|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
22.10.2012 23:10:57   
Cecana
Dok se Maslacak ne javi,da ja dam svoje skromno misljenje:
Ja ovde vidim jasan PCOS, i FSH je dosta visok.Koliko sam ja do sada naucila o hormonima FSH bi trebalo da bude oko 6-7 a LH manji od FSH na pocetku ciklusa.TSH je ok, mada je mrvicu povisen(najvise vole da je ispod 2).

Mada da vam pravo kazem ja mislim da i nema nekih jasnih pravila, posto i zene sa losijim rezultatima brzo ostaju u drugom stanju.
Srecnouser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1151
24.10.2012 22:34:26   
madre
hvala, cecanauser posted image
da li taj odnos FSH i LH obavezno ukazuje na PCOS?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1152
24.10.2012 22:39:30   
madre

IZVORNA PORUKA: Cecana

FSH bi trebalo da bude oko 6-7 a LH manji od FSH na pocetku ciklusa.TSH je ok, mada je mrvicu povisen(najvise vole da je ispod 2).

prosle godine u ovo vreme FSH mi je bio oko 7, LH oko 14, a TSH oko 1...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1153
25.10.2012 10:07:14   
milenatea
madre u istom smo sosuuser posted image user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1154
25.10.2012 12:25:54   
blum
Moji dragi saborci da imam problem sa stitnom to znam i rijesen je terapijom ali sad sam radila reproduktivne hormone prvi put 9dc a ispostavilo se da je ovulacija uranila i bila 8dc evo vrijednosti ako iko moze pomoci mi:
ESTRADIOL 2370 (147-1509 pmol/L)
LH 3,8 (1,0-96LU/L)
FSH 2,0 (1,7-135 )
PROLAKTIN 375 (72-511)
PROGRESTERON 2,2 (0,5-72)
TESTOSTERON 0,5 (0,2-2,86)

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 1155
25.10.2012 12:28:49   
Verolina
Cekaj Maslacka da ti odgovori, ali meni je ovo nizak progesteron. user posted image . Znam da naraste tek nedeljak dana posle O, ali ne znam da li je vrednost posle same O preniska.
Odgovorice ti nasa maslacak cim vidi.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 1156
25.10.2012 12:36:47   
Maslacak15
Draga blum zasto si sigurna da je ovulacija prosla????

Ne samo da je progesteron prenizak, trebalo bi da krene vec da raste prakticno tokom pucanja folikula (luteinizacije), nego je i estradiol mnogo visok. I on padne naglo u doba ovulacije. Estradiol je inace odlican, lici i na vise folikula. Da li je moguce da ovulacija tek bude.... Ili imas potvrdu sa ultrazvuka da su folikuli pukli? ne slaze mi se matematika malouser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1157
25.10.2012 12:48:27   
blum
MA RADILA SAM FOLIKULOMETRIJU

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1158
25.10.2012 12:52:25   
blum
RADILA SAM FOLIKULOMETRIJU 8 DC SE VIDELA OVULACIJA A 9DC DOCA REKAO PROSLA OVULACIJA ZATO SAM SIGURNA
A utvrdio mi je da imam i polip na endometrijumu koji je jednom vec skidan

< Poruku je uredio blum -- 25.10.2012 13:01:21 >

Direktna veza do poruke: 1159
25.10.2012 12:55:50   
Maslacak15
pa pretpostavljala sam, ali sve jedno jako je cudno ako su ti rekli da su folikuli pukli da je progesteron ovako nizak a estradiol ovoliko visok. A pucanje je potvrdjeno prethodni dan? Praceno svim ultrazvucnim markerima ? Ili su ti samo rekli da je ovulacij blizu i da ce biti u najskorije vreme?

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 1160
25.10.2012 13:03:49   
Maslacak15

Uostalom nije mnogo ni vazno , ako je doktor siguran da su korektno pukli, da je prisutna voda cul de sac itd....Uradi progesteron za 7 dana, to ce ti mnogo vise informacija dati o kvalitetu ovulacije.

