00   
Jole84
Hvala vam drugarice user posted image
Jedino da sledećeg meseca posle produvavanja,odem da mi daju onu jednu inekciju estradiola,letos su mi bile divne O posle toga. Ma čini mi se kad je prolaktin ok,da mi je sve drugo mačji kašalj user posted image a prolaktinke znaju kako je user posted image
A šta je ovo TRO-ab i TG,to nisam do sad radila.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1214
14.11.2012 19:04:38   
Verolina
Maslackonjauser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1215
14.11.2012 19:04:39   
Maslacak15
antitela za stitnu zlezdu Joleuser posted image

Nego Verka, htedoh tebi da skrenem paznju, kod slabosti zutog tela ima isto mnogo razlicitih hipoteza ali je primeceno i da cesto postoji poremecaj LH pulseva. Znaci ovulacija je trigerovana velikim paketom, ali zuto telo zivi od pulseva iz hipofize koji dolaze tokom lutealne faze. LH prakticno odrzava zuto telo u zivotu. Postoje studije koje kazu da kod nekih zena sa slabijim zutim telom postoji problem na tom nivou, LH pulsacije. U tom slucaju preporucuje se i cak i HCG kao ispomoc, tipa pregnil, za pomoc lutealnoj fazi. Rado cu ti pronaci studije, samo da spremim musakuuser posted image user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1216
14.11.2012 19:06:02   
Verolina
Ha ha ha ha...maslackonja, molim te okaci mi ih tek sutra, jer ja sam fanatik...Sto godina citam dok sve ne pokapiram, a htela bih nocas da spavamuser posted image
Nego, je l' mi savetujes da uradim holesterole?

Direktna veza do poruke: 1217
14.11.2012 19:13:21   
Maslacak15
Vazi se Verka user posted image Dobices stivo za sutra na temu slabost zutog tela. A sto se holesterola tice, pa moja parola je sve treba proveriti. Ali to ti je za lekare visa matematika. Sve i da ima nesto sto nije idealno tvoj Zoki ima da te pogleda ko da si skruske pala. user posted image To je moja prognoza...I mislim da je tu verovatno sve ok. Ali mozes da proverisuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1218
14.11.2012 19:14:41   
Verolina
Hocu ljubavnauser posted image
Ma, mori, ima da ga obucim da resava problemuser posted image

< Poruku je uredio Verolina -- 14.11.2012 19:15:08 >

Direktna veza do poruke: 1219
14.11.2012 19:21:22   
daca77
Drage, pominjete holesterol, a sta kazete za moj:
HDL 0,97mmol/l ref.vred. >1,56
LDL 2,53 <4,45
trigliceridi 0,51 <1,71
*Maki* nisam nesto makla sa mrtve tacke...ostaje mi VTO.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1220
14.11.2012 19:52:30   
*Maki*
Meni je holesterol bio ispod granice pa su mi rekli da svaki dan jedem po jedno jaje user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1221
14.11.2012 19:57:24   
Maslacak15
Daco vrsnjakinjo pa nizi ti je HDL nego sto je pozeljno, a postoje neke studije koje kazu da to ima negativan uticaj na fertilitet. evo sta kaze klinika Mayo kako da se poveca:

http://www.mayoclinic.com/health/hdl-cholesterol/CL00030/NSECTIONGROUP=2

ne znam da li ti ista od ovoga pomaze:)

A sto se hormona tice, jes u teoriji je Verka u pravu 4:1 moze biti znak losije rezerve ali ipak nije isto kada je FSH 16 a LH 4 i kada je FSH 8 a LH 2. Znaci tvoj odnos dolazi pre od niskog LH. A FSH 8 je jos uvek dobar FSH. Prema tome, morali bi da vidimo AMH i antralne folikule i neke druge stvari da bi procenili kako bi reagovala na stimulaciju. Verkin komentar o godinama nemoj uzeti ozbiljnouser posted image user posted image Mladost joj udarila u glavuuser posted image Salim se malo, al ozbiljno 77 o ostaje vrlo dobra i plodna berba odgovorno to tvrdim . Ako nastave da nas prozivaju odmah ima da ih izazovem na crtuuser posted image Nedaj se generacijo!

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 14.11.2012 20:00:13 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1222
14.11.2012 20:00:21   
Verolina
Uuuu, al' sam mlada, tri banke imamuser posted image
Ma cuti tu bre, hocu da je nateram da se mrdne sa mrtve tacke. Vidis da je lenja k'o top, a sad mi ti uprska.user posted image

Direktna veza do poruke: 1223
14.11.2012 20:14:23   
daca77
Maslacak, hvala mila...sta god kontrolisem, nije u referent.granicamauser posted image ...
A racunaj na mene u obracunu sa svima koji imaju nesto protiv nasuser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1224
14.11.2012 21:54:45   
Jole84
Lepo ja kažem mužu,prvo moje doktorke s rr user posted image pa onda doktori,nema meni ništa bez vas user posted image user posted image
Mada ću noćas da proučavam ovo što ste pisale,trebaće mi vremena user posted image
I ja imam niži holesterol kao Daca,nisam znala da i to ima neke uticaje,crne mi....user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here