|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi
2.10.2012 14:24:10   
sisiti
I jas draga Anonimna 2 te sovetuvam isto>kako i site prethodno i jas ke recam site pominuvame niz istito.Mozda e i on zbunet.Sepak ste mnogu malku vo brak za da on cuvstvuva deka ne te saka.Ne veruvam deka e taka.Samo daj mu malku vreme da se stabilizira.Najlesno e da si zamines.No sepak treba da se potrudime malku.Mozebi ke mu pomine.Mozebi treba da napravis nesto okolu seksot,na primenr nesto novo,zabavno interesno,nesto sto ne ste go pravele do sega.Sepak e masko pa ako mu napravis nesto novo neveruvam deka ke ostane ramnodusen na toa.(sexsot sekogas e sigurna stvar) toa sekogas pali,a mozebi posle edna ubava nok ke mozete i podobro da si porazgovarate.Vikas deka zboruvas so nego,no toj ne saka da razgovara,pa mozebi ti e pogresen pristapot.Znaes mazite ti se ko mali deca,saakaat malku da se ligavat.da recam malku narodski kazano.Sepak ti posakuvam sreka.I se nadevame na dobar rezulata.Izvini draga sto pisuvam na Makedonski,se nadevam ubavo me razbra se sto ti pisav,no ako nesto ne ti e jazno ke se potrudam ako mozam da obajasnam.user posted image user posted image user posted image user posted image

Sta volim ovaj rezim kad svi rade,a ja lezim!!!

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1876
2.10.2012 16:17:47   
boba 11
Drage anonomne ja imam tonu problema sa mm ali samo sami sa sobom mozemo resiti sta cemo dalje i kako.Ali evo neko rece da ih je stisla muka oko braka i deteta sve na brzinu.MM mi je jednom prilikom rekao dok sam ga posteno tovarila svojim nekim frustracijama kako je njemu jako tesko jer je sve na njemu od kako se ozenio mora da misli o porodici kako ce i gde zaraditi .Deluju oni kao da ih boli uvo za sve ali bar mm svoje emocije krije dok je kod mene sto na umu to na drumu.Anonimna 1 posto deluje da ste se zasitili ja bih otisla na nedelju dana kod svojih sa decom pa bih videla da li mu je i onda svejedno.Ali to bi onda znacilo da ako on ne reaguje da je gotovo.Dobro razmisli da li zelis kraj.Anonimna 2 jako ste malo u braku i mislim da je rano da mislis o razvodu.Pre svega normalno je konsultovato psihologa ako postoji problem ali ga trebas nagovoriti na to i obisno (kazem iz svog iskustva)oni tamo kazu sta ih muci jer je mm bilo sramota kako sam ga ocrnila pred zenom pa je braneci se rekao neke stvari koje posle pojasne situaciju zbog koje ste upali u krizu.Srecno obema i da se ti problemi rese uspesno i na obostranu radostuser posted image

(odgovor članu sisiti)
Direktna veza do poruke: 1877
2.10.2012 17:41:13   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Možda vas gnjavim, ali kako još ne želim da okruženje uvučem u priču, ovo mi je jedini ventil.
Nije lako baciti deset zajedničkih godina, ali ja ne mogu da osudim sebe da doživotno živim sa nekim ko me više ne voli. Znate kakva je naša sredina, razvod im je čudan kad nema fizičkog nasilja, a.meni je ovo ponekad možda i gore, kada se stalno iznova dešava da tvoj muž ne želi da te čuje, vidi, uradinešto za tebe, ne dodirne te mjesecima, ne poljubi te više nekada neobavezno,u prolazu, ne pita kako si, kakav je bio dan, ne uradi apsolutno ništa da ti pruži malo radosti...
Rekla sam već, radim.finansije su solidne, to nije problem. Pored svega, ipak mi žao i klince.

