|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko ste se ugojile u trudnoci ?2 deo
18.12.2012 10:22:51   
jo.anna.jo
18+0 +6kg
21+4 +9.5kg
25+0 +11kg
26+4 +13kg

27+2 +14kg
28+2 +12kg

inače onakav skok me je kompletno alarmirao da nešto nije u redu sa ishranom jer sam 4 dana dobijala po 500g bez da je bilo prejedanja. JEste bilo koji slatkiš, ali ništa specijalno, rekla bih čak normalna ishrana sa puno voća.

Elem, alarm je zazvonio i pitala sam nezavisnog Dr šta da radim reče mi izbaci sve hlebove pirinče slatko, voće gledaj samo citruse, itd itd, i tako lepo skliznuh u stvari na Hrononutriciju, jer mislim da je u redu unositi skrob samo zbog deteta, da ne bi ona posle imala neku vrstu intolerancije na skrob, odnosno ugljene hidrate...
Ja zadovoljna, jer em što sam zaustavila nenormalno povećanje težine, em što izgubih malo i onoga što dobih nepotrebno za bebu. :)
Videćemo kako ćemo da nastavimo :)

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 376
18.12.2012 10:45:33   
hanic
30+5 + 11kg

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 377
28.12.2012 16:19:55   
Rosita
28 punih-- 6.5 kg.

Noćas sam sanjala da sam ukupno dodala 12kg, a ja se okuražila da ću se ugurati u čarobnih 10 user posted image .

(odgovor članu hanic)
Direktna veza do poruke: 378
28.12.2012 16:22:26   
Cindarella
18+5 3kg.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 379
28.12.2012 16:45:35   
madre

IZVORNA PORUKA: Rosita

a ja se okuražila da ću se ugurati u čarobnih 10 user posted image .

ja sam u trudnoci duplirala tih 10kg, bila sam bas, bas carobnauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 380
29.12.2012 11:30:45   
Rosita
E Madre, Madre, dupla si carobnica user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 381
29.12.2012 23:39:28   
Yula
Pozdrav drage moje, ja bolje odmah u ovu temu da se preselim jer u prvom tromesecju ko o cemu ja o kilogramima.

Kada sam iscitala poslednje dve stranice malo sam se smejala a malo mi doslo i da placem, kako bre neko moze da se ugoji samo 6kg za 9 meseci trudnoce???? Meni je to nemoguca misija. Ne jedem uopste puno, ne prejedam se, ne jedem slatkise nista posebno, evo danas sam pojela solju pudinga sa malo slaga i jesam, doduse, popila litra soka od kajsije, ali to ne cinim cesto, pripala mi muka u prodavnici i ja ga kupim i istresem dok sam dosla kuci. Hleb slabo jedem, uvece uglavnom ne veceravam posle 18h, samo ako mi je muka moram da gricnem malo dvopeka ili necega sto nadjem u kuhinji, ali to je bukvalno zalogaj-dva. Slabije se krecem nego pre trudnoce, to je istina, jer se lose osecam zbog mucnina, ali svako vece napravim jednu setnju od po 20min. do pola sata. Ne znam koliko sam se ugojila, vise od nedelju dana nisam smela da stanem na vagu user posted image U prosloj trudnoci sam se ugojila 23kg user posted image , a sada u roku od mesec dana sam nabacila kilo mozda i malo vise, jer mi je poslednjih meseci kilaza varirala od 57-59kg, i ne znam koliko sam tacno imala pre trudnoce pa sam uzela neku sredinu 58kg i pre nedelju dana sma imala 59kg, a sada sam tek 7+5 user posted image

Ne mogu da ne jedem, jer kada mi pripadne muka moram da pojedem nesto inace mi je jaaaako lose. Ja inace imam problema sa tiroidnom zlezdom i pijem lekove da bih je drzala pod kontrolom, nemam pojma da li i ona nesto utice ali me je strah da ne nakucam kilazu iz prosle trudnoce. Opet, ne mogu ni da se zalim, rodila sam zdravu bebu, na rodjenju je bio 4195gr i 56cm, i u roku od godinu dana sam skinula kilazu, ali brate slatki, osecala sam se kao slon u trcem tromesecju, ne bih zelela to da ponovim, pogotovu sto mislim da od tolikog sirenja koze mogu da nabacim bore i strije user posted image

