kristina84
|
Drage zene, ukratko cu Vam ispricati svoju pricu o vto oplodnji i na kraju u braku smo 6 godina,od samog pocetka zelela sam da dobijem ali bezuspesno,radili smo sve moguce preglede i analize i ustanovili su nam oligospermiu rekli su nam da ima jako malo spermatozoida a sto se mene tice polucisticni jajnici i sve ostalo je ok. Suprug je pio raznorazne lekove i terapije,nakon cega smo uradili IUI ali bezuspesno.Moj doktor mi je savetovao da idemo na VTO da ne trosimo uzalud novac na IUI kada su nam sanse veoma male da uspemo. Razmisljali smo kojoj klinici da se obartimo za pomoc.Odlika je pala da je to klinika SPEBO.Podigli smo kredite i u aprilu se javili na prvu konsultaciju kod profesora Miodraga Stojkovica. Dobili smo spisak analiza koje treba da odradimo i vec od jula meseca pocela sam kontracepcijom mikroginon,koji sam pila oko mesec ipo dana.Dok sam pila mikroginon vec sam pocela sa "pripremama" za VTO.Setala sam svakog dana po 6,7 km a nekad i vise zelela sam da budem u formi i uzivala sam u svojim "pripremama".Tri meseca pre zakazanog transfera pila sam folnu kiselinu i beviplex,jer sam cula da je to predobro za trudnocu.Od avgusta sam pocela sa drugim delom "pripreme",primala sam diferalin injekcije(ukupno 17),pa kasnije stimulacija sa puregonom(ukupno 9 puregona).Jako sam burno reagovala na stimulaciju(verovatno zbog mojih jajnika) i imala sam hiperstimulaciju ali Bogu hvala sve se dobro zavrsilo. Dok smo bili u Leskovcu,suprug i ja imli smo prelep smestaj koji bih svima preporucila,blizu klinike je,u pitanju je kuca,10 eura dnevno ako ostanete duze ili 15eura ako ostanete oko 10,15 dana za dvoje.Gazde su fenomenalni ljudi,smestaj je besprekorno cist,ima sve od sudova do ves masine.Sta da Vam kazem kad je gazdraica meni ukljucivala masinu i donosila corbice,supice dok sam lezala,pakovala moje stvari,ponasala se prema meni kao roditelj.Pre aspiracije dok smo bili u LE i dok sam primala terapiju svako vece smo izlazilii uzivali,imali srece sto je bila rostiljijada pa je bilo puno pevaca,raznih desavanja,i mi smo svako vece bili po kafanama i pevali,uzivali,jednostavno bila sam vesela,nasmejana i stimulaciju sam odlicno podnela sve ovo za mene je bio najlepsi trenutak kada ce moje bebe da me upoznaju,imala sam MNOGO,MNOGO pozitivne energije i setali smo po 8km dnevno jer je fizicka aktivnost veoma bitna a pozitivno utice i na psihu.Gledala sam samo komedije i svakog dana slusala omiljenu muziku,citala sam knjigu MOC JE U VAMA koju bih svima preporucila,i gledala dokumentarni film TAJNA koji mozete naci na internet,meni je pomoglo sve ovo a od sveg srca zelim da i Vi ostvarite svoj san!!!!! Evo da Vam kazem da sam bila sam na ultra zvuk i imam jednu malu slatku dusu moju malu Trudna sam 7.nedelja Vas sve i drzim Vam palceve saljem Vam puno,puno,puno pozitivne energije!!!!!!!!!!! I jos da Vas ohrabrim da su sve devojke koje su bile sa mnom ostale trudne,nas 10-tak j bilo koje smo se upoznale I zapamtite "KAKVE SU VAM MISLI,TAKAV VAM JE ZIVOT ZATO BUDITE POZITIVNE I VERUJTE" Poljubac za sve od Vase Kristine!!!!!! Ako neko zeli mozete me bilo sta pitati,ako makar malo mogu da pomognem,ucinicu to rado. Cmok!
|