Ja sam druga Anonimna, koja takodje ima ovaj problem.
Naime, mi zivimo zajedno od februara ove godine, a prije 3 mjeseca dobili smo bebu. Ignorisanje od strane mog muza pocelo je otkako zivimoi zajedno, onako pomalo i postepeno, da bi dostiglo vrhunac kad smo dobili dijete. Prestao je da me ljubi dok imamo odnose. Zatim je prestao da me ljubi kad odlazi na posao, i kad se vraca. Cak nam ni odnosi ne lice ni na sta, traje 2 min, bez strasti i bez njeznosti.
On je dobar otac, i ne hoda po kafanama...zajedno brinemo o nasem djecaku. zASITA JE KVALITETNA LICNOST. Ali, ja za njega kao da ne postojim. Sa mnom nema ni o cemu da prica, najcesce je neraspolozen kad smo sami, ne provodimo verijeme zajedno...najcesce kad smo zajedno gledamo tv. Kad dodje s posla poljubi dijete, mene ni ne pogleda. S njim sam pokusalal da pricam 100 puta, ali svaki put odbija i mi se samo posvadjamo. Kaze mi, ako ti ne valjam niko te ne drzi sa mnom. Najlakse je otici, znam ja to. Vise sam sama sebi postala dosadna kad zapocinjem pricu s njim, a znam da je osudjena na prospast, niti me slusa, a i ono sto cuje ne zeli da shvati. Kada sam se porodila, malo me uhvatila depresija, valjda je to normalno stanje... a on ni tada nije mogao da razumije moje plakanje, mislio je da mi tesko pada briga oko djeteta.
Ja sam usamljena, i osjecsam se kao da imam cimera, a ne muza. Malo smo u braku, i imamo malo dijete, a ja vec razmisljam o razvodu, i kako cu otici od njega. A opet, volim ga i zao mi da tek tako dignem ruke. Imam toliko pitanja a nigdje odgovora. Da li je on samo prema meni takav, ili je i ranije bio, sa bivsim djevojkama? Da li me uopste voli, ili mu je trebao neko da mu rodi djecu i bude kod kuce kad on dodje s posla? Tako se ponasa... Da li ce se on osvijestiti, i shvatiti da su mi potrebmi paznja i ljubav?
Eh, sve sam mu ovo rekla, skoro sva ova pitanja sam mu postavila,..ali odogovra nigdje. Uzas. Padam u depresiju od toga.
SKoro sam pronasla i psiholoski termin "intimni anoreksicar"...mislim da ovdje ne smijem ubacivati linkove, ali slobodno proguglajte. Mozda Anonimna, kao i ja, pronadje svog muza u onim recenicama.

Znate kako, nisam nesto veliki ljubitelj anonimnosti pa stoga necu ni da budem anonimna. Kod mene je cesto tako. U trudnoci, bilo nam je kao u bajci, kad je beba dosla slicno kako vi pisete oko tih povrsnih kontakata. Cak ni godinu dana nismo spavali zajedno u krevetu posto sam ja spavala sa bebom. Sad je ona pocela da spava sama u svojoj sobi pa se polako stvari vracaju u normalu. Dete jeste veliki stres i ne umeju svi da se prilagode toj situaciji.

Evo vam test za intimnu anoreksiju klikni

Kod mene je problem malo slozeniji jer muz cuva dete a ja radim. Dodjem kuci cesto mi je frka cim dete zaspi ja na kompjuter i opet radim. On mi se nekad zali da mu malo vremena posvecujem. A drugo ne zelim da ponovo zatrudnim pa sama eskiviram sto vise moze odredjene stvari.

Licno mislim da malo dete (za ljude koji nemaju decu u vrticu, nemaju dadilje, nemaju bake i deke) predstavlja veliki izazov za emocije, energiju i sve. I da je logicno da se nema vise ni vremena, ni neznosti preostale da se sad nesto radi na braku istom snagom. Ali nije dete vecito malo, tako da samo strpljenja i bez padanja u ocaj. Meni je logicno sve sto mi se desava, ne vidim neke drame. Onog dana kad mi muz pocne ponovo da vodi zivot odraslog coveka a ne dadilje, sigurno ce da bude i vise energije za druge stvari ne samo za hrkanje cik dete zaspi. Umor je to.

A nek mi se jave oni sa 10 godina staza zajednickog zivota jel sta drugacije, sa onima koji su manje godina, mogu da pricam o stanju od pre nekoliko godina. A sa onima koji su zajedno 10 godina (da zive zajedno 10 godina) verujem da cemo se pre razumeti o cemu se radi. Sto bi rekli i pihtije idu s godinama...

