|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
20.8.2012 13:59:01   
anajid
Zene hocete mi samo objasniti sta je to podmetac za jednokratnu upotrebu,cemu sluzi,gde ima da se kupi,jel skup?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1726
20.8.2012 15:05:39   
red3lilu
To su ti nepromočive mušeme, sa donje strane najlonske a gornja strana je upijajuća poput uloška ili pelene. Ima ih u više dimenzija npr. 35*50 ili 50*70 ne znam tačno dimenzije... Služe za npr. u bolnici ili kući kao podmetači za krevet da se prilikom krvarenja ne ufleka posteljina...
Ja ih koristim (one manje) kao podmetač kad presvlaičim bebu negde na krevetu ili u gostima ili kod lekara...

Mogu se kupiti u svakoj apoteci ili bolje opremljenim supermarketima... Nisu skupe cca 20-30 din kom... možda i jeftinije..

< Poruku je uredio red3lilu -- 20.8.2012 15:06:40 >

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1727
20.8.2012 16:02:57   
Linonina
Е нече нико је ли носио још неки руксак или торбу поред торбе са стварима?
Нека је рекла како је уз торбу понела и руксак, мени би добро дошло било шта јер ми не може све стати мала ми је торба.
Не знам уопште као дођеш каква је та процедура где оставиш ствари тј. торбу, поготово ако идеш на царски...

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1728
20.8.2012 16:56:30   
Olga75
stvari se obicno ostavljaju u predporodjajnoj sobi i kad te odnesu na odeljenje donesu ti i stvari , ne unose se torbe uni u porodjajnu ni u operacionu salu
nego : zasto nosite asepsol user posted image mislim idete u bolnicu a tamo bi trebalo da ciste klozete , znam da se posteljina ne menja ali kad sam se ja poradjala cistacica je tri puta dnevno brisala pod sobe i klozet , jednom dnevno su prebrisavali natkasne i praznili onu ogromnu kantu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1729
20.8.2012 16:59:07   
nink
Ni meni nije jasno to sa asepsolom????Tesko da time moze sve da se dezinfikuje sto je u dodiru sa nama...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1730
20.8.2012 17:32:38   
Anoniman
Mozda nema u porodilistu ... u ns je bilo u svakoj sobi po boca, prskali su je gde su stigli, ali recimo nije bilo sapuna za ruke nego samo dezifenkciono sredstvo na bazi alkohola

(odgovor članu nink)
  Direktna veza do poruke: 1731
20.8.2012 17:32:54   
anajid

IZVORNA PORUKA: red3lilu

To su ti nepromočive mušeme, sa donje strane najlonske a gornja strana je upijajuća poput uloška ili pelene. Ima ih u više dimenzija npr. 35*50 ili 50*70 ne znam tačno dimenzije... Služe za npr. u bolnici ili kući kao podmetači za krevet da se prilikom krvarenja ne ufleka posteljina...
Ja ih koristim (one manje) kao podmetač kad presvlaičim bebu negde na krevetu ili u gostima ili kod lekara...

Mogu se kupiti u svakoj apoteci ili bolje opremljenim supermarketima... Nisu skupe cca 20-30 din kom... možda i jeftinije..

Aha,hvala.Onda cu i ja uzeti nekoliko dobro ce mi doci.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1732
20.8.2012 18:42:53   
Linonina
Па после ЦР на пример не можеш да чучиш у вц, а ипак иако се чисти тамо идеш са ко зна колико жена, а приморан си да седнеш. Е сад, неко ни не размишља о томе, неком не смета. А у породилишту то многи обављају под тушем такође..
Асепсол делује на бактерије и грам позитивне и грам негативне као и на већину вируса. Ја сам купила јачи од 1%, али апотекарка каже довољан је и онај од 0,5%. Коме треба..
Ја га ради тога носим. Али за многе је он непотребан.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1733
20.8.2012 20:28:36   
Anoniman
a cemu onda podmetaci za wc?

