|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dnevni san
31.10.2012 21:57:51   
MarijaBg
Natali vec mesecima spava od 21 do 06-30 i preko dana od 11.30 do 13-30 nekad 14. Ali sad kako je krenula u vrtic, tamo spava manje, pa je pocela duze ujutru da spava, a stavim je i pola sata ranije - oko 20.30. Nisam htela da je stavljam popodne kad dodje iz vrtica, onda bi poremetila nocno spavanje sigurno.

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 251
31.10.2012 21:58:53   
Anoniman
Ona ustaje u pola 7-7 zbog vrtića, i tamo spava od 10:30 pa do nemam pojma koliko. Kad dođe kući umorna je, njanjava ali neće da spava odmah, nego u 5 i nešto počne da krizira. Bukvalno sama ode u sobu, uzme ćebe i legne u krevet. I šta da joj radim, ne mogu da je čupam iz kreveta. Ne znam nešto ću morati da smislim. Znam, zaključaću spavaću sobu user posted image

(odgovor članu Cindarella)
  Direktna veza do poruke: 252
31.10.2012 22:01:18   
Cindarella
Probaj uvedi joj neku aktivnost u to vreme,ili idite u setnju(znam,bljak vreme). Ako se budi oko pola 7,onda bi joj bilo super da legne oko pola 9.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 253
31.10.2012 22:02:00   
MarijaBg
Ma samo da pregurate par dana, idite u to vreme negde, radite nesto, nek kmezi, stavi je u 19, ako en moze da izdrzi duze, posle nekoiliko dana ce se navici da nema vise tog spavanja, spavace duze nocu - lepo njoj, lepo vama, taman imate slobodno vreme uvece za uzivanciju user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 254
31.10.2012 22:05:44   
Anoniman
Vi nemate pojma kako je ona smešna. user posted image Ja njoj svaki dan smislim neku igranku, u to vreme kad je budna posle vrtića idemo u šetnju, lepimo kolaže, muljamo plasteline, crtamo, ali ona na sve to gleda kao na zadatak umesto da uživa u igranju. Ja joj kažem "ajde da crtamo" i onda ona uzme, crta, crta, pa mi pruži papir, kao, završila je, pa me pita "idemo sad pavamo?" user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 255
1.11.2012 7:39:56   
Anck Su Nmaun
Hana napokon spava samo jeanput od 12 do 2-pola 3, tako je naucila sad uz seku, posto nije isla u vrtic skoro mesec dana. A i lakse mi je tako, em se ona lepo naspava em i ja mogu pored nje da odmorim posteno. Jer kad joj se spava ali ne bas mnogo, treba mi pola sata da je uspavam...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
1.11.2012 14:40:41   
minna

IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Vi nemate pojma kako je ona smešna. user posted image Ja njoj svaki dan smislim neku igranku, u to vreme kad je budna posle vrtića idemo u šetnju, lepimo kolaže, muljamo plasteline, crtamo, ali ona na sve to gleda kao na zadatak umesto da uživa u igranju. Ja joj kažem "ajde da crtamo" i onda ona uzme, crta, crta, pa mi pruži papir, kao, završila je, pa me pita "idemo sad pavamo?" user posted image

user posted image kakva kraljica
Ti probaj da joj izbacis, pa ako ne ide pusti je jos malo, ako lepo posle toga spava i nocu, okupajte se ranije, i sko lepo klopa ne mora da vecera, pa za neko vreme probate opet da izbacite. Nego sad mi pade na pamet, a da se kupate u to vreme, ako voli da se kupa, mozda je razbudi voda malo, a onda se posle vercere samo umijete i operete zube?

Vlada je sam izbacio drugo spavanje sa nekih 16, 17 meseci, da se on pita izbacio bi sad i ovo prvo, ali mora da spava u jaslicama od 11-13, pa se i ja vikendom toga drzim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
1.11.2012 20:24:33   
Anoniman
Danas prvi dan bez popodnevne dremke. Dobro podnela, tako bar kaže tata. Evo sad već spava. user posted image

