|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
31.10.2012 15:19:38   
Anck Su Nmaun
Danas nije htela da ruca , a za rucak je bio kupus s mesom,sargarepa naravno u to ide.... ona je pojela kupusa dok sam stavljala a posle i jednu sargarepu.... eto kao da je rucala user posted image

(odgovor članu malinaja)
Direktna veza do poruke: 351
28.11.2012 16:38:18   
Ivanka 75
Iva ima običaj da neki dan jede vrlo malo (za moj pojam), tj 10 kašika za doručak, kriškicu jabuke za užinu, 10-ak kašika čorbice s mesom za ručak, popodnevnu užinu uglavnom preskoči a za večeru se ili najede ili ne jede, isto 10-ak zalogaja. Sad, pitam se ja, nije da ništa ona ne pojede u toku dana ali, da li je ovo dovoljno za dete od 15kg? Ja mislim da jeste. Ona je i kao beba imala češće a kratke obroke (dojenje od 3 minuta) pa je opet bila i više nego napredna beba. Nekih dana jede ko provaljena ne zna kad je dosta. I tako naizmenično, jedan dan slabije jede drugi sasvim solidno.
Počela je nedavno da bira šta će da jede.
Neću to, može ovo itd.
Iako neki kritikuju kako ne jede dovoljno, i da treba više da jede kuvanu hranu mislim da je ona jede sasvim dovoljno.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 28.11.2012 16:41:02 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 352
9.12.2012 16:07:47   
mtajcica83
Moj svrco nece pa nece mlijeko , preko ljeta je batalio da ga pije , pa sam mu opet nekako pokusala ustalit naviku da ga pije, i onda ga je jedno vrijeme pio ponovo uvece oko 7 , 8,nekad na flasicu nekad iy soljice, ali sad opet nece...Neznam, jako mi je krivo sto ga ne pije. Jede on mlijecne proiyvode preko dana,sir,pavlaku,jogurt,cokoladice.. i ujutru mu je dorucak u 250 ml mlijeka, ali cisto mlijeko nece...

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 353
9.12.2012 18:53:04   
Snelle
A da staviš kakao, kraš....? Mada, ja se time ne bih opterećivala, moje dete nikad nije pilo čisto mleko, tek posle druge godine ga ponekad popije.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 354
8.1.2013 15:38:14   
mtajcica83
Vidim da sam dva posta iznad pisala da moj Andrija nece da pije mlijeko...E pa prije nekoliko mi je sam trazio, ja se zacudila, vece prije toga sam mu dala kras i sve je popio i on sledecu noc sam trazio.Nekad popije cijelu bocicu,nekad ne, ali dobro ipak mi je drago da ga ponovo hoce.Inace ovih dana je slabo jeo, bio je slab pa nije mogao puno da jede...Neznam zasto je ova tema manje posjecenija od ishrane djece od 1 do 2 godine...Mada ja i tamo virnem ponekad kad mi ponestane ideja za rucak i ostalo, ali uglavnom gledam da mu je sve raznovrsno ..

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 355
9.1.2013 10:54:49   
madre
koliko prodje vremena od budjenja deteta kada mu date dorucak?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 356
9.1.2013 10:57:01   
lesica
Kod nas je nekih pola sata u pitanju. Budjenje,noša,umivanje,sredjivanje,oblačenje,pa doručak.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 357
9.1.2013 11:45:38   
Snelle
I kod nas je isto kao kod Lesice.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 358
9.1.2013 13:51:02   
jovana13
janja ima period kad nece da jede npr 2-3 dana pa onda opet normalno. Ali je ne teram tad ako nece neka je. Ali kad jede, skoro pa kao ja jede. Za dorucak 2 przena jaja i solju jogurta. Za rucak pun tanjir pasulja nekad joj sipam 2 puta, za veceru 2 kuvana jaja i 1-2 virsle. To je primer od pre neki dan. A nije debela uopste ima skoro 100cm i 18kg.

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 359
9.1.2013 13:57:24   
Shishica
Tako i mi..

U poslednje vreme nece da mi jede puno i bira vise nego sto bi ja htela. Moram sve nesto da izmisljam.. i uvek mislim da je gladna i da je ne hranim kako treba..

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 360
9.1.2013 14:35:56   
jovana13
a i Janja je pocela da bira. I sto joj vise stvari ponudim i postavim,manje jede. A kad joj npr dam samo jaja ona sve pojede. Evo za Bozic je imalo zilion stvari a ona mrljavila nece.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 361
15.1.2013 12:22:00   
Figaro88
Andrea je konacno pojela parce mesa i rekla mnjam mnjam ukusnouser posted image Vec par dana jede bolje,sama trazi,cak proba i stvari za koje pre nije htela ni da cuje,a kod mog tate je pojela parce belog mesauser posted image Sa 14,5 dosli smo do 15kg,i ja sam presrecnaaaaa........

