Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 17.10.2012 22:01:42
|
|
|
|
Sesilija 83
|
hvala olga
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 18.10.2012 21:20:08
|
|
|
|
IVA 11
|
Ima li ko savjet da li je pametno da djetetu dam cepic(prije 2 sata sam mu dala paracetamol) jer se od jutros od 5 h borimo sa visokom temperaturom? Bili smo u DZ, kazu virusna infekcija, uglavnom moje dijete nece nista da jede, samo pije, makar to. Skidam non-stop temperaturu, poslije 2 sata opet raste...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 18.10.2012 21:23:05
|
|
|
|
branki*
|
kolika ja temperatura?ako nije iznad 38 sa 5 sacekaj jos 2 sata.ja bih tako.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 18.10.2012 21:57:08
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nama kad nece da spada ( a to je cesto) kombinujem Febricet i Brufen na 3 sata...a ako se javi ranije tusiranje ... i cepici pomazu al jedan za drugim tek kroz 4 sata. Da naravno ako je T bas visoka oko 39....kod moje T je uvek oko 40 Ako je oko 38, pusti onda da prodje i 3 sata.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 18.10.2012 21:59:09 >
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:05:29
|
|
|
|
lanajelena
|
Zene sta se radi kad beba od 2,5meseca ima T sta sme a sta ne sme i dokle se tolerise?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:09:02
|
|
|
|
Janncica
|
Bebe smeju samo paracetamol.Temperatura do 38,5 se ne obara(organizam se pusti da se sam izbori) Kad predje 38,5 daje se paracetamol. Najbolje da se posavetujes sa doktorom koliko dozu i na koliko sati.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:11:12
|
|
|
|
lanajelena
|
Hvala ,nije za mene moji su vec porasli,nisam bila sigurna da li sme paracetamol
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:14:42
|
|
|
|
lesica
|
Lanajelena,u kutiji eferalgan sirupa (paracetamol takodje) ima dozator kojim se na osnovu detetove težine dozira količina sirupa. i čini mi se da i on ide na 6 sati,mada pošto je baš mala bebica najbolje da se posavetuju sa dr.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:15:37
|
|
|
|
New Mom
|
Imaju rozi Eferalgan čepići, to je za bebe do 8kg, najbolje tako.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:18:33
|
|
|
|
lanajelena
|
Zvala je DZ,rekli su joj paracetamol tako da je za sada to dala,reci cu joj za te cepice Eferalgana,hvala puno
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:18:40
|
|
|
|
mihi
|
Najbolje što pre kod pedijatra jer je to jako mala beba oni će tamo dati u DZ ili bolnici gde već vode bebu. To može da bude ili upala uva ili urinarna infekcija........
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 12:40:32
|
|
|
|
Olga75
|
Lj , rozi eferalgan cepici ( reca MN ) i pravac pedijatar ( rece Mihi ) to je baaaas mala beba , da je zvercica tada dobila temperaturu mene bi nosila hitna pomoc
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 5.11.2012 20:09:37
|
|
|
|
mihi
|
Meni je Milš sa 2 meseca imao ozbljnu urinarnu infekiju sa 40 Le u urinu i CRP 80, istog dana smo primljeni u bolnicu.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 6.11.2012 7:57:20
|
|
|
|
lanajelena
|
Na kraju zavrsili u decijoj bolnici,poviseni pretpostavljam leukociti(nisu puno ali su ih ipak ostavili),nismo uspele jos da se cujemo od jutros
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 14:51:47
|
|
|
|
pandina
|
Vukan mi nocas prvi put od kako se rodio dobio temperaturu 38,5. Paracetamol dala nije pomoglo, nista jadan nocas nije spavao. Jutros ga odvela doktoru, uradili mu krvnu sliku, leukociti dobri, prepisali Eferalgan sirup. Sat vremena po davanju sirupa se preznojio i spala temperatura, ali evo sad opet 38,5, a nije jos proslo cetiri sata. Sta da radim? Bas je razdrazljiv i place. Smem li obloge neke, rakija, alkohol, sirce, kako, koliko, nemam iskustva? Ima li potrebe da radimo urin ako smo uradili krvnu sliku?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 14:58:10
|
|
|
|
minna
|
