Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 9:35:47
|
|
|
|
mihi
|
Mleka za decu preko jedne godine se ne zove adaptirano mleko već mleko koje je prilagođeno za decu koja rastu, jer to mleko ima balansiran odnos proteina i masti, probiotik, koncentraciju gvožđa koja je preporučena za decu uzrasta prko jedne godine. Nije problem da u vrtiću popije kravlje mleko jer nema intoleranciju na kravlje mleko. Svuda u zemljjama u okruženju deci se preporučuje takvo mleko. I razlika u ceni nije nikakva, nego samo navika da sedci daje kravlje mleko a ne ono koje je za njih pripremljeno i balansirano. Naravno kravlje mleko nije štetno i svako za svoje dete odlučuje šta je najbolje.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 10:20:28
|
|
|
|
cockic
|
mihi ma ja sam i mislila na ta mleka posle prve godine ne znam kako se zovu,ali leni planiram svakako da dajem duze
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 10:23:01
|
|
|
|
mihi
|
Cockić opušteno.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 11:03:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Ono što je posebno istaknuto u priručniku hrono ishrane je da moderna medicina smatra da kravlje mleko nije namirnica za ljudsku ishranu u bilo kom uzrastu i da ga nikako ne treba koristiti osim u vidu mlečnih prerađevina!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 14:03:55
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: mihi Mleka za decu preko jedne godine se ne zove adaptirano mleko već mleko koje je prilagođeno za decu koja rastu, jer to mleko ima balansiran odnos proteina i masti, probiotik, koncentraciju gvožđa koja je preporučena za decu uzrasta prko jedne godine. Nije problem da u vrtiću popije kravlje mleko jer nema intoleranciju na kravlje mleko. Svuda u zemljjama u okruženju deci se preporučuje takvo mleko. I razlika u ceni nije nikakva, nego samo navika da sedci daje kravlje mleko a ne ono koje je za njih pripremljeno i balansirano. Naravno kravlje mleko nije štetno i svako za svoje dete odlučuje šta je najbolje. Ovo si u pravu, ali svi ga i dalje zovemo adaptirano, jer nam je lakse, a adaptirano i znaci prilagodjeno, zar ne? Poenta je da deca ne bi trebalo da piju obicno kravlje mleko ako je moguce, vec bas ono koje prilagodjeno-adaptirano njima i njihovom uzrastu. Greska je sto mnogi roditelji smatraju da je prelazak na kravlje mleko nesto sto oznacava zrelost deteta i sa ponosom mnogi isticu kako njihovo dete eto vec sa 8 meseci pije kravlje mleko I zaista, ovde u FR cena ovog croissance ( bukvalan prevod je razvoj ) mleka za decu od 1-3god. je zanemarljiva u odnosu na obicno, kvalitetnije kravlje. Jos ko vodi racuna pa kupuje BIO kravlje, mislim da razlike skoro i nema.
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 25.7.2012 14:51:19
|
|
|
|
Guardian
|
Mi ostadosmo na Novalacu. Nije htela NAN, odnosno, pila ga je kao i ovaj prvi, tako da ostajemo pri našem prvom izboru. Lepo napreduje od njega Bogu hvala, ima redovne stolice, a ovo je faza i mora se biti samo strpljiv.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2012 7:37:08
|
|
|
|
mihi
|
Novolac je odlično mleko.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2012 14:16:28
|
|
|
|
Guardian
|
Mihi, čula sam da je Novalac odlično mleko, to nam je bio prvi izbor, patronožna sestra nam ga je preporučila. Međutim, nekoliko njih mi je reklo da su im pedijatri i stručna lica ,kao, rekli da su najkvalitetnija 3 mleka i to: Aptamil, Nan i Humana.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 26.7.2012 14:20:53
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: mihi Novolac je odlično mleko. Jeste.