Nama je za 26 dana 10 godina odkako zivimo zajedno. I ja ne mogu da zamislim uopste zivot bez njega, najbolji mi je prijatelj pre svega. A za te gimnastike i dzidzi midzi, vala imalo se pre vremena i energije mnogo vise. user posted image Sad cim zagrlim muza, mala zakresti, ne da da se pipnemo. Ona vodi glavnu rec,

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1878
2.10.2012 22:29:05   
boba 11
Vuko a kondomi i pilulice user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1879
2.10.2012 22:30:04   
boba 11
a sto se tice deteta siterka na sat dva

< Poruku je uredio boba 11 -- 2.10.2012 22:31:02 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1880
3.10.2012 7:37:59   
Anoniman
Anonimna 2, kao što ti žene pre mene rekoše u nekom trenutku svi parovi prođu kroz to. Naš odnos je u svakom pogledu pa i u seksualnom procvetao od kako sam zatrudnela i sad se samo razvija dalje i poboljšava. Zato smo mi prošli kroz veliku krizu pre toga, što zbog toga to je bio ostao bez posla kao tehnološki višak pa pao u depresiju ne nalazeći drugi, što zbog stresa od pokušaja da zatrudnimo... Kad je našao posao i kad smo konačno ugledali dve crtice mesec dana kasnije sve je došlo na svoje, stres je postao podnošljiv a mi zečići tinejdžeri. user posted image

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 1881
3.10.2012 8:08:42   
boba 11

IZVORNA PORUKA: vukosava

A nek mi se jave oni sa 10 godina staza zajednickog zivota jel sta drugacije, sa onima koji su manje godina, mogu da pricam o stanju od pre nekoliko godina. A sa onima koji su zajedno 10 godina (da zive zajedno 10 godina) verujem da cemo se pre razumeti o cemu se radi. Sto bi rekli i pihtije idu s godinama...

Nama je za 26 dana 10 godina odkako zivimo zajedno. I ja ne mogu da zamislim uopste zivot bez njega, najbolji mi je prijatelj pre svega. A za te gimnastike i dzidzi midzi, vala imalo se pre vremena i energije mnogo vise. user posted image Sad cim zagrlim muza, mala zakresti, ne da da se pipnemo. Ona vodi glavnu rec,

A jel se vazi 8 godina braka i dve zabavljanjauser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 1882
3.10.2012 8:40:05   
Anck Su Nmaun
Mi smo zajedno 11 godina, doduse zivimo zajedno tek 4, ali opet naravno da ima ranih momenata, pa nemoze brak biti samo cvece i leptirici! Ali opet kazem nikad ne idi na prvu loptu, Ocu razvod! Zato tako puno brakova i puca, niko vise nece da se trudi..
Verujte da je nas dan ispunjen samo brigom o deci, ja sam ceo dan sama s njima, slabo izlazim, slabo se druzim, i piiiz*im od toga, on dodje umoran s posla i samo deca i deca. Sto rece Vuka, kad me zagrli starija se dere i tuce nas user posted image
Uvece samo da popadamao kao klade od umora, ali oboje morate da radite na vasem odnosu. Ako ne on, onda ti, drugi put ce on... probaj ti malo da pokrenes stvari, ali ne zvocanjem, jer tako neces nista resiti. Probaj, mozda uspe, ako ne sad , sacekaj, mozda je neka faza, pa probaj kasnije ..naravno ne u nedogled, valjda se trgne jednom!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1883
3.10.2012 8:42:41   
jovicaa
Ali opet kazem nikad ne idi na prvu loptu, Ocu razvod! Zato tako puno brakova i puca, niko vise nece da se trudi..

