|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
6.11.2012 19:28:32   
jovicaa
imam dilemu, nama je doktorica rekla da dajemo bebi sto vise i sto cesce da jede, zbog zutice..
e sad on je meni danas fino prosisao, sisa iz obe sise.. ali ipak je mali i slabasan i ne znam da li uopste ista izvuce.. posle mu dajem i na flasicu moje mleko.. ne znam da li uopste da mu dajem i to na flasicu, ili da probam samo sa sisom?
da nema zutice isla bih samo sa sisom, a ovako ne znam sta da radim? nemam predstavu koliko on uspe da izvuce, ipak ima samo cetiri dana i zut je..

don't shit where you eat :))

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 701
6.11.2012 22:47:39   
Torbica
Jovice, ja sam po grudima znala da li izvuce, prosto budu lakse posle podoja, bez obzira sto malo izvuce, opet olaksa. I uvek na pocetku onaj blago neprijatan osecaj vakuma dok se grudi ne naviknu. A sa druge strane, ako nije suva pelena, nema dileme. Ja nisam pristalica flasice, jedino ako mora tako. Srecno!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 702
6.11.2012 23:04:12   
Torbica
Naravno da nece odmah da potece, znas vec i iz iskustva, kad se setim, dok krenu mlazevi...meni je oko nedelju dana trebalo da prorade onako lepo da i pumpica moze da izvuce. Najgore mi je bilo u startu kad sam morala rucno da izmlazam jer na pumpicu nece. Cak sam mislila da je pokvarena, ali naravno nije. Samo sto ja nisam imala cvorove, i od tri bebca, nijedan mastitis. E da ovaj put mi je pomoglo Happy mama ulje, startovala sam sa masazom odmah u porodilistu i izbegla onu bolnu prvu masazu, nisam dozvolila da se stvrdnu. Bukvalno sam pre i posle svakog podoja po par minuta masirala tim uljem i prezadovoljna sam. Nista vreo tus ni kupus, nije mi trebalo.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 703
7.11.2012 9:33:58   
jovicaa
hvala na odgovoruuser posted image
juce sam u jednom momentu sa jednom dojkom bila bukvalno pred mastitisom, valjda je naglo nadoslo, na kraju nisam vise mogla da poteram mleko napolje, sreca pa mi je komsinica babica, pa je izmuzla.. i to onako strasno stiskanje ludilo, nisam ni znala da sa sisom takve stvari smeju da se rade.
prvi put nisam imala bas takve cvorove... valjda se nece ponoviti..
sad lepo siki, videcemo po kaki, prestala sam na flasicu da mu dodajem... ali i dalje moramo da ga budimo malo smo produzili na 2,5, 3 sata posto ja stvarno mislim da je na 2 precesto... ovako vise izvuce kada je malo redje. a kaka deluje ok za sad...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 704
7.11.2012 9:36:21   
MarijaBg
Jovice user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 705
7.11.2012 22:29:10   
Torbica
Uh, dobro je! E, ja sam sa drugom i trecom bebom imala jos vise mleka nego prvi put, valjda sto je vec radio sistem, ne znam. Ali da nadolazi a nece napolje, to je samo prvih nedelju dana problem, dok se otvore kanali, posle si na konju. Navijam da sto pre potece!!! user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 706
9.11.2012 9:48:09   
jance
citam polako o dojenju, pridruzila sam se i nekim grupama podrske dojenju, pa sam naisla na tzv laid-back brestfeeding kao polozaj za dojenje, koji se pokazao kao najbolji kod prevencije ragada.. moje pitanje jeste, dali ste pokusale taj polozaj, i kako je kod vas funkcionisalo? u nekoliko clanaka sam procitala da se najvise preporucuje kodnocvorodjenih beba a meni je to nekako cudno, kako mami to moze da bude uopste i priblizno udobno, ako joj beba lezi na bolnom stomaku?

