|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka
13.11.2012 8:13:58   
junior2
Dobro jutro vam zelim!!!!Upravo sam se uclanila pa rekoh da caskam sa nekim user posted image  Ovo mi je druga trudnoca,dakle vec sam imala iskustvo sa nasom bolnicom,ali ne lijepo...Ukratko prije 5godina sam se porodila i ne nosim lijepa iskustva,trudnoca bila ok do 4 mjeseca trudnoce...Posto je tada bila praksa da ako se ide privatno na preglede postoje privilegije na Paprikovcu(a to je koliko-toliko uljudnost babica i ljekara)Meni je tada po nagovoru drugih trudnocu vodila dr.Rosanda (privatno je tada radila kod dr.Laganina)koju ne bih nikome preporucila,trudnoca je u 4 mjesecu postala rizicna,da bi se nakon hrpe ljekova uradio serklaz itd.Kod nje redovno na preglede.Da ne duzim,nakon popodnevnog pregleda dogovor vidimo se jos jednom i onda na porodaju,da bi ja to isto vece zavrsila na Paprikovcu...Pukao vodenjak i gore...Kako sam bila ne iskusna otisla sam odmah,dakle to je bila subota,a ja sam se porodila tek u nedjelju u 17h katastrofa...Prosla sam takvu golgotu da je to strasno,da ta moja dr.nije niti dosla,posto je taj vik.bio nekakav sastanak ginekologa negdje....imala sam sve predispozicije za carski,ali niko nije zelio da ga uradi,izmedju ostaloga na prijemu otvorena 2 prsta u nedjelju ujutro 2 prsta,a jos sam zdravstveni radnik(na sta ja ne gledam sa nekom velicinom,ali su tada bili susretljivi jedni prema drugima)u mom slucaju sve je bilo naopako....Pa da sada ne bih ponovila svoju gresku molim vas da mi date koji savijetuser posted image  Unaprijed hvala

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 551
13.11.2012 18:10:47   
majalane
Pozdrav svima :)

Da li neko može da mi kaže nešto o dr.Grahovcu? Hvala unapred... Inače trudna sam 8 nedelja :)

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 552
13.11.2012 19:56:47   
sonrisa
junior2 hi! moj jedini savet je da pokusas naci nekoga od normalnijih dr iz klinickog i probas otvoreno popricati, dakle- sta ocekujes od njega/nje, npr.da se pojavi iako mu/joj nije radni dan, ako se oduzi ili iskomplikuje da se uradi carski i sl., i po odgovorima mozes zakljuciti je li ti izbor dobar ili ne. Procitaj malo sta su drugi pisali ovde pa vidi koga hvale, koga ne.. I samo hrabro! Ako te zanima nesto posebno pitaj. user posted image

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 553
15.11.2012 7:51:35   
junior2
Sonrisa hvala na odgovoru!!!Procitala sve,savjetovala se sa svim drugaricama koje su se porodile u skorije vrijeme ili su trenutno u ovom stanju kao i ja user posted image Prije trudnoce sam na kontrole isla kod dr.Biljane u Jelenu i super je ,ali ne bih da vodim trudnocu u Jeleni...Problem je kako mi se cini u sujeti nasih ljekara,drugarica koja se nedavno porodila na Paprikovcu,vodila je trudnocu na poliklinici,kada je dosla na porodaj rekli su joj da neka je porodi onaj ko joj je i vodio trudnocu,nevjerovatno...Nisam jos isla kod nje da se informisemuser posted image Iskreno nisam bas pametna...Imam super porodicnog ljekara,ali neznam da li bas na pocetku trudnoce imam pravo na uputnicu za PAprikovac i odabir ljekara koji ce mi gore voditi trudnocu...Napominjem nisam neka cmoljava trudnica,ali i nakon 6god.sjecanje na Paprikovac,porodjajne sale i osoblja nije nestalo....user posted image