slazem se. pokusaj da promenis nacin na koji pokusavas da razgovaras sa njim, mozda nemas dobar pristup. izanaliziraj ga malo, oslusni, do svakog moze da se dopre na neki nacin. samo treba biti pametan.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1884
3.10.2012 9:27:38   
Lu
Ljudi ponekad ulaze u brak sa prevelikim očekivanjima i naravno da će se razočarati kod prve prepreke.
Brak je život udvoje na kojem treba raditi, to je avantura, mnogo više od ljubavi.
Ne može sve da ide glatko jer da nema prepreka kako bi smo znali šta smo postigli i u čemu uživamo?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1885
3.10.2012 11:53:35   
Anoniman
Samo da dodam da se ovakvi problemo kod većine ne leče pričom jer većima mužjaka ne ume i ne može da razgovara o problemima naročito ako se odnose na njihovu seskualnost... Kod većine razgovor pa i u pokušaju ima kontra efekat i stvara dodatno opterećenje. Dajte im malo prostora da se opasulje i priviknu na novonastalu situaciju, pustite ih da udahnu par puta, za to vreme, nemojte mračiti i zvocati, budite pozitivne i vedre koliko je god to moguće, skrenite im misli na drugu stranu i tako će najbrže da se opuste i puste da to prođe a stvari polako dođu na svoje mesto.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 1886
3.10.2012 12:07:22   
Maslacak15
Slazem se sa devojkama da na braku treba raditi i investirati. Ali mi se cini da je ovde mozda po sredi i drugi problem. Ako sam Anonimnu dobro razumela, u vasoj vezi se sve odigralo jako brzo. Izvini sto sam direktna, ali da li znaci da ste vi poceli da zivite zajedno tek kada si ti zatrudnela u kratkoj vezi, tj da je trudnoca inicirala i zajednicki zivot i ulazak u brak ? U tom slucaju moze naravno da se desi da niste kompatiblini kao licnosti da nikad niste ni bili a da vas je sticaj okolnosti pozurio u jednom pravcu pre nego sto ste shavtili da li ste jedno za drugo. Ne kazem ovo da bi moralisala, niti ima recepta, mogu ljudi nekad da shvate jako brzo da su jedno za drugo i ne mislim da se mora biti x godina zajedno pre sklapanja braga ali mislim da je neplanirana trudnoca jako rizicna za nove i nestabilne veze. Ima ljudi, naorocito zena ( ne mislim da se to primenjuje na anonimnu) koje probleme u vezi resavaju bebom. Po meni nista ne moze biti pogresnije od toga i losa veza bice uz dete samo jos gora....
Naravno nista ne treba lomiti preko kolena, narocito kada su i deca u pitanju ali treba biti iskren i prema sebi i prema partneru. Nema smisla ni ziveti u braku bez postovanja i ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1887
4.10.2012 12:55:40   
Anoniman
Ne znam da li imam bracne problem, ili je problem samo u meni!!!!
Cini mi se da se jos nisam dobro psihicki oporavila od prvog porodjaja (jesam , zapala sam u depresiju, odnosno vise neku agresivnost I zelju za konstantinim peckanjem svih oko mene), a vec se desila druga trudnoca, porodjaj, dve bebe izmedju kojih je razlika svega 14 meseci, budi se jedna, budi se druga, ja neispavana, nervozna, ponekad nemam vremena ni da se umijem. Nigde posteno nisam izasla vec dve godine, a I kad mi se pruzi prilika da negde odem osecam grizu savesti sto treba da ih ostavim.
Da, zivimo u svom stanu, u zajednickoj kuci, svi su korektni, dobri, osim z(L)aove, a ja kao kucka!!!!
Da se razumemo, nas dvoje se u svemu dobro slazemo, dobro funkcionisemo. Jedino sto moze da me iznervira je sto nece da prica kad se nesto prepiremo, nego se samo moj glas cuje! Retko kad se posvadjamo, a I tad je uglavnom sto mene nerviraju njegovi koji svakog momenta banu u stan da vide unucice, (ili mene neprikladno obuceno), smeta mi sto hoce da ih setaju, da ih vode negde bez mene, sto starijoj daju cokoladu, iako sam izricito zabranila, cokoladu dajem samo ja. I tako niz nekih nebuloza oko kojih ja pop**dim, a on naravno reaguje jer su njegovi u pitanju!
I tako se mi natezemo vec dva dana, bar da popricamo, ali neeee, on nije raspolozen!!!! Kao da na taj nacin zeli da me kazni! A ja, naprosto imam zelju da me nema!
Samo da mi je mogucnost da budem sama I razbistrim glavu!Najteze mi je sto starija primecuje I upija moju nervozu, pa I ona postaje I nervozna I agresivna!
Izgleda da sam ipak samo ja kriva za sve!

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 1888
4.10.2012 13:14:00   
Anoniman
Ja nekako kontam da ne treba tražiti krivca nego rešenje. Ne znam kakvi su njegovi, ali ako su ok i ako se sa njima može dogovoriti biće i tebi lakše da ih pustiš da prošetaju decu a ti za to vreme odmoriš i malo se posvetiš sebi, ako dete jede čokoladu i ako se s njima možeš dogovoriti kad i koliko da joj daju ne vidim zašto bi im branila. Ja nemam takva iskustva sa svekijevcima ali imam sa mojima. Dajem im dete povremeno na vikenda kako bi oni malo uživali sa njom i ona sa njima, a da mm i ja malo odmorimo, negde izađemo, posvetimo se jedno drugom... Nikada ne insistiram od babe i dede da se strogo drže njenog rasporeda iako oni stalno pitaju kad šta i koliko smeju da joj daju. Ohrabrujem ih da se opuste i da se i oa opusti, pa babe i dede i jesu tu da kod njih bude najmekše i da se ponekad rade i neke zabranjene stvari (sve naravno u granicama normale) a mame i tate da drže dizgine i uspostavljaju red. Vrlo brzo deca nauče šta gde može a sta gde ne. Bitno je da u kući važi jasan red, a to što će negde povremeno da se opuste i prekorače je sve sastavni deo zabavnog i lepog detinjstva.