Laid-Back brestfeeding, tu imate sliku

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 707
9.11.2012 9:52:42   
jovicaa
meni bas ne deluje udobno tako.. za sad mi je najlakse lezeci na stranu, kontam da cemo tako i nastaviti.
mada aleksa sam sedecki dojila cim su popustili konci.
torbice grudi su mi sve bolje, bila si u pravu tacno sedam dana... samo da bude mleka sto vise i ja sam presrecnauser posted image
toliko mi prija dojenje ovaj put, skroz drugaciji dozivljaj nego sa prvim detetom.. ali dobro sa aleksom sam bas imala poteskoca oko dojenja...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 708
9.11.2012 10:24:28   
Tiziana
JA sam sa sinom probala sve moguce polozaje i nije nam islo,svaki put bi posle 1,5h dojenja plakao i na kraju smo presli na formulu. Cerka je u porodilistu shvatila kako se radi i super je sisala..Sa njom mi je patronazna rekla da je najbolje dojiti sedeci,sto sam ja mogla jer nisam ni secena ni sivena, jer se tako ne skuplja mleko nigde u dojkama vec zbog sile zemljine teze sve izlazi tamo gde treba..ponekad smo se dojile lezeci kad je ona vec pocela da gledao okolo,pa malo da sisa,pa malo da zvrji,ali tad su se grudi vec razradile,ona je bila velika i onda je to bilo ok. jedino sto kad se ona rodila sin je tek napunio 2 god,bio je mali i onda je panicno vikao na nju da prestane da gize mamu pa smo morali uvek da ga sklanjamo,dok se nije malo navikao na tu ideju.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 709
9.11.2012 11:59:49   
Anoniman
toliko mi prija dojenje ovaj put, skroz drugaciji dozivljaj nego sa prvim detetom.. ali dobro sa aleksom sam bas imala poteskoca oko dojenja...

kao i ja user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 710
9.11.2012 12:42:56   
Torbica
Jupi Jovice, bas mi je drago! Bice mleka, samo pozitivno, ako dobro vuce, nemas brige.
Jance, meni nije jasno kako drzati prohodan nosic u toj pozi? Jos oni onako u startu nezgrapni, ne znam, ne deluje mi ohrabrujuce ali vredi probati. Meni je najudobnije lezeci bocno i tad se odmaram uz bebu, ponekad sedeci kad sam negde ili ako sam sama sa svo troje. Lanolin od 7-og meseca sva tri puta svako vece i ni r od ragada, i neka tri meseca nakon rodjenja, isto. Sad sam vec uveliko prestala, bebac 4 meseca.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 711
9.11.2012 13:07:10   
jovicaa
ja imam happy mama mackalicu i koristim multi mum komprese, one mi jako pomazu. drzim ih dobar deo dana.. za sad nema ragada, ali bradavice boleeee posebno kad beba povuce.. sad su pocele i da me svrbe malo.. jos jedno desetak dana kontam pa ce se iskulirati

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 712
9.11.2012 19:39:53   
Torbica
Pa da, mesec dana je mene bolelo kad povuce, otprilike, ali sve manje i manje..

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 713
9.11.2012 21:56:28   
New Mom

IZVORNA PORUKA: jance
pa sam naisla na tzv laid-back brestfeeding kao polozaj za dojenje, koji se pokazao kao najbolji kod prevencije ragada.. moje pitanje jeste, dali ste pokusale taj polozaj, i kako je kod vas funkcionisalo? u nekoliko clanaka sam procitala da se najvise preporucuje kodnocvorodjenih beba a meni je to nekako cudno, kako mami to moze da bude uopste i priblizno udobno, ako joj beba lezi na bolnom stomaku?

Ne znam za novorođenče, jer su sisali tako da sam ležala na boku, ali sada poslednjih nedelja Kolju dojim upravo ovako. I to pre svega jer je jako nemiran a i željan da gleda okolinu, jedino ovako je miran.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 714
9.11.2012 22:52:50   
Anoniman
zene, zavidim vam. jedva cekam drugu bebu. user posted image

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 715
9.11.2012 22:56:18   
sneza24

IZVORNA PORUKA: Tash

kao i ja user posted image

Takodje i ja. user posted image

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 716
10.11.2012 8:22:18   
jovicaa
zene mene je od juce uvece pocela bas da boli desna dojka, nema cvorova nista prererano, prohodna je, izmalazam je redovno beba sisa iz nje normalno.. ne znam da li da brinem ? ili je mozda ovo normalno s obzirom da sam je jako puno i ne bas nezno masirala i izmuzavala stalno zbog cvorova?

