|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
21.10.2012 11:42:41   
mlada_mama
slavena user posted image dobrodosla, sto se tice doktora na Paprikovcu, na porodjaju je onaj koji je u dezurstvu taj dan, znaci sve i da imas svog doktora gore ako nije tad u dezurstvu ne moze doci od kuce, zabranjeno im je. Gore su dobri dr Bokan, Jovanic, dr Draganovic, Ecim-Zlojutro, nacelnik Savic... ima ih bas, a sto se tice epidurala, uveden je, ne znam kako da dodjes do njega, ali raspitaj se kod svoje dr, znam samo da se placa cca. 500KM.... eto.

(odgovor članu Nova mamica)
Direktna veza do poruke: 526
21.10.2012 11:54:14   
anajid
Slavena dobro dosla.Mlada mama ti je vec rekla.Koji dr te zatekne na dezurstvu,taj ce te i poroditi.Ali ne sekiraj se,ionako sav posao obavi babica,a dr seta sa rukama na ledjima i posmatra jel se sve odvija kako treba.

Obecala sam ispisati par redaka o svom iskustvu.Navece sam bila na pregledu i bila otvorena vec dva prsta pa me je dr narucio ujutro u 8h na prijem.Ujutro sam dosla,odradili klistir,brijanje(popravakuser posted image ),pozdravila se sa muzem i u porodjajnu salu.

Oko 10h skinut mi serklaz i otvorena vec 5 prst.Oko 11h indukcija,e tu vec pocinje posteno da boli..Buse mi vodenjak,bolovi sve jaci i ucestaliji.U 14 i 13 min rodio se moj David,samo sto sam udahnula posteno u 14 i 15 min. evo i Alekse.Nisu me sjekli,ali sam pukla na 3-4 mjesta pa tako imam par koncica koje nikako da skinemuser posted image .Sutra mi dolazi patronazna.Eto tako ja prodjoh.Porodjaj za pozeleti,pogotovo sa blizancima.Bila sam malo u hodniku pa me prebacili na 4.sprat.Babica Kopanja (nisam sigurna ime) je divna,zao mi je samo sto zaboravih muzu reci da joj kupi neku cast,iako sam protiv toga zaista je zasluzila,svce pohvale za nju.U utorak sam se porodila a u petak izasla kuci.

Ono sto hocu da naglasim jeste da treci i cetvrti sprat ne da nemaju veze,nego kao da je drugi grad u pitanju.Prvi put sam bila na trecem,tamo je katastrofa opsta,uzas po svakom pitanju,barem ja imam takvo iskustvo.Na cetvrtom sam se preporodila,majke mi.

Eto ko ima pitanja brzo postavljajte,dok malci spavajuuser posted image

Zelim svima da ovako prodju kao ja.

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 527
21.10.2012 12:12:13   
mlada_mama
anajid, user posted image opet sve cestitke za prirodan i nadasve ,,lak,, porodjaj sa blizancima, i veliki su djecaci user posted image
reci mi za torbu, sa tobom je stalno? i sta kako za telefon, jel mogu do njega u radjaoni?
koliko si ispred na hodniku, i jel i beba s tobom, i sta kako gore na odjelu, kako funkcionise taj baby friendly program, sta si nosila a da ti je trebalo a sta ne? milion pitanja, sve me zanima, sutra odo gore user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 528
21.10.2012 15:36:19   
little_one
Evo da se i ja prijavim. Moj porod nije bio bas sjajan, jer sam se slabo otvarala i pored indukcije...ipak sam se porodila nakon nekih 8 sati mucenja na dripu. Sjecena sam i vise nemam pojma ni koliko konaca imam, jos uvijek mi rana nije zarasla i jos uvijek me muci, nakon 25 dana od poroda.

Sto se tice torbe, stalno je kod tebe, stim sto ti telefon daju kad te izvezu na hodnik, a to je nekih 5-10 minuta nakon sto se porodis i nakon usivanja. Beba bude u toplom kreveticu, i tu je i tata moze vidjeti ako tete budu raspolozene da je pokazu mada mislim da je to redovna procedura.

Sto se tice spratova, meni je relativno bilo isto, jer me je zadesio momenat da smo bili i na 3cem i 4tom spratu u ta tri dana. Premjestali su nas jer je bilo renoviranje u toku. Babice su bile relativno ok, niko te ne mazi nesto posebno ali te i ne ignorisu ako im zatrazis pomoc oko dojenja ili ustajanja. Strogi su sto se tice upotrebe telefona, pogotovo ako je beba tu. Sve u svemu, ne mogu da se zalim na ljubaznost osoblja jer je bilo korektno ali ni ja nisam neko ko zahtijeva neko titranje. Napominjem da nismo nikom davali pare, tako smo se dogovorili mada sam na porodu imala utisak da cekaju pare da bi me mozda porodili na carski jer se nisam otvarala. Na kraju su mi dali neku injekciju od koje sam se u sat vremena otvorila 8 cm!!! To je bilo bolno iskustvo jer nisam imala ni momenat da predahnem izmedju bolova...sve dotad je bilo izdrzljivo. Nakon te injekcije za sat i po sam se porodila a prethodnih cca 7 sati sam se mucila na 2cm na dripu, probijenog vodenjaka. Inace, lezala sam na patologiji 7 dana pa sam taj dan spustena u radjaonu na indukovani porod jer sam probila termin. Sve u svemu, sam porod mi nije ostao bas u lijepom sjecanju ali kad se pogleda ovo savrsenstvo sto mi upravo spava u krevecu sve se zaboravi i kaze vrijedilo je!!!

