Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 18:03:45
|
|
|
|
Verolina
|
Gabce, a koji dc si ti ovo vadila? Je l' mozes da napises i referentne vrednosti?
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 18:07:59
|
|
|
|
Jole84
|
Gabče dobrodošla,ima nas puno iz Niša ajde napiši ref vrednosti,ko što kaže Verka,a ona je naša trudnica tako da je to amin Čini mi se da je prolaktin malo uvišen,ali ništa strašno.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 18:16:25
|
|
|
|
Gabce
|
prva tri hormona sam vadila 10 dan,a ova druga tri 16-og dana mislim,ma sva sam zbunjena .Imam poverenje u doktora pa i ne pamtim bas sve. fsh - od 10 -6,7 lh od 8-4,3 estradiol 200 - 93,8
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 18:17:52
|
|
|
|
Gabce
|
za ove druge nemam normalne vrednosti ,i pozdrav za sve,posebno za nislike :) ja sam sa palilule
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 18:50:25
|
|
|
|
Gabce
|
Za prolaktin pijem po pola tablete bromokriptina svako vece.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 19:06:02
|
|
|
|
milenatea
|
Gabce, trebalo je da vadis 3ceg dana ciklusa. tada se vidi pravo stanje. ja sam radila 43dc i 3dc i nema veze sa vezom blizu smo ja sam kod filozofskog
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 21:14:31
|
|
|
|
njanja52
|
Devojke, bila sam kod ginekologa i na UZ je potvrdjen PCO. Kaze dr da mi se levi jajnik ne vidi od cisti... Rekla mi je da prvo sredim stitnu, pa cemo videti sta cemo sa jajnicima. Bila sam i kod endokrinologa, on mi je rekao da odradim anti TPO, odradila i rezultat je dobar (17.1 ref. vred. <34) Prepisao mi je eutiroks od 25mcg i kontrola za 6 nedelja. Sutra pocinjem sa terapijom i zanima me da li je neka od vas imala neke nus pojave od ovog lekica?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 21:20:34
|
|
|
|
milenatea
|
draga, imas temu policisticni jajnici, ukucaj u pretrazivacu pco ne moze sa sigurnoscu da se utvrdi bez analize fsh i lh hormona, i naravno ostalih uz to i to iskljucivo 2 ili 3 dana ciklusa ima nas puno ovde sa pcos i pridruzi nam se u temi cekamo dve crtice
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 21:25:53
|
|
|
|
njanja52
|
Radila sam sve te analize i imam inverziju lh i fsh... Pisala sam vam vec ranije na ovoj temi, sada samo javljam kako je bilo kod doktora. Vidimo se i na drugim temama.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 21:27:14
|
|
|
|
Snekile7
|
Drage, dobila sam rezultate, anti tpo 169, a ref. vrednost <34 autoantitela na TSH receptore < 0,3, a ref. vr. < 1,8 ( jel to TRAB, to sam trazila) Sta sve ovo znaci????
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 22:36:14
|
|
|
|
Gabce
|
Pa bas smo blizu ,ja cisto onako da razmenim iskustva .. bas imam poverenja u ovog doktora ,al mi lakse tu nekako medju zenama sto su bas sve prosle i znaju kako je sa ove nase strane.Eto ,meni vec lakse.Videcemo kako ce mi biti od klomifena i kad opet uradim hormone .... javicu :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 22:43:27
|
|
|
|
Verolina
|
Gabce, pa ja ne znam koji ti je dr rekao da FSH i LH vadis 10dc? Oni se vade u ciklusu 2dc ili 3dc kada hormoni miruju. Progesteron se takodje vadi na pocetku ciklusa, a ako je potrebno pracenje ovulacije, onda se vadi 21-24dc. Prolaktin ti je malo povisen. A gde su hormoni stitne? Jesi li to vadila?
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 13.12.2012 22:48:04
|
|
|
|
Verolina
|
Gabce, izvini, mozda je ovo grubo, ali ja ne znam koji put slusam od zena price i savete nebuloznih lekara. FSH i LH 10dc apsolutno nista ne govore, sem ako se hvata onaj LH izliv zbog ovulacije, a ja cisto sumnjam da je to tvoj slucaj. I nemoj da pijes klomifen tek tako. Zna se kad se klomifen pije. Jesi li isla na folikulometriju?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 14.12.2012 10:29:47
|
|
|
|
mine
|
Mislim da treba da polako gubis to poverenje. Slazem se sa Verolinom. Ovi hormoni tj njihove vrednosti 10dc ne znam sta moze da zakljuci na osnovu toga. prolaktin, ok...to vadis kad hoces, malo je povisen,nista strasno sredi se slabom terapijom. Ovo ostalo 3 dc i pazljivo sa klomifenom. On se ne daje tek tako. mozda da ipak potrazis jos jedno misljenje a ?! Srecno IZVORNA PORUKA: Gabce prva tri hormona sam vadila 10 dan,a ova druga tri 16-og dana mislim,ma sva sam zbunjena .Imam poverenje u doktora pa i ne pamtim bas sve. fsh - od 10 -6,7 lh od 8-4,3 estradiol 200 - 93,8
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 14.12.2012 10:46:38
|
|
|
|
Jole84
|
Oo daleko od poverenja draga Gabče! Naročito niški lekari,mnogo nas se opeklo sa njima. Kao što ti rekoše cure,hormoni se rade 2 i 3dc,za prolaktin ne brini spustiće se od bromokriptina,nije to mnogo uvišeno ali ometa ovulacije. Srećno i pridruži nam se i na drugim temama
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.12.2012 8:26:20
|
|
|
|
zmajče
|
Snekile7 imaš antitela štitne i treba da uzimaš terapiju. Kolike su ti vrednosti TSH?Ako je TSH povišen tj.iznad 2 moraš uzimati eutiroks, ja sam ti taj slučaj meni je Tsh BIO 3,5 pa sam pod terapijom.Pravac endokrinologu?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.12.2012 8:50:56
|
|
|
|
Snekile7
|
Zmajce, pocela sam ja pre nekih desetak dana da pijem eutirox od 25 mcg, tsh mi je 4,9...A za antitela shvatam, da nema neka terapija, vec ustvari ovaj eutirox koji snizava tsh???
