Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 21.9.2012 23:42:37
|
|
|
|
Anoniman
|
i sve mi je nesto u glavi da je koziji kazein slicniji ljudskom nego kravljiuser posted image moracu da ga pitam.... Jeste tako. Minče pogledaću. Ali mislim da na samoj bočici ne piše sastav, nego da piše "za više detalja na www....", zato i nisam kupila nego došla kući da googlam. I sad eto npr: Suncokretov puter Puter napravljen od pečenih semenki suncokreta. Koristi se kao namaz, a pomešan sa vodom i začinima kao umak i preliv. Sastav: suncokretovo seme, morska so i hladno ceđeno ulje. Pa plus ono crvenim šta sve ne sadrži... ja ne vidim problem. Ipak, moram pročitati sav ovaj mutan text na bičici iznad crvenog.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 21.9.2012 23:48:20
|
|
|
|
minavb
|
Uzimaj ako nema drugih dodataka!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 21.9.2012 23:54:28
|
|
|
|
Anoniman
|
otići ću da pročitam ovih dana još jednom. Ako je ukusno, margarin mi leti iz frižidera zauvek.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.9.2012 23:20:12
|
|
|
|
Yula
|
Ja sam danas puno razmisljala o ovom clanku ciji link je Snelle postavila. Sinoc, dok sam ga citala, nisam se bas lagodno osecala, ali onda danas kada sam trezveno razmslila, neki delovi iz njega mi izgledaju malo "prenaduvano". Mislim, znam zaista puno izuzetno inteligentnih i veoma uspesnih ljudi, izuzetno obrazovanih, koji su odrasli na kravljem mleku, tako da mi teorija da kravlje mleko utice na inteligenciju zaista ne pije vodu. Da izaziva krvarenja creva, sa tim sam potpuno ok, ali da izaziva tolike poremecaje i bolesti, to mi je ipak malo hm... Ako ko jede mlecno to su Francuzi, a zive kao kornjace. Oni tamane sve vrste jogurta, sireva i uopste mlecnih preradjevina odvajkada. Bas cu pitati svog doktora sta on misli o svemu tome.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.9.2012 23:24:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Moj stav je, ako dete nije alergično, daj mu red kravljeg, red kozjeg...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.9.2012 23:27:14
|
|
|
|
Yula
|
Ma da, sve umereno, to je pravi recept za dug zivot.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.10.2012 14:41:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Tim sa AG Istraživačkog instituta je, naime, odgajio prvu genetski modifikovanu (GM) kravu na svetu koja proizvodi mleko sa visokim sadržajem proteina, ali i znatno redukovanim nivoom jednog od njih, koji je najčešće odgovoran za alergijske reakcije na mleko, izveštava AFP. Projekat je započet još 2006. godine, a njegov rezultat je sada jedanaestomesečna krava Dejzi, u čijem mleku je na minimum sveden sadržaj proteina beta-laktoglobulina (BLG), kojeg nema u majčinom mleku i koji izaziva alergijske reakcije kod ljudi. Procenjuje se da je dva do tri odsto beba u svetu alergično na kravlje mleko i to uglavnom na BLG. U vezi s kravom Dejzi postoji još jedna zanimljivost. Naučnike interesuje zašto ova krava nema rep. Zasad većina njih smatra da to nije posledica genetske modfifikacije. KLIK To je protein na koji su najčešće deca alergična???
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.10.2012 14:47:55
|
|
|
|
Yula
|
Kompletna vest me je sokirala, kuda ide ovaj svet...
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.10.2012 2:09:25
|
|
|
|
MicinaMama
|
ja svoju dunju ponekada dohranim sa Nidal HA adaptovanim mlekom,ali dete nema stolicu preko dana kada to popije...danas nije kakila celi dan???Place od grceva.Da li je moguce da joj ne odgovara to mleko?!Plasim se da joj dam drugo ad mleko kada nemam pojma da li moze biti alergicna na neko drugo. Ja nju dojim...ali dva puta sam moralada je dohranim do sada uvece jer mi posisa skoro svo mleko pred spavanje pa joj ne bude dovoljno,a nervira je da sisa ono masno mleko sto ostane jer treba mnogo da vuce.Tj uvek sam i planirala da za svaki slucaj imam kutiju ad mleka za slucaj da ja ne mogu da je podojim...dr mi je prepisao ovo HA ad mleko ali eto izgleda ne pase Dunji i neznam sta da rardim??
