|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
5.10.2012 23:21:08   
Anoniman
tash user posted image nisam znala da su kiki bombone posne, bila sam sigurna da ima necega unutra.

zille user posted image sta se desava, jesi li saznala od cega se peka osipa?

nemam puno vremena.. juce sam dala zumance, proslo regularno. uvece smo bili u setnji, svratili u prodavnicu da kupimo nesto slatko.. gledala sam sta bih njoj uzela, citala sadrzaj an svim krem bananicama, svaka ima belance. onda kupih neku od neke firme nelly, nije bananica, nego cokoladni zeka. dali mi njoj, ona srecna, mulja i vozi se u kolicima. pocela da se okrece i da nam pruza zeku, mi pitamo sta je, jel hoces.. mase odricno glavom, nece. mi pogledamo, a ono unutra nije smesa kao u bananici nego ladno zele, preliven cokoladom. i to od limuna, pa joj se valjda nije dopalo. ali dobra vest je da mu je pojela skoro celu glavu i ne bi joj nista! sacuvala sam celofan, prekucacu sastav kad stignem. uglavnom, i ovde ima neko sredstvo za zeliranje. ja sam joj inace davala do sada da lizucka ratluk kada smo ga u kafanama dobijali uz kafu. mislim da bi to sva nasa deca smela, to je posno i to na vodi.
danas sam dala kasiku pahuljica sa povrcem (cvekla, sargarepa, paradajz i spanac) za dorucak zajedno sa pahuljicama sa bundevom. nista joj nije, dacu sutra malo vise, pa po nedelji ceo obrok. posle toga cu skuvati spanac sa krompirom, pa cemo videti.. na isti nacin planiram da uvedem i pomorandzu, preko pahuljica, pa tek onda da je dam svezu i to necu skorije, tek pocetkom zime.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1951
5.10.2012 23:22:01   
Anoniman
pa nisu samo jagode, ni jedno od navedenog voca nisam davala Marku. Znas bre sta je najcrnje - on nije reagovao na dobos tortu, na Milku, na Euroblok... To sve ima mleka. Jedino je na Kapri reagovao. To je ono sto mene zeza u celoj ovoj prici.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1952
6.10.2012 0:28:28   
Yula
Pa videla sam da ima i ananas i svasta jos nesto, ali sam samo jagode navela kao problematicne. Ako mu ne smeta, ne vidim ni najmanji razlog da ne jede. Kapri je bio odavno, od tada je Mare porastao za godinu dana!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1953
6.10.2012 0:29:43   
Yula
Super macaki, izvestavaj nas redovno!

Dobro si me podset_ila na pomorandzu, sutra cu da ih kupim!

Odoh da spavam, ostaricu pre vremena za kompom. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 6.10.2012 0:30:11 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1954
6.10.2012 23:03:34   
Anoniman
jutros nije htela pahuljice, pojela je samo par kasika, tako da nastavljamo uvodjenje spanaca..
u setnji nam se desilo nesto cudno.. dala sam joj najpre bananu sa keksom (nisam nasla gustav, pa sam uzela zlatni pek), a posle nekih sat vremena je jela kiflu koja je imala susama na sebi. u jednom trenutku sam joj videla malo crvenila na bradici, kao pola mog nokta. malo me je frka uhvatila, pa sam joj oduzela kiflu i obrisala je, povuklo se brzo.. e sad, da li joj smeta zlatni pek ( on ima i soja lecitin, za razliku od gustava, ali jela je vec soju u drugim stvarima), susam ili se samo malo ogrebala kiflom, jer je bila res? ne znam, uglavnom.. veceras joj dolazili drugari, njoj troje. gledala sam da kupim nesto sto bi i ona mogla da jede... i reciceta da sam potpuno odlepila, ali ja sam joj veceras dala d ajede lisnatu posnu pastetu (ima margarin u sebi), lisnate stapice (sa susamom) i cokoladne napolitanke! to su one posne, starkove, u ljubicastoj kutiji.. nista joj nije, bar za sad!! videcu kako ce sutra kakiti. mada joj se pre par dana desavalo da malo sluzavo kaki, ali to je bilo od sekreta, bio joj je pun nos. znaci, od susama joj nije defiinitivno nista, dacu ga jos koji put pre nego sto ga dopisem na spisak uvedenih namirnica.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1955
7.10.2012 0:21:58   
Yula
Ma verovatno se dete malo ogrebalo kiflom, to ti kazem ja alarm za alergije user posted image
Kada idete na testiranje?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1956
7.10.2012 12:22:20   
Anoniman
ne znam, sledeceg ponedeljka, 5.10. idemo na kontrolu, pa cemo videti sta ce dr predloziti.. do tada planiram da jos par puta dam zumance, da znam sta da joj kazem. mada je do sada prolazilo dobro, hvala Bogu!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1957
7.10.2012 15:46:04   
Yula
5.10. je bio prekljuce, u petak, mozda 15.10.?

