Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Policistični jajnici 25.3.2012 18:02:45
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam sa 17 godina imala mikrocisticne jajnike,nikakvu terapiju nisam dobila tada sa dvadeset su mi prepisane kontraceptivne pilule kako bi mi se i ciklus regulisao jer je bio katastrofa,njih sam pila par godina,recimo do 25 ciste su skroz nestale a ciklus se unormalio ...nikad mi se vise ni jedna cista nije pojavila na jajnicima....
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 25.3.2012 20:34:18
|
|
|
|
degu
|
Bella ne znam odakle si, virka ima u svbakoj prodavnici zdrave hrane, al ako si u inostranstvu, teško ćeš ga naći. Moja drugarica je posle laparo odmah ostala trudna, što i tebi želim
|
|
RE: Policistični jajnici 27.3.2012 22:19:44
|
|
|
|
2403991t
|
caos, pila sam diane 35 3 meseca zbog policistickih jajnika a sada pravim pauzu jer nisam mogla da ih kupim dr. nije radio 2 nedelje. sad bih probala da zatrudnim, da li mogu odmah da probam ili da sacekam da dobijem jos jednom? :) zuri mi se kao hehe
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 28.3.2012 9:02:13
|
|
|
|
Dream
|
Odma pokusavaj!!! Kad se prekine sa kontracepcijom sledeca 2-3 mjeseca su najvece sanse da zatrudnis...posle je kasno...
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 31.3.2012 1:04:45
|
|
|
|
bojancica
|
Zdravo svima,nova sam ovde,pa nisam bas sigurna da li sam dovoljno "iscitala" ovaj problem na stranicama.Treba mi malo saveta i uteha.Tri godine uzastopno radim komletan ginekoloski pregled u ovo doba godine,s tim da sam isti tak obavila i danas,Moj problem je sledece prirode:jos pre tri godine doktorka mi je rekla da na levom jajniku,tacnije ovako:paraovijalno u duglasu prisutna kobasicasta formacija ispunjena bistrim sadrzajem vel.oko 34x11,2mm(hidrosalpinx susp),a na danasnjem nalazu i dalje stoji,ali su joj dimenzije 30x14,7.To je takozvana vodena cista,je li da?Medjutim,doktorka mi je danas dala da radim neke dodatne testove:CT UU MH i color doopler UZ,kaze da ona sumnja da se radi o prosirenju jajovoda i da to moze predstavljati problem onog trenutka kada budem planirala trudnocu.Interesuje me vase vidjenje moje situacije. P.S Ostali je sve u redu,tako mi je rekla,s tim da imam ranicu na grlicu materice za koju mi je rekla da se samo treba da prati i da je ima svaka druga devojka.Inace,i ranicu imam od pre tri godine...radila sam PAPA tes t i VS i kategorija su II. U julu punim 26 godina,nisam majka,ali kao i svaka zena planiram to,pa sam se posle ove njene danasnje konstatacije malo zabrinula.Da li ovaj moj problem zna da bude bas ozbiljne prirode?Hvala vam unapred na odgovoru!!!
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 31.3.2012 9:08:56
|
|
|
|
Maslacak15
|
bojancice, Dobrodosla i na pogresnom si topicu Tvoj problem pripada pre temi Produvavanje jajovoda. Naime iako si ga nnazvala vodena cista, hidrosalpinx po sebi nema nikakve veze sa sindromom policisticnih jajnika. To je termin za sakupljanje tecnosti u jajovodu, obicno kao posledica neke pretrpljene infekcije. Rezultat je da taj jajovod koji je pogodjen mozda vise ije prohodan za jajnu celiju sto znaci da je u ciklusima gde je ovulacija sa te strane nemoguce ili jako otezano zatrudniti. Hidrosalpinx , moze stvarati i dodatne probleme ako se deo tecnosti vraca u matericu i generalno ometati plodnost (i z aovulaciju sa druge strane). Ali ovo sve treba utvrditi detaljnim pregledima i mozdda nebi bilo lose da se pozabavis sa time sada dok jos ne planiras aktivno trudnocu. Ne znam da li doktorka planira i HSG test, test prohodnosti jajoovoda. Naravno ne mora da znaci da ce problema sigurno biti i mozda zatrudnis iz prvog ciklusa kad to budes htela iz drugog jajnika ali hidrosaplinx moze da zakomplikuje situaciju. Sto se ranice tice ona nije smetnja zatrudnjivanju i vazno je samo (tvog zdravlja radi) da Pap ostane u okviru granica -idi na redovne kontrole! Sve najbolje
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 31.3.2012 10:45:00
|
|
|
|
bojancica
|
Hvala puno!!!To se zove neupucenost!!!Hvala jos jednom!!!Pozdrav!!!