(odgovor članu Linonina)
  Direktna veza do poruke: 1734
20.8.2012 20:33:40   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: Olga RR

stvari se obicno ostavljaju u predporodjajnoj sobi i kad te odnesu na odeljenje donesu ti i stvari , ne unose se torbe uni u porodjajnu ni u operacionu salu
nego : zasto nosite asepsol user posted image mislim idete u bolnicu a tamo bi trebalo da ciste klozete , znam da se posteljina ne menja ali kad sam se ja poradjala cistacica je tri puta dnevno brisala pod sobe i klozet , jednom dnevno su prebrisavali natkasne i praznili onu ogromnu kantu

Baš sam o ovome pisala na temi Subotičkog porodilišta...sobe i kupatila se redovno čiste i održavaju zaista na nivou, međutim ja sam bila sa dve prljavuše u sobi koje su posle toaleta ostavljale umrljane daske i wc šolje, ne povučenu vodu... krvave fleke u tuš kabini... i svašta fuj... bilo kakvo dezinfekciono sredstvo je dobrodošlo...makar za umirenje savesti..user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1735
20.8.2012 21:14:40   
Olga75
e to je fuuuuuj user posted image
kad sve onako iskrvari a ni ne okrene se za sobom da vidi sta je naradila , prandave ,pih
mada mislim da je gre'ota trositi asepsol na wc , za to je domestos user posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 1736
20.8.2012 21:26:07   
mima33
Da li se neko skoro poradjao u frontu? Jao,ja cu se tamo poradjati i cula sam da je higijena katastrofa ali manje vise zbog odrzavanja vec upravo zbog neodgovonih i bezobzirnih trudnica...

< Poruku je uredio mima33 -- 20.8.2012 21:28:00 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1737
20.8.2012 22:08:45   
Olga75
IZVORNA PORUKA: Linonina

Па после ЦР на пример не можеш да чучиш у вц, а ипак иако се чисти тамо идеш са ко зна колико жена, а приморан си да седнеш. Е сад, неко ни не размишља о томе, неком не смета. А у породилишту то многи обављају под тушем такође..

ja sam redovno mogla da cucim ali mi je vise smetalo sto niko ne brise onaj deo vodokotlica kojim se pusta voda pa na njemu mogu da se nadju i ostatci kake
sigurna sam doduse da ti nece biti do brisanja wc solje posle CS pa su podmetaci mnogo jednostavnije resenje
ali svako nosi ono sto misli da mu treba i sto moze da ponese

< Poruku je uredio Olga RR -- 20.8.2012 22:09:14 >

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1738
21.8.2012 16:38:23   
Linonina
Јао Олга, па какве остатке сад помињеш, убићеш ме.. Не могу да верујем да је дотле дошло.

Не брини носим и подметаче, рачунам и ја да су мошда практичнији. Али су и они тооолико танки, да мораш да пребришеш шољу да не буде нигде "мокра" у сваком случају јер су од баш танушног као тоалет папира.

Ма како год окренеш, једва чекаш кући да дођеш.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1739
31.8.2012 14:15:10   
mima33
Zdravo devojke,
Za nekih 20-tak dana bi trebalo da se porodim u Frontu pa rekoh da pripremim stvari za bolnicu. Evo ga spisak:
ZA MENE:
5 pakovanja mrezastih ulozaka
5 mrezastih gacica
1 spavacica
ogrtac
asepsol
1 nepromocivi podmetac
WC papir
pakovanje vlaznih maramica
3 peskira
plasticna casa
pribor za licnu higijenu (cetkica i pasta za zube,sapun,brijac)
japanke
papuce
mobilni
ZA BEBU:
paket pelena 3-6 kg newborn Pampers
2 benkice
5 tetra pelena
2 svedske
1 pavloviceva
1 carapice
vlazne maramice Pampers
DOKUMENTA:
zdravstvena knjizica
licna karta
uput iz DZ-a
HbsAg
kvna grupa i Rh faktor
KKS i vreme krvarenja i koagulacije jer bih uzela epidural.
Imam i vag i cerv bris pa ne znam da li je to potrebno...
Molim vas ako se neko skoro poradjao u NF-u i ako ima vremena da cita spisak user posted image da mi kaze da li je ovo OK!
Bas sam se ufrkisalaa...
Hvala unapred!

