Torbica
|
Jovice, Nink, mogu samo da zamislim kako vam je... Jovice, kod vas je mozda i stomacic jos uvek aktuelan, pa se tesi sikom... Ne znam, iskreno, mene taj histericni plac nikad nije mnogo doticao ako znam da je beba nahranjena, suva, da je nista ne boli tipa stomacica, zubica i pogotovo ako je pritom neutesna, tj place i u rukama. Zato sam to ucenje samouspavljivanja i krenula onda kad sam bila sigurna da nema grcica...Siku nisam davala kao alternativu da se zaspi, vadila sam je iz usta cim krene ono sitno sisuckanje u mestu, znate na sta mislim. E sad, kod mene je bilo ovako, beba siki, podrigne, obavezno je mazim i ljubim koji minut i spustam u krevetac. I u nekoliko navrata se vracam do nje ako place ali je ne vadim iz krevetica, jedino ako sumnjam da nije podrignula, ali je brzo i vratim. Sika nema sta da trazi tu, ako je beba nahranjena. (prva tri meseca je kod nas bilo ok da ponekad, mada retko traze i na 2 sata, kasnije su se nekako sredili sa tim, nisu trazili na krace od tri) Desavalo se i nama da zaspimo u podoju u tom periodu dok je bilo nocnih podoja, a kasnije, nisam imala problema. Teske su odluke tipa preseci, zato i kazem, da je to sve individualno. Zavisi i od bebe i od majke. Ja inace nisam pekmez i ignorisem histeriju i kod mojih to pali. Mirni su i pitomi kao jaganjci. Dojenje ce mi ostati jedno od najlepsih iskustava u zivotu ali me niko nije nocu namucio, da mi presedne. Ja bih na vasem mestu verovatno presekla i menjala taktiku, ali to sam ja... a vama mogu samo da pozelim da prepoznate signale od bebe, jer i njoj je itekako potreban povezan san, mozda bi se lepse uspavala i bez sike i bez ljuljuskanja. moji su znali bukvalno 2-3 minuta da vriste, a potom vrlo brzo zaspu, nikad mi se niko nije zacenio, poplavio ili tome slicno..