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 23.7.2012 11:35:24
|
|
|
|
cicibanns
|
Listajuci po netu nasla sam sledeci tekst i morala sam ovde da podelim... izvinjavam se u napred ako je neko vec ovo postavio... Sladić Slatki koren upotrebljava se kao aroma u slatkišima. Zanimljiva je činjenica da je aktivni sastojak u ovoj biljci pedeset puta slađi od saharoze. Upravo zato sladić je sastojak mnogih lekova kao što su sirup za kašalj ili lekovi za čir. Povećava izlučivanje kortizola i estrogena, a smanjuje testosteron. Takvo delovanje važno je za žene s policističnim jajnicima jer taj sindrom podrazumeva preteranu količinu testosterona, što može da prouzrokuje neplodnost, povećanje telesne težine, dlačice na licu i akne. Istraživanja su pokazala da sladić kod žena smanjuje količinu testosterona za pedeset odsto. Ključ je u aktivnom sastojku koji blokira enzim za proizvodnju testosterona u jajnicima. Sladić blagotvorno deluje i na kosu i na kožu sprečavajući tako, s druge strane, aktivnost testosterona. Kod policističnih jajnika sladić se najčešće kombinuje sa božurom. Božur takođe smanjuje proizvodnju testosterona, pa zajedno ove dve lekovite biljke imaju vrlo snažno dejstvo. Božur podstiče ovulaciju i poboljšava proizvodnju progesterona. Najbolje ih je pomešati u razmeri 1:1. Žene kojima je potrebna ova biljka često imaju želju za slatkišima koji je sadrže. Ali, količina u bombonama nije dovoljna za tretman. Velika doza te biljke može da izazove gubljenje joda u organizmu, a to može da prouzrokuje visok krvni pritisak. Ovde preporučene doze, međutim, nisu štetne.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 1.8.2012 16:37:01
|
|
|
|
eni@@
|
Ko zeli trudnoću sa PCOS ima nade Ljeka je D - CHIRO INOZITOL + BAZALNA TEMPERATURA koga zanima vise neka pita :))))) potvrđeno 2 puta :)))))))
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 1.8.2012 20:10:04
|
|
|
|
jbojana1980
|
Može objašnjenje Možda zatreba za drugi put, nije loše znati
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 2.8.2012 15:31:31
|
|
|
|
cicibanns
|
Eni, a gde kod nas ima da se kupi D - CHIRO INOZITOL??
