|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
26.9.2012 13:32:47   
madre
snele, a je l imas redovne cikluse? imas li jos koji pokazatelj PCOSa?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1101
26.9.2012 14:06:50   
Snelle
Ciklusi mi NIKADA nisu bili redovni! Zato sam i morala da pijem kontraceptivne pilule Diane 35. Znaci PCOS-a su i akne koje ne mogu nikada i nikako da izlečim, dlačice na određenim mestima, npr. ispod pupka....više neke kozmetičke stvari.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1102
26.9.2012 15:42:55   
World

IZVORNA PORUKA: Nađolina

Drage, nova sam ovdje, redovno vas pratim i citam vase postove... Prikljucila sam vam se iz razloga sto i meni treba neka podrska, druga misljenja i lijepe rijeci da me ohrabre za dalje... Naime, imam PCOS i vec 14 mjeseci pokusavam da zatrudnim.... I ne ide... Probala sam sa Dabrostonom, Klomifenom, cak pila kontracepciju prije svega toga kao da regulisem ciklus.... Sad pijem caj od Virka (Vrkute) i nadam se da necu vise user posted image svaki mjesec kao do sad nad prokletom jednom linijom :( user posted image Kazite mi sta jos, mimo ljekara, da radim i pokusavam pa da mi se desi user posted image ... Veliki pozdrav i ljubim vas djevojke moje

Dobro dosla na forum.. evo ja sam iz BL i imam PCO i trudna sam user posted image
Mi smo godinama pokusavali i sve probali, radili 2 IUI i nista, dok na kraju nisam otkrila da imam insulinsku rezistenciju, pocela piti siofor, malo na dijetu i eto bebice.. user posted image

Slazem se sa svim ovim sto je rekla degu, treba da prekontrolises, a imamo i jednu dobru dr endokrinologa kod koje idemo, i ona ti moze pomoci.. ne znam kod koga ides od ginekologa, ali znam sta ti mogu preporuciti, pa ako te zanima jos sta javi se na pp...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Nađolina)
Direktna veza do poruke: 1103
27.9.2012 22:38:04   
Nađolina
World, hvala ti puno, javim ti se na pp za detalje... :)

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1104
4.10.2012 15:03:32   
Anoniman
Evo i mene, sveže od dr.
Po hormonskoj slici imam školski primer pcos, po UZ je to neki blaži slučaj - ciste su tu, ali nije strašno. Kaže da ih imam oduvek, i ako sam uspela da zatrudnim prvi put, uspeću opet, i da se ne sekiram. Nije mi dao nikakvu terapij, smatra da mi nije potrebna, osim ako mi jako smetaju estetski problemi - bubuljice i maljavost, što je kod mene jako blago, pa smo odlučili da mi ne treba terapija.

(odgovor članu Nađolina)
  Direktna veza do poruke: 1105
4.10.2012 15:23:25   
Snelle
Naravno da ćeš zatrudneti opet, eto i ja sam user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1106
4.10.2012 16:26:05   
Anoniman
koliko sam ja obavestena, uz policiticne jajnike najcesce ide i insulinska rezistancija. mada verovatno nema pravila, jer ja je eto imam, a nemam i nikada nisam imala policisticne jajnike. savetovala bih vam da uradite ogtt sa insulinemijama, da znate imate li je ili nemate. kada se insulin dovede u red uglavnom se i svi ostali hormoni srede, jer on je hormon nad hormonima - najvazniji za celo funkcionisanje organizma.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1107
4.10.2012 18:46:15   
Anoniman
Nikako da se nakanim da to uradim, a već sam dobila packu od moje drage RR drugarice što to nisam uradila. Hvala Macaki, uradićuuser posted image
Snelleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1108
5.10.2012 13:36:38   
milenatea
da vam se pridruzim i ja na ovoj temiuser posted image ... juce sam saznala da imam i ja pcos. snelle i ja sam pila diane 35 prvo god i po, pa pauza pa onda god dana. ne znajuci sta mi je vec samo neredovni ciklusi i cudo sa licem, kao sitne aknice.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1109
5.10.2012 14:22:38   
Snelle
Kako niko do sada nije video da imaš PCOS user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1110
5.10.2012 14:25:54   
madre
to je sve podosta slozeno! npr. ja mislim da imam PCOS, ali oni nece da mi daju tu dijagnozuuser posted image zato sto sam mrsava, nemam akne i testosteron mi je u redu, pa su sve sto ukazuje na PCOS zanemarili zbog toga.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1111
5.10.2012 14:27:33   
Snelle
A odakle ti ideja da imaš PCOS?
Ja sam uvek bila mršava, barem do udaje user posted image user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1112
5.10.2012 14:47:52   
madre
pa ja oduvek imam strasno neredovne menstruacije:
11. maj pa 12. jul pa 28. avgust, a onda od 15. septembra mi ide neka stara krv - vanmestrualno krvarenje... ciklus veoma cesto potpuno izostane i po 2, 3 meseca. plus na sve to imam inverziju LH i FSH hormona, LH mi je tacno duplo veci od FSH sto je skolski primer PCOS-a, na UZ jajnici su mi mikroscisticni.

