Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 16.8.2012 21:48:17
|
|
|
|
sonrisa
|
Zaboravljam najvaznije! Cestitke svim mamama i puno puno pozitivnih misli i dobrih vibracija buducim mamama! Cuvajte se, uzivajte i ponosite se sto mozete biti majke, najdivnija stvorenja na svetu. Velika ljuba svima
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 16.8.2012 21:54:43
|
|
|
|
sonrisa
|
Jos nesto, pumpicu za mleko mi je preporucila sestra sa odeljenja, cak mi je donela neciju da mi pokaze kako to radi. Dakle ne razumem da nekom druge sestre brane upotrebu pumpe ili da ih teraju da taj mrski posao rade rucno, sto je gore i bolnije. I za pumpu i za bradavice su mi rekle sestre i zaista su korisne stvarcice. Koristim ih i dalje, mesec dana nakon porodjaja
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 16.8.2012 22:01:39
|
|
|
|
sonrisa
|
IZVORNA PORUKA: malenac76 odlucila sam da ponesem sitnih para ali vidjecu hocu li ih dati ..ne bude mi se sad tvrdoglava a na svoju stetu Nosila sam i ja parice i nikom nista nisam dala. Muzic je pocastio sestre nekim slatkisima i 20km kad smo kretali kuci, a ja im ostavila banane jer ih nisam smela jesti (nema voca dok ne kakis prvi put)
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 25.8.2012 12:43:20
|
|
|
|
hubabuba
|
Pozdrav svim mama i onima koje ce to tek biti. Procitala sam skoro citavu temu, ima svakakvih iskustava ali svaka vam cast, laknulo mi je poprilicno,stvarno sam zamisljala mnogo veci horor i torturu. Lakse se dise :)
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 25.8.2012 15:50:34
|
|
|
|
Наташица
|
Поздрав свима. Да и ја своје искуство подијелим са вама. Породила сам се крајем јула царским резом због слабог рада бубрега што је узроковало ужасно отицање и ненормално висок притисак. Морала сам да лежим 9 дана на патологији и у 38+2 дана урадили су ми царски. Све је, хвала богу, прошло у најбољем реду. Што се тиче давања мита....никоме нисмо дали нити динара, нити сестрама, нити докторима, нити бабицама. Никакве потребе није било за тим. Сви су ок и раде свој посао. Наравно, има сестара одвратних, али све раде добро свој посао. Тако да се ја нисам много обазирала на то што су мрзовољне док год она обавља што треба. Срећно свим мамама и само без панике око тога какви су горе. Поздрав.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.8.2012 23:46:37
|
|
|
|
sonrisa
|
Наташица čestitam ti bebišu, da ste živi i zdravi dugo, dugo..! Volela bih da čujem kakav je oporavak od carskog, pa ako može par reči o tome... Tenkju!
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 31.8.2012 9:57:40
|
|
|
|
Наташица
|
хвала пуно :)) е овако што се тиче царког реза, ја волим рећи мени је прошао баш царски. ноћ провела на интензивној, јест болило, али кад дају нешто за болове да се поднијети. кад су ме сутрадан пребацили на бабињаре морала сам полако почињати да устајем, јер ми катетер дан после морају скинути. реко шта ћу морам устати. већ 3 дан сам без проблема устајала и ишла до излаза да видим своје кад је визита. нису ми ни за болове ништа више давали. ако ко планира на царски, срећно, да све добро прође и што бржи опоравак желим.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 31.8.2012 11:09:07
|
|
|
|
NadaR
|
IZVORNA PORUKA: anajid Nova mamice jel se to odnosi i na majke koje su zaposlene?Jel se dobija i za drugo i trece dete?Nesto ne mogu da se sjetim jesam li dobila te pare za prvo dijete? Juce sam pricala sa poznanicom ,svjezom porodiljom o ovoj temi. Rodila je trecu bebu i dobila 250 KM jednokratne pomoci i ima pravo na jos 500 KM za trece dijete. Sto se tice tih 500 . teta joj je rekla da ce biti kad bude i da vise ne zove i ne bude dosadna Za cetvrto dijete nije predvidjena nikakava nadoknada osim ovih standardnih 250 KM.