Ovako, ja sam danas davala Lazaru palacinke, ali mu se uopste nisu dopale, ni sa dzemom od sipurka ( koji do sada inace nije jeo ) niti prazne. Ma kakvi, probao malo i nesto mu se tu ne svidja i samo odguruje rucicom i kaze NECE. user posted image Eto. Probacu za neki dan sa gibanicom. 20 i nekog i mi imamo kod alergologa, pa cu videti sta ce nam ona reci, mada, kod nje je zakazano tada jer je bila pretpostavka da cemo u medjuvremenu otici na testiranje u bolnicu, pa kod nje sa rezultatima, ali mrzelo me da odkazujem, pa idemo da vidimo sta ce nam reci za ovo do sada.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1958
7.10.2012 16:23:42   
Anoniman
da, mislila sam na 15. oktobar, pogresno sam napisala.
probaj da mu das sa krem sirom ili jogurtom, garant ce mu se dopasti. user posted image

ja dala danas ponovo zumance, proslo ok. ne znam tacno, mozda 1/4..

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1959
7.10.2012 18:42:15   
Anoniman
planiram da pitam dr sta misli o uvodjenju ribe i tropskog voca. takodje me zanima da li ce sada dozvoliti da jedemo bareno zumance, kao i kada planiramo belance i sta cemo da radimo povodim mmr vakcine. nesto sam nacula da nije obavezna, pa je mm za to da je ne vakcinisemo. videcemo jos..
sto se mleka tice, pretpostavljam da cemo to ostaviti za kraj, nakon testiranja. samo me zanima da li cemo probati da K pije obican aptamil umesto ovog specijalnog ili cemo probati da mlecno uvedemo kroz fermentisane mlecne proizvode.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1960
7.10.2012 19:20:56   
Adriana83
Evo i mene ... Redovno vas citam ali ne pisem jer se kod nas nista posebno ni ne desava.Bili smo kod nutricioniste (dr Srek) i on kaze da su zabice savrsene!Takodje je rekao da posto kod njih nema dokazanih alergija pocnem da uvodim SVE! Rekao je cak i jaje onako kao kajganu,ja pitam samo zumance a on kaze ne samo zumance nego SVE! Tako sam se ja prilicno ohrabrila pa su zabe poslednjih par dana probale pavlaku,komadic( manji od malog nokta ) kajganu,i juce i danas ni manje ni vise nego pasulj (ne zaprzen,zacinjen sa malo soli i kuvan sa dimljenom svinjskom butkicom)!Za sad je sve super.Sutra planiram da im za dorucak dam hleba i pavlake koliko hoce da pojedu.Da potsetim da kod nas nikad nije bilo nikakvih osipa ni krvi u stolici.Jedini problem je bilo povracanje i zelene,kisele sluzave stolice. Nadam se da ce i dalje sve biti dobro.Puno vas pozdravljam sve i puno poljubaca za sve vase male i velike bebce user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1961
7.10.2012 21:00:55   
Anoniman
bravo user posted image

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1962
7.10.2012 22:28:36   
Yula
Bravo Adriana za tvoje curice! user posted image Ti si brzo reagovala dijetom i ako im je nesto smetalo, one su to vec prerasle. Uzivajte!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1963
7.10.2012 22:31:24   
Yula
Lazar je veceras sa nama vecerao picu! Prvo smo mu davali koricu samo, pa se n akraju zapitali zasto ne bi jeo sve jer je bila samo sa paradajz sosom, 4 vrste sira i origanom i tako je Lale pojeo celo parce. Te pice su veoma tanke, ali veoma ukusne user posted image

Veceru koju sam spremila za njega sam stavila u teglicu, ohladila pa u frizider, mislim da ce to moci da jede sutra, u pitanju je pire od krompira, blitve, malo putera i mleka. Sta vi mislite?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1964
8.10.2012 9:08:52   
Anoniman
bravo lale! user posted image mislim da je vreme da nasa deca vise ne jedu bebecu hranu. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1965
8.10.2012 9:11:32   
Anoniman
Ne znam Yula, ja ne volim da ostavljam ništa što je sa mlekom i puterom. Mada, umela sam Luki da ostavim španać da prenoći u frižideru, a u njemu ima mleka.