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 362
15.1.2013 12:41:24   
NadaR
Super !user posted image Znam kolika je to sreca kada pojedu normalan obrok poslije visednevnih natezanja da ubaci bila sta u usta. user posted image

M ,takodje nije jeo meso u tom periodu . Jeo je slaninu .Ponekad bih ga uspjela prevariti da je meso slanina a cufte da su cevapi. user posted image Kasnije je sam nekako krenuo.

Sada jede sve osim ribe . Ne podnosi je . Ne forsiram ga ,sve se nadam da ce poceti sam . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 363
15.1.2013 13:27:42   
Modessty
Moj sin i dalje neće ništa novo da proba. Hrana ga jednostavno ne interesuje. voli pite i sve što je testo sa sirom (tost, hleb namazan krem sirom...) Nekad mu uz to uvalimo i kuvano jaje i neki komadić suhomesnatog (šunka, pršuta, pileća ili ćureća prsa). Jede i čokolino i griz. Za ručak se nekad natežemo a neka hoće da pojede šta mu se da ali pod uslovom da ga hranimo. Tako da mi bez problema pojede boraniju, grašak, pasulj, čak je neki dan jeo krompir sa malo kiselog kupusa iz podvarka. Meso se sitno secka. Ako oseti veće komade - pljuje ih i prestaje sasvim da jede. Kad pravim pilav ili bilo šta što ima pirinač to se pasira jer pirinač čim oseti pljuje i gadi se. Definitvno mu nesmeta ukus, već kad oseti zrnca pirinča onda pljuje.
Od voća jede jabuke sečene na kriške. Svo ostalo voće pasiram samo da mu uvalim da jede. Kupili smo Revitu neki dan. Razmutim mu kašičicu -dve u sok.
Da jede grickalice pa da kaže, da zato neće drugo da jede, ali to nije slučaj. Po nekad pojede kinder čokoladicu (onu jednu malu štanglicu), jednu jafu ili nekoliko štapića grisinija. I to je sve. Desi se da prodju dani a da on ništa od toga ne potraži.
Imam utisak da hoće da jede samo kad ne vidi šta jede.
Digla sam ruke od nerviranja. Ne mogu više da se borim

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 364
15.1.2013 13:42:49   
jovana13
Kad vidim koliko vasa deca jedu moje je ala. Mislim koliki je prosek za taj uzrast,a ovo moje jede kao ja user posted image s tim sto ona i gricka ponesto izmedju obroka. Ona ladno pojede cetvrtinu bureka i jogurt. Mozda da sam joj duze pasirala,ona bi sad jela kao ostali. Al od godinu dana nista pasirano nije htela, krckala je cvarke sa mojim svekrom u tom periodu. A tek da je nahrani neko..to nema teoretske sanse od 16m kad je krenula u vrtic.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 365
15.1.2013 13:51:20   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Super !user posted image
Sada jede sve osim ribe . Ne podnosi je . Ne forsiram ga ,sve se nadam da ce poceti sam . user posted image

e ja da se pohvalim da zver hoce ribu aliii iskljucivo belu i kad je spremin onaku sa ruzmarinom , limunom i origanom u foliji
e onda pojede i po dve user posted image
ali nista prilog samo riba user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 366
15.1.2013 14:03:02   
minna
Mi uglavnom nemamo problema sa jelom, voce i dalje ne voli, nista osim banane, popije cedjenu narandzu ponekad, ali se natezemo.
Sve drugo jede, isto sto i mi, meso, ribu, povrce, sveze salate i to bas voli papriku, paradajz, krastavac, zelenu salatu, rukolu, sargarepu i u jaslicama jede sve osim voca.
Skoro sam mu prvi put dala konjsko meso, i dopalo mu se, samo sa tim treba biti oprezan jer mislim da je jak alergen, mi nismo imali reakcije.
Nekad jede vise, nekad manje, ali posto lepo jede kad kaze da nece vise ne insistiram.
Slatkise ne voli, gricne pola prve kockice na onoj jednoj stanglici kinder cokolade i ostavi, a grickalice ponekad trazi, ali za lizalicama poludeuser posted image

Neko je pitao ranije, od budjenja pa do dorucka prodje i sat vremena, mozda je to mnogo, ali sta cu kad se rano budi, mada se on ne buni, verovatno mu tako odgovara.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 367
15.1.2013 14:08:56   
Trcosava
Mod mila kako jede u vrtiću?

Ja sam od Ane odaaaaaaaaaavno digla ruke... Ima foru da kaže da joj je nešto blak na sam izgled. I nema teorije da proba. ali zato sve što podseća na kobaju ili viršlu - jede. U vrtiću mi jesenas rekli da je pojela 3 ćevapa!?!?!