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 5.8.2012 15:48:30
|
|
|
|
Jole84
|
Eni zanima nas,objasni nam pliz
|
|
RE: Policistični jajnici 5.8.2012 15:50:10
|
|
|
|
daca77
|
Ja nasla da je heljda izvor ovog sastojka, koji pominje Eni.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 6.8.2012 0:26:08
|
|
|
|
cicibanns
|
ja sam nasla da ima neki prasak iz italije koji je kao super za pcos, a na bazi toga... valjda je to to
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 11.8.2012 21:20:51
|
|
|
|
ayse
|
Zdravo svima, Nova sam ovde,pa pokusavam prvo da shvatim kako sve funkcionise :) Ja imam policisticne jajnike od svoje 21 godine,sad imam 28. Pila sam siofor dugo ,koji mi je u pocetku dosta pomogao. Sada pijem kontraceptivne pilule vec nekih 7 meseci.Imam visak kg pa se sada trudim da to regulisem,jer zelim bebu u neko skorije vreme.Ima lineko iskustva sa tim stimulacijama jajnika jer ne razumem bas najbolje kako to funkcionise i kakve su sanse? pozdrav
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 11.8.2012 23:00:45
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Ja nasla da je heljda izvor ovog sastojka, koji pominje Eni. Jel to znači da valja da se jede pita od heljdinih kora,za nas pcos i siofor drugarice
|
|
RE: Policistični jajnici 13.8.2012 8:06:16
|
|
|
|
daca77
|
Jole, ja shvatila da treba jesti heljdu, kao i rogac
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 13.8.2012 14:17:47
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: ayse Zdravo svima, Nova sam ovde,pa pokusavam prvo da shvatim kako sve funkcionise :) Ja imam policisticne jajnike od svoje 21 godine,sad imam 28. Pila sam siofor dugo ,koji mi je u pocetku dosta pomogao. Sada pijem kontraceptivne pilule vec nekih 7 meseci.Imam visak kg pa se sada trudim da to regulisem,jer zelim bebu u neko skorije vreme.Ima lineko iskustva sa tim stimulacijama jajnika jer ne razumem bas najbolje kako to funkcionise i kakve su sanse? pozdrav asye dobrodošla Prvo da ti kažem da su šanse ogromne, imamo mi ovde dosta trudnica sa policističnim jajnicima koje su zatrudnele i bez stimulacije. Ne znam zašto si prestala sa sioforom, trebala bi da nastaviš s njim sve dok ne zatrudniš pa još malo da ga piješ i u prvom tromesečju, da bi ti ovulacije bile kvalitetnije. Nije bitno samo zatrudneti, već i održati tu trudnoću, a to ćeš moći ako dovedeš organizam u neku ravnotežu, a u tome će ti siofor pomoći. Ako je spermogram kod partnera ok, stimulacija ovulacije će vam povećati šanse. Samo ja uvek pričam svim ženama, da pre urađenog HSG-a ne prihvataju nikakvu stimulaciju, jer se ipak troše jajne rezerve, a ako su jajovodi ne daj Bože začepljeni, samo se jajnici uludo troše.
|
|
RE: Policistični jajnici 17.8.2012 16:58:03
|
|
|
|
janabons
|
Drage moje, evo me sad i na ovoj temi,imam jedno pitanje za vas iskusne. Danas sam otisla da pratim folikule, jer se spremam za drugu inseminaciju i dr mi kaze da imam policisticne jajnike. Ja se soknula. Inace, on mi je sad radio prvi put ultrazvuk,a li pre njega me je pregledalo 6 njegovih kolega(jer sam radila i hsg i vec jednu inseminaciju, briseve itd) i niko mi nikada nije to rekao,i da, nemam simptome policisticnih jajnika).Ko je ovde lud, a ko je blesav? I kao, jos se nervira sto mi nisu dali stimulaciju,a njegov kolega mi rekao da ne treba stimulacija, jer mi jajnici savrseno rade Osecam se kao zamorce neko. Da li je neko imao slicna iskustva??? Jel moguce da su mi sad postali policisticni jajnici???(mozda glupo pitanje,al ajde da pitam)
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 18.8.2012 10:40:39
|
|
|
|
degu
|
Jano pco je sindrom i koliko sam ja shvatila to je urođeni poremećaj na nivou celog organizma. Dijagnoza se ne može doneti samo na UZ-a. Jesi li radila hormone? Postoje brojni faktori koji moraju da se slože da bi DR mogao da ti postavi takvu dijagnozu.