(odgovor članu sonrisa)
Direktna veza do poruke: 554
15.11.2012 8:40:47   
NadaR

IZVORNA PORUKA: junior2

Sonrisa hvala na odgovoru!!!Procitala sve,savjetovala se sa svim drugaricama koje su se porodile u skorije vrijeme ili su trenutno u ovom stanju kao i ja user posted image Prije trudnoce sam na kontrole isla kod dr.Biljane u Jelenu i super je ,ali ne bih da vodim trudnocu u Jeleni...Problem je kako mi se cini u sujeti nasih ljekara,drugarica koja se nedavno porodila na Paprikovcu,vodila je trudnocu na poliklinici,kada je dosla na porodaj rekli su joj da neka je porodi onaj ko joj je i vodio trudnocu,nevjerovatno...Nisam jos isla kod nje da se informisemuser posted image Iskreno nisam bas pametna...Imam super porodicnog ljekara,ali neznam da li bas na pocetku trudnoce imam pravo na uputnicu za PAprikovac i odabir ljekara koji ce mi gore voditi trudnocu...Napominjem nisam neka cmoljava trudnica,ali i nakon 6god.sjecanje na Paprikovac,porodjajne sale i osoblja nije nestalo....user posted image

Mojoj kumi se ista stvar desila .Nešto se zakomplikovalo u trudnoći i dr joj drsko odbrusio : Šta si sada došla meni da te ja spašavam ??? Idi njima u Jelenu pa neka rade sa tobom šta znaju . user posted image

Ima toga al ne mora da znači da ćeš baš naići na nekog takvog . Meni je trudnoću vodila dr u Laktašima i gore me niko ništa nije pitao o tome . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 555
15.11.2012 10:06:58   
mlada_mama

IZVORNA PORUKA: junior2

Ja sam vodila trudnocu na poluklinici kod dr Zeljke Vulin za koju imam samo rijeci hvale, kada sam se poradjala niko nije pravio bilo kakvo pitanje ni problem oko toga, a za doktore gore koji vode trudnocu, znam da imaju puuuno pacijenata i da se vjecito ceka po pola dana, i da uglavnom vode rizicnije trudnoce, i ja sam na pocetku htjela nekoga sa Paprikovca da mi vodi trudnocu, ali sam na kraju odustala i sasvim sam zadovoljna sa dr sa poluklinike.

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 556
18.11.2012 0:50:47   
Mamy2013
I meni trudnocu vodi dr. Zeljka Vulin, nisam imala namjeru nikoga gore da zvrckam i vucem za rukav.... Svakako kad dodjem gore, dezurni mi ne gine, ma ko to bio. user posted image

Direktna veza do poruke: 557
21.11.2012 0:30:02   
mamica 91
Meni je trudnocu vodila Jadranka Pajcin na poliklinici, divna osoba, odlican ginekolog...a i osoblje na Paprikovcu je bilo odlicno, nikoga nisam znala ni od lekara ni od babica niti sam kome davala pare a svi su bili i vise nego ljubazni i korektni...:)

(odgovor članu Mamy2013)
Direktna veza do poruke: 558
21.11.2012 7:40:13   
junior2
Ja cu sutra kod dr.Vulin da obavim taj prvi pregled,ali i dalje cackam i ispitujem koga da nadem za dalje...Drago mi je sto malo ko nije imao problem sa porodajem,ali kada se namucite sa porodom i dijete na kraju ode na reanimaciju,kao sto se meni desilo sa prvim dijetetom,a mene su isto tako skoro izgubili,mene vec sada hvata strah.....

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 559
21.11.2012 21:59:29   
ana2012
Cao drage mamice.
Htjela sam da podijelim sa vama svoje iskustvo vezano za Paprikovac.
Rodila sam u aprilu, pa će možda i info biti nekom od koristi.
Od početka sam trudnoću vodila na Poliklinici kod doktorice Aide Alemić (divna osoba). Pregledi su na mjesec dana, zakazuje vas na UZ
po tačno određenim nedeljama (kad je bitno za razvoj ploda), konstantno vas prati (dabl test, nalazi krvi, urina, papa test, ctg...). Upravo onakav doktor
kakvi bi i ostali trebali biti, ali nažalost čitajući vaše postove vidim da nisu. Nikad nisam čekala na pregled duže od 10 min, kod zakazivanja trudnice imaju prednost, bez obzira i ako je neko drugi naručen u isto vrijeme.
Na Paprikovcu su me primili 3 dana poslije termina (tri prsta otvorena, bez bolova). Odradili klistir, a brijanje sam sama obavila kod kuće (što i vama preporčujem). Samo sam im dala knjižicu sa uputnicom i trudnički kartončić i niko nije ništa komentarisao što se tiče dr koji je vodio trudnoću. U salu sam ušla oko 5 popodne, bila je doktorica, preziva se nešto sa G (ne sjećam se), možda oko 35-40 god. U 18 su mi probili vodenjak, a u 19 sam dobila injekciju obzirom da se nisam otvarala i nisam imala nikakve bolove. Dalje je Išlo brzo, boli kao da se raspadate, da se ne lažemo, ali u 20h beba je već bila pored meneuser posted image . Babice i doktori su mi djelovali kao uigran tim. Dvije babice su me porađale (jedna crna mlađa, a druga se, čini mi se zvala Slavica), a dr koja me primila je sa strane gledala porod. Tu je bio i dr Tica. Nisam sjeckana, ali ipak sam malo pukla pa mi je ta dva končića odradio dr Tica.
Mislim da je od poroda pa do momenta dok su mene i bebu izvezli iz sale prošlo oko 15 min.
Dalje smo bili na 4 spratu. Sestre su bile ok, mada ne dajte da vam diraju grudi, tu nemaju nikakvog osjećaja. Ako nešto trebate tražite same, pitajte ih, ja sam čak i njihovu Avent pumpicu uspjela da koristim, da vidim vrijedi li to čemuuser posted image .
Uglavnom, ovo mi je druga beba, a imala sam veći strah nego kad sam rodila prvo, al' eto sve je dobro završilo.

