jance
|
treba mi savet, ili barem misljenje kao zena zeni... u procesu smo menjanja automobila, trenutno imamo Renault Megan Scenic 1999 godiste 1.9 dti. to je velik i prostran auto, ja ga obozavam zbog ogromnog gepeka, ali realno, trosi vise nego sto mozemo da si priustimo u trenutnoj finansijskoj situaciji. sad, situacija na trzistu automobila je takva, da realno je jaako tesko prodati automobil i dobiti kes ( sto bi nam najvise odgovaralo, jer bi tako uspeli da pokrijemo dugove), pa smo se okrenuli na opciju zamene. u zamenu nam je zadnje ponudjena Fiat Multipla, 2002 godiste 1.9 jtd. realno, koliko manje trosi od naseg, to je za mene diskutabilno posto se radi o automobilu iste kubikaze, ali je automobil realno za pola metra kraci i laksi, pa mozda se i moze desiti. a i citave 3 godine je mladji od naseg. e sad, na prvi pogled, automobil je ali totalno ruiniran! prosto da se covek uplasi. krenucu od spolja: izgreban je sa obe strane, brava na vozacevim kolima neradi povremeno, nema staklo na jednom zmigavcu, vrata od gepeka su druge boje, koja nije lakirana vec samo prefarbana i popucala na mestima, vozacev retrovizor je udaren, pomeren i uopste ne sluzi svrsi. unutra je sva plastika izgrebana ili izlepljena necim slicnim staroj prasini, onoj lepljivoj, pocepane su navlake na sedistima, stakla na unutrasnjim svetlima su ili izvadjena, ili poloizvadjena, prosto na prvi pogled izgleda stvarno strasno! no, mm kaze da motor jaako dobro ide, da je volan dobar i tako to, te tehnicke stvari. voim ga za koji sat kod naseg majstora koji nam inace odrzava kola da ga pregleda : motor. kocnice, trap i tako to, pa cu jos cuti njegovo misljenje po tom pitanju... ono sto mene muci: ako neko toliko nebrine o spoljasnjem stanju automobila, koliko onda brine o svemu ostalom na automobilu? nekako se prosto bojim. opet, realno, ja nemam para sada ( niti cu u skorije vreme verovatno imati) da sve te estetske finese popravljam, trenutno nemam para ni za doticni retrovizor... nisam pametna. ni mm ni ja nismo spavali sinoc, s jedne strane, jaako tesko se uopste prodaje auto u ovo vreme, a i zamene su teske, ljudi jednostavno nemaju para, a nama ovo treba. tu je i strah da ako odbijemo ovog, oce li se bilo ko drugi pojaviti uopste, i tako to na tu temu. da, dobre stvari: ko sto sam rekla, dobijamo noviji automobil, 3 godine mladji, automobil je izuzetno prostran, ima 6 sedista i puuuno mesta, ima poloautomatsku klimu, a i u pitanju je Fiat, za njega su delovi realno jeftiniji nego za npr nas Renault...