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 258
1.11.2012 20:45:41   
boba 11
jedva preziveh dan mala(3 god) kad ne spava je ubotacna ,a danas iako je vreme bilo idealno bas nije htela pa sam evo sad ih polegala i polako smirujem zivceuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 259
4.11.2012 13:58:17   
Figaro88
I Andrea tako isto,ako ne odspava popodne onda je uzasna,place,nece da jede,nece da spava,sve joj smeta,hoce nesto ali ni ona ne zna stauser posted image Sad vec spava,i spava oko dva sata.Ponekad zaspi i ranije,ponekad tek oko pet-sest,ustane u osam pa opet u deset zaspi.Meni to ne smeta,pustam je da sama ode u sobu i spava kad god hoce,vazno mi je samo da bude budna u osam i da vecera.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 260
12.11.2012 14:12:45   
boba 11
Ne znam kad je pravo vreme za prekid popodnevnog spavanja.Zbog vrtica znam da je rano jer ih tamo teraju da spavaju do 7-me godine pa ako joj ukinem kuci tamo ce imati problema.Ali evo je vec sat vremena se prevrce po krevetu i nikako da zaspe.I kad ide u vrtic obicno zaspe pola sata pre budjenja,jednom sam cekala da je probudi zadnju jer je spavala celih 15 min kad sam ja stigla po njuuser posted image .Inace ujutru je sa tajom u duetu do 8-8.30 ukomirana,ali kad ide u vrtic ustaje u 6.30 pa mi cudno da ne zaspe pre 13.A da joj treba san treba ,jer uvece uglavnom ako ne odspava samo njace za svaku glupost

< Poruku je uredio boba 11 -- 12.11.2012 14:13:27 >

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 261
12.11.2012 14:16:19   
Olga75
ja zvercicu ne teram za vikende da spava , mislim da joj je dnevni san potreban ali necu da mucim ne sebe ni nju user posted image
eno jos nije zaspala a u vrticu se u ovo vreme vec skoro budi
ali ce verovatno veceras da se ukomira oko 19 - 19 i 30

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 262
12.11.2012 14:17:00   
ikacc
Ne idemo u vrtic, pa nemam predstavu. Ali mi obavezno kod kuce spavamo popodne-tj. ona spava, i to obicno biva oko 13-14h po jedan ili dva sata, ali ja tada neznam sta cu pre, da li i ja da odspavam ili zvirnem na forumu ili zavrsavam obaveze... Uvece ako ne zaspi posle kupanja u stanju je da sedi sa nama do 00-01h

Lana moja sreca najveca!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 263
12.11.2012 15:49:13   
boba 11
vec je rucala i vratim je u krevet i evo jos se igra i nesto tapse-znaci nista od spavanja danasuser posted image

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 264
12.11.2012 16:14:03   
Olga75
ako ce ti biti lakse ( nece znam ) ni marija nije spavala danas i eno je vuce se sa fotelje na pod sa poda na krevet aliii nema spavanja bar do 19 user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 265
16.11.2012 14:41:58   
gagilly
Jel` ima ovde mama nekoga junaka uzrasta oko 2 godine da ne zeli da spava preko dana?user posted image
Moje dete evo vec treci dan zaredom ne spava danju, stavila sam ga u krevetac oko 13h, gledao crtani sve vreme i kulirao i nista, trazio da ustane. Kod njega je glavni problem sto on nocu dugo spava, oko 11-12 sati. Evo sinoc je zaspao u 21.30 a probudio se jutros u 10.30, to je 13 sati! Pa naravno da mu se ne spava preko dana. I veceras ce se garant zakucati oko 21-22.
Dakle da bi mi spavao preko dana, ja moram da ga budim ujutru u 8 najkasnije, pa da zaspe oko 12. A probuditi njega u to doba kad je on u najcvrscem snu je podvig. Da li da radim to, ili da ga pustim u toku noci da napuni dobro baterije, pa i ne mora preko dana da spava? To bi njemu najvise odgovaralo, ali nekako mi je mali da ukine dnevni san. Mada on odmara u krevecu uz crtani po sat vremena, mozda mu i to nesto znaci.

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 266
16.11.2012 15:15:32   
Anck Su Nmaun
Moje misljenje je da on ipak odmori to popodne sto lezi u kreveticu, nemora da zaspe.
A sto kazes bas dugo spava, on ustaje u 10 i 30 a moja cera u vrticu u to vreme krece na spavanje, zato mu se ni ne spava.
Ali ako nema nekih obaveza tipa vrtic i slicno nemoj mu sad remetiti ritam i buditi ga ako on nece, onda mu ne treba odmor ako on pocne ne pocne da pokazuje nervozu od nespavanja.