Pozdravljam te BLumuser posted image

Direktna veza do poruke: 1161
25.10.2012 14:33:42   
Maslacak15
Evo me i sad trecim postom ali kao dopuna u edukativne svrheuser posted image Nadam se da necu dobiti packe. Elem zbunilo me sledece. Koga zanima moze da klikne na link, pokazuje rezulate studije sa pracenjem dnevnog estradiola iz krvi u odnosu na dan ovulacije. Lepo se vidi da je maksimalna vrednost dva dana PRE ovulacije i da je na sam dan ovulacije estradiol zapravo prilicno nizak.

http://humrep.oxfordjournals.org/content/15/12/2478/F1.large.jpg

Znaci nije mi jasno kako je ovulacija mogla da bude juce a da estradiol bude danas 2000 pmol. No ne mora meni da bude sve uvek jasno.user posted image

Direktna veza do poruke: 1162
25.10.2012 14:38:22   
Verolina
Maslacak, tako je i meni dr objasnio. Estradiol dosegne svoj maksimum dan pred ovulaciju i onda se naglo sroza dole. Bez tog vrhunca estradiola nema ni ovulacije (ne znam tacno kako je kod mene bilo, ali mislim da je bilo oko 90, a trebalo je biti preko dvesta, ne znam kojih jedinica), progesteron nizak i O nije bilo.Znam samo da mi je tad dr rekao da je estradiol preko 50 nekoliko dana pred ovulaciju znak kvalitetne JC. Ali to ocigledno ne mora da znaci da ce do O doci.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

Direktna veza do poruke: 1163
25.10.2012 20:50:32   
Maslacak15
Madre,

Pa slozila bih se sa Cecanom, odnos LH i FSH je jedan od kriterijuma za PCOS. Zanima me koje su jedinice za testosteron? ako su ng/ml onda je on povisen a ako su u pitanju nmol verovatno je u redu. Nebi bilo lose da uradis i SHBG da bi se video takozvani androgenski indeks, tj kolicina slobodnih androgena. Da li imas inace uredne cikluse i ovulacije? Jesi li pratila? Pozdravljam te punouser posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1164
26.10.2012 8:14:28   
blum
Maslačkić ni doktoru se neslaze kaze FSH nizak stimulaciju će mi radit sledeći ciklus.
Vjerovatno klomifen

< Poruku je uredio blum -- 26.10.2012 8:20:07 >

Direktna veza do poruke: 1165
26.10.2012 8:17:56   
Verolina
Blum, koliko imas godina? jesi li pila kontraceptive ikada, ako jesi, koliko dugo si ih pila?
Ovako niski FSH i LH se cesto srecu kod zena koje su dugo pile kontraceptive ili kod izuzetno maldih devojaka (dobro ocuvana rezerva jc)

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 1166
26.10.2012 20:04:02   
daca77
Stigao rezultat progesterona koji iznosi 19,38 ng/ml, a ref.vrednosti su od 1,7-27. Nadam se da je ovo znak da je bilo O?user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1167
26.10.2012 20:11:15   
Hajnalka
ja mislim da je kvalitetna O vec kod 10 ng/ml a preko 15 ng/ml je super
bar kako se secam da je tako maslacak rekla

Beba je nešto što u sebi možeš nositi devet mjeseci, na svojim rukama tri godine i u svom srcu do dana svoje smrti.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1168
26.10.2012 20:20:56   
daca77
Hajnalka, tako sam i ja shvatila Maslacak. Ranijih godina mi je progeesteron uvek bio na donjoj ili ispod donje granice. Ostaje mi da se strpim jos nedelju dana.

< Poruku je uredio daca77 -- 26.10.2012 20:21:24 >

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 1169
26.10.2012 20:23:36   
Hajnalka
koji si dpo?
jer meni sa 13 dpo pored dva dana koriscenja utogestana progesteron bio iznad 29

Beba je nešto što u sebi možeš nositi devet mjeseci, na svojim rukama tri godine i u svom srcu do dana svoje smrti.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1170
26.10.2012 20:28:16   
daca77
Hajnalka, meni je 7dpo.user posted image

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 1171
26.10.2012 20:33:54   
Hajnalka
onda je super progesteronuser posted image
kada ne treba da dobijes?

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1172
26.10.2012 20:38:45   
daca77
U petak....user posted image

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 1173
26.10.2012 20:41:07   
Hajnalka
super onda mozes testic u subotu ili betu
ja ti vise preporucujem betu jer kad sam radila test bio je blago pozitivan a beta 300

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1174
26.10.2012 20:42:30   
daca77
Hvala, draga...daleko je petak.user posted image
Ti se potrudi malo da me izbavis odavde?user posted image

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here