|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
28.9.2012 14:48:55   
sirko
od koliko meseci ste davale bebama ove pirincane pahuljiceuser posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1126
29.9.2012 12:22:49   
zeci
sa cetiri puna meseca... dr nam je rekla, slabo je pila mleko pa nam je to bio spas, i za dorucak i za veceru...

(odgovor članu sirko)
Direktna veza do poruke: 1127
29.9.2012 15:44:33   
Mery78
moja beba za 5 dana puni 4 meseca, jos od pre mesec dana sam pocela da joj dajem kasice od sargarepe i jabuke, sokice, kompote i taako to, a da, da ne zaboravim dajem joj i griz :) vec sve jede sto i mi jedemo, naravno ne zaprzeno i nista joj ne smeta user posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 1128
30.9.2012 21:56:27   
Yula
Beba od nepuna 4 meseca jede sve sto i vi, doduse nezaprzeno?

Bez namere da zapocinjem bilo kakvu diskusiju i prepucavanja, ali ja moram da pitam, a ti ako zelis odgovori mi, sta te je navelo da tako rano pocnes sa nemlecnom hranom, i sta je na sve to rekao pedijatar tvog deteta?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 1129
1.10.2012 14:58:19   
Mery78
Yula, meni je trece dete, navelo me je to da nije sita ni kad popije 250ml mleka,posle sat vremena ona je gladna..... nista joj ne fali sto se vidi a sad svako radi kako misli da treba, pedijatar....nikad ih nisam ni slusala...eto mozda gresim ali mi decica tako rastu i nikad im nista ne fali

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1130
1.10.2012 19:51:12   
Yula
Hvala ti sto si mi lepo odgovorila i sto ova moja pitanja nisi shvatila pogresno, zaista me samo interesuju iskustva drugih majki, pogotovo onih koje ne rade isto kao ja.

Jesi li dojila decu, kako napreduju, sta sve dajes maloj da jede, i da li si joj davala nesto od rizicnijih namirnica, tipa jaja, kravlje mleko i mlecne preradjevine, mahunarke, kupuse i slicno? Kolika su ti druga dva deteta i da li su nekada bili malokrvni, imali problema sa stolicima, bronhitisima i alergijama?

Pitam te sve ovo bas zbog svih preporuka koje daju pedijatri. Znam da neka deca mogu maltene i "eksere" da jedu i nije im prakticno nista, trenutno, ali mene brinu kasnije posledice jer, da ne nabrajam sada, dosta se prica o posledicama koje moze izazvati rano uvodjenje namirnica bebama, ali ocigledno to ne mora da bude pravilo. I mojoj generaciji su nase mame davale nemlecnu hranu prilicno rano, ne znam sada, ne mogu da kazem ni da nam nista ne fali, a ni da smo svi kljakavi...

Molim te da mi iskreno odgovoris na moja pitanja, hvala unapred.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 1131
1.10.2012 21:02:03   
jabukica
Baš sam se juče prepirala s mamom. Po svim starijima bi moja Tijana mogla već sve da jede, jer bože moj ima 5,5 meseci. I sad bi ona njoj dala pire krompir sa margarinom i kravljim mlekom user posted image . Ma nema šanse, nisam dala, a ona će meni kako sam ja u to vreme već svašta jela i kako mi je davala kravlje mleko i da sam samo kravlje i pila jer nisam sisala i ništa mi ne fali, ali zaista imam dobar imunitet, bolji od mm. koji je sisao sedam meseci i prilično skloniji alergijama. E sad da li su tu geni u pitanju ili ishrana u ranom detinjstvu nemam pojma. Nadam se samo da će Tijana naslediti moj imunitet :)

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1132
1.10.2012 23:02:28   
Yula
Ja sam dojena godinu dana, sestra 6m, brat 4m, posle toga je prelazeno na kravlje mleko. Od svih troje ja sam bila najbolesljivija, nista preterano, ali sam imala osetljivo grlo i krajnike, cim malo zahladni ja bolesna, prvo krene od krajnika, upala, kasalj, temperatura... Sestra manje, brat skoro nikako.