Inace, pocinjem da mislim da se lakse oporaviti od carskog nego od epizotomije jer i nakon 25 dana ne mogu da sjedim kako treba, rana slabo zarasta i stalno mi nekako prokrvari kad odem na veliku nuzdu. user posted image

Direktna veza do poruke: 529
22.10.2012 11:48:00   
mlada_mama
LO hvala na info, a bas mi je zao za ranu od sivanja user posted image
ja idem gore u cetvrtak, da me pregleda dr Aleksandra Rodic, pa cemo vidjeti sta ce biti, otvorena sam citavom duzinom prst i imam malo kontrakcija, od preksinoc mi ide neka smedjkasta sluz, msm da je sluzni cep, nadam se samo da se na porodjaju necu dugo muciti, po 10-12 sati, znam da boli al da bar ne boli pola dana user posted image user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 530
22.10.2012 11:48:38   
mlada_mama
da te pitam jos nesto, jesi izganjala onu jednokratnu pomoc, 250KM?
Ako jesi, gdje si sta predala od dokumenata? Hvala user posted image

Direktna veza do poruke: 531
22.10.2012 12:48:05   
anajid
Ja sam predala u Centar za socijalni rad rodne listove i onda ti oni posle postom proslede pare.

Mlada mama,srecno,javi nam se.Imas li jos neciji broj tel?

Direktna veza do poruke: 532
22.10.2012 13:23:45   
mlada_mama
aham, cula sam da treba i ziro racun i kopija licne oba roditelja, al raspitacu se jos, ima rok pa cu obaviti sve, hvala ti draga user posted image
uzela sam broj od adulenceta pa cu javiti njoj a ona ce dalje user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 533
22.10.2012 15:01:16   
little_one
i ja sam predala u centar za socijalni rad kopije licnih karata, rodni list djeteta, kopiju otpusne liste i formular ispunjen i kopiju ziro racuna jer ce meni isplatiti tim putem.

Sto se tice dr Rodic, zena je jako fina i ljubazna tako da vjerujem da ce dobro da te savjetuje. Sretno mlada mama!user posted image

Direktna veza do poruke: 534
22.10.2012 15:22:02   
sonrisa

IZVORNA PORUKA: slavena
...
da li uopste kod nas ima epidural ili je to samo u teoriji?

Slavena, epidural ima i zaista je pravo otkrovenje. Misljenja sam da svako ko moze da odvoji 500km ne treba da razmislja da li da uzima epidural ili ne. Mene licno je spasao! Nisu nesto narocito uvezbani, ali meni su ok odradili posao. Potrazi dr Lazic (anesteziolog), neka te na ginekologiji povezu sa njom i ona ce ti sve objasniti. Ja sam se sa njom dogovorila sve, zena je sasvim ok. Medjutim, iz privatnih razloga nije bila tu kad je krenuo porodjaj pa su poslali zamenu. Cim sam primila anesteziju progledala sam. Bol je neuporedivo smanjen, boli tek koliko da ne izgubis osecaj potpuno i da mozes da ucestvujes. Sve u svemu, epidural toplo preporucujem svima. I nema razloga za strah, nije to tako opasno kako zvuci. Iskustva mojih drugarica koje su se takodje poradjale sa epiduralom (u drugim ustanovama) su jos mnogo bolja, jer je meni data kasno. To je otprilike to, ako te jos nesto zanima tu sam.

(odgovor članu slavena)
Direktna veza do poruke: 535
22.10.2012 15:41:37   
mlada_mama
hvala LO, inace ne znam nikoga gore, ni nju ne znam licno, ali cu je upoznati u cetvrtak, slucajno sam zbog problema sa napadima zuci dospjela u kontakt sa njom pa eto, nadam se da cemo imati normalnu komunikaciju i odnos, sumnjam da bi me pozvala u svoju smjenu i dala mi svoj br da je neka koju nije briga user posted image

