|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
17.1.2013 23:38:25   
Zemunka85
Inace, moje dete je juce imalo temperaturu i do 39. Iz cista mira. Vidim, topla je. Izmerim 37,8. Pa 38,5. Dala joj paracetamol i neke stare babske metode i proslo. Taman smo imali kod DR zakazano. Temp pala, pa je nije bilo, pa pred spavanje 38,2 i caaaao. Proslo samo od sebe. Noc super, danas super. Pa moze li losija stolica danas tj bukvalno zelena voda biti od toga?

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 976
18.1.2013 0:00:51   
jance
u pa Torbice, ja cu tako ko i ti ovaj put nadam se. prvi put sam isla po onome sto su nam rekli u skolici, jedn a plazma i jedan gutljaj vode na sat vremena, pa kad su oni dosli da me podignu prvi put u wc, skoro sam im se srusila u rukama! a tecnost je u tom startu uzasno bitna

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 977
18.1.2013 0:04:14   
pocahontas
ja sad razmisljam kad sam prvi put dojila bebu i ne mogu da se setim user posted image
porodila sam se uvece u sedam i mislim da su tek ujutru sestrice dosle i stavile mi bebu na grudi. mislim da je skoro celu noc bila pod onim lampama, tek pred zoru su je preneli pored mene u onaj krevetic. joooooj kad se setim, celu noc nisam oka sklopila od uzbudjenja user posted image

Direktna veza do poruke: 978
18.1.2013 11:13:02   
Torbica
Jance, ja sam jedva cekala da dodjem u sobu da klopam, valjda sto sam presetala skoro do kraja, ne znam. Uglavnom, jela sam koliko mi prija, oko kutije plazme i pola litre tecnpsti u startu. E onda sam dosla sebi kako valja, pa piskenje i tusiranje i milina. Imala sam epiziotomiju, moj ginekolog mi rece da slobodno popijem brufen i stvarno, kakve zene budu, ja sam bila ekstra posle porodjaja. Par sati nakon porodjaja setala i po hodniku i do monitora, zene se cudile.Al kad se nisam namucila pa polako, osluskivala sam svoje telo i nisam pogresila.
Zemunka, od ova moja tri deteta, nikad nijedno nije imalo zelenu stolicu, ni zbog zuba, grcica ili bilo cega. Evo, moj maleni je sa 4 meseca dobio prvi zub, sad vec ima 6 komada, cetiri gore i dva dole, sa sest ipo meseci, stolica najnormalnija. Jedino sto smo krenuli hranu, pa krece da bude vise zuta, ne zlatno zuta. Mada, kako su mi ovo dvoje jeli, u cudu sam, ovo pile nije odusevljeno, daj ti mama siku... Mada, odjednom toliko zuba, nadam se da je zbog toga. Ja bih ti savetovala da konsultujes dr, pogotovo i zbog temperature. POzz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 979
18.1.2013 11:20:47   
Olga75
ja sam prvi put dojila tek cetvrti dan nakon porodjaja ( ona je bila tri dana u inkubatoru a ja sam isla na reviziju u totalnoj anesteziji )i taj prvi podoj je bio nikakav . Ona malaaa , slabasna , moje bradavice nikakve , laktacijska sestra je jedva namestila na dojku i otisla a ona se otkacila , onda je dosla babica sa odeljenja i ona jetako drzala nakacenu user posted image
posle je dosla prodiuzena zutica i sve u svemu smo se mucile sa dojenjem dobra tri meseca i posle toga je staz bio 14 meseci user posted image
Zemunka , da nije beba dobila neki stomacni virus , mislim temperatura + sluzavi , zeleni proliv ( takav je Marija imala pre jedno mesec dana i imala je kolike ali nije imala temperaturu )

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 980
18.1.2013 14:43:05   
jovicaa
mi smo se konacno stabilizovali, samo ponekad palim fen.
ali danas sam se zacudila, sisao je juce uvece oko 11, pa se oko 1 probudio, ali nisam mu odmah dala da sisa kao obicno. nego malo caja(par gutljaja) i cuclu i zaspao je, nije se bunio. i onda je sisao tek oko 4,5 pa u pola 8, pa nesto jedva malo u 9(minut) i onda tek u 13 h, ali obe sise. ne znam da li mi se dete uobrocava ili nesto nije okuser posted image obicno sisa duplo vise

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 981
18.1.2013 14:58:19   
adulence
meni Iva ovako jede pola9,pola12,pola 3,pola6,pola 9 i oko 4 ujutru...naravno sa blagim vremenskim odstupanjima,ali to je otpr to...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 982
18.1.2013 18:05:51   
jovicaa
eto taman kada pomislim da je ok, opet dodje neki los perioduser posted image sad opet nece da sisa... a grudi su mi nesto praznjikave, valjda ga to neervira, a necu flasicu da mu dajem, a vidim da je gladan. jutros sam se izmuzala koliko sam viska imala, a sad su skoro prazne..... kad bi barem neko vreme lepo moglo da ide, ovo ovako vec pocinje da me opterecujeuser posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 983
18.1.2013 18:09:00   
nink
E moj Jovo i mi kao i vi...Cas hoce cas nece...Sada bojkotuje desnu dojku uf.....I mene opterecuje ali ne znam dokle ce to trajati......

