Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 11:59:26
|
|
|
|
tixy1
|
@ jance draga, bojim se da je to premala kolicina mleka, hraila bih je citav dan. ja joj svaki put prvo ponudim da siki, ali kolicina se drasticno smanjila vremenom. @pocahontas pijem ja bas dosta tecnosti, tri puta dnevno cajeve za dojenje i plus stalno usput caj od kamilice @ cockic pa i patronazna mi je rekla da mi je izgleda sad to to, moram da kombinujem sa dohranom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 12:09:19
|
|
|
|
Torbica
|
I ja sam za varijantu da se proba povečati količina svog mleka, ako može. Ako ne, dohrana ne gine. Uglavnom, ja sam mom sinku prošle nedelje izbacila noćno hranjenje, oba noćna podoja odjednom, presekli, ostavila ga posle kupanja na stomačiću i za tri dana je prestao da traži. Evo već tri noći nije ni pisnuo do pola 7. Ali, grudi se zbunile... Dosad je jeo samo po jednu siku i to je i dalje prica za prva dva podoja, koliko se napune noću. Ali zato sledeći podoji 3-4 budu obe sike. Ja sam svaki dan oko ručka drmnula po čašu piva i sve mi se ok regulisalo. Onako pre piva je mleka bilo knap, jeo je na 3-4 sata obe ali po grudima sam videla da su prazne, pa sam brinula hoće li se napuniti dovoljno za narednih3-4 sata. Izgurali smo, sad opet preostaje. Eto, hvala Bogu uspeli smo da sredimo stvar. I da, pijem puno tečnosti, naravno. No, znam za slučajeve gde ništa ne pomaže. Tixy, drćžim fige, neka siki koliko-toliko, svaki guc znači. Srećno!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 12:32:25
|
|
|
|
jance
|
imunity drops :) (kapi za imunitet) tako je moja pozanica zvala minimalnu kolicinu mleka koju je posle 4 meseca bebinog zivota uspevala da izvlaci... na tebi je.. ti sama vidis svoje dete i svoje grudi, ti najbolje znas. ako mislis da je to to, onda daj dohranu pa dokle izdrzis. ako zelis da pokusas da povecas kolicinu tvog mleka i da ipak ukines dohranu, postoje jos neke metode koje se mogu pokusati.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 12:36:36
|
|
|
|
bojanica7
|
tixy, takodje ne moze biti na odmet da pijes bozu. ona je prezdrava, a plus je dobra za nadolazenje mleka. ii ja se slazem sa jance da ako ubacis dohranu, bice mleka sve manje. a posto ce sad tri meseca, mozda joj je to skok u razvoju i da joj je potrebna veca kolicina nego inace, pa da se zato buni. naravno, nije starsno ni ako kombinujes dojenje i dohranu, ja bih joj recimo uvek davala sisu pre dohrane. da dok je najgladnija izvuce sto vis emleka, a onda ako je jos gladna, dobije dohranicu. sve u svemu, beba ce biti zadovoljna
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 12:44:16
|
|
|
|
cockic
|
ma pivo je zakon ja sam najvise njega pila da napomenem ono bez alkohola,super je stvar kao i oni cajeve i sok od jabuke ali to najvise na pocetku posle je pivo i bilo koja druga tecnost sasvim dovoljno. kazem ja sam sa cerom morala da pocnem jer nisam mogla da gledam kako povraca jer je to bilo bljuckanje u velikoj kolicini dan noc ili ti svako dojenje ona dusu ispusti.i cim sam joj ubacila jednu dohranu vise nije toliko bljuckala i bilo je redje ne svaki podoj.uh kad se setim bas mi deluje da se muce mada i nije tako ali meni je bilo zao da mora da se tako muci pa sam zato pocela da je dohranjujem.i bilo je definitivno dobra odluka. da sam imala vise vremena da sam se izmlazala pa dodavala pirincane pahuljice nebi morala ad ali nisam imala toliko vremena da se organizujem za sve to.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 12:48:15
|
|
|
|
cockic
|
e tako sam ja bijanice stavim je na siku i onda napravim dohranu bude pored mene pa joj dam ono sto ostane naravno bacim ali barem je prvo sikila.i kad sam tako radila prvo sika pa ad nije uopste bljuckala.a ovako uzas.meni je bilo zao sto sam pocinjala ad ali tako je njoj bilo lakse. deca su skroz razlicita sa sinom nisam imala nikakve probleme sa dojenjem ali eto drugo je skroz druga prica.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 15:35:28
|
|
|
|
tixy1
|
Ja uvek dam prvo sike, pa tek onda dohranu. Pre sam imala mnogo mog iscedjenog mleka u frizideru, pa je uvek to dobijala, a sad nemam uopste. Pre je uvek lepo sikila obe, a sad se otima, mlati glavom, povuce jednom pa pusti, pa kmeci. Da poludis. To se otezalo i dva sata, tako da je bolje da je ne silim, nego da siki koliko zeli, a posle dohrana.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 16:30:58
|
|
|
|
bojanica7
|
da, kontam. samo ako to traje tek neki dan, ja mislim da ce proci i da je u pitanju skok u razvoju. koliko sam zakljucila, zene najcesce bas u tom periodu kad beba ima skok u trecem mesecu, misle da nemaju mleka i daju dohranu i tako jos vise smanje dohranu... ostalo znas.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 20:35:48