Da napomenem da nisam imala vezu i da nikome nisam dala ni marku. Imala sam uslove i da idem kod privatnika da plaćam preglede i da nađem neku vezu na Paprikovcu, ali nisam htjela iz principa, jer je njima uvijek malo, koliko god da im date.
Umjesto da to sve plaćate, parice potrošite na sebe i svoju bebu, sigurno vam svašta treba, a oni vas moraju poroditi dali vi njima pare ili ne.

Pozz

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 560
23.11.2012 15:00:39   
mlada_mama
Na IV spratu vecina babica su super, kao i sestre za nas porodilje, meni je super bila babica Vida, kao i starija plava zena ne znam joj ime, ona je stvarno super, a od sestara Ceca kao i gl. sestra Mira. A najgora mi je bila babica sa crvenkastom kosom, deblja i niza, strasno ne ljubazna i drska, ljubaznije su bile cistacice. A na III sam bila samo I dan tako da za ono koliko sam vidjela je ok, mada meni je nekako drazi IV.
Nije problem izdrzati 3 dana gore, ali kad ste duze gore, onda vam sve tesko pada, pogotovo kad nesto ne valja.

(odgovor članu ana2012)
Direktna veza do poruke: 561
23.11.2012 20:05:34   
bebironic
Nedavno sam rodila, i moram potvrditi ovo što je napisala mlada mama vezano za babice na četvrtom spratu. Ta crvena sestra se zove Biljana, ja sam zbog nje plakala dva puta dok sam gore ležala. Prvo je rekla da neće da nam pokazuje kako se doji jer se svašta piše na forumima, onda nam je govorila kako će nam djeca dobiti bakterije jer se istom krpom priše pod i wc, jer se pelene i smeće vozi na istim kolicima itd. Dođe u 7 na posao do 9 ne prođe odjelom, u njenoj smjeni je najviše plača djece, na porodilje galami, stvarno žena da nemam riječi, ja se čak razmišljam da napišem dopis i pošaljem, a znam da nema vajde. Ostale sestre super, stvarno se trude, ne znam im na žalost imena, ali plava teta starija i crna s njom, sve će pokazati po sto puta, ta mlađa Vida kad beba zaplače trči hodnikom da vidi šta je i kako da pomogne. Al ta Biljana, strašno, kažu da se svi žale na nju.

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 562
24.11.2012 15:25:38   
mlada_mama
jeste, ta Biljana uzas, ne vrijedi zaliti se niti sta, Vida je odlicna, cak sam jedno vece zamolila je da mi ne donosi bebu da odspavam citavo vece, ona je naravno tamo nahranila i donijela mi je ujutro, bez ikakvih problema, sve se da podnjeti, i wc bez daske, i prljava tus kabina, i hladna voda za tusiranje, al nekako najteze neljubaznost tih babica i osoblja, cak je i hrana ok, sasvim solidna, mnogi i kod kuce jedu to, samo ja imam kamen u zuci pa pola od toga nisam smjela al sve je stvarno ok. Samo bih jos malo korigovala odnos babica u radjaoni sa trudnicom, jer ipak malo paznje posvecuju, i kad god ih zovnes il jauknes, one kazu PREDISI, znam ja da je to njima rutina al ipak malo vise paznje nije na odmet, sve moras sam da trazis, rijetko ko ce sam da ti nesto pomogne.