Prođu i hormoni i depresija, samo je važno da nađeš vremena za sebe, da svakid an uradiš nešto samo za sebe, nešto što voliš a to ćeš najlakše postići ako nekom (svekijevcima) uvališ decu bar na pola sata...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1889
4.10.2012 14:40:04   
MicinaMama
Drage mame imam pitanje....moja beba od 40 dana nema vec 3-4 dana samostalnu stolicu vec sam ja morala sinoc i preksinoc da je izazovem sa malo sapuna.Nije joj stolica tvrda ali jednostavno ne kaki.Mislim da to nije normalno jer je dojim i kao ovako mala trebala bi cesce da se ukaki preko dana.Ako danas ne kaki vodicu je doktoru....tetetu je vec toliko dana cista potpuno pelena,nema ni da malo uprducka pelenu.

Sta vi mislite?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1890
4.10.2012 14:45:53   
sanji
Predpostavljam da tm nije raspoložen za razgovor zato što već vidi u kom smeru će teći. Ja ti ne bih ni preporučila razgovor sa njim dok malo svoje misli i svoju nervozu ne sputaš!Umor nas sve stiže i naravno da se neko ne nosi sa njim baš najbolje ali sve će to da prođe! Stisni zube i probaj malo da se opustiš i uživaš sa svojom decom i mužem za koga bi po tvom postu zaključila da te voli!Daj sebi malo oduška kad zaškripi. Ja obično u takvim trenutcima prepustim decu tati ili babama i iskuliram par sati uz film, knjigu ili igricu neku. Kad osetim da je prošlo priključim im se i sve je O.K. !

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1891
4.10.2012 14:48:26   
Anoniman
Mislimd a ti nije bračni problem. user posted image Šalu na stranu dojene bebe variraju i dozvoljeno je da ima dnevno onoliko stolica koliko podoja, takođe je dopustivo da nema stolicu i do pet dana tek kad duže od 5 dana ne kaki ili kaki jako tvrdo može da se govori o zatvoru. Tako da, opusti se i uživaj!

(odgovor članu MicinaMama)
  Direktna veza do poruke: 1892
4.10.2012 14:48:52   
sanji

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Drage mame imam pitanje....moja beba od 40 dana nema vec 3-4 dana samostalnu stolicu vec sam ja morala sinoc i preksinoc da je izazovem sa malo sapuna.Nije joj stolica tvrda ali jednostavno ne kaki.Mislim da to nije normalno jer je dojim i kao ovako mala trebala bi cesce da se ukaki preko dana.Ako danas ne kaki vodicu je doktoru....tetetu je vec toliko dana cista potpuno pelena,nema ni da malo uprducka pelenu.

Sta vi mislite?

Mislim da si u pogrešnoj temi! user posted image
Ja koliko znam dojene bebe mogu da nemaju stolicu i do pet dana kao i da imaju pet puta dnevno. Mislim da se ne preporučuje izazivanje stolice zbog mišića ili šta već! Javiće se valjda neko ko se bolje razume u to!

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1893
4.10.2012 14:57:32   
Anck Su Nmaun
Anonimna te ratove ces uvek voditi, sto se tice cokolade, ili da ih zele voditi u set_nju a kao i upadanje.
Ja sam mojoj sveki Ziliiion puta napomenula neke stvari, par puta cak i neprijatno jer vise nije vredelo fino, mislis da je bilo rezulatata??
Ma jok , ona po svome( zato danas vise i ne razgovaramo),daje cokolade pred rucak, sve je uvek radila kako je htela, dolazila kad zna da deca spavaju, pa se duri zasto spavaju user posted image , durila se sto ih dojim u drugoj sobi user posted image , kad joj kazem javi kad ces doci, (jer i ja imam svoje drustvo, svoje obaveze, ona se duri jer treba da se najavljuje user posted image ...ma svasta nesto, ne vredi ispravljati krive drine, takvi su!