|
|
|
|
jovicaa
|
da meni je u trecem mesecu pocelo da staje mleko sa aleksom, i kako se mleko prepolovilo tako je on skroz odbio sisu... nije hteo vise da sisa. e sad uvek ce mi ostati nedoumica da li bi odbio sisu da nije znao za flasicu...tako da cu se ovaj put ako sve bude ok i islo svojim tokom potruditi da flasice uopste ne bude, tako da ne razmisljam posle da li bi mozda nastavio da sisa i da li bi se mleko vratilo
< Poruku je uredio jovicaa -- 21.11.2012 20:36:48 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 21:54:47
|
|
|
|
Torbica
|
Jovice, sta je bilo-bilo je. Ne vredi da se jedis. Od mojih troje, nijedno nije videlo flasicu, kad su imali skokove, navukli su sebi. i ovaj mali je taj dan kad sam imala knap, trazio i na dva ipo sata i navukao. Sad opet opustencija, lepo mi se sve sredilo. Nisam ni pomislila na flasicu dok god ima nade da bude sve dobro. Bice to sve ok!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 21.11.2012 22:12:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tixy1 Pre je uvek lepo sikila obe, a sad se otima, mlati glavom, povuce jednom pa pusti, pa kmeci. meni ovo vristanje na siki lici na ger, neka me neko ispravi ako gresim. i nama se identicno desavalo, bas u tom periodu (2,3 meseca..), plakala je kada treba da siki, jedva smo nekako uspevale. ali ja to nisam povezivala sa kolicinom mleka nego sa nekim drugim stvarima.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 8:30:34
|
|
|
|
tixy1
|
Glupa sam, sta je to ger?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 8:47:16
|
|
|
|
Torbica
|
Ger - gastro ezofagealni refluks. Moji nisu imali, nemam iskustva sa tim, a drzim fige da nije!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 8:59:50
|
|
|
|
bojanica7
|
nisam ni ja mnogo pametnija sto se toga tice, ja sam mislila da je simptom gera povracanje u mlazu, koje se razlikuje od bljuckanja, a ja nisam skontala da je tixy pominjala bilo kakvo povracanje nakon podoja... e sasd mozda keve koje imaju iskustva znaju vise o tome. tixy, ja mislim da je ovo prava strana za tebe http://dojenje.roditelj.org/2011/05/26/skokovi-u-razvoju/, sa strane imas i broj savetnice za dojenje i ona najbolje od svih moze da ti kaze sta bi moglo biti u pitanju i sta da radis.
< Poruku je uredio bojanica7 -- 22.11.2012 9:02:04 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 9:03:55
|
|
|
|
bojanica7
|
hm, nece ovaj link da odvede do teksta. naime, na toj strani dole imas naslov skokovi u razvoju i bas opisuju kako se bebe tad ponasaju. a savetnica je super, ja sam je zvala nedavno kad sam imala nedoumicu i jako smo lepo popricale i mnogo stvari mi je postalo jasnije. pozdrav
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 9:12:54
|
|
|
|
jance
|
meni je to dernjanje Ogi radio valjda od samog starta kako sam krenula da dohranjujem. jednostavno mu je bilo lakse da pije na flasicu nego da sisa pa je dramio jer je znao da cu ja brzo popustiti i dati mu flasicu... da se razumemo, bilo je tu jos dosta problema pored, ali tako na kraju ispada. posto oni drugacije vuku na flasicu a drugacije kad sisaju, oni izaberu sta im je lakse... mislim da bi ger trebao da bude pracen jos nekim simptomima (kao sto se gubitak tezine, jako bljuckanje u mlazu duzem od 10cm )
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 9:53:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tixy1 @pocahontas pijem ja bas dosta tecnosti, tri puta dnevno cajeve za dojenje i plus stalno usput caj od kamilice Probaj sok od jabuke (on je sladak), i probaj da kuvaš kompot od jabuke, kruške, dunje... Probaj da povećaš unos slatkog. I zaista probaj to što ti jance kaže, s tim da ja ne bih išla na 24h. Ja bih probala dan da samo dojim, pa taman dojila ceo dan, pa pred spavanje dohrana. Čak i da svedeš na to da dohranu daješ samo pred noć, pa si napravila super stvar. A čak i da ti nestane mleka, nije to smak sveta, ne očajavaj.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:01:55
|
|
|
|
Anoniman
|
ne znam, meni je licilo.. jer se i moje dete slicno ponasalo bas u tom uzrastu. pocne da sisa minut, dva pa udari u kuknjavu. a znala sam da imam mleka i previse jer je curelo na sve strane. ona nije imala dijagnozu ger, niti je povracala, samo malo cesce bljuckala, halapljivo sisala i nije mogla da sisa lezeci nego u polulezecem, skoro uspravnom polozaju. ali eto ogigledno je bio neki problem, koji je srecom prosao kroz par meseci.. da sam na mestu tixy ja bih isprobavala druge polozaje pri dojenju, i forsirala dojenjeeee koliko god mogu! ja nekako mislim da je i kod njih to nesto prolazno, samo faza i da ce mala uskoro fino da siki.