Sta da raaaaaadiiiiim? Mozda je najbolje da se ne opterecujem, pa sta mi Bog da, jer bas ce mi biti bedak da celu trudnocu kukam na kilograme umesto da budem srecna.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 382
30.12.2012 2:07:17   
MicinaMama
yulo pre svega cu ti reci da cu te "razbiti"!!(znam yulu licno,da ne dodje na rr-u do zabune jer mi je odlicna drugarica).Shvati da nije svaka zena ista pa ni trudnoca i kod te iste zene.Mozda sada dobijas kg zbog dodatne vode u telu.To ne znaci da ces sledecih meseci intezivno ih dobijati.Ubi me pomisao da zbog kg jedes zalogaj-dva,pa valjda ti je preca trudnoca i beba nego kg.Smrsaces.

I ja sam slabo jela ovu trudnocu pa dobih silne ketone i mogla sam svom detetu naskoditi,od ketona se bebi ostecuje mozak,a nastaju nedovoljnim unosom hrane.

Jedino sta ti preporucujem je da smanjis unos slatkisa i nista vise.Eto i setaj...tvoja su mi deca kao i moja,a hvala Bogu radjas ih zdrave pa prema tome zaboravi kilogrme.

Ovo pisem i svim ostalim mamama,nema nista bitnije od nase dece.Kada se porodite onda gladujte koliko hocete (kao i ja sama).

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 383
30.12.2012 2:11:37   
opcinjena
u prvoj trudnoci 13, u drugoj 15kg.. jos se mucim da ih se otarasim,ali mislim i nije vreme.praznici su najgore vreme za pocetak bilo kakvog mrsavljenja

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 384
30.12.2012 3:36:40   
panonkinja
za sad 5 kg, 4 mesec...

(odgovor članu opcinjena)
Direktna veza do poruke: 385
30.12.2012 12:57:07   
jelenica011
puno oko 20kg, al sve se povuklo nakon prestanka dojenja user posted image

(odgovor članu panonkinja)
Direktna veza do poruke: 386
30.12.2012 13:36:58   
Rosita
Yula, opušteno, sve ti je rekla tvoja drugarica user posted image . Najbitnije da je beba dobro, šta god da mi se kaže da uradim radi bebe, ja bih uradila. Meni dr kaže da mi je kilaža sasvim dobra, ja imam 5- 6 obroka dnevno od kojih je ručak baš obilan, a ostali onako, manje. Ponekad se utripujem da li dovoljno jedem, mm mi kaže da jedem super i da se opustim. Od slatkiša najviše jedem plazmu i crnu čokoladu, ostalo manje. Ti koliko vidim ne jedeš puno, tako da znaš da nije do tebe, možda ti organizam tako reaguje na hormone, a i nikad se ne zna, eto ja u 6. mesecu nisam dobila ni kg, a u četvrtom i petom zajedno 4. Možda ćeš imati zatišje. A vidim i žene koje kažu da su dodale u 8. i 9. koliko i sve do tad, tako da je to individualno. Samo ti zdravo jedi i opusti se user posted image .

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 387
31.12.2012 0:45:51   
Yula

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

yulo pre svega cu ti reci da cu te "razbiti"!!(znam yulu licno,da ne dodje na rr-u do zabune jer mi je odlicna drugarica).Shvati da nije svaka zena ista pa ni trudnoca i kod te iste zene.Mozda sada dobijas kg zbog dodatne vode u telu.To ne znaci da ces sledecih meseci intezivno ih dobijati.Ubi me pomisao da zbog kg jedes zalogaj-dva,pa valjda ti je preca trudnoca i beba nego kg.Smrsaces.

I ja sam slabo jela ovu trudnocu pa dobih silne ketone i mogla sam svom detetu naskoditi,od ketona se bebi ostecuje mozak,a nastaju nedovoljnim unosom hrane.

