Anoniman
|
Već 10 minuta pokušavam da sročim post, ali mi ne ide. Ajd da opet pokušam. Imala sam 80 kg pred kraj trudnoće. Zatrudnela sa 63. Bila sam ogromna. Porodila se, ostala ogromna. Baaaš ogromna. I šta? Jednog jedinog momenta se nisam bedačila i tugovala zbog svoje ogromnosti. Imala sam i imam celulit, imala sam i imam šlauf na stomaku. Bila sam i ostala totalno ok sa svojom kilažom i svojim telom takvim kakvo je, jer tu negde, ispod tih kg viška sam JA. Mama sa zamotuljkom u ćebencetu, srećna i blagoslovena detetom. Nikada nisam bila tip vežbačice. Ne volim da vežbam, ne volim da sakrivam od sebe čokoladice, sarme i hleb, ne volim da se opominjem i peckam po prstima kad krenem rukom za pljesku ili nešto što goji. Ja volim da jedem. Mislim da je, ako ne glavni kluč, onda bar neki kluč od sporedne brave činjenica da trebamo biti zadovoljne sobom, kakve god da smo. Naravno, treba pokušati i iz zdravstvenih razloga osloboditi se viška kilograma, ali ne po cenu nervoze, depresije, merenja po pet puta na dan i iscrpljivanja vežbama koje nam ne prijaju. Ko god voli da vežba i može da promeni svoju ishranu - to je samo bonus, odlična stvar. Ali i ako ne možete to - nemojte tugovati. Ponekad, jednostavno, kilogramima treba vremena da sami odu od nas. Evo, ja ni jednog momenta nisam vežbala, niti sam smanjivala obroke. Počela sam da radim, obaveza za obavezom, trčala za detetom, jurila kojekuda i sada imam 64 kg. Daleko od mojih idealnih 55 koje sam imala kao cura, ali opet - dobro je. Malo po malo, skidaju se kilogramčići, samo je potrebno vreme. Bez odricanja, bez gladovanja i ostalog što nekako svi vezuju uz mršavljenje. Dakle - može se. U narednom periodu planiram da krenem na Zumbu. to je, recimo, nešto što bih mogla da "treniram", čisto da se izduvam na kraju dana i izigram sa drugaricama. Posle Zumbe ću sigurno pojesti čokoladicu, jer tako želim. Dakle, volite svoje telo, pa makar bilo i bucmasto. Ako u tom bucmastom telu čuči zadovoljna i nasmejana mama - onda je sve na svom mestu. Vežbajte ako možete i kad možete, ali ne tugujte ako niste baš kao sa reklame. Reklame su i onako dosadne.
|