Anoniman -> Dnevni san (3.12.2008 23:21:35)
|
Imam problem! Kad je Luka bio mali, ja sam uvek govorila da RED DRŽI SVET i da deca u 20h idu da spavaju. Onda je malo porastao, i došlo je leto, pa sam tolerisala do 21h. I tako... Sada ima skoro 2,5god, spava jednom na dan i uveče zaspe tek oko 22.30-23h. Ustane ujutru do 8h (najkasnije), celo prepodne je napolju, igra se sa decom (u pokretu) i zaspe tek oko 14h. Sve sam pokušala da bi spavao ranije: budila ga u 7, budila ga u 6.30, stavljala ga već oko 12.30h u krevet, ali ne! On spava u 14h. Ok, onda sam se pomirila sa tim da spava u 14h, pa sam mislila ako mu skratim popodnevno spavanje, biće ok. Ako mu skratim spavanje na manje od 2h, ostatak dana se pekmezi, non stop njače... čisto malteriranje. Pokušala sam da ga vodim napolje već u 17h peške, i da ga šetam do 20h...kao umoriće se. Ništa. Pokušala sam da mu izbacim dnevno spavanje. Ako ne zaspe u 14h - već u 15h je gotov, zaspe u hodu - znači nije spreman da mu izbacim dnevno spavanje. Ali je meni mnogo kasno da uveče zaspe tek oko 22.30-23h. Na taj način ja nemam ni trenutak vremena ni za sebe ni za muža, jer dok on zaspe, ja nemam volje ni da se tuširam a ne nešto više. ŠTA MI JE ČINITI? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ps. Tema je "dnevni san" jer ja mislim da je problem baš u njemu (dnevnom snu).
|
|
|
|