|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
30.11.2012 12:05:11   
Maslacak15
Snekille draga,

Hteo je da kaze ZATIM user posted image Smisao je da pocnes sa manjom dozom prvo 5 dana a zatim predjes na duplu Letroxa ( to je tiroksin hormon stitne). Verovatno da bi se organizam postepeno navikao. Znaci prvih 5 dana pijes po pola a posle celu tabletu ( Ako su dozirane 25 mcg po komadu). Srecno!!!

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1251
30.11.2012 12:45:02   
Snekile7
znate li gde se radi drzavno na uput antitela za stitnu , jel ima negde uopste?
A snimanje stitne zlezde, rade li po domovima zdravlja.
Endokrinolog Djuro Macut, preporucio ga Tulic, rekao mi da snimim stitnu, da uradim ta antitela na stitnu i da pijem letrox, sta znate i mislite o tome??? Kao i o doktoru.
Hela dam da odem i kod Spremovicke, posto je ona ginekolog endokrinolog, pa a vidim sta i kako....

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1252
30.11.2012 13:48:29   
ksenija81
Evo najnovijih rez hormona:
ACTH 35 7-63
Kortizol 904,2 171-650

Prolaktin u 8h 33,65 5,18-26,53
Prolaktin u 11h 13,14 5,18-26,53
Za prvo vadjenje prolaktina sam bila budna od 6h.
Ne znam da li i kako kortizol utice na ciklus zene i mogucnost trudnoce? i da li se on uopste leci ili?

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1253
30.11.2012 13:55:26   
Maslacak15
Ksenija,

Prolaktin 33 ujutro je previse previse previseuser posted image To sto padne u 11 je ocekivano, jer se on cirkardijalno menja tokom dana i samo znak da verovatno nemas adenom hipofize. Kortizol je posledica stresa nadbubrega. Nisam sigurna da je tu neophodna terapija. Ali za prolaktin po mom misljenju jeste. Ja uopste ne znam zasto svi u Srbiji rade taj profil, ja ga nikad nisam radila a bila sam kod endokrinologa tokom dve godine x puta. Kao sto rekoh on samo kaze da prolaktin i dalje podleze ciklicnoj regulaciji tokom dana ali to ne znaci da je OK ili da ovo 33 ujutro ne smeta fertilitetu. Pozdravljam te puno, na tvom mestu bi insistirala na terapiji user posted image

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1254
30.11.2012 14:00:53   
Snekile7
Maslacak, hvala ti draga, predpostavljala sam. Inace Znas li gde mogu drzavno da se odradi antitela tpoat, i kaze mi doktor Djuro Macut-endokrinolog, da radi  u stvari na poliklinici u Klinickom centru, gde je to? Deuje mi sve to dosta komplikovano, i ultrazvuk stitne, jel se radi po domovima zdravlja ili privatno?

Direktna veza do poruke: 1255
30.11.2012 14:02:20   
Snekile7
A joj, tek sada vidim da si iz Berlina ali mozda neko drugi zna, odgovore....

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1256
30.11.2012 14:12:15   
ksenija81
Maslacak hvala ti na odgovoru, nece sigurno hteti da mi da terapiju jer je vrednost u 11 niza i onda je to njima ok!
Ali svakako cu videti kad odem kod dr sta ce reci.
Mene vise brine kortizol, jer imam povremene napade straha tokom spavanja (kao neko presecanje adrenalina), verovatno to ima neki uticaj.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1257
30.11.2012 15:22:41   
Maslacak15
toga se i ja plasim Ksenija, da nece na osnovu iskustava drugih devojaka. Moju "tuznu pricu " sa srecnim krajem verovatno nisi ispratila. Ja sam pokusavala skoro 3 godine da zatrudnim , jutarnji prolaktin je bio 23-25 na svakom merenju a u podne jednom kad je vadjen samo 14. Na kraju mi je ipak prepisana terapija, ovde u nemackoj, posto sam insistirala na tome jer sam bila potpuno ucveljena i ubedjena da moramo na IUI i VTO. Zatrudnela sam posle mesec dana. Tako da meni je definitivno i provereno smetao. Bez leka pokusavala sam ravno 30 meseci, uz savrsen tajming odnosa, potvrdjene ovulacije (LH stapice temperatura itd) znaci ne otprilike probala nego bas bas ciljano se trudila. I morala sam da uzmem lek.
Zato ovde pokusavam iz petnih zila da upozorim devojke da budu oprezne sa Prolaktinom, a jasno mi je da nemaju bas saradnju lekara uvek. To sam primetilauser posted image