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 984
18.1.2013 18:13:49   
adulence
i meni se cini da su mi nekako praznjikave ovih dana...

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 985
18.1.2013 19:26:22   
jovicaa
meni bojkotuje levu... i aleksandar je jedno vreme, ali on je sisao iz obe pa je bilo lakse, a ovo mi sad kurslus pravi

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 986
18.1.2013 21:58:41   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

Bebilina, hvala.
Zapitala si me doooobro. Mada, kazem, unormale se njoj, pa povilene. Zadnjih par dana su katastrofa, ali pripisujem i zubicima. Koliko to moze da drzi? Idemo u utorak na kontrolu, pa cemo videti. Mada, ona nikada nije imala grceve, niti vidim da je ista muci. Jedino nemirnije spava.

A ukoliko bih probala sa humanom npr, posle koliko bih mogla videti da li se stolica unormalila?

Samo nisam skontala kakve su ovo reakcije, niti sto pominjes kandidu.

Zemunka kandida u crevima ima te simptome: zelena, retka, sluzava stolica, mikro krvarenje creva gde krv ti mozes u peleni videti, ali moze biti i da se nece primecivati golim okom.
Moj savet: probaj da vidis dnevnik i da zapisujes sta jedes onih dana kada joj stolice povilene. Obrati paznju na ugljene hidrate i secere i na mlecne proizvode. Probaj da 72h ne jedes ugljene hidrate i secere (voce takodje) i vidi onda reakciju. Ako se poprave onda je kandida i resices je probiotikom i za tebe i za malecku i dijetom bez UH i secera.
Ako su stolice iste onda izbaci mleko i mlecne proizvode na neko vreme pa vidi tu reakciju. E sad mleko je teze ustanoviti, tj duze traje jer mu treba 2ned da se ocisti iz tvog i jos 2 iz bebinog organizma.
Ako hoces da das formulu obicna ce u slucaju alergije na pkm stanje uciniti gorim. Ali ja mislim da nema potrebe za tim ako budes probala sa ovim eliminacijama koje sam ti pomenula. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 987
18.1.2013 22:34:07   
jovicaa
evo sad uopste nece da sisa, e pa sad sam vec besna, niko nije crkao od gladi, videcemo ko ce duze da izdrzi.
a ako se ovo ovako nastavi ja prestajem, sto je mnogo mnogo je.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 988
18.1.2013 22:44:08   
jovicaa
zemunka ako je kandida to bi se videlo u stolici. zasto ne trazis da joj urade koprokulturu?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 989
18.1.2013 23:19:57   
Sanchy
Jovice jesi li probala svoje mleko?Da nije promenilo ukus pa odbija da sisa?

Direktna veza do poruke: 990
19.1.2013 0:44:06   
Zemunka85
Jovice, ja ne sumnjam ni na sta, bebilina me edukuje :-) .

Bebilina, a otkud eventuallno kandida? Ne kontam ... Nemam ja to, niti sam.

Za sluzavu stolicu, DR me rece "Suv vazduh" ali daaavno je bila sluzava. U poslednje vreme je tecna, a zadnjih par dana i zelena. Mada mi neonatolog rece, da dokle god ona tako lepo napreduje, da me to ne brine. Uh...
A povezujem ove dane i sa tom temperaturom i zubicima. Ne znam... Da je tecna jeste. Nema sadrzine. Samo umrlja. Nekada lepe boje, pa do zelene. Ali nema ni sluzi.

Mleko ne piijjem ni kap od kada dojim. Ali ga uzimam preko drugih sitnica.

Zanima me sledece - da li je moguce da joj jednostavno moje mleko vise nije dovoljno.. Da je ne zasiti.

Taman sam od sutra htela uvesti sargarepicu, ali sads kontam da li bi bilo bolje da je jedan dan bacim samo na Humanu i vidim ima li promene. Da li bi dan bio dovoljan da vidim promene?

Uh...

A u utork vakcina. Pa da ne ceprkam mnogo dva dana pred.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 991
19.1.2013 8:14:00   
Maslacak15
Jovice i ja bih iskreno probala da mu dam dohranu. Ko zna zasto odbija. Zalis se da te je strah jer je bolesljiv. Ne vdim poentu izgladnjivati ga. Mozda imas mastitis a da neznas i on odbija mleko jer je drugacijeg ukusa. Svasta moze da bude. Nije katastrofa ni da dobija malo dohrane dok ne prevazidjete situaciju. to je bar moje misljenje. Pozdravljam te...