i mm je bio mrsav kao momak, to znaci da uzivate u brakuuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 5.10.2012 14:49:20 >

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1113
5.10.2012 14:51:20   
madre
i na sve to kosa mi je masna i tankauser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1114
5.10.2012 15:02:47   
milenatea
tek sam sada insistirala da radim hormone jer sam prestala da pijem diane, jer zelim bebu i dobila sam na 48.dan napravim haos dobijem uput za endokrinologa, jer kad ne pijem diane ja sam totalno druga osoba (i ponasanje i izgled- kosa se masti, aknice po licu ledjima i dekolteu) dr mi odradi hormone 43.dc, i ispotavii se da je bio anovoulatoran ciklus, odnos fsh i lh dobar. trazim ja da odradim i 2,3 dc i uzmem rezultate juce fsh 3.5 lh 7.3. eto tako saznajem u 28moj godini da imam pcos i ne mogu da verujem, a uz je uvek bio super.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1115
5.10.2012 15:11:41   
madre

IZVORNA PORUKA: milenatea

trazim ja da odradim i 2,3 dc i uzmem rezultate juce fsh 3.5 lh 7.3. eto tako saznajem u 28moj godini da imam pcos i ne mogu da verujem, a uz je uvek bio super.

koliko ja znam, jedino tada su validni razultatiuser posted image
nemam kod sebe svoje rezultate, ali se secam da je moj FSH oko 14, a LH oko 7.

Direktna veza do poruke: 1116
5.10.2012 15:24:11   
milenatea
da, samo su tada merodavni, ali je dr zelela da vidi zasto ne dobijam. pa tebi nije veci lh od fsh, to ja mislim da ne ukazuje pcos, samo kada je,kao meni, lh veci od fsh onda to ukazuje na policiisticne jajnikeuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1117
5.10.2012 15:33:22   
madre
permutovala sam, LH mi je 14 a FSH 7.

Direktna veza do poruke: 1118
5.10.2012 15:50:15   
milenatea
e onda, na zalost jeste user posted image . jesi bila kod dr sta kaze koja je terapiija a da nisu antibebi pilule. ja tek 11.10 idem malopre sam ga zvala, kaze da ne brinem, resicemo sve. a ja jedva funkcionisem normalno, samo mi je jos to falilo. a da da dodam ja nisam gojazna user posted image i menii je testosteron u redu, estradiol mi je uzasno nizak

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1119
5.10.2012 15:56:20   
madre
napisala sam u nekoj temi sve rezultate, probacu kasnije da nadjem,sad zurim.
za terapiju mi je dao yasmin od kojeg sam krvarila 30 dana, pa mi je rekao da prestanem a ih pijem i uradim hormone za 3 meseca i dodjem ns kontrolu!user posted image
ja ne verujem u tu terapiju kontraceptivnim pilulama, jer cim se zavrsi sve se vrati na staro, a koliko sam uspela da primetim oni za drugu ne znaju! ja ih, recimo, jako lose podnosim, uzasno sam nervozna od njih!