Direktna veza do poruke: 1258
1.12.2012 20:29:49   
ksenija81
Maslacak, pisala si mi vec o tome i svesna sam svega samo ne zelim da dr namecem svoje misljenje jer sam se zbog toga na kraju posvadjala sa svojim ginekologom.
I meni je THS skoro na granici, PRL uvek ujutro preko, cak mi je jednom tokom dana bio 42.
Bojim se da su nasi dr priliko uskog gledanja i da ne zele da se previse #petljaju#. Ovaj put sam na VTO isla tako ne spremne, a za sledecu cu morati vise da se potrudim...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1259
2.12.2012 0:46:06   
degu
Ksenija a da pokušaš da posetiš dr-ku Đilas. Sa njom otvoreno možeš da popričaš o svojim sumnjama. Ja sam njoj sama predložila da mi prepiše siofor i prihvatila je, nekako je baš pristupačna i imaš dovoljno vremena da s njom porazgovaraš. I valjalo bi da pogleda tu tvoju štitnu na UZ. Tu ili TSH vuče prolaktin ili obrnuto, al čim središ jedno, srediće se i drugo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 1260
2.12.2012 0:56:12   
Maslacak15
Ksenija i ja sam misljenja Degu,
Taj granicni TSH moze isto biti problem , razlog povisenog prolaktina. Postoji veza na relaciji hipofiza-stitna. Svaki TSH iznad 3 je znak za uznemirenost. Trebalo bi da je ispod dva idealno ali iznad 3 je definitivno potencijalan problem. I tu imam primer iz najblize okoline gde je jedini razlog neplodnosti bila blaga hipofunkcija stitne. Jasno mi je da je tesko biti lekar i mesati im se u posao. Ali narocito ako ides na VTO treba da budes sigurna da su preduslovi OK. To je prevelika investicija i vremena i zdravlja i napora da nebi uspela zbog blage hipofunkcije stitne ili prolaktina. Potrazi dobrog endokrinologa, drugo misljenje- i lekara ima dobrih i losih. Neko ce biti voljan da te saslusa. Srecno.user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1261
2.12.2012 1:16:33   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Snekile7

ultrazvuk stitne, jel se radi po domovima zdravlja ili privatno?

Ja sam pre dvadeset_ak dana pokušala da zakažem u Domu zdravlja, dobila sam uput, ali je prvi termin bio u februaru, to mi je kasno. Privatno mi rekoše da je oko 3000 RSD, ali nađoh preko popusta za 1.900 UZ štitne i jetre, platila sam pa ću zvati sledeće nedelje da odem.

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.12.2012 1:17:50 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1262
2.12.2012 21:18:05   
Azra82
Cao svima. Vec duze vrijeme pokusavam da ostanem u drugom stanju,ali ne ide. Dr mi je dala da vadim hormone, ovo su rezultati:
TSH-5,51 (0,40-4,00)
FT4-13,7 (10,3-23,1)
kortizol 750 (jut. 138-690)
FSH-4,8 (folikul. faza 2.8-14.4)
LH-3,5 (folikul. faza 1.1-11.6)
Prolactin 598 (40-530)
estradiol 163 (folikul. faza <74.0-587.0)
progesteron 1,96 (folikul. faza 0.0-3.6)
testosteron 1,09 (0,00-2,80)
Dr mi je rekla da je najvjerovatnije problem TSH. Otisla sam kod endokrinologa, dao mi je terapiju Euthyrox 25 mg,pola tablete prije dorucka.
Interesuje me je li ovo strasno,posto sam citala i za prolaktin, a kod mene je i on povecan?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1263
2.12.2012 22:41:10   
Maslacak15
Caos Azrauser posted image

Blago povisen prolaktin cesto se srece i kod zena sa hipofunkcijom stitne zlezde. Vrlo je moguce da ce ti terapija eutiroxom resiti oba problema. Ostali hormoni su OK. Srecno!