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 3.10.2012 23:58:54
|
|
|
|
MicinaMama
|
nezna niko!?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.10.2012 0:14:42
|
|
|
|
Yula
|
Hej, draga, tek sada vidim tvoj predjasnji post. Ne znam sta da ti kazem, stvarno. Mozda place bas zato sto ne moze da kaki, mozda joj to mleko stegne kaku ili sta ja znam, ipak je razlika u stomaku ad i majcino. Ako joj smeta ja joj ne bih davala neko vreme vec bih forsirala sisanje, pa koliko ima. Ja mislim da ti imas dovoljno mleka, a ona ce se ako je gladna potruditi da izvuce sve sto ima. Ako svaki put ne bude sisala do kraja, sve ces manje mleka imati, a opet to krajnje mleko je najvaznije u njemu je sva masnoca potrebna za pravilan razvoj bebe. Ti mi rece da si i izmlazala mleko i davala joj na flasicu ili sam ja to nesto umislila? Ako nisi, a imas pumpicu, pokusaj tako, iscedi sve sto imas, promuckaj flajku i daj joj. Ne bih kupovala drugo ad mleko za sada, sacekaj malo da vidis kako ce se stanje odvijati, ona je jos mala, daj joj vremena. Inace, imas raznih HA mleka, mi od kada smo presli na obicno ad mleko pijemo Gallia od Danonea i za sada smo zadovoljni. Uostalom, vidi na sledecem pregledu sa pedijatrom sta ce ti savetovati. Svaki dr saradjuje sa nekom kompanijom pa njihovo mleko forsira, mi smo Galliu izabrali jer je to mleko bilo u porodilistu i nekako nam se dopalo. Cula sam dosta hvale za Nestke mleka i za malo da pre neki dan kupim Nestle croissance i dam Laletu, ali ajde rekoh necu sada da menjam.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 4.10.2012 0:17:55
|
|
|
|
Yula
|
I da, ovo pitanje si postavila u pogresnoj temi, niko ko ti moze pomoci je nece videti, a tvoja Dunjica nema al. na pkm. Kopiraj predjasnji post u neku temu o adaptiranim mlekima ili negde drugde. Mozda bi bilo najbojle na temu homoseksualizam, jer su tamo sada svi pa ti neko i pomogne
< Poruku je uredio Yula -- 4.10.2012 0:19:19 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 5.10.2012 10:12:37
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Tash Tim sa AG Istraživačkog instituta je, naime, odgajio prvu genetski modifikovanu (GM) kravu na svetu koja proizvodi mleko sa visokim sadržajem proteina, ali i znatno redukovanim nivoom jednog od njih, koji je najčešće odgovoran za alergijske reakcije na mleko, izveštava AFP. Projekat je započet još 2006. godine, a njegov rezultat je sada jedanaestomesečna krava Dejzi, u čijem mleku je na minimum sveden sadržaj proteina beta-laktoglobulina (BLG), kojeg nema u majčinom mleku i koji izaziva alergijske reakcije kod ljudi. Procenjuje se da je dva do tri odsto beba u svetu alergično na kravlje mleko i to uglavnom na BLG. U vezi s kravom Dejzi postoji još jedna zanimljivost. Naučnike interesuje zašto ova krava nema rep. Zasad većina njih smatra da to nije posledica genetske modfifikacije. KLIK To je protein na koji su najčešće deca alergična??? Procitala sam originalni clanak. Prvo informacija da je najveci broj dece alergican na BLG nije tacna, ne znaju se tacni procenti ali se pretpostavlja da ipak najveci broj alergija na kravlje mleko nastaje zbog kazeina. Mleko ove krave sadrzi veci procenat kazeina nego sto je to uobicajeno tako da alergolozi veruju da nece doprineti poboljsanju situacije kod alergicne dece doduse, predvidjaju mu svetlu buducnost u industriji pravljenja sira vodja tima koji stoji iza ovog izuzetnog naucnog dostignuca je izjavio da ce raditi na promeni odnosa proteina pa se nadam bezkazeinskom mleku u nekoj blizoj buducnosti
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.10.2012 9:48:54
|
|
|
|
maslackic
|
Nije me dugo bilo, ne znamd a li ste pisale o tome, ali , mi cemo pocetkom sledece godine , kada napunimo jednu godinu ,ici u Institu za majku i dete da joj se radi test opterecenja na kravlje mleko...nekako mi se cini da je ta metoga cudna, logicni je bi mi bilo da joj rade one kozne probe ili test iz krvi, ali dva dr a su rekla da ce raditi test opterecenja, pa verujem da znaju sta rade, ali opet bi volela da cujem vasa misljenja..
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.10.2012 9:55:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Nađi Yulu, imaš je tamo na temi Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijom, njenom sinu to u Francuskoj hoće da rade na jaja.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.10.2012 13:13:49
|
|
|
|
Snelle
|
Maslackic, i nama je bio zakazan test opeterećenja, takođe u IMD ali sam ja od tog testa odustala jer mi je izgledao nenormalan. Ne znam šta su tebi rekli, nama su rekli da kad dođemo na test ponesemo litar do litar i po kravice. Nalivanje tolikom količinom mleka deteta od godinu dana koje je do juče imalo alergiju je po meni besmisleno i strašno. Zato sam i odustala i preuzela stvar u svoje ruke. Još mi je pedijatar rekla da je bio slučaj da joj je jedna majka čije dete ista dr leči, vodila dete na test i da je dete odlično oderagovalo na mleko tada, a da se, kod kuće, već pri sledećem davanju mleka, osulo.
