Linonina
|
E ово је моја порука пре него што сам се породила, сада ћу вам само рећи шта ми је заиста требало, а шта је било сувишно: IZVORNA PORUKA: Linonina Торба је спремна, пуна не може више ни шибица да стане, ево шта сам спаковала па ви реците ако нешто фали: - 3 паковања мрежастих уложака - за почетак сасвим довољно, и морам да нагласим да није свеједно који су улошци, Вир80 су мнооого бољи од Ниве. Наглашавам то јер Нива ће да вам процури за секунд (сестре су онима ко има Нивине улошке стављале по два комада) и упропастиће вам и спаваћицу и подметач, поготово ако се породите на ЦР па не можете да устајете сваки час да мењате улошке. Значи ја гласам за Вир80! И за сав боравак у болници (5 дана) сасвим ми је било довољно 4 паковања, али и све зависи колико ко крвари. - 5 ком. мрежастих гаћица - користиле су и 5 ком. је сасвим довољно - 2 пешкира - сасвим довољно, увек неко може да вам донесе чисте а однесе прљаве - папуче за собу - непотребно, носила сам само оне што могу да се квасе - папуче за купање - обавезно! - 5 подметача за кревет - нису ми били неопходни, мада када нису имали довољно чисте постељине искористила сам два, тако да не шкоди понети - асепсол - користила сам га за наткасну и за сто за повијање беба, али није неопходан - подметачи за вц шољу - непотребни су ми били, ни један нисам искористила јер сам све обављала не седајући на шољу. Чак и после царског реза може без проблема све да се обави не седајући, поготово што немате веш па нема ништа да вам смета, мошете да приђете шољи како хоћете - чаршаф и јастучница - Није неопходно, имали су довољно постељине, нису мењали редовно, али нико није био без постељине. Стара јесте била, али је била чиста! - 2 спаваћице - обавезно, то је минимум Ја моје нисам упрљала па су ми две биле довољне, али увек може неко да донесе ако затреба, две су за почетак сасвим довољне. Обавезно на дубоко копчање ради дојења! - 1 тањи баде мантил - нисам користила, није неопходно уопште - 2 пара чарапа - нисам користила, било је топло, али оне и не заузимају неко место тако да како хоћете.. - тоалет папир - обавезно, ја сам носила убрус уместо тоалет папира и мислим да је то много боља варијанта, све у соби смо га користиле, послужи за све! Један убрус подељен ножем на пола, исто изгледа као тоалет папир, а ни не лепи се. Доста су ми биле те две ролнице. - ствари за личну хигијену - обавезно - додаћу још воду и кексиће - обавезно, може и сокић од јабуке Још: Веома је корисно понети нешто за брадавице и тупфере за груди да не би прљале спаваћицу. За бебу: - памперс пелене од 3 до 6 кг (мало више од пола малог паковања од 24 ком. јер ми није могло све стати па сам мало извадила од тих пелена) - обавезно, углавном сви узимају од 3 до 6 кг ако беба није баш мала, пола паковања је ок за почетак али остатак затреба за пар дана - 2 бенкице - није неопходно има у породилишту - 2 тетра - није неопходно има у породилишту ако затреба, ја сам искористила једну - 1 шведска - не треба - павловићева - обавезно - влажне марамице - обавезно За бебу тата доноси све што треба на крају.
< Poruku je uredio Linonina -- 17.9.2012 19:13:48 >
|