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1264
3.12.2012 8:50:37   
Snekile7
Ja imam povisen tsh, dao mi je endokrinolog taj eutirox o 25 mcg....u stvari prepisao mi neki drugi lek, ali mi u apoteci rekli da ima zamena za to eutirox, jer taj nema od 25 mcg...

Direktna veza do poruke: 1265
3.12.2012 12:54:23   
Azra82
Hvala Maslacak. Nadam se da ce biti ok, i da cu kad rijesim taj problem konacno moci da se radujem user posted image . Snekile koliko dugo pijes eutirox, jesi provjeravala hormone u medjuvremenu?

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1266
3.12.2012 13:20:29   
Snekile7
Jos nisam pocela, cekam sutra da vidim sta ce mi reci jos jedna dr endokrinolog - ginekolog Spremovic.

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1267
3.12.2012 13:56:01   
Azra82
Ok, javi sta ti je rekla.

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1268
4.12.2012 20:51:14   
Snekile7
Bila kpod S0premovicke, pa nista posebno novo mi nije rekla. Da uradim tpoat i trak ( sta je to). Nesto mi se nije dopala. Rekla da povisen tsh utice na iq deteta. Pa nemam pojma sta mi je ciniti. Inace endokrinolog Macut mi je prepissao Letrox od 25 mcg, meni u apoteci dali Eutirox , kazu too je potpuno isto samo sto Letrox nema od 25 mcg, a Eutirox ima, pa sta vi mislite????
Dal su ova dva leka ista, sta vi pijete za tsh povisen i sta je trak???

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 1269
4.12.2012 22:48:45   
degu
Snekile opusti se, isti su to lekovi, čak ako malo pročitaš po forumima videćeš da većina žena bolje podnosi eutirox od letroxa. Ja ga pijem već više od godinu dana i nikakve nuspojave nemam :)

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1270
5.12.2012 13:28:48   
Snekile7
Devojke, a jel vam pomagao Eutirox, posle koliko vremena, meni je tsh malo povisen oko 5 je????

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1271
12.12.2012 12:39:11   
Snekile7
Devojke, jel se tpoat, ona tpo antitela rade odredjenog dana ciklusa, ili nije bitno???

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1272
13.12.2012 12:12:33   
babby
sneki ja sam pila tj.pijem ga jos uvek veoma brzo on reguluse tsh samo malo strplenja user posted image

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 1273
13.12.2012 17:40:40   
Gabce
Dobro vece svima

Prvi puta pisem ,sto ne znaci da vas i prvi put citam.Drago mi je sto postoji ovakav forum jer puno puta imamo pitanja koje nas polude ako odmah ne znamo ili ne dodjemo do odgovora.Zato mi je i prolaktin valjda povisen :)).Ja sam iz Makedonije ,udala sam se u Nisu i posle godinu i po dana nikakvih rezultata sto se pitanja trudnoce tice ,resili smo da posetimo doktora za sterilitet.Tek su sada pocele pretrage .Kako ce biti videcemo.Nadamo se najboljem :)
Ovo su moji rezultati

fsh 6,7
lh 4,3
estradiol 93,8
progesteron 22,4
prolaktin 622
testosteron 0,56

i da ,u medjuvremenu se mom muzu znatno popravio spermogram .. tako da smo skocili od 27 miliona na 81 .. i od 50 pokretnih na 75 %. Odradio mi je doktor 7 uti i od sutra pocinjem sa klomifenom jer prethodni mesec nisam ni imala ovulaciju.

Kako vam se cini ?
p.s. imam 37 god.

Direktna veza do poruke: 1274
13.12.2012 17:59:42   
milenatea
Gabce, dobro dosla user posted image
odgovorice ti nase strucnije drugariceuser posted image
koliko vidim nemas policisticne jajnike, a ostalo ne znam, trebalo je ref vrednosti da napises.
kod kog dr ides?
i ja sam iz Nisa user posted image

(odgovor članu Gabce)
Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here