Anoniman -> RE: Dnevni san (8.3.2010 9:19:20)
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR U Mojoj bebi (kupila juče), piše da bebe od 3 do 6 meseci spavaju ne manje od 13 sati, od čega oko 3 sata otpada na dnevno spavanje. Danju Andrej upravo spava oko 3-4 sata, tako da je to OK. Isto kao i mala Una, retko kad je budan više od dva sata - ako je budan tri, onda je jako nervozan. Verovatno je tvoja beba, cule, velika spavalica [sm=smiley1.gif] Evo tabela: 0-3 - 16-18 sati na dan 3-6 - najmanje 13 sati 6-12 - 13 sati u proseku, po danu dva puta po dva sata 12-24 - 12 sati, jedno dnevno spavanje od dva-tri sata 2-4 godine - desetak sati sna ukupno, neka deca ukidaju dnevni san Sve ovo treba uzeti sa rezervom, jer je svaka beba individua za sebe. [sm=smiley1.gif] I onda u državnom vrtiću deca MORAJU da spavaju dok ne kreneu u školi (a kreću sa 7)!!! Moje dete je sa 3 godine izbacilo dnevni san, malo manje je imao od 3god, i sada sam ga vrtaila u školicu, i morala sam mu vratiti dnevno spavanje! Pa ko je ovde lud??? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|