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 717
10.11.2012 12:51:52   
Torbica
Jovice, pisala sam ti u Razgovorima, pretpostavljam da je u pitanju rastezanje koze, mene je to znalo zadesiti kad previse nadodje pa se prazni, pa u krug. Traje dva tri dana pa prodje. Proci ce, jos uvek ti se razradjuje sistem. Pozz

Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 718
21.11.2012 7:47:04   
tixy1
Pozdrav svima, mene bas nema otkako sam se porodila.

Imam problem. Izgleda da mi se smanjuje kolicin mleka. Pijem sve moguce cajeve , lepo jedem. Jednostavno, secam se kako mije bilo na pocetku, koliko sam imala mleka, a sad jedva. Mala je krenula da se bacaka i da odbija. Prvo jede lepo na prvoj siki i time se malo zasiti, a onda na drugoj luduje i dernja se. Verujte da se ona ne najede od te jedne, imam stvarno manje mleka. A i pricala sam sa svojom pedijatrijskom sestrom.
Bas mi je zao, ja sam htela da dojim, a sad se opet vracamo na vecu kolicinu dohrane. Mislim, ona uvek sisa prvo, ali eto...
Nisam mislila da ce biti ovako. user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 719
21.11.2012 8:40:27   
jance
tixy jel dojis na zahtev ili na 3 sata?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 720
21.11.2012 10:16:38   
tixy1
Na 3 sata, odavno smo se uobrocili.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 721
21.11.2012 10:39:38   
jance
ovako, ako imas zivaca probaj da joj ne dajes dohranu npr 24h, pusti je samo da sisa kad god hoce, jer mleko funkcionise po principu ponuda-potraznja, kad ona bude cesce trazila, vise ces ti mleka proizvoditi, tako bi trebalo da bude. za to vreme ces videti sta se desava. ako se proizvodnja nije povecala makar malo, onda se dzaba nerviras, neke zene jednostavno nemaju dovoljno mleka i to je to.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu tixy1)
Direktna veza do poruke: 722
21.11.2012 10:49:23   
pocahontas
tixy probaj da povecas unos tecnosti u organizam, meni je moja babica rekla da je to najvaznije i ja se toga pridrzavam, ako mi se ucini da mi se smanjuje mleko pijem vode i soka k'o luda. probaj, nemas sta da izgubis.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 723
21.11.2012 11:09:02   
cockic
nije toliko strasno ako ces je dojiti sa kombinacijom ad mleka ja sam tako ceru od 2,5 do 6 meseca,a onda ostala dva meseca tj.do 8 meseca sam je dojila samo nocu a dan ad.
meni je da sinom delovalo tragocno kad sam htela da prestanem kad je imao 7 meseci ali na kraju smo uspeli do 14meseca.ja sam sa njim htela prestati zbog uzasnih ujeda i rana koje mi je pravio.

a sa lenom sam definitivno imala manje mleka nego sa sinom ona je povrsinski sikila i nikako nije moglo da nadodje puno ne bitno sta ja pila ili jela bilo ga je manje.sve je do bebe ili lepo siki ili zeki kao mene cerauser posted image  a do nas je ja da sam mogla da se izmlazavam imala bi ga ali pored sina i ostalih obaveza bilo je nezgodno.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 724
21.11.2012 11:13:01   
cockic
e tixy ja sam bas kao i ti toliko je i moja lena imala, tad sam presla na kombinaciju dohrane i sisanja user posted image

ti joj daj siku svakako pa koliko pojede pojede ostalo ako plaki daj ad.ako vec nisi sigurna koliko imas mleka.
ja sam iz drugog razloga sa njom krenula na kombinaciju ona je meni puno bljuckala u mlazevima sve dok joj nisam dodala prvo jednu dohranu dnevno i onda kako je vreme prolazilo vise dohrana manje sika i to je to.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here