A to za izdvodjenje dece, probaj da okrenes u svoju korist, ako su dobri ljudi kao sto kazes, i znaju lepo da ih cuvaju, dogovorite se pa nek ih vode, a ti malo zeno iskoristiiii tu situaciju, i odmoriiiiiiiii!!!
Znam kako je, i to vrrrlo dobro, kad si preopterecena, okreni stvari na svoju ruku.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 4.10.2012 14:59:13 >

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 1894
8.10.2012 13:57:21   
JellKo

Ne znam da li imam bracne problem, ili je problem samo u meni!!!!
Cini mi se da se jos nisam dobro psihicki oporavila od prvog porodjaja (jesam , zapala sam u depresiju, odnosno vise neku agresivnost I zelju za konstantinim peckanjem svih oko mene), a vec se desila druga trudnoca, porodjaj, dve bebe izmedju kojih je razlika svega 14 meseci, budi se jedna, budi se druga, ja neispavana, nervozna, ponekad nemam vremena ni da se umijem. Nigde posteno nisam izasla vec dve godine, a I kad mi se pruzi prilika da negde odem osecam grizu savesti sto treba da ih ostavim.
Da, zivimo u svom stanu, u zajednickoj kuci, svi su korektni, dobri, osim z(L)aove, a ja kao kucka!!!!
Da se razumemo, nas dvoje se u svemu dobro slazemo, dobro funkcionisemo. Jedino sto moze da me iznervira je sto nece da prica kad se nesto prepiremo, nego se samo moj glas cuje! Retko kad se posvadjamo, a I tad je uglavnom sto mene nerviraju njegovi koji svakog momenta banu u stan da vide unucice, (ili mene neprikladno obuceno), smeta mi sto hoce da ih setaju, da ih vode negde bez mene, sto starijoj daju cokoladu, iako sam izricito zabranila, cokoladu dajem samo ja. I tako niz nekih nebuloza oko kojih ja pop**dim, a on naravno reaguje jer su njegovi u pitanju!
I tako se mi natezemo vec dva dana, bar da popricamo, ali neeee, on nije raspolozen!!!! Kao da na taj nacin zeli da me kazni! A ja, naprosto imam zelju da me nema!
Samo da mi je mogucnost da budem sama I razbistrim glavu!Najteze mi je sto starija primecuje I upija moju nervozu, pa I ona postaje I nervozna I agresivna!
Izgleda da sam ipak samo ja kriva za sve!