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1740
31.8.2012 15:53:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mima33

Zdravo devojke,
Za nekih 20-tak dana bi trebalo da se porodim u Frontu pa rekoh da pripremim stvari za bolnicu. Evo ga spisak:
ZA MENE:
5 pakovanja mrezastih ulozaka
5 mrezastih gacica
1 spavacica
ogrtac ne treba ti
asepsol
1 nepromocivi podmetac jedan je malo
WC papir
pakovanje vlaznih maramica
3 peskira
plasticna casa
pribor za licnu higijenu (cetkica i pasta za zube,sapun,brijac)
japanke
papuce ne trebaju ti, japanke su ti dovoljne
mobilni i punjač
ZA BEBU:
paket pelena 3-6 kg newborn Pampers ako beba nije baš velika možda bolje 2-5kg
2 benkice ne trebaju ti, bebe su u njihovim benkicama
5 tetra pelena tri su ti dovoljne, da staviš pod bebu kad je spustiš na krevet i da imaš za grudi
2 svedske ne trebaju ti, nema širokog povoja u bolnici
1 pavloviceva
1 carapice ne trebaju ti, tamo je pakleno toplo
vlazne maramice Pampers
DOKUMENTA:
zdravstvena knjizica
licna karta
uput iz DZ-a
HbsAg
kvna grupa i Rh faktor
KKS i vreme krvarenja i koagulacije jer bih uzela epidural.
Imam i vag i cerv bris pa ne znam da li je to potrebno... mislim da da
Molim vas ako se neko skoro poradjao u NF-u i ako ima vremena da cita spisak user posted image da mi kaze da li je ovo OK!
Bas sam se ufrkisalaa...
Hvala unapred!

Dodaj sebi vodu, plazma keks, sok od jabuke ili nešto slično, trebaće ti da povratiš snagu posle porođaja. Uzmi jednokratne podmetače, ja sam iskoristila 4 ili 5, kad se ufleka baciš i voziš dalje. Ja sam nosila 2 spavaćice, prvih dana sam nosila njihove i menjala a kad je krvarenje došlo pod kontrolu uzela sam moje jer su prijatnije i udobnije.

Dodaj i neku najlon kesu, trebaće ti za đubre i prljav veš. Nekoliko podmetača za wc šolju neće biti na odmet i njih spakuj u posebnu kesu sa asepsolom, jednim peškirom, wc papirom i sapunom ili kupkom da ti bude ta kesa na vrh torbe i pri ruci, kad te budu klistirali da možeš brzometno da naprskaš dasku asepsolom, staviš nekoliko podmetača i sedneš ko čovek, i posle se samo preseliš u tuš kabinu vrata pored.

< Poruku je uredio gae_gr -- 31.8.2012 15:56:25 >

(odgovor članu mima33)
  Direktna veza do poruke: 1741
1.9.2012 12:38:26   
mima33
gae_gr hvala ti do neba!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1742
1.9.2012 12:55:33   
Anoniman
Nema na čemu, Držim ti fige da sve prođe lako i brzo!

(odgovor članu mima33)
  Direktna veza do poruke: 1743
2.9.2012 9:31:54   
mima33
Draga gae_gr hvala na lepim zeljama! Ne znam koji mi je, stvarno sam sve vreme bila ok u trudnoci, u smislu da sam smirena i opustena ali sad kad se priblizilo bas me uhvatila panika...Jos jednom hvala sto si pomogla oko spiska, stvarno znaci kad ti neko kaze sta i kako. U mom okruzenju bas se niko nije skoro porodio, a narocito ne u NF. Ja se nekako drzim "tradicije" posto smo se i mm i ja rodili tamo! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1744
17.9.2012 19:04:07   
Linonina
E ово је моја порука пре него што сам се породила, сада ћу вам само рећи шта ми је заиста требало, а шта је било сувишно:

IZVORNA PORUKA: Linonina

Торба је спремна, пуна не може више ни шибица да стане, ево шта сам спаковала па ви реците ако нешто фали:

- 3 паковања мрежастих уложака - за почетак сасвим довољно, и морам да нагласим да није свеједно који су улошци, Вир80 су мнооого бољи од Ниве. Наглашавам то јер Нива ће да вам процури за секунд (сестре су онима ко има Нивине улошке стављале по два комада) и упропастиће вам и спаваћицу и подметач, поготово ако се породите на ЦР па не можете да устајете сваки час да мењате улошке. Значи ја гласам за Вир80! И за сав боравак у болници (5 дана) сасвим ми је било довољно 4 паковања, али и све зависи колико ко крвари.

- 5 ком. мрежастих гаћица - користиле су и 5 ком. је сасвим довољно

- 2 пешкира - сасвим довољно, увек неко може да вам донесе чисте а однесе прљаве

- папуче за собу - непотребно, носила сам само оне што могу да се квасе

- папуче за купање - обавезно!