Ja se vala ni malo ne nerviram, jede šta jede, kad malo odraste počeće sama (ili će biti kao ja user posted image )

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 368
15.1.2013 14:20:27   
Modessty
Trco ma i ja ko ti dižem ruke! user posted image
Rekli su mi da u vrtiću uglavnom pojede doručak a za ručak samo hleb. Tamo izgleda hoće da pojede i kiflu sa eurokremom ili džemom, što kući neće ni da pogleda. A jednom je jeo i kolač neki i štrudlu. Ali koliko je zaista pojeo to je pitanje.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 369
15.1.2013 14:22:22   
Modessty

IZVORNA PORUKA: minna

Neko je pitao ranije, od budjenja pa do dorucka prodje i sat vremena, mozda je to mnogo, ali sta cu kad se rano budi, mada se on ne buni, verovatno mu tako odgovara.

I kod nas tako, anekd prodje i više. To naravno kad je kod kuće. On ujutru obavezno popije 250ml mleka i neće odmah da jede, već treba da prodje bar sat vremena

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 370
15.1.2013 14:59:44   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Modessty

Moj sin i dalje neće ništa novo da proba. Hrana ga jednostavno ne interesuje. voli pite i sve što je testo sa sirom (tost, hleb namazan krem sirom...) Nekad mu uz to uvalimo i kuvano jaje i neki komadić suhomesnatog (šunka, pršuta, pileća ili ćureća prsa). Jede i čokolino i griz. Za ručak se nekad natežemo a neka hoće da pojede šta mu se da ali pod uslovom da ga hranimo. Tako da mi bez problema pojede boraniju, grašak, pasulj, čak je neki dan jeo krompir sa malo kiselog kupusa iz podvarka. Meso se sitno secka. Ako oseti veće komade - pljuje ih i prestaje sasvim da jede. Kad pravim pilav ili bilo šta što ima pirinač to se pasira jer pirinač čim oseti pljuje i gadi se. Definitvno mu nesmeta ukus, već kad oseti zrnca pirinča onda pljuje.
Od voća jede jabuke sečene na kriške. Svo ostalo voće pasiram samo da mu uvalim da jede. Kupili smo Revitu neki dan. Razmutim mu kašičicu -dve u sok.
Da jede grickalice pa da kaže, da zato neće drugo da jede, ali to nije slučaj. Po nekad pojede kinder čokoladicu (onu jednu malu štanglicu), jednu jafu ili nekoliko štapića grisinija. I to je sve. Desi se da prodju dani a da on ništa od toga ne potraži.
Imam utisak da hoće da jede samo kad ne vidi šta jede.
Digla sam ruke od nerviranja. Ne mogu više da se borim

Ih, jedva mi otvori prozorče user posted image

Ovaj post kao da sam ja pisala, jedan dan jede paprike, provali se , narednih 7 dana ni da pipne, meso kako joj dune koji dan.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 371
15.1.2013 15:16:38   
mtajcica83
Meni svrco dorucak najoblje pojede, za uzinu kako kad i kako sto...aRucak, nekad pojede vise nego ja, a nekad 3 kasike i kaze eto Ani papio, i to je to...Onda opet voce kako kad, nekad pojede jabuku, i bananu u roku pola sata, a nekad danima nece nista od voca...Vecera...mrljavi...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 372
16.1.2013 9:23:51   
Anck Su Nmaun
Ni ja vise ne mogu da se borim s T!
Prosle godine sam znala i da je vicem i da dobije po guzi..ali vise Ne!
Videla sam da od toga nema vajde.
sad kad kaze necu da jedem...dobro!
Trazices kad budes gladna!

Ona voli stvarno suvi vrat-pecenicu isl. Al meso nista... jedino kad piletinu sakrijem u supici user posted image
Testo u svim oblicima..hleb, kifle raznorazne, supicu, makarone.
Dorucak je natezanje oce li sta pojesti, mleko cim otvori oci pa doruckuje oko 10-11 tek.
Al u vrticu kazu da jede ok .

A kad treba da kuvam rucak ....glava me boli...da ne bude jednolicno a da deca to vole....user posted image nemoguca misija!

Direktna veza do poruke: 373
16.1.2013 9:28:26   
Modessty
Anck ja sam rešila da ne mozgam više šta on voli jer u suštini ništa ne voli! Šta spremim nama ješće i on ako hoće. U jednom trenutku sam htela i na silu da ga hranim, ali mislim da je ipak kontraproduktivno. Ko što ti reče - kad je gladan tražiće.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 374
16.1.2013 9:30:36   
Anck Su Nmaun
T je prosle god imala jako puno problema sa trecim krajnikom i cesto je bila bolesna, pa sam je terala da jede.A bilo je momenata i na silu...cisto po koju kasiku da joj ne bude prazan stomak...ali samo se napravi jos gora situacija, da na pomen hrane ona bezi iz sobe user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Koksaki virus hara vrtićima širom Srbije
Američki koksaki virus, u narodu poznat i kao bolest prljavih ruku hara po vrtićima u Srbiji i regionu i beleži se mnogo...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here