< Poruku je uredio Macaki -- 22.11.2012 10:04:18 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:02:33
|
|
|
|
tixy1
|
Izgleda da da, Jance, ali moja Rela je za 6 nedelja napredovala 1200g. Znaci, jede. Samo je izgleda moje mleko postalo tanje, kolicina mi se smanjila, dosta je variralo, jedne nedelje super pa onda skoro nista, stalno mljitave sike. S druge strane, mi smo u skolici ucili da prvog meseca treba da se izmlazamo posle svakog podoja (ja sam to radila 6 nedelja), posle par puta u toku dana, a nakon treceg par puta u toku nedelje. Ne znam da li je to imalo uticaja. Pre sam imala uvek zalihu u frizideru, a sad vec dve nedelje nemam nego moramo dohranu da dodajemo. A ovo sa odbijanjem je najnovije, pre to nije radila. Nekako mislim da, ako je skok u razvoju, ona bi me skroz posisala i trazila jos dodatno vise nego inace. Ali nije, verovatno joj se vise ne svidja mlekce. Ona posisa jednu siku da zadovolji prvi zedj i glad, a onda skonta da je bljak. Jutros smo pomesali moje sa dohranom i da vidis kako je tamanila.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:10:36
|
|
|
|
Anoniman
|
tixy, pa i ne treba vise da izmlazas jer se valjda do sada uspostavila laktacija, tvoje grudi sada proizvode onoliko mleka koliko je potrebno tvojoj bebi. ali ako zelis da povecas kolicinu, uvek mozes pomalo da izmlazas. i moras je nekako naterati da sisa, jer ako ne bude htela da sisa mleko ce se i dalje smanjivati, i na kraju potpuno nestati.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:12:55
|
|
|
|
Snelle
|
Tixy, moja kuma je imala sličan problem i kada sam je pitala da li je dobila menstruaciju odgovor je bio potvrdan. Naime, mleko menja ukus u toku menstruacije, pa neke bebe taj ukus odbija. Da nije to slučaj kod tebe? Bojanice, EVO linka.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:16:46
|
|
|
|
jovicaa
|
da i ja sam dobila prvu onako bas jaku menstruaciju tada kada mi je stalo mleko.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:21:06
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sam dobila kada mi je dete imalo 4 meseca. uvek mi se tih dana smanjivalo mleko, ali bi se posle par dana sve vratilo u normalu. ne znam da li je menjalo ukus, jer je K isto sisala, nije mu nalazila manu ali definitivno ga je bilo manje. ali sam i pored toga dojila 13.5 meseci i sama na silu prestala, jer sam tako htela. to je sve normalno.
< Poruku je uredio Macaki -- 22.11.2012 10:32:19 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:25:16
|
|
|
|
bojanica7
|
snelle, hvala. da, i meni je bas prijao sok od jabuke. i kuvala sam zito, to je super za povecanje mleka. tixy, ono sto moras da ubedis sebe jeste da ti mleko nije postalo slabije, dakle, mleko je bas onakvo kakvo treba da bude za tvoju bebu, mozda je nesto nervoznija, mrzi je da sisa jer joj je lakse iz flasice, ali nije do tebe i tvog mleka. moguce je i to da ces dobiti ili si dobila pa je mleko promenilo malo ukus, i iznerviralo ju je... mozda sam dosadna, ali nista te ne kosta da pozoves savetnciu za dojenje, jer je to njena specijalnost, mi mozemo da nagadjamo. a ona ce te posavetovati.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo II deo 22.11.2012 10:25:33
|
|
|
|
Snelle
|
Maro, ja sam prvu dobila kada je L imala 6. meseci i njoj nije smetao ukus, ali nisu sve bebe iste. Možda zavisi i od toga koliko dugo je beba sisala pre prve menstruacije Moja teorija je da će beba koja duže, tj više meseci sikiti teže odbiti dojenje kada promeni ukus od bebe koja sisa mesec, dva. Možda nisam u pravu.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?