Dala sam Marku i Kiki od limuna i jagode.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1966
8.10.2012 9:12:42   
Anoniman
Šta ide u testo za pizzu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1967
8.10.2012 9:18:00   
Olga75
brasno , kvasac , so , ulje , ja je zamesim sa vodom i stavim malo pavlake

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1968
8.10.2012 9:21:07   
Anoniman
Ja sam slaba sa mešenjem, jel imaš recept koji se ne sastoji iz "prstohvata i šake"?

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1969
8.10.2012 9:27:11   
Olga75
nemam , samo odokativni i na otprilike user posted image
znaci otprilike 1/2 kg brasna , oko 1 dcl vode u koju se stavi kasicica secera i oko pola kvasca , u brasno se stavi soli po ukusu ( ja stavim oko pola kafene kasicice ) i nesto ulja ( ne znam koliko , pola dcl ,par kasika ne znam jer sipam direktno iz flase)i jedna dooobra kasika pavlake ( to ne mora ) i onda se zamesi pa ako je testo premekano onda dodas brasna ako je pretvrdo onda malo vode i tako dok ne dodjes do zeljene mekoce , ostavis testo da se odmori i malo nadodje , premesis i eto

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1970
8.10.2012 9:34:00   
Anoniman
pa ako je testo premekano onda dodas brasna ako je pretvrdo onda malo vode i tako dok ne dodjes do zeljene mekoce

user posted image To mi je i baka rekla, to je momenat koji mi ne ide, uvek do kraja imam testa za četu vojnika.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1971
8.10.2012 9:39:21   
Olga75
hm , pa treba da ti se ne lepi onako jako za ruke , mislim ono se lepi ali ne treba da se oteze kao zvaka

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1972
8.10.2012 10:42:18   
Anoniman
VOĆE
- sveže: jabuka, kruška, breskva, kajsija, banana, lubenica, dinja, šljiva (ringlov), crno i belo grožđe
- term. obrađeno: sve gore navedeno + bundeva, višnje, trešnje
- da li sme:  borovnice, ribizle, narandže, mandarine, limun, kivi, maline, kupine, jagode, brusnice?  

POVRĆE
- sveže: paradajz, paprika, šargarepa, krastavac, rotkvica
- term.obrađeno: gore navedeno + tikvice, karfiol, brokoli, blitva, spanać, mirođija, cvekla, krompir, šargerap, pl. patlidžan, boranija, grašak, pasulj, crni i beli luk, prokelj, kupus, keleraba, peršun
- da li sme: pečurke?

MESO
- jagnjetina
- svinjetina
- piletina
- jaretina
- pačetina
- da li sme: zečatinu (domaće i divlje),  ribe (koja)?  

ŽITARICE
- pšenica
- kukuruz
- ovas
- pirinač
- proso
- ječam
- Tonus hleb: proklijalo zrno pšenice, laneno seme, susam, seme bundeve, seme suncokreta, kvasac)  

TESTENINA
- la perfetta bez jaja  

OSTALO
- so, šećer, masl. ulje, sunc.ulje, susam, prašak za pecivo, vanil šećer, origano, aleva paprika, bosiljak, ZDRAVO sok od jabuke, svinjska mast, Dumbo flips (smoki), čips, kokice, med, Kiki bombone.

< Poruku je uredio Tash -- 8.10.2012 10:46:10 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1973
8.10.2012 11:32:41   
Jeca*
user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1974
8.10.2012 13:00:44   
Anoniman
tash, bravo! user posted image puno toga jedete!
nas kum pravi najbolju picu na svetu, bolje je nego bilo koja u piceriji. stavlja samo kvasac, brasno i so, nista vise.
moze mare da jede grisine, ribice (posne), ratluk..
sta mislite o naru? vidim da ga sada ima, a jaaako je zdrav.
kako se uvode brusnice, kupe se na meru, pa se da detetu da gricka?

mi smo jutros pojeli punu meru pahuljica sa povrcem, koje imaju spanac u sebi. tako da cu da ga smatram uvedenim. skuvacu ga za neki dan, onaj zaledjeni frikomov, pa ako i to prodje ok kupicu pahuljice samo sa spanacem. ove -> http://www.flory.rs/userfiles/image/pop-up-spanac.jpg

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Pismo bebe Deda Mrazu: evo šta stvarno žel...
Mislite da je bebama svejedno koju će igračku dobiti ispod jelke? Možda će vas razuveriti ovo neobično i duhovito pismo,...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here