pandina mislim da mozete cisto da bi iskljucili urinarnu infekciju. A sto se tice skidanja temperature i nemam bas iskustva, uvek nam je padalo od eferalgana.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 15:44:59
|
|
|
|
madre
|
pandina, a nije prehladjen? samo ima temperaturu? pitam, jer smo bili su slicnoj situaciji pre mesec dana... imao je samo temperaturu tri dana 39,5 pa uspemo malo da je oborimo ali ne i skinemo. sve analize su bile u redu (urin, krvna slika, crp...) temperatura je samo u jednom momentu prestala. ne znam sta je to bilo. dr kaze grip! spustali smo je eferalanom i kvasila sam mu carapice razblazenom komovicom, ali ne znam da li to smeju bas male bebe
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:22:17
|
|
|
|
cockic
|
vladajy neki yzasni virysi lena vec mesec dana ih vyce svaki vikend po dan dva tyra do 39 i vadismo prekljyce ks le 13 a crp 6,4 .i kao virys mada njoj sy i trombocoti na gornjoj granici oni kazy kad sy na gornojoj da je virys nego sam ja danas njenoj dr rekla i za ysi vyce ih stalno i sva sreca nasa dr gleda ysi ima onaj istryment i kaze ok nema ypale ali ima dosta cerymena da stavljam hidrogen. a mali je npr imao leykocite 16 a crp oko 4 i na krajy je imao ypaly yva tako da se te ypale ysijy i ne vide kroz te rezyltate.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:25:15
|
|
|
|
pandina
|
Nos mu je s vremena na vreme zapusen, ali ne kaslje, ne kija. Ali evo sad merila 39! Sav je rumen, crven u licu kao nasminkan, okice svetlucaju i suze. Natopila sam mu carapice u rakiju, valjda mu nece skoditi. Znam da mora da se skida visoka temperatura, ja planiram da razblazim rakiju pa da ga izmasiram celog. Ne znam sta drugo da radim.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:27:30
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Pandina jel mu je dr pogledala grlo? Mozda mu je crveno grlo. Tako Teodori nije spadala temperatura, a uzrok je bilo upaljeno grlo.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:27:57
|
|
|
|
cockic
|
ja samo pored eferalgana(paracetamola) ili bryfena tysiram sina mlakom vodom cak ga ybacim y kady obycenog y tankom bodicy i tako malo cekam da my spadne to je efekat kao mokar carsav.to nam je skoro i rekao dr da kad ima visljy da ga stavim y kady obycenog sa carapam i bodicem sam ga ja obocno stavljala.a sve to jer sam ja kao mala ima atipican fras i od tyre i od penicilina pa se ne zna konkretno od cega.i onda ja ne rizikyjem a kazy ako ga je neko imao y porodici da je nasledan. lena do sad zdravlje boze nije joj skakala kao lyda max 39 ali petry je isla do 40 pa sam bila bas y panici i odmah ga ja strpam y kady sto je sigyrno sigyrno.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:28:05
|
|
|
|
pandina
|
A da nisu zubici? Jos nemamo nijedan, ali valjda mu ne bi temperatura isla bas toliko visoko i valjda bi doktorka reagovala jutros. Sem sto mi dade sirup nista mi nije pomogla. Mame iz Beograda, gde odvesti bebu nocu ako slucajno bude trebalo? Gde primaju bebe hitno?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:29:43
|
|
|
|
pandina
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Pandina jel mu je dr pogledala grlo? Mozda mu je crveno grlo. Tako Teodori nije spadala temperatura, a uzrok je bilo upaljeno grlo. E jeste, rece malo je crveno. Relativno mi to nesto. On cesto kad se igra vristi i skici od zadovoljstva, dobro mu i nije crveno. Kako ste spustali temperaturu? Kad je prosla?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:31:49
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kad nam je ukljucila antibiotik.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 12.12.2012 17:35:34
|
|
|
|
cockic
|
ja treba da znam sta je kad dezyrno ide nesto par nepar jednim danima tirsova jednim instityt ali veryj mi da te stavri zaboravljam.jer sam jednom isla sa sinom bili smo y tirsovoj od 10h do 4h yjytry i od tad izbegavam y nocne bolnice do jytra se izdrzi sa tim tysiranjem i spystanjem tyre.
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?