Moja tara je letos znala da pregrmi citav dan bez spavanja, par puta, ali zato uvece je na tri coska, njanjava, placljiva nervoznaaaaa

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.11.2012 15:16:29 >

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 267
16.11.2012 16:05:37   
gagilly
On kad zaspi uvece kasno, sto cesto biva, kad ga pustim da vidim dokle ce spava sutradan do 11, nekad i duzeuser posted image . Uglavnom sam forsirala da ustane ranije, oko 8, pa da dremne oko 12 i uvece zaspe oko 9. Ali u zadnje vreme nema sanse, sedi uvece do 23h, i tad ga jedva nateram. I onda ujutru spava do 10 minimum. On nema nikakve obaveze moze da spava kad zeli, ali ja imam obavezu da danem dusu malo od njega u toku danauser posted image videcu, probacu jos neki dan da ga pustim da spava po svom ritmu, pa i ne mora danju, a ja cu se uklopiti. Inace je non stop u akciji, ne znam odakle mi toliko energije.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 268
16.11.2012 16:38:25   
Anck Su Nmaun
Pa da i Tara 200 na sat, ali ja sam njoj napravila raspored i retko odstupamo od njega, pa isla il ne isla u vrtic.. Popdne oko 12 je spavanje, uvece nema naj naj duze do pola 22 ako bas zaglavimo inace od 20 do 21 je spavanje.... al zato ujutru u 7 svi budni!

Jeste da mi fali sna ujutru ali vece imam samo za sebe od 20 h

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 269
16.11.2012 17:04:53   
gagilly
Takav je i njemu raspored, ali samo kad ga probudim ujutru, i meni takodje tako najvise odgovara. Sto kazes ti imam vremena za sebe malo uvece. Ali omanemo li za samo sat vremena, tj ako se ja uspavam ujutru ode sve, opet uvece vileni. Mada, nije ni ovo lose, evo sad ga vec stize polako, uspavace se oko 21 - 21.30 sigurno, i to iz momenta, pa ujutru do 10, lepo je i to, jeste da je preko dana malo zeznuto ali sta cu. I da, sa nim je uspavljivanje pesma samo ako je izuzetno umoran, sve dokle oseca da ima jos snage taj se ne da uspavati, po sat vremena i vise se ubedjujemo, poluuudim. Ovako bar se bas iscrpi za zaspi brzo, tako da i ste strane nije lose.

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 270
16.11.2012 18:44:39   
liliana
Tina će za par dana 3 godine i-spavanje popodne je obavezno. Pošto ne ide u vrtić, to spavanje je u kasnijim popodnevnim satima. Ona uveče kasno zaspi, budi se ujutro oko 10-11h. Popodnevno spavanje je negde između 15-16h. Odspava kako-kad-nekad pola sata, nekad sat, nekad 2,5h. Ona je jako aktivna, nemirna, a taj popodnevni san joj dobrodođe. Inače, kad ne spava popodne-uveče bude jako nervozna i jedva je uspavam. Meni ne pada na pamet da joj još dugo, dugo izbacujem taj popodnevni odmor, kad ona sam a ne bude više imala potrebu za njim-tada ćemo i prestati da spavamo popodne-user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 271
16.11.2012 18:49:14   
Anoniman
Neša ima 4 god i 3 meseca, i obavezno spava popodne. Letos je izbacio tu dremku, dok je bio na rasoustu, i čim je krenuo u vrtić nastavio po starom. Tako i vikendok, ustaje oko 6:30-7, dremka oko 12-13h, dok ga ne probudim, da ga pustim spavao bi 3-3,5 sata, ja ga budim posle 2. Uveče zaspi između 20:45 i 21:30, zavisi koliko je spavao preko dana. Meni ovaj ritam jako odgovara, a i njemu, očigledno.

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 272
8.12.2012 19:57:20   
Figaro88
Danas nam je bio prvi dan bez popodnevnog spavanja.Imala je jednu krizu oko pet ali sam je mucila,golicala,pokazivala joj neke gluposti na kompijuteru i proslo je.Sad vecera pa ce na kupanje i oko devet spavanje.Nadam se da nece opet smisljati izgovore i ostati budna do dvanaest inace ce mo poludeti skroz....

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 273
8.12.2012 23:35:11   
madre
fiaro, javi kako je proslouser posted image u slicnoj sam situaciji...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 274
28.12.2012 23:13:37   
madre
mi smo pre 10ak dana izbacili dnevni sanuser posted image ima to svojih prednosti a i mana...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here