Jedino sta ti preporucujem je da smanjis unos slatkisa i nista vise.Eto i setaj...tvoja su mi deca kao i moja,a hvala Bogu radjas ih zdrave pa prema tome zaboravi kilogrme.

Ovo pisem i svim ostalim mamama,nema nista bitnije od nase dece.Kada se porodite onda gladujte koliko hocete (kao i ja sama).

Hvala ti draga, bas mi znaci ovo sto si napisala. user posted image
Slatko maltene da i ne jedem, izgleda da na mene tako deluju ti trudnicki hormoni i definitivno prestajem da se sekiram oko toga, samo cu vise setati, pogotovu kada prodje ovo prvo tromesecje.

Imam drugaricu koja je povracala ceeeelu trudnocu, bukvalno do kraja, u pocetku je uzasno smrsala, da bi od 5-6 meseca nabacila kilazu kao i ja a jedva da je ista jela, jedino kacamak nije povracala, ostalo sve odmah leti napolje. Kako, zasto, nema pojma ni ona.

Rosita user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 388
31.12.2012 9:04:17   
branki*
yula,smrsaces,sigurno,uzivaj sad,trudna si,a znam da je trudnoca jako zeljenauser posted image
opet kazem-ugojila sam se nenormalno u trudnoci,preko 25 kg!sad sam kao pre,49 kg,nemam ni jednu striju od trudnoce,opet imam plocice na stomaku.mazi stomak i butke redovno,jedi ako ti se jede i uzivaj!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 389
2.1.2013 11:17:59   
jo.anna.jo
18+0 +6kg
21+4 +9.5kg
25+0 +11kg
26+4 +13kg
27+2 +14kg
28+2 +12kg
28+6 +12kg
30+2 +14kg

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 390
2.1.2013 16:34:46   
lady_b
Ja ne smijem ni da stanem na vagu, cekacu jos da prodju ovi praznici i slave..pa ima da se srusim kad vidim brojku na vagi user posted image

(odgovor članu jo.anna.jo)
Direktna veza do poruke: 391
2.1.2013 16:38:26   
MajaMV
Ledy ista situacija, a tek mi predstoji bozicno prejedanje

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 392
3.1.2013 11:01:14   
hanic
33+0 12.8kg user posted image

(odgovor članu MajaMV)
Direktna veza do poruke: 393
3.1.2013 13:58:59   
bojanica7
bravo hanicuser posted image user posted image

i ja cu kao maja i lady, merim se posle 15. januara, necu pre toga. mislim, da se razumemo, nemam ni zelju da se merim, al ajde... user posted image

Panta rei

(odgovor članu hanic)
Direktna veza do poruke: 394
4.1.2013 11:58:16   
Rosita
29+0------ + do 7 kg (nemam digitalnu vagu). Sutra ulazim u trudeset_u user posted image , mislim nedeljuuser posted image . user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Rosita -- 4.1.2013 11:59:20 >

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 395
4.1.2013 12:35:04   
jole82
Start 71kg
24n5d +6kg
28n4d +7kg
30n0d +8kg
34n4d +10kg
37n0d +11kg

Enyoj the silence!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 396
4.1.2013 14:18:37   
lady_b
Bravo Jole i Rosita user posted image svaka vam cast...

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 397
5.1.2013 13:46:39   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Snelle

20n0d +7kg

25n5d +9kg

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 398
5.1.2013 15:45:18   
Meisje
Evo ja pratim detaljno...
user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 399
5.1.2013 16:18:29   
Rosita
Jole, otkud tebi, molim te, start 71? Gledala sam slike u "slike trudnickih stomaka", nema sanse da imash toliko na startu, jedino ako si baš visoka? Jer super izgledaš!!!

Mei, opa, dijagram user posted image !

Meni su ruke ko slani štapići (uvek bile), pa ni drugi delovi tela se nisu nešto promenili, ja sam zasad zadovoljna, ako zadržim tempo, biću super user posted image .

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here