(odgovor članu sonrisa)
Direktna veza do poruke: 536
24.10.2012 17:31:46   
mamica 91
mlada mama je sinoc otisla u porodiliste oko 10 uvece i jos nista user posted image nadam se da ce sve proci kako treba i da se ne pati puno... tikii volimo te una i ja.. brz oporavakkkkk pa se vidimo kad dodjete kuci user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 537
24.10.2012 17:34:08   
NadaR
Da li je krenuo porodjaj ili lezi gore? user posted image

Bice sve ok. user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 538
24.10.2012 18:11:14   
mamica 91
sad sam se cula sa njenim muzem (ona je inace moja kumauser posted image , a vidima da je i pisala o meni, malo me hvalila ) kaze otvorena je 8 cm i da treba svaki cas da se porodi, sinoc joj je pukao vodenjak i primili su je.. nije se otvarala pa su joj tek jutros nekad prikljucili drip..ako sam ja dobro shvatila... kaze da nije imala bolove nocas i da je bila otvorena samo 2cm.. pozz

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 539
24.10.2012 18:16:20   
mamica 91
Mene je drip pokidao doslovno... 13 sati me kidalo i na kraju me porode a bila 8 cm otvorena.. nisam vise mogla da trpim, reko ili me poradjajte sad ili spremajte salu za carski..i napnem se 2 puta i izadje beba kao metak user posted image 4080 56 a ja nigde nisam pukla.. nadam se da ce biti moje srece bar konacnog ishoda sto se tice..

Direktna veza do poruke: 540
24.10.2012 18:50:34   
mamica 91
JEEEEJ user posted image user posted image user posted image porodila seeee 2900 50 duga ...user posted image user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 541
24.10.2012 19:04:02   
bice devojcica
Bravouser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 542
24.10.2012 19:14:30   
mamica 91
Kao da sam ja dobila jos jednu bebu.. jako sam srecna zbog nje..user posted image

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 543
24.10.2012 19:42:52   
jole82
Cestitamo user posted image user posted image

Enyoj the silence!

Direktna veza do poruke: 544
25.10.2012 22:48:27   
sonrisa
user posted image pridruzujem se cestitkama

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 545
26.10.2012 14:27:41   
lady_b
Zar niko nema iskustva sa dr Aleksandrom Rodic? Ja sam stvarno cula sve najbolje o njoj, a ne vidim da je neko bio njen pacijent?! Ako ima neko da napise svoja iskustva s njom..hvalaa

(odgovor članu sonrisa)
Direktna veza do poruke: 546
28.10.2012 23:33:23   
World
ja sam bila kod nje sticajem okolnosti, 2x, nije me vodila, ali za to kratko vrijeme sam zakljucila da je sasvim ok zena... a i od ostalih koji su bili kod nje sam cula da je super..

< Poruku je uredio World -- 28.10.2012 23:34:54 >

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 547
2.11.2012 13:03:57   
mamitos89
pozzdrav... Meni je dr.aleksandra Rodic vodila cjelu trudnocu,sve pohvale imam za nju... Inace porodila sam se 26.9.2012,bila je dezurna taj dan kad sam se poradjala tako da sam super prosla.. Mada babice obave veci dio posla!

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 548
3.11.2012 15:02:42   
lady_b
Mamitos89 da li je istina da ona bude prisutna na porodjaju(kada su njene pacijentice u pitanju) iako joj nije smjena? Jer sam bas cula da bukvalno dise za svoje pacijente.. I da li ona vrsi sivanje nakon poroda?

(odgovor članu mamitos89)
Direktna veza do poruke: 549
7.11.2012 21:15:55   
mlada_mama
Da i ja podjelim svoje iskustvo sa Paprikovca...
mnogo sam citala ovaj forum i trazila iskustva zena sa Paprikovca, sve me zivo zanimalo, zato cu sad da budem detaljna i opsirna user posted image jer mozda jos nekoga zanima sve ko i mene...
Ono prvo je da nisam nikoga od doktora gore znala niti od babica... Primljena sam 23.10 u 22:15h jer mi je pukao vodenjak, sestra me primila, dr Cancarevic pregledala, otvorena 1.5cm. Poradjala sam se 21 sat... sporo sam se otvarala ali na kraju sam se 24.10 u 18:30 porodila i dosla je moja Sofija sa 2.900g i 50cm... Dugo mi je curila plodova voda pa je zaradila infekciju (svaka 2 beba je ima) tako da smo duze ostale gore, svega 9 dana ukupno. Potrebno vam je puuuuuno mrezastih ulozaka i jednokratnih gacica, vlaznih maramica i papira, tecnosti, peskira i kupke, i strpljenja sa babicama, jer su neke grube i strasno ne ljubazne dok su druge kao stvorene za taj posao. Moram da pohvalim dr Aleksandru Rodic koja je izuzetna prije svega osoba a onda i doktorica, a i dr Andrija Banicevic koji me je porodio. Sve u svemu, nije strasno kad imate malog andjela pored sebe, ja sam prezivjela 9 dana i opet bi sve isto, a i planiram brzo user posted image

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here