- 5 подметача за кревет - нису ми били неопходни, мада када нису имали довољно чисте постељине искористила сам два, тако да не шкоди понети

- асепсол - користила сам га за наткасну и за сто за повијање беба, али није неопходан

- подметачи за вц шољу - непотребни су ми били, ни један нисам искористила јер сам све обављала не седајући на шољу. Чак и после царског реза може без проблема све да се обави не седајући, поготово што немате веш па нема ништа да вам смета, мошете да приђете шољи како хоћете user posted image

- чаршаф и јастучница - Није неопходно, имали су довољно постељине, нису мењали редовно, али нико није био без постељине. Стара јесте била, али је била чиста!

- 2 спаваћице - обавезно, то је минимум Ја моје нисам упрљала па су ми две биле довољне, али увек може неко да донесе ако затреба, две су за почетак сасвим довољне. Обавезно на дубоко копчање ради дојења!

- 1 тањи баде мантил - нисам користила, није неопходно уопште

- 2 пара чарапа - нисам користила, било је топло, али оне и не заузимају неко место тако да како хоћете..

- тоалет папир - обавезно, ја сам носила убрус уместо тоалет папира и мислим да је то много боља варијанта, све у соби смо га користиле, послужи за све! Један убрус подељен ножем на пола, исто изгледа као тоалет папир, а ни не лепи се. Доста су ми биле те две ролнице.

- ствари за личну хигијену - обавезно

- додаћу још воду и кексиће - обавезно, може и сокић од јабуке

Још:

Веома је корисно понети нешто за брадавице и тупфере за груди да не би прљале спаваћицу.

За бебу:

- памперс пелене од 3 до 6 кг (мало више од пола малог паковања од 24 ком. јер ми није могло све стати па сам мало извадила од тих пелена) - обавезно, углавном сви узимају од 3 до 6 кг ако беба није баш мала, пола паковања је ок за почетак али остатак затреба за пар дана

- 2 бенкице - није неопходно има у породилишту

- 2 тетра - није неопходно има у породилишту ако затреба, ја сам искористила једну

- 1 шведска - не треба

- павловићева - обавезно

- влажне марамице - обавезно

За бебу тата доноси све што треба на крају.

< Poruku je uredio Linonina -- 17.9.2012 19:13:48 >

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1745
24.9.2012 20:14:06   
Lena86
Zdravo svima,
jel moze neka da me uputi u najnoviji spisak za porodiliste u Visegradskoj, sad sam u 34. nesto sam kupila ali ne znam sta bukvalno treba.
Pozdrav!user posted image

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1746
25.9.2012 23:20:36   
sneskica75

IZVORNA PORUKA: Lena86

Zdravo svima,
jel moze neka da me uputi u najnoviji spisak za porodiliste u Visegradskoj, sad sam u 34. nesto sam kupila ali ne znam sta bukvalno treba.

potpisujem!
ja sam 35.nedelja, polako spremam stvari, a ne znam tacno sta treba!user posted image

(odgovor članu Lena86)
Direktna veza do poruke: 1747
25.9.2012 23:42:02   
Anoniman
Spiskovi su manje-više stalno isti. Zavise od godišnjih doba (dal ćeš poneti bademantil), otprilike.
Šta god da vam zafali sem onoga što je na spisku, doneće vam muž.

(odgovor članu sneskica75)
  Direktna veza do poruke: 1748
29.9.2012 18:55:07   
Linonina
IZVORNA PORUKA: sneskica75

IZVORNA PORUKA: Lena86

Zdravo svima,

potpisujem!
ja sam 35.nedelja, polako spremam stvari, a ne znam tacno sta treba!user posted image

На претходним страницама имају буквално спискови и ја сам писала скоро, па мало погледајте претходне постове. У суштини ништа се ту не мења, звиси од породилишта евентуално да л'' носиш једну или две спаваћице итд.

"...Принцип је исти, све су остало нијансе" user posted image

< Poruku je uredio Linonina -- 29.9.2012 18:57:13 >

(odgovor članu sneskica75)
Direktna veza do poruke: 1749
22.10.2012 11:10:10   
lokica77
sto se spiskova za nas tice manje vise je sve jasno ono sto mene interesuje su bebine stvari, kada se one donose
moja predpostavka je da pampers vl maramice i pavlovicevu trebamo poneti kada krenemo u porodiliste, a stvari za izlazak donese suprug kada dodje po nas. Molim vas ispravite me ako gresim...
Jedino ne znam da li mi za boravak tamo treba jos nesto za bebu(tipa benkica zekica tetra pelene svedske...)?
Pitam za Visegradsku

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here