zvezdi
|
Majke pomagajte.Nisam nasla adekvatnu temu ali stvarno mi treba pomoc. Ja sam sebi sama napravila problem,znam ali sad ne znam kako da ispravim. Moja bebica ima danas 25 dana,jos nema pun mesec i jos nismo isli na kontrolu.Merilas am je na kuhinjskoj vagi i izgleda da je dobila oko 700g,medjutim ta vaga nije dugo radila sad opet radi odjedanput pa ko zna.Ja sam non stop u "Dal imam mleka dovoljno" nedoumici.Ona piski lepo ja bih rekla,razlicito doduse,nije svaki put isto mokra kad je presvlacim.Kaki zuto braon,ali ponekad bude malo zelekasto.Procitala sam negde da zuta kaka kad odstoji u peleni pozeleni pa se tesim time.Nije placljiva beba. Ja sam gledala da se vodim onim prirodnim,da ne gledam na sat koliko je i kad dojim vec da joj dajem kad god trazi,da joj ne otimam siku iz usta na silu vec da cekam da pusti i tako.Medjutim to me je dovelo do ovde. Ona je od starta meni sisala danju a nocu spavala,samo sam je ja budila jer kazu da tako male bebe moraju i nocu da jedu. Medjutim ona je bila slaba,nije dobro i dovoljno vukla,pa je prakticno spavala na sisi i po sat vremena,pa je ja ipak skinem medjutim dok se okrenem da jedem,nesto uradim,izmuzem se,ne prodje ni sat vremena,ona se probudi i trazi jos,a ja se npr tek izmuzla.I dam joj da sisa pa mi je navukla previse mleka a ja od njenog tempa nisam stizala da se izmuzem pa mi se 6 ti dan upalile grudi dosla sam do injekcija.To je proslo,ali od onda nikako ne mogu da povratim mleko.Ona sisa jednu uglavnom,nekad pomalo i drugu dojku,ali ja iz te druge pune i ove sisane izvucem nekad 20,30ml,nekad 40,60,a retko 80ml ali to nocu jer spava po 6 sati pa se bas napune za tih 6 sati.A ja sam glupaca koja umesto da nocu ustajem da se muzem ja se komiram i spavam jer sam od dana umorna jer ili sisa ili hoce da se nosa na ruke pa sve sa njom na rukama radim i kuvam i sve pa sam premorena.A imama i curicu koja je krenula u skolu pa domaci sa njom,pa igraj se sa njom,jedva stizem za sebe nesto. Ja sam kupila i sad opet pijem caj za doilje hipov i kupila sam neki malteks da jedem kasiku dnevno,ne znam nasla neki recept na internetu pa pokusavam,nisam smela caj odmah posle mastitisa,bojala sam se.A sat na mobilnom sam gasila u snu ni ne secam se ujutru samo vidim da sam se uspavala i nisam se muzla.Nocas sam je probudila na svaka 3 sata i navila 3 moba za to,ali uspela sam da se probudim. Pomozite molim vas,ako imate savet sta i kako da radim,da imam vise mleka,jer ovo mi pivecava i stres.
|