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 27.7.2012 12:10:53
|
|
|
|
Guardian
|
E dobro, sad mi je lakše. Moguće da, kad tako kažu za ta 3 mleka, ustvari malo "radi i reklama"
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.8.2012 18:34:24
|
|
|
|
cockic
|
ja sam danas uzela nan 2 pro rekli mi da samo njega ima i da je to isti nan samo sa dodatkom probiotika ovih dana cu joj uvesti hocu da potrosim bebelac i da pocem nan ujutru nebi u sredini dana.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 2.8.2012 22:17:36
|
|
|
|
Ana RR
|
Cockic, i mi pijemo Nan Pro, sada nema drugog.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 3.8.2012 9:41:47
|
|
|
|
cockic
|
evo jutros pocesmo nan pa javljam do veceras kako joj prija,mada ne verujem da ce se nesto menjati ona ga je lepo popila jutros a nan uopste ne peni a bebelac peni ne puno ali ima penicu dok ovo bas ni malo superiska meni je ukus slican ja ne razlikujem puno mada mislim da nece ni lena jer ona i siki i pije dohranu a to su skroz dva razlicita ukusa hoce i jedno i drugo. ali cekam sutra da vidim kako ce joj prijati za stomacic tj.cekam da kaki pa da vidim da li joj mozda smeta tibi.nadam se da nece
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 3.8.2012 9:45:00
|
|
|
|
cockic
|
evo sad se zakaci na aksin sajt koliko vidim melka kod njih su povolja nan 2 600gr je 870 ili gresim ko ga cesce kupuje koliko je u disu? ili tempu
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 3.8.2012 11:09:46
|
|
|
|
Ana RR
|
U Disu sa popustom izađe 754 dinara (kod njih na svaki artikal imaš 10% popusta), mi sad pijemo Nan 3 ali ista je cena kao i Nan 2.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 3.8.2012 15:11:26
|
|
|
|
zeci
|
mi smo probali skoro sva mleka, jer ga jako malo pije, pa probaj ovo ono i na kraju se vratimo na nan jer koje god pila uvek isto popije, a nan najmanje peni, najmanje smrdi i od njega najbolje kaki, danas smo presli na nan 2 pa cemo videti da li ima razlike u odnosu na 1. kupujemo u liliju po 885 din ili u aksi 870 din
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 5.8.2012 23:24:44
|
|
|
|
Guardian
|
Jeste, i ja sam primetila da beba bolje kaki od Nan-a, to je zbog probiotika.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 12.10.2012 20:51:02
|
|
|
|
Christabel
|
Kakvo je mleko Nestle Junior 1? Po cemu se ono razlikuje od npr.Nan3? Mi smo pili Bebelac 3 i onda muz juce kupi ovo Nestle Junior, pa mi sad nije jasno u cemu je razlika sa tim formulama koje nose broj 3 i tog Nestle Junior. Koliko znam Nestle proizvodi i Nan 3 i Junior
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 12.10.2012 21:02:23
|
|
|
|
mihi
|
Nan 3 je nastavak Nan serije pravo adaptirano mleko. Nestle junior 1+ je mlečni napitak za decu i nekako je lepši ukus od Nan3. Moje dete ima 4 godine i dalje pije Nestle junior 1+.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 12.10.2012 21:17:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Nevena je pila NAN1 pa NAN2 a sa godinu dana smo prešli na Nestle Junior i ja sam prezadovoljna!
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.10.2012 0:55:46
|
|
|
|
Christabel
|
ja ga nisam probala, ali vidim beka pije lepo. Sto se mene tice, ostala bih i dalje na bebelac-u 3, ali mm odlucio da probamo ovo. Zabrinulo me i sto je danas 4 puta kakila, pa ne znam da li je od mleka, inace kaki 2x i nema nikad problema sa zatvorom. Dakle, ako sam dobro razumela ad mleka sa brojem 3 su vise adaptirana od nestle junior koje je u stvari blisko kravljem uz dodate minerale, vitamine..
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 13.10.2012 8:41:07
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: Christabel ja ga nisam probala, ali vidim beka pije lepo. Sto se mene tice, ostala bih i dalje na bebelac-u 3, ali mm odlucio da probamo ovo. Zabrinulo me i sto je danas 4 puta kakila, pa ne znam da li je od mleka, inace kaki 2x i nema nikad problema sa zatvorom. Dakle, ako sam dobro razumela ad mleka sa brojem 3 su vise adaptirana od nestle junior koje je u stvari blisko kravljem uz dodate minerale, vitamine.. I Nan 3 se pravi od kravljeg naravno samo su proteini posebno obrađeni (da se lakše vare), balansiran odnos proteina i masti mleka, dodato Fe i esencijalne masne kiseline. Pogledaj deklaraciju tj sastav mleka i ako uporediš videćeš da nema neke velike razlike u sastavu. Ja sam probala pa zato kažem da me Nan 3 više poseće na Nan 1i2 a ovaj Nestle junior 1+ me više podseća na mleko.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 19.10.2012 7:54:50
|
|
|
|
j o e
|
mi koristimo humanu+, probali smo prvo bebelac dok je i sisao, pa kad je prestao da sisa sa mesec dana komsinica koja je internista nam preporuci humanu, ona je navodno najbolja. prija mu, mada se povremeno desi da po ceo dan ne kaki. moje pitanje je da li je neko probao i humanu i humanu+? kapiram da humana+ sadrzi prebiotik, ali vidim i da je sastav malo drugaciji, i energetska vrednost isto. dobili smo kutiju obicne humane iz madjarske za neke smesne pare (smesne kad se uporede sa cenama formule kod nas) ali se plasim da mu taj nedostatak prebiotika nece prijati.
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 19.10.2012 21:29:12
|
|
|
|
red3lilu
|
Počeli smo sa Nan-om i uopšte joj se nije dopao a i meni smrducka i nema baš prijatan ukus. Po savetu lekara prešli smo na Hipp Combiotic pojela je jednu kutiju, kada je trebalo da uzmem sledeću u apoteci više nije bilo pa smo uzeli Hipp Organic. sada sam naručila iz Akse veću količinu jer je za sada tu najpovoljnije (RUC je čak 90 din!!! po pakovanju)
|
|
|
|
RE: Koje AD mleko koristite 20.10.2012 9:38:19
|
|
|
|
cockic
|
mi se vracamo bebelacu pa da vidimo,meni se iskreno nan dopadao i ok ga je ruckala ali me pakovanje bas nervira mnogo su bolje formule u limenkama a ne znam da li nan ima u limenkama.mada nema veze evo mm ode do akse da uzme bebelac. mi smo inace samo te dve dohrane i jeli vise je jela nan a manje bebelac ona ga je jela sa dodatkom sikanja ali to su bile male kolicine do 6 meseca kad smo presli na nan.i onda je nan jela punu dnevnu dozu jer smo samo nocu sikili do pre 15 dana.a sad nocu nista sve smo ukinuli spavamo celu noc
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?