Ja sam htela dete da dojim do godinu dana, reagovao alergijom preko mog mleka, i posto i posle dijete nisam tacno mogla da utvrdim sta mu fali predjemo na specijalno ad mleko sa 4m i nedelju dana. Bio je bolestan svega 3 puta za 16m, jednom kao mali je imao proliv i temperaturu, zbog alergije, brzo ga je proslo, jednom temperaturu, bio je virus i svi u kuci smo bili bolesni, i jednom kasalj, isto smo svi tada kasljali, bio virus. Drugarica doji bebu vec 13m, mali je bio i dalje je malo-malo bolestan, te curi nos, te kaslje, te ovo, te ono.

Nisam za uvodjenje kravljeg mleka bebama pre prve godine, takodje sam za postepeno i oprezno uvojenje hrane, kako zbog toga sto je bebin imuni sistem nezreo i moze lako odreagovati alergijom, tako i zbog toga sto mislim da nema potrebe opterecivati njihova nezrela creva i zeludac. Mislim da ne treba cekati do punih 6m pa pocinjati sa nemlecnom hranom, ali ni pocinjati pre 4m.

Mnogo stvari oko beba i njihove ishrane me zbunjuje, sada cini mi se jos vise od kada imam dete.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 1133
2.10.2012 8:11:35   
Mery78
Yula nemam sta da te shvatim pogresno ni da se ljutim, e ovako....cerka od 15 god, sikila je samo 3 meseca, posle dam je dohranjivala sa bebe lakom i imala sam katastrofu, stolica tvrda, ona vristi,ja je odvedem kod lekra oni mi kazu da ce umreti jer je gladna, meni pukne film, dovedem je kuci i skuvam kravlje mleko,dete cuti i spava....nema algergije ni nicega, nikad u zivotu je ni grlo nije zabolelo, mislim da je samo dva puta imam temperaturu u zivotu,prelezala je sve moguce boginje i eto....naredovala je lepo i izrasla u lepu devojku,,, Sin 9 god,sikio je 6 meseci i sam ostavio kad sam pocela da mu uvodim kasice ali je alav bio i jeo je jako puuunooo,ni on ne zna za doktora,kravlje mleko je poceo u tom 6-om mesecu...i sad cerkica 4 meseca, nisam imala mleka vise, kuvam joj griz, puding, pirincane pahuljjice, bareni krompiric sa malo mleka, barene sargarepice, kompote od svog voca...napreduje lepo, njene slike imas u albumu,e sad ni jedno dete mi nije bilo malokrvno nikad, stvarno nikakve bolesti , nista, da li je to to dece same....jer znam puno dece koja su mazena i pazena pa imaju hronicni bronhitis ili astmice user posted image opet kazem, mozda preterujem u hrani ali ni jednog trena nisam videla nezadovoljstvo kod dece i grceve i nesto sto im smeta, ti slobodno pitaj sta zelim, pa svi mi imamo razlicita misljenja,ja nikog ne savetujem da ovako hrani svoje dete kao ja moje,ovde smo da razmenjujemo misljenja i iskustvauser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1134
2.10.2012 10:24:33   
pandina
Molim vas da me posavetujete sta da radim.
Moj Vule je pre dva dana napunio 4 meseca i tada sam mu dala prvi put nesto nemlecno. Pirincane Milupine pahuljice i to cetvrtinu obroka ujutru i cetvrtinu obroka predvece. Lepo je to pojeo, sa zadovoljstvom je jeo. Inace je samo dojena beba. Nije imao nikad grceve i uvek ima bar dve stolice dnevno.
Medjutim, vec dva dana nije kakio i ceo dan juce je bio kenkav i cesto je plakao. Inace je vesela beba.
Zabrinuta sam jer vidim da ga muci stomak.
Sta da radim?

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 1135
2.10.2012 10:25:51   
pandina
Inace, pocela sam sa pahuljicama jer je cesto gladan, a nije u pitanju skok u razvoju. To smo prosli kad je napunio tri meseca. Sada ima 7 800 g.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1136
2.10.2012 10:26:41   
Olga75
pirinac hoce da stegne stolicu user posted image
mozda da probas sa kasicom od jabuke ili da se posavetujes sa pedijatrom user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1137
2.10.2012 10:29:39   
Anoniman
Nama je i jabuka bila prepisana za stezanje stolice...