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.12.2012 17:28:08
|
|
|
|
Azra82
|
Snekile i kod mene je isto kao kod tebe, eutirox ce da snizi i antitjela. Pa kad se to normalizuje, eto nama
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 17.12.2012 20:06:05
|
|
|
|
Maslacak15
|
Gabce draga,. Devojke su skroz u pravu. Nema nikakvog smisla odredjivati vrednost FSH i LH desetog dana ciklusa. Rekla bih na osnovu progesterona da verovatno ovuliras ali je i tu vadjenje radjeno verovatno napamet 16. og dana, a ne kako bi trebalo 7 dana posle ovulacije. Prolaktin je povisen i trebalo bi da je manji... Ali nista nije dramaticno, samo ti treba odgovarajuca terapija. Pozdravljam te.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 18.12.2012 23:28:05
|
|
|
|
margom
|
Devojke evo i mene nakon prve posete endokrinologu. Naime nakon slucajnog nalaza uradjenog u okviru pripreme za HSG, utvrdjeno je da imam povisen TSHi to 9,22. Nakon dva dana ponovljena analiza, uz antitela gde je utvrdjeno da je TSH 6,95 , a antitela TPO 305 (ref. <35), dok su Anti Tg u redu. Uradjen je i UZ stitne i pronadjeno da je smanjene funkcije , sa nekoliko manjih nodusa, od nekih 5 mm. Danas sam bila na prvom pregledu kod endokrinologa, i to kod uvazenog prof Boze Trbojevica (jedva sam uspela da dodjem do njega, inace je tesko doci do cenjenijih endokrinologa), koji me je odusevio svojom smirenoscu, optimizmom i predivnim pristupom pacijentu i njegovom problemu. Njegov zakljucak je da u mom slucaju ne bi bilo potrebe za bilo kakvom terapijom ali, i to veliko ali, da ne postoji zelja za ! A posto zelim , onda se terapijom mora sniziti TSH. Rekao je da cemo krenuti sa dozom od 50mcg Eutiroxa, pa ce se nakon 6 nedelja na osnovu analiza videti da li se doza treba povecati, a da ne budem iznenadjena ukoliko brzo nakon toga ugledam , kaze puno se puta desavalo ! Eto, to je moje iskustvo, od ujutru krecem da pijem terapiju, a rekao mi je da izbegavam povecan unos joda, cak i vaginalete Povidon joda, takodje i ono sto se na internetu nasiroko preporucuje a spada u domace lekove, orahovacu na prazan stomak, jer sve je to dodatno ozledjivanje vec povredjene tiroide. Med i aloja su super kao dodatak terapiji po njegovom misljenju, ali jod i orahovaca nikako. Pozdrav za sve devojke !
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.12.2012 19:04:11
|
|
|
|
Snekile7
|
Devojke, molim za misljenje... Progesteron sam radila danas, 21 dan ciklusa i vrednost mu je 20,60. ref. vrednosti: lutealna faza 13.9 - 90 21 dan ciklusa je lutealna faza, jesam li u pravu, i zanima me jos sta nam progesteron u toj fazi govori? Trazio mi je endokrinolog da uradim.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.12.2012 21:58:21
|
|
|
|
branki*
|
valjda govori da li je i kakva je bila ovulacija.javice se neko upuceniji,sve sam pozaboravljala...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.12.2012 22:00:29
|
|
|
|
degu
|
da, govori kakva je bila ovulacija. E sad ova vrednost govori da je ovulacija bila, al pitanje je jel bila tačno 14. dc. Najbolje se vidi kad progesteron uradiš 7 dana posle ovulacije da bi mogao nešto više da ti kaže, ovako možeš da vidiš samo da je definitivno bila.
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.12.2012 22:10:16
|
|
|
|
Maslacak15
|
Snekille, progesteron 21. dana ciklusa, to jest preciznije 7 dana posle ovulacije je mera kvaliteta ovulacije. Nisi navela jedinice u kojima je odredjen rezultat. Ako su u pitanju nmol onda ovulacija nije bila optimalna, jer je za trudnocu neophodno da vrednosti dostignu najmanje 30 nmol sredinom lutealne faze. U slucaju da su rezultati izrazeni u ng/ml rezultat je odlican. Pozdravljam te puno.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo 19.12.2012 22:14:36
|
|
|
|
degu
|
Pitanje je Maslačak da li je sigruno prošlo 7 dana od ovulacije, naši dr-i to tako po šablonu daju da se radi 21.dc.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?