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 1.9.2012 19:39:33
|
|
|
|
Mamy2013
|
IZVORNA PORUKA: Nada RR IZVORNA PORUKA: anajid Nova mamice jel se to odnosi i na majke koje su zaposlene?Jel se dobija i za drugo i trece dete?Nesto ne mogu da se sjetim jesam li dobila te pare za prvo dijete? Juce sam pricala sa poznanicom ,svjezom porodiljom o ovoj temi. Rodila je trecu bebu i dobila 250 KM jednokratne pomoci i ima pravo na jos 500 KM za trece dijete. Sto se tice tih 500 . teta joj je rekla da ce biti kad bude i da vise ne zove i ne bude dosadna Za cetvrto dijete nije predvidjena nikakava nadoknada osim ovih standardnih 250 KM. Ja sam rodila prvo dijete 2005. god. i nisam dobila tu jednokratnu pomoc. U januaru treba da mi roda donese drugo. :))) Jel' se negdje treba nesto predati za tu pomoc????
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 1.9.2012 19:58:16
|
|
|
|
NadaR
|
Dobrodosla Mamy2013 Ja sam se porodila 2008. i dobila sam 350 KM i poklon paket . sada su smanjili na 250 . Nesto se ne sjecam sta se sve predavalo od papira . Javice es vec neko . znam sigurno da je isla otpusna lista . Muzu su sve rekli sta treba kada je isao da prijavi bebu. evo nasla sam : IZVORNA PORUKA: Nova mamica Jos sam se set_ila necega sto bi da podelim sa vama... Ne znam koliko ste upoznate,ali kada rodite imate pravo na jednokratnu finansijsku pomoc. Treba da odpusna pisma iz bolnice,kopiju lk,rodni list bebe i ziro racun odneset_e i predate u socijalno,i svaka majka ima pravo na tu neku jednokratnu pomoc od nekih 250 km. Nije mnogo,ali zasto propustiti ono sto ti pripada...
< Poruku je uredio Nada RR -- 1.9.2012 20:04:23 >
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 1.9.2012 20:52:16
|
|
|
|
anajid
|
Nado meni se nesto cini (ali nisam sigurna i ne mogu da se setim) da se nesto para dobija od drzave a nesto od opstine? Bas mi se to nesto izbrisalo,to je u stvari muz predavao,neke papire u socijalno,a neke valjda u opstinu Mozda gresim.I ja bih volela da znam,da ne bi zakasnili.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 28.9.2012 0:44:27
|
|
|
|
sonrisa
|
Na temu novčane pomoći dodala bih da zaposleni u prosveti od ministarstva dobijaju pomoć u visini jedne plate. Isplata dosta kasni, ali kažu da ipak stigne.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 28.9.2012 1:03:27
|
|
|
|
World
|
Gdje si cula za tu informaciju i kako se uopste dodje do toga?
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 29.9.2012 11:08:34
|
|
|
|
mj85
|
E evo da i ja podelim svoje iskustvo sa vama. Pre 2 dana sam izasla iz bolnice, porodila sam se 17.09 na carski u 34 nedelji trudnoce, rodila sam decaka 2.250kg i 48 dug . Na svu srecu sve sve je proslo uredu, svom ginekologu sam se javila radi povracanja i blagog bola u donjem delu stomaka osecaj je bio kao kada bole jajnici, ona me odmah uputila na paprikovac gde su uradili hitno carski rez jer se posteljica pocela odvajati, tako da sam stigla u zadnji trenutak. Uglavnom noc na intenzivnoj, posle su me prebacili na 2 sprat 3 dana me bas bolelo tako da sam ustajala samo kada moram, 4 dan je vec bilo puno bolje. Sestre su super kao i doktori koji dolaze u vizitu, nisam nikom davala pare jer nije bilo potrebe , hrana nije losa. Beba je bila na 3 u inkubatoru dok je ustabilila disanje posle je prebacena u topli krevetic pa u obicni i mi deseti dan kuci. U paketu sam dobila par pelenica pampers, kupku, domestos, kremicu, vlazne maramice. Uglavnom sto se tice Paprikovca pozitivno iskustvo... Dakle buduce mame samo hrabro i bez panike gore uopste nije strasno... Ako vas jos nesto zanima samo pitajte, a ja sad idem da nahranim svoju bebusku...