Probaj malo da mu masiraš tibu, i da mu savijaš nogice onako kao da vozi biciklo... Možda malo i da ugreješ stomačić. Možda mu pokrene varenje, ali i mene stegne pirinač, tako da je moguće samo zatvor

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1138
2.10.2012 10:33:06   
Olga75
pa ne znam , mnogo toga zavisi i od bebe
kad sam ja uvodila namirnice ( bila je mnogo starija od cetiri meseca ) pocela sam sa sargarepom , jabukom , tikvica , bela zelen , tek onda pirincane pahuljice , pa dalje
naravno po preporuci pedijatrice i nije imala problema sa tvrdom stolicom
ono sto znam da sljiva i kruska proteraju ali cetiri meseca je prerano za te vocke
ali ko zna

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1139
2.10.2012 10:33:35   
pandina
Masirala sam ga juce user posted image
A da li da mu dam sad malo soka od jabuke ili kasicu od jabuke? To bi mu bilo prvi put. Ili da nastavim sa pahuljicama kad sam vec pocela?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1140
2.10.2012 10:35:15   
pandina
Imam hipove kasice od jabuke i kruske (odvojeno). Pise da su za 4+. user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1141
2.10.2012 10:37:47   
Anoniman
I ja mislim da je prerano za nove namirnice, ali vidi kako ti kaže pedijatar.... Mi smo pahuljice jeli do punih pet meseci, pa tek onda počeli povrće, pa na kraju voće... Ne znam kako da te savetujem user posted image

(odgovor članu pandina)
  Direktna veza do poruke: 1142
2.10.2012 10:38:04   
Olga75
ne znam sta da ti kazem
mozda da nazoves pedijatra da ti preporuci , mislim nekako da je najbolje njih poslusati
a kad zvercica nije kakila i kad sam videla da se muci ja sam stolicu izazivala glicerinskim cepicima ( naravno na preporuku a i nije to svaki dan
kazem ti , najbolje je posavetovati se sa pedijatrom

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1143
2.10.2012 10:38:32   
Anoniman
Sveža jabuka steže stolicu, a barena je neutralna, jednostavno ne utiče na stomak.

(odgovor članu sirko)
  Direktna veza do poruke: 1144
2.10.2012 10:51:35   
minna
Vlada nije kakio nekoliko dana kad smo poceli sa cvrstom hranom. Uveli smo prvo pahuljice, povce pa voce. Samo je on imao 5,5meseci kad smo poceli sa pahuljicama. I posle par dana pirincanih sam mu dala kukuruzne ili pirinac-kukuruz vise se ni ne secam. Mislim da mu je trebalo malo vremena dok se stomacic navikne na nesto novo, bas kad sam razmisljala sta cu on je poceo ponovo da ima normalno stolicu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1145
2.10.2012 10:52:25   
Olga75
Minna, vidis , kukuruz protera
eto , uopste se nisam set_ila ali ja sam tek oko sestog meseca pocela da uvodim cvrstu hranu

< Poruku je uredio Olga RR -- 2.10.2012 10:53:00 >

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1146
2.10.2012 10:52:52   
pandina
Nasa doktorka radi tek sutra popodne, otici cu, nego sam mislila da mu do tada nekako pomognem. Sigurno cu prestati sa pahuljicama do daljnjeg, nego sam sad u nedoumici da li da mu dam malo soka od jabuke. Citam na netu da pomaze prokuvana hladna vodauser posted image

< Poruku je uredio pandina -- 2.10.2012 10:53:52 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1147
2.10.2012 10:55:02   
Anoniman
Pa pozovi Halo bebu, oni su stvarno prijatni i lako dobiješ rešenje za prvu pomoć

(odgovor članu pandina)
  Direktna veza do poruke: 1148
2.10.2012 11:07:36   
pandina
Da, skroz sam zaboravila na njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1149
2.10.2012 11:38:14   
pandina
Pola sata su "sve sestre zauzete" grrrrrrrrrrrrrrrrr

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here