Direktna veza do poruke: 992
19.1.2013 9:11:18   
jovicaa
zemunka ako ti pedijatar kaze da je ta stolica ok, onda je ok. steta je da uvodis dohranu, ako mene pitas. poslusaj lekara. znaju oni, kod iskljucivo dojenih beba stolica moze da bude svakakva
ma ja ne znam sta je vise sa tim detetom. sad nesto kontam, mozda proredjuje sisanjeuser posted image a ja ga i dalje nudim non stop cim zaplace, pa zato odbija. ne znam videcu po pelenama danas ako budu bile suve uvescu mu dohranu, nista mi drugo ne preostaje.
sta znaci mokra pelena, da li se pod tim podrazumeva i kad je jednom piskio ili treba da bude bas puna urina?

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.1.2013 9:12:21 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 993
19.1.2013 9:37:48   
jovicaa
sta znaci mokra pelena, da li se pod tim podrazumeva i kad je jednom piskio ili treba da bude bas puna urina?

ovo me posebno zanima

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 994
19.1.2013 9:42:42   
Maslacak15
Iskreno ako imas mogucnosti ja bi je merilia. Na kuhinjskoj vagi. Jer je jako tesko oceniti ako koristis jednokratne pelene ( Pampers &co). One dobro upijaju i budu i sa 100 ml relativno suve....Tariras sa cistom i onda mozes da pratis koliko tecnosti je izbacio.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 995
19.1.2013 9:42:44   
Olga75
Jovice , pa je l on spava , kaki , piski ? Puna pelena zavisi i na koliko ga cesto presvlacis , dok su se koristile tetra pelene bilo je : sest upiskanih pelena
to sto on strajkuje i odbija moze da bude svasta a ne mora da bude nista
zver je jedno vreme odbijala desnu dojku , vristala je ko da joj kiselinu dajem , tacno mi je leva bila razvucena i veca od desen
ne znam sta da ti kazem , ako ce ti biti lakse da mu dajes adaptirano ti mu daj
ali mislim da je to jednostavno faza
i ne vidim kako ga izglednjujes ako spava i puni pelene

< Poruku je uredio Olga RR -- 19.1.2013 9:43:04 >

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 996
19.1.2013 9:43:34   
Cvrčko
Dovoljno je da je piškana, a koliko puta nije bitno user posted image Dakle samo da tri sata ne bude suva pelena

I da, u 24h najmanje 6 piškanih pelena

< Poruku je uredio Cvrčko -- 19.1.2013 9:45:24 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 997
19.1.2013 9:53:29   
Maslacak15

Moze da bude suva tri sata, pa da je cetvrtog napuni. Nisu bubrezi i besika na dugme pa da moraju da rade na sat. Merodavna je samo ukupna kolicina koju izluci tokom celog dana. Sta ja znam, moj je i spavao i punio pelene ali mu nije bilo dovoljno. Nije uopste mogao da prebaci ponovo porodjajnu tezinu. Nije mrsavio ali je stagnirao. Na samom pocetku. Za deset dana posle povratka iz bolnice dobio je 20 grama. Zato sam mu i ponudila dohranu i odmah je prihvatio. I poceo extra da napreduje. A kao sto rekoh svo vreme je kakio piskio, i po misljenju babice nije delovao dehidrirano. Nije mu bila suva koza itd.. Samo sto je hteo da nastavi i da sisa narednih pet meseci....Prosto u mom slucaju evidentno nije imao dovoljno.

(odgovor članu Cvrčko)
Direktna veza do poruke: 998
19.1.2013 11:32:39   
jovicaa
aha.. pelena od nocas je bila upisana, ali onako jedva, mozda je jednom piskio. i onda mu je sledeca od 9 -11, bila baaas upisana.
pa ako se racuna i jedno piskenje, onda on zadovoljava taj prosek. ali bila mi je sumnjiva ta od nocas, mada izvukao se sa ovom posleuser posted image i kaka mu je bila zlatno zuta, ali to nije nikakav pokazatelj posto je kakio zuto i kada uopste nije sisao(pre bronhitisa), ali tada uopste nije piskio.
on za sad dobro napreduje, verovatno da onda proredjuje sisanje, ako nastavi da mi bude sumnjiv, nosicu ga na merenje, nista mi drugo ne preostaje.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 999
19.1.2013 11:35:03   
jovicaa
evo sad sam izmerila ispiskio(i iskakio) je 110 ml za dva sata. plus je piskio 2 puta tokom presvlacenja. to mi deluje ok. ali ne znam za nocas, posto je mm izneo djubre sa tim pampersomuser posted image
olga ja svakako zelim da izbegnem dohranu u sirokom luku, alii jako me frustrira kada nece da sisa, ubija me to u pojam. muka mi je vise, svaki podoj sa fenom.. ali dobro kad sam izdrzala ova 2 i po meseca, izdrzacu jos 2 i po, samo da on lepo napreduje

< Poruku je uredio jovicaa -- 19.1.2013 11:37:55 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here