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 29.9.2012 11:12:22
|
|
|
|
anajid
|
M85 hvala ti na informacijama,ja se nadam svaki dan da cu gore.Reci mi samo za spavacice jel daju njihove ili moras imati svoje?Kad sam bila prosli put davali su svoje.Sad sam ponela 5 jel to dosta? Drago mi je da ste ti i beba dobro,bice sve OK.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 29.9.2012 11:14:30
|
|
|
|
anajid
|
IZVORNA PORUKA: sonrisa Na temu novčane pomoći dodala bih da zaposleni u prosveti od ministarstva dobijaju pomoć u visini jedne plate. Isplata dosta kasni, ali kažu da ipak stigne. Jel se to podnosi zahtev i gde,sta,kako?
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 29.9.2012 21:55:45
|
|
|
|
mj85
|
anajid hvala ti. Ponesi svoje spavacice,oni gore daju ako bas nemas svoju ali su uzasne, 5 je sasvim dovoljno, mada nemoras odmah poneti svih pet ponesi 2 ili 3, tvoji ti uvek mogu doneti ostale ako ti zatreba. Samo opusteno i puno srece
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.9.2012 20:00:07
|
|
|
|
sonrisa
|
Sekretar skole u kojoj radim mi je rekla da donesem rodni list deteta a ostalo salju oni, ne znam tacno sta od papira, uglavnom skola to salje. Raspitajte se kod sekretara, trebali bi i sami da vas obaveste, ali za svaki slucaj pitajte.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.9.2012 20:08:00
|
|
|
|
World
|
ok, hvala, pitacu bas, mada nesto nisam sigurna da su dosad tako nesto radili...
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.9.2012 20:14:24
|
|
|
|
Verolina
|
Svete, primaklo se
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.9.2012 20:16:41
|
|
|
|
World
|
primaklo, primaklo... jos malo..
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 30.9.2012 20:18:36
|
|
|
|
Verolina
|
Ma to ces ti muski da obavis
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 1.10.2012 11:50:50
|
|
|
|
sonrisa
|
IZVORNA PORUKA: World ok, hvala, pitacu bas, mada nesto nisam sigurna da su dosad tako nesto radili... I ja sam se iznenadila kad sam cula. Zvali su me iz skole i trazili rodni list bebana, poslala sam i sad cekamo... Koleginica koja je rodila prosle godine u maju takodje je slala svoje, pa se nadam da im je to postala praksa. Videcemo.
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 20.10.2012 20:34:22
|
|
|
|
slavena
|
Uh evo da se i ja pridruzim! Meni se termin priblizava, januar ce brzo! Medjutim, vodim privatno trudnocu, a moja dr. Stosic nije na Paprikovcu! Nisam pametna koji dr. bi bio dobar, svako ima i dobro i lose za svakoga! Koje su vase preporuke i da li uopste kod nas ima epidural ili je to samo u teoriji? Pozdrav! :))
|
|
|
|
RE: Porodilište Paprikovac -Banja Luka 20.10.2012 21:53:35
|
|
|
|
Nova mamica
|
Za sve buduce mame,ako nekome treba za porod Prosten vaginaleta neka mi se javi na br 066 011 111 jer ja imam dve koje su mi ostele od mog poroda a morala sam kupiti citavu kutiju. Dakle,jako se tesko nabavlja i ako nekome treba neka mi se slobodno javi rado cu pomoci !
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.