Mene ove sve, draga moja, podseca na period kada sam se ja porodila i dok sam bila u babinama. Znam da ti ne pomazem nesto mnogo, ali mene bi, eto, utjesilo da znam da jos neko ima problem slican mome.
Naime, mene i sad nerviraju neke stvari koje su me nervirale od strane muzevljeve familije kad sam dosla iz porodilista samo sto sada ne osjecam da cu poludjeti. I moj muz isto tako nece da poprica.
I ja zivim u stanu u zajednickoj kuci sa djeverom, a njegovi su u kuci pored. Pa kad sam bila u babinama, i jos sa upalom grudi, nerviralo me sto mi ona donosi dorucak (a zena je samo htjela da mi pomogne), sto mi upadaju u sobu dok ja i beba spoavamo, sto se nadviruju da vide bebu dok je dojim (i tako mi bleje u sise). Nervirali su me (i jos me nervira, ali sad se znam nositi s tim) kad su mi rekli da moj mali nece da sisa zato sto ni ja u trudnoci nisam mnogo jela. A m,alisa se u stvari rodio 3 nedjelje ranije i nije imao snage. Pa kad mi kazu da mu trebam lijepiti usi da ne budu klempave, da mu stavljam kapu da glava bude okrugla (heeeej.... zasto sad moj decko mora imati okruglu glavu). Ma gluposti sve!
Znam da cu se sutra, isto kao i ti, ljutiti kad moje dijete budu hranili onako kako smatram da ne treba, cokoladama i litrama soka. Mene svekrva nervira kada me pita gdje idem, a ja jos gora pa joj kazem. A nisam se ni mami pravdala gdje idem kada sam zivjela s njom.
Da ne idem jos dalje, mada bih mogla navoditi jos primjera, evo sta je meni pomoglo. Prvo udahnes duboko i pomislis kako si potrebna svojoj djecici, i zbog njih trebas pokusati biti vesela i srecna. nemoj da kcerkica uci da bude nervoznA I agresivna od tebe. Druga stvar, imas svoj zivot, i slobodno zakljucaj vrata svog stana kad ti nije ni do koga, uvijek mozes reci da si hranila bebu, ili se tusirala. Ja sam ponekad tako radila, a ponekad sam se zakljucavala jer nisam zeljela da me vide da placem. Ti ne treba da zivis tudji zivot. A muzevi tesko da ce ikada razumjeti nas ako pokusamo to sve lijepo da im objasnimo.
Ja sada kada mislim o periodu babina (moj djecak se rodio u junu), sve mi je to kao u magli. Znam da sam stalno bila ljuta, uplakana, da su mi svi isli na zivce, i nisam podnosila kad mi svekrva ili jetrva dodju u kucu da nesto pomognu. Jezila sam se od njih. Mislila sam, sto mi stalno upadaju u kucu.
Tesko muskarci mogu shvatiti kroz sta sve zena prodje sa porodjajem, narocito kod tako male razlike izmedju djece kao kod tebe. Ne brini se draga, nego zagrli svoju djecicu, poljubi ih... a njegove ko sisa user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1895
10.11.2012 2:19:27   
Anoniman
Jako mlada sam zakoracila u takozvani brak,koji nije ni ozvanicen,kao ni veridba.Imam 19godina i cerkicu od 14 meseci.Pre ove moje sadasnje situacije bila sam mirna i povucena,isla sam u skolu bila odlican djak,imala drugarice,druzila se,imala porodicu.A onda sam upoznala njega..Sasvim slucajno..Bio je uporan..izlazili smo ,druzili se..i eto,zaljubila sam se..Posle samo par meseci on mi je bio centar sveta,sve se vrtelo oko njega,sve sam zapostavila,porodicu,izgubila prijatelje i prepustila se njemu.Presla sam vandredno u skolu..I zatrudnela..Bio je to,kao i prelazak na vandredno skolovanje sok za moje roditelje..okolinu..i za mene..da,bio mi je prvi decko..prva,velika...i jedina ljubav..presla sam kod njega,moji su polako to prihvatili,iako su mama i sestra svako vece plakale...bila sam zaludjena njime,moje sam retko kad obilazila..a oni su mi jedino pomogli u zivotu.mama i tata su se ubrzo razveli,i to je bio prvi veliki udarac,a zatim je krenulo dalje..mi smo bili 6meseci zajedno kada sam ja zatrudnela i nismo se dovoljno upoznali..tada su krenule nase svadje,svadje sa njegovom porodicom,mnogo sam propatila ..porodila sam se i nista se medju nama nije promenilo..jeste bilo prelepih trenutaka medju nama,ali svi ruzni ih gaze..kod mene je prevladala ljubomora..clu trudnocu sam provela u kuci,i nakon porodjaja takodje...bila sam non stop sa bebom,pomagao mi je..i bili smo srecni,ali opet te svadje..sa njim,sa njegovom porodicom..Andrea je napunila osam meseci,i ja sam se jednog ranog jutra,dok je ona bila kod moje mame pokupila i otisla..tada sam samo rekla..ne mogu vise..nemam snage...3meseca smo bili razdvojeni,ja sam bila sa njom sama u stanu..borila se da on dodje,da se osamostali,i da se promeni,da oseti kako je kada sam treba da izdrzavas porodicu..ali nista..preplakala sam svaki moguci dan i noc..mam i tata su mi pomagali oko bebe i para i stalno bili uz mene..on je bio nkoliko puta..ali nista..nakon tri meseca,neposredno pred njen rodjendan,on dolazi,donosi stvari i zeli da bude sa nama,da zivi sa nam...zasto? voli me...i da..poverovala sam..bila sam srecnija od bilo koga...niko to nije mogao da pokvari.presla sam preko svega,vratila se kod njegovih,ali ...opet sve isto,pa i gore..Da li me ne voli,da li sam ga ja pritiskla mnogo,bila ljubomorna? Zasto je hladan prema meni,to me jako boli i ubija...Zelim da se volimo,da pricamo,planiramo..zelim da budem savrsena zena a on mi to ne dozvoljava..jako mi je tesko..zelim da dete ima savrsenu porodicu..mirnu...punu ljubavi.zelim da joj zajedno sve pruzimo ali on me sve vise tera od sebe..a i ja njega od mene..pokusavam da budem nekad hladna,nekad predobra..a ne znam sta on zeli..plasim se samo..da me ne voli...da zeli slobodu..da uziva u zivotu..bez obaveza...on nije mnogo prosao...ja sam jos manje..ali opet...zelim samo njega..