|
|
RE: Policistični jajnici 19.8.2012 14:57:55
|
|
|
|
janabons
|
Degu,radila sam hormone(3,12,13,23dan), u redu su,zato sam se i zacudila sto mi je to rekao.Idem sutra ujutru na folikulometriju,pa cu da popricam s njim malo ozbiljnije, jer me je bas sokirao tog dana veliki za sve
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 23.9.2012 13:28:45
|
|
|
|
Nađolina
|
Drage, nova sam ovdje, redovno vas pratim i citam vase postove... Prikljucila sam vam se iz razloga sto i meni treba neka podrska, druga misljenja i lijepe rijeci da me ohrabre za dalje... Naime, imam PCOS i vec 14 mjeseci pokusavam da zatrudnim.... I ne ide... Probala sam sa Dabrostonom, Klomifenom, cak pila kontracepciju prije svega toga kao da regulisem ciklus.... Sad pijem caj od Virka (Vrkute) i nadam se da necu vise svaki mjesec kao do sad nad prokletom jednom linijom :( Kazite mi sta jos, mimo ljekara, da radim i pokusavam pa da mi se desi ... Veliki pozdrav i ljubim vas djevojke moje
|
|
RE: Policistični jajnici 23.9.2012 14:16:54
|
|
|
|
degu
|
Nađolina dobrodošla!!! Prvo da ti kažem da pco nije neka strašna dijagnoza. Ono što trebaš da uradiš je da nađeš dobrog endokrinologa. Imamo ovde PCO-vke iiz BL (koje su pred porođajem ), one će ti javiti kod koje DR-ke da se javiš. Uradi hormone 3.dc i ogtt i insulin, jer često mi sa pco imamo insulinsku rezistenciju. Ako se pokaže da je i ti imaš dobićeš terapiju koja će ti pomoću da imaš redovnije i kvalitetnije ovulacije. Nek tvoj dragi uradi spermogram. Ako je kod njega sve u redu, onda se samo skoncentrišite na tebe i bebica će brzo doći.
|
|
RE: Policistični jajnici 26.9.2012 12:53:47
|
|
|
|
Nađolina
|
Degu, hvala puno na dobrodošlici i lijepim riječima. Još samo da nađemo devojke, moje sugrađanke, koje su uspjele da pobijede pcos i zatrudne i sve ce biti ok... Postala sam vec jako nervozna, panična zašto ne ide... Sutra idem na uzv i ponovni pregled nakon Dabrostona i Klomifena, pa ćemo vidjeti.. Puno pozdrava i poljubaca za sve vas , drugarice :***** Nadam se tibi :*
< Poruku je uredio Nađolina -- 26.9.2012 12:54:16 >
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 26.9.2012 13:13:05
|
|
|
|
Snelle
|
Ja imam policistične jajnike. Nikada nisam radila hormone, niti bilo kakve testove, ali mi je nekoliko različitih ginekologa ultrazvučno potvrdilo da imam policistične jajnike. Nisam mnogo istraživala, ne znam da li ima više vrsta policističnih jajnika, teži ili lakši oblici, ali mi je ginekolog rekao da mi to može biti otežavajuća okolnost da zatrudnim. Plakala sam kao kiša nakon toga. Godinu dana kasnije zatrudnela sam bez ikakvih problema, iako sam bila ubeđena da će to ići jako teško. Posle prve trudnoće, materica mi se zavalila, još jedna otežavajuća okolnost za trudnoću. I po drugi put sam ostala trudna bez problema. Poenta mog posta je: nikada ne gubite nadu i budite pozitivne, sve se da rešiti! Želim vam svima brzo ozdravljenje i brzo zabebivanje
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
TrbusnjaciJedna moja poznanica je bila u 3-em mesecu trudnoce i radila je trbusnjake, a znala je da je trudna. Da li ste vi dok ste bile trudne, ili sad dok ste trudne radile trbusnjake?Ne (
66%)
Da (
4%)
Da, dok nisam znala da sam trudna (
9%)
Nije mi to palo na pemet (
22%)
Ukupan broj glasova: 82Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!