< Poruku je uredio Snelle -- 18.10.2012 13:21:31 >
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 10:58:48
|
|
|
|
maslackic
|
joj, Snelle, nama nisu rekli da ponesemo mleko,ali ja sam lepo shvatila da ce joj dati kravicu da pije i cekamo reakciju, i meni se cinilo totalno surovo... uh, drago mi je da se slazemo, kod kog dr a ste vi isli? mi smo kod dr Ivane Kitic , a jedan dan nije bila tu pa nas primio dr Protic ili prokic, za njega smo culi samo lepe reci i oboje su istu stvar rekli. sa navrsenih godinu dana da se javimo da rade test opterecenja...mozda je to praksa u IMD...
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 13:57:45
|
|
|
|
Snelle
|
Mi smo bili kod dr Prokića. Korektan dr i svideo mi se zato što je odmah bio za to da idem na dijetu i da nastavim da dojim, dok su žene koje su išle u Tiršovu od dr dobijale savet da prestanu sa dojenjem i da odmah uvedu specijalnu formulu. Imaš još fore da odlučiš šta ćeš da uradiš. Evo šta sam ja radila. To je bilo pred njen prvi rođendan: IZVORNA PORUKA: Snelle E moram i ja ovde nešto da pitam Verus (nadam se da će videti moj post). Juče sam dala Lani kašičicu jogurta, danas dve. Za sada nema krvi u stolici. Davaću joj još dva dana po dve kašičice jogurta, kao što si me posavetovala, i šta dalje? I još jedno pitanje, koliko vremena od davanja mlečnih proizvoda treba da prodje bez reakcije da bih bila sigurna da je alergija nestala?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 14:14:51
|
|
|
|
maslackic
|
da,da dobar je on , isto je i meni rekao za dojenje taj jedan jedini put kad smo kod njega bili, samo mi nije jasno cemu taj napad na organizam tim mlekom, pa bar da je neka formula, nego kravlje pa udri...jbg..
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 14:33:19
|
|
|
|
Snelle
|
Pa da, to je jedino što mi se kod njega ne sviđa, taj napad na organizam. Oktud znam, oni su očigledno ubeđeni da je to najbolji način, ali eto, mene je bio strah da tako nešto uradim detetu od godinu dana. Ako su joj creva krvarila zato što sam ja pila mleko, možeš da zamisliš šta bi bilo kad bi popila mleko u toj količini, a da ne daj Bože, nije prevazišla alergiju!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 19:38:37
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Pa da, to je jedino što mi se kod njega ne sviđa, taj napad na organizam. Oktud znam, oni su očigledno ubeđeni da je to najbolji način, ali eto, mene je bio strah da tako nešto uradim detetu od godinu dana. Ako su joj creva krvarila zato što sam ja pila mleko, možeš da zamisliš šta bi bilo kad bi popila mleko u toj količini, a da ne daj Bože, nije prevazišla alergiju! Off Snelle ti si trudna?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 19:43:01
|
|
|
|
marince1
|
Mom sinu je onim testom na kozi utvrdjena netolerancija na proteine mleka i na kazein sa otprilike 4,5 meseci zivota. SA navrsenom godinom ponovljen je taj test i bio je negativan.Znaci nismo radili druge metode. |nace jedn dr je rekao da to moze biti nasledno,jer bih ja crkla kad bi popila solju mleka ,a on sad ima 3 godine i popije mleko 5 puta godisnje.Mlecne proizvode da,a mleko nikako.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 22.10.2012 23:09:53
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: marince Off Snelle ti si trudna? Da, da A kako se tvom sinu manifestvovala alergija? Preko kože ili preko krvi u stolici?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 9.1.2013 18:27:55
|
|
|
|
MaryJane
|
Da podignem temu! Moja mlađa ćerka je alergična na pkm, ribu i plodove mora, takozvana multiproteinska alergija. Samo je dojim i za par dana počinjem da joj dajem pirinčanu kašicu sa mojim mlekom. Ja sam na eliminacionoj dijeti, i jedem meso i voće Vidim da sve delimo iste dileme. Elem, njen dr je Radlović iz Tiršove, savetovao je test iritacije u dvanaestom mesecu. A do tad, ihaaa!
< Poruku je uredio MaryJane -- 9.1.2013 18:28:42 >
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 9.1.2013 19:03:33
|
|
|
|
milicicak
|
Kakp su utvrdili multiproteinsku alergiju? Radlovic je gastrolog ili alergolog? Mi smo bili na Institutu za majku i dete kod gastrologa i tamo su nam rekli da sa godinu dana dodjemo na test opterecenja...
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?