(odgovor članu sisiti)
  Direktna veza do poruke: 1896
10.11.2012 7:32:30   
boba 11
Meni je psiholog na bracnom savetovanju rekla:Kad si se vratila kod njega znala si na sta se vracas,a on je nastavio da zivi kao i ranije jer je uspeo u svojoj nameri i sad je miran.A mozda su ga njegovi naterali da te vrati zbog deteta,nemam pojma.Znam samo kao sto i ti znas da si najvise pogresila sto si se udala mlada i puna zivota ,tvoj zivot tek pocinje treba tek da uzivas,sto ne znaci da ako se ne organizujete dobro nece i uspeti.Morate da se oboje trudite da izadjete iz kuce pa makar to bilo i preko dana sa bebom u narucju i da uzivate a ne da se zatvorite u cetiri zida i ljubomorisete jer je on izasao tamo ili ovamo ili sto si ti otisla na kafu sa drugaricama.Najbolje je odmah otici kod psihologa po konkretne savete.I nije mi jasno sto niste nastavili da zivite sami kad si vec ti bila u stanu,bilo bi mnogo boljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1897
10.11.2012 7:38:56   
boba 11
PS, ja sam otisla iz njihove kuce jer nismo ni malo slicni i samo bi se nastavilo sa sve gorim konfliktima,stim sto smo imali vec pri kraju uradjenu kucu u kojoj zivimo,da smo ostali u zajednici razvela bih se odavno ,iako sad imamo tonu drugih problema finansijske prirode to je i onda bio problem ali smo bar sami i ne slusam ih kad necu i ne idem tamo kad necu.Ipak me u svakom razgovoru uspeju iznervirati ali bar zivimo sami pa mi je puno lakse

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1898
10.11.2012 8:52:19   
caca81
Anonimna, nisi trebala da se vraćaš u zajednicu, jer prvo vas dvoje treba da rešite sami problem, ako postoji, bez mešanja sa strane. I ja sam se mlada udala, ali i odmah postavila stvari na svoje mesto. "Udajem se za tebe i ti ženiš samo mene. Moji sa tobom nemaju ništa, niti ja imam išta sa tvojima." Poštujemo roditelje, ne upadamo u rasprave, nego svako rešava probleme sa svojim roditeljima. Granica i distanca mora da postoji. Srećno!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1899
10.1.2013 17:50:01   
Anoniman
Drage moje,

Sta mislite o sledecem problemu:
Sve cesce primecujem da mm kad se oseca ugrozeno ili napadnuto - laze!

Raniej to uopste nisam primecivala, ustvari nije se ni dogadjalo. A kako smo u poslednje vreme u nategnutim odnosima cesto dolazi do konflikta.
I ni jedan konflikt ne mozemo da resavamo jer on nece da prizna da je ista pogresio.
To praktikuje i kad su bezazlene stvari u pitanju, npr. da li si ti upotrebio to i to za nesto za sta nije trebalo do ozbiljnih svari kao sto je novac. Nece da prizna da mi uzima pare iz novcanika, cak mi se cini i da je jedna vredna stvar iz kuce nestala.
On nista ne priznaje, a za vecinu sam 100% sigurna da je on kriv. LJuti se negira, i onda jos on mene napada za kojesta. Brani se tako sto pocne da me vredja , potpuno neosnovano.

U medjuvremenu sam primetila da i njegova majka ima slicnu osobinu. Cesto mi sama kaze nesto, i kad ja kazem da to nije dobro, ona posle isprica drugu pricu. Kao da ovu prvu nije sama ispricala. I pravi se luda. Samo sto se ona ne svadja.
Na osnovu toga zakljucujem da je mm izgleda odrastao u okruzenju gde je takvo ponasanje normalno, i da ne poznaje druge obrasce.
Strasno je sto ovo vec poprima ozbiljne razmere. Uopste ne znam sta vise da radim.

Da li se takva osobina uopste moze promeniti? Ima li smisla da nesto pokusavam da popravim i kako da mu pristupim (svi razgovori su se zavrsili svadjom jer on sve negira i besni)?

(odgovor članu caca81)
  Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here