(odgovor članu bebironic)
Direktna veza do poruke: 563
24.11.2012 19:58:53   
bebironic
Da budem iskrena, moje iskustvo iz radjaone je više nego dobro. Dvije babice Nada I Goga i glavna Vesna su meni bile, i više nego ljubazne i dobre, stalno su bile tu, pomogle šta i kako su mogle, a kad boli, boli, one ne mogu pomoći.

Direktna veza do poruke: 564
24.11.2012 21:14:48   
mlada_mama
Meni je bila jedna mlada plava Mirjana Jungic i druga sa njom crna, kraca kosa, starija i deblja zena, ona je malo grublja bila, a Mirjana je ok, znam da ne mogu pomoci kad boli, ali ja sam ih molila placuci da pokusamo jer sam bila skroz otvorena a oni nista, i tek kad su bebi otkucaji sa 140 pali na 97 onda su odmah poceli...

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 565
26.11.2012 11:55:28   
mj85
junior2 i ja sam vodila trudnocu u jeleni kod dr Gojkovic, porodila sam se pre 2 meseca u 34 nedelji na carski rez. Meni niko nije pravio problem oko toga sto sam privatno vodila trudnocu, i nemam negativno iskustvo sa paprikovca, inace nikog nisam poznavala gore ali su svi ljubazni i rade svoj posao. Sve pohvale za dr Ivica koji me primijo i pregledao kada sam stigla u spasijo i bebu i mene. Javila sam se radi blagog bola u donjem delu stomaka i povracanja.

milkica85

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 566
26.11.2012 14:48:51   
mlada_mama
mj85 kako si prosla, znam da ti je termin bio oko mog, kako je sve sad, beba?
Gdje si lezala?

(odgovor članu mj85)
Direktna veza do poruke: 567
27.11.2012 8:11:08   
mj85
mlada mama meni se bila posteljica odvojila pa su mi radili hitan carski rez. Primijo me dr. Ivic koji je to i video pa zvao dr. Jovanica i on mi je radijo carski rez. Ujutru kada mi je dr Jovanic dosao u vizitu rekao mi je da sam imala srece sto je Ivic to primetio jer bi me neko od drugih doktora samo poslao na lezanje a da sam zakasnila pola sata nezna dali bi i mene spasili. Na svu srecu sve je proslo dobro, moj Sasa i ja smo deseti dan stigli kuci na njemu se nevidi da je rodjen ranije super napreduje. Ja sam lezala na drugom posto su mislim na cetvrtom nesto radili pa porodilja bilo svuda. Kako si ti prosla, kako je tvoja beba?

milkica85

Direktna veza do poruke: 568
27.11.2012 12:25:30   
mlada_mama
aha, ajde super sto je sve proslo ok. Ja sam se namucila bas, puko vodenjak bez bolova sa 1prst otvorena sisla u radjaonu, 21 sat je sve trajalo, izmorila sam se bas, al na kraju je proslo, Sofija mi dobila infekciju jer je dugo bila bez plodne vode pa smo bili 9 dana , 8 na odjelu i jedan dan na poluintenzivnoj, ali eto, sad je sve hB dobro. Sutra idemo na prvu kontrolicu i vakcinu i eto.

(odgovor članu mj85)
Direktna veza do poruke: 569
15.12.2012 10:21:00   
mlada_mama
http://www.glassrpske.com/banjaluka/gradske_teme/Prvi-tata-koji-je-djetetu-presjekao-pupcanu-vrpcu/lat/71684.html
evo, pa da znate da ima opcija na paprikovcu da otac prisustvuje porodjaju, nije zakonom zabranjeno i nije regulisano pravilima bolnice samo sto do sada nije bilo zahtjeva pa se o tome nije ni govorilo, ne placa se, sve sto treba je da muz na vrijeme podnese zahtjev i za izvadi bris nosa i grla, kao i da prodje obuku sa zenom u skoli za trudnice. user posted image

Direktna veza do poruke: 570
16.12.2012 15:04:56   
Mamy2013
Bravooo za tatu!!!! user posted image

Direktna veza do poruke: 571
21.12.2012 17:18:50   
World
moje iskustvo: bila sam 10 dana na patologiji, i sestre i doktori su uglavnom ok.. porodila sam se na iznenadan carski sa spinalnom anestezijom, malo je zvucalo zastrazujuce, ali je sve proslo ok.. samo me nervirala ona gomila nekakvih ljudi u sali koji te zaskoce odjednom i nemaju strpljenja, tipa svako te nesto uhvati za noge, ruke... jedva se iscupah da me ne vezu.. :D neki anesteziolog je ocigledno vjezbao davanje spinalne jer su mu davali upuststva, ne znam kako se zove, ali je sav neki vazan sam sebi i neuljudan skroz... ali bio mi je i neki znezteziolog skoric, on je bas bio skroz fin, pa je sve vrijeme pricao sa mnom, bilo mi puno lakse.... carski radila dr. ecim, izvadili su bebu nakon 10-15 minuta, onda me usivali jos nekih 15-20, sve u svemu, nista nisam osjetila... nije toliko strasno, nije me cakni panika uhvatila.. jedino sto mi je bilo malo hladno dok sam cekala da sve pocne, stavili su me u neku medjuprostoriju, ali prezivjeli smo.. zatim sam provela dan na poluintenzivnoj, sestre su bile ok skroz... malo je problem sto se ne mozes pomjeriti citav dan, ali dodaju ti sve sto ti treba, telefon i sl. ne smije se nista jesti ni piti taj dan... onda su me prebacili na treci, gdje ide vizita samo ujutro, non stop je bio samo jedan dr koji onako u prolazu baci pogled... pedijatra sam vidjela samo zadnji dan, a i on je samo nesto prekolutavao ocima non-stop, ne znam sta mu je, valjda zato sto nisam skocila momentalno kad je usao.. saopstio mi je ono sto mora onako mehanicki i to je sve... sto se tice sestara, one zaduzene za majke su bile sve skros super, htjele su sve i da pomognu i da popricaju, ali one za bebe su poneke bile skroz odvratne, ne znam samo kako mogu raditi taj posao, a izgleda da mrze sebe pa onda i cijeli svijet... dvije su bile sasvim fine i ok, izmedju ostalog jedna sestra ljuba koja me je bas spasila, pokazala mi sve fino polako kako da hranim bebu, da izmuzem mlijeko, sterilisala mi flasice i pumpicu i cijelu noc provela sa mnom (a taman sam noc prije dozivjela nervni slom jer su me u prolazu sestre uglavnom istipale za bradavice, oci su mi ispale, i to onako krvnicki i ispostavilo se kako sam grozna jer nista ne radim kako treba?!), a jos mi je i fino mazila bebu, prosto milina kad vidis da zena voli posao koji radi, a sve moze bez nervoze i prigovora...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Mamy2013)
Direktna veza do poruke: 572
21.12.2012 23:28:09   
slavena
Mi imamo jos tri sedmice, ali sam se otvorila vec centimetar ipo pa ne znam da li ce bebac ranjije ako se nastavim otvarati! Mene sva ova prica oko porodjaja plasi! Pa su mi pomjesana osjecanja "jedva cekam da rodim mrvicu svoju" i straha kako to izdrzati! Id epidurala sam odustala, zbog straha od malog iskustva anesteziologa u susretanju s istim, doktore nisam ganjala jer privatno vodim, pa koji me dezurni potrefi! Mozda sam luda, ali izgleda da stcarno idem na srecu gore! :)))

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 573
22.12.2012 11:34:25   
Mamy2013
I ja cu gore, ako sve bude po planu, oko 25. januara. user posted image Trudim se da ne razmisljam mnogo o tome, sta bude bice. Prvi put sam se lako porodila, tako da se nadam da cu i sad. bar se tjesim!!! user posted image Meni vode trudnocu u Domu zdravlja ali isto tako nikog ne ganjam gore, ko bude dezurni morace me poroditi, druge opcije nema. user posted image

(odgovor članu junior2)
Direktna veza do poruke: 574
22.12.2012 15:44:12   
mlada_mama
World user posted image svaka cast, kako ide to sa spinalnom, jel isto bodu u kicmu ili?
Ja sam bila na cetvrtom 8 dana i 1 na trecem, ali mi je 4 punoooo bolji.
slavena, jesi se raspitivala o epiduralu, sta kako koliko kad gdje? posto kazes da si odustala pa reko mozda znas vise da nam napises. i ja sam na srecu isla gore, pojavila se u sred noci, nikoga zvala nisam, nikoga znala nisam, tako da nisi jedina, mnogo je danas takvih.

(odgovor članu Mamy2013)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here