< Poruku je uredio madre -- 5.10.2012 15:57:25 >

Direktna veza do poruke: 1120
5.10.2012 16:04:11   
milenatea
ok, kuckamo kad mozemo, pilule samo trenutno pomazu ali ne daju dugorocne rezultate, citala sam na internetu, necu da pijem pilule i mora mi dati drugu terapiju... moras i ti traziti nesto drugo. meni je sa pilulama super, ali ne mogu da zatrudnim sa njima, user posted image , a ni bez njih, ocigledno je dok mi ne daju neku terapiju. user posted image te jako

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1121
10.10.2012 20:25:15   
VainHope
Drage moje, dobro vece zelim svima, I am new here~
Htela sam da podelim svoje iskustvo sto se tice PCO i mogu Vam reci da mi je mnogo lakse kada znam da ima jos osoba koje imaju ovaj problem, mada iskreno zalim sto nas nema mnooogo manje!
ja imam 28 god, mm 35 i upravo smo krenuli na VTO upravo zbog tvrdoglavih PCO, posle 4 god pokusavanja! Svi hormoni uvek su bili u najboljem redu, sem naravno sporadicnog uvecanog Lh u odnosu na FSH, ali sam isto mrsava i bez maljavosti i bez povecanog testosterona,ali sa onim klinickim jajnicama bez ovulacija i neredovnim ciklusima! Naravno da se dobije uz koriscenje kontraceptivnih pilula, ali avaj..samo dok se piju! A i onaj kome te pilule prijaju neka digne rukuuser posted image , ma ono je da se pretvoris u drugu osobu, od svih tih lekova nekako se promenis! Jedini za koji mogu da kazem da je prijao, a probala sam ih skoro sve, je Yaz..preporucila bih ga svima, cak je i moj ginekolog rekao da je Yasmin najgore ocenjen kod svih pacijentkinja kojima ga je prepisao..Uglavnom, molim Vas od srca za savet.. pretrazila sam tu rubriku al tu odavno niste nije dodavano, ako je bilo ko imao problema sa hiperstimulacijom jajnika u toku VTO neka please napise..user posted image ja sam na gonalu, a doktor me je tako uplasio u vezi sa tom hiperstimulacijom da sam van sebe...Cini mi se da me ovi PCo bas pocinju da nerviraju

Ima trenutaka kada se covek vise plasi zivota nego smrti

Direktna veza do poruke: 1122
10.10.2012 22:18:47   
madre
vainhope, doro nam doslauser posted image
dosta sam se pronasla u tvom postu, isto smo godiste, ni ja nisam dlakava, maljava..., sve u vezi hormona nam je isto, ciklusi neredovni. ali meni nisu dali dijagnozu PCOSa nego, eto, kao nistauser posted image kontraceptive sam jako lose podnosila...
primetices da ja imam dete, sto je cista sreca s obzirom na straobalno neredovne menstruacije, ali imaces ga i tiuser posted image ne znam nista u vezi toga sto tebe zanima, pitaj na temi o vantelesnoj oplodnji, tamo ce sigurno neko znati da ti odgovoriuser posted image
pridruzi nam se i na drugim temamauser posted image i ako se set_is jos necega vezano za terapije, ma bilo cega vezano za ovu temu pisi mi.

< Poruku je uredio madre -- 10.10.2012 22:20:10 >

(odgovor članu VainHope)
Direktna veza do poruke: 1123
10.10.2012 23:07:01   
milenatea
i ja imam 28god, maljavost nigde, cak mi opadaju obrve user posted image . nemam dete,nisam gojazna,testosteron ok, ako sam i ja osudjena na vto, ne znam kako cu to podneti, ali citajuci ovde razna iskustva, osecam snagu ostalih zena. sutra napokon idem kod dr, ne znam kakvu ce mi terapiju dati za pcos, sta mozda i ja da mu predlozim, a da nisu piluleuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1124
10.10.2012 23:57:56   
madre
nemoj mu nista predlagati, doktori size od tih sugestija procitanih na internetuuser posted image ali stvarno! ali obavezno pisi sta ti je rekao, bas me zanimauser posted image
ja sutra idem kod ginekologa, zbog nekog vanmestrualnog krvarenja koje mi traje od 17 septembrauser posted image
bila sam na kontroli pre 2 meseca i sve je bilo ok, mislim na briseve, papa test, kolposkopiju i uz, ali tu definitivno nesto nije u redu.

Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Koje ime vam je lepse?
Maja85bgd

Viktor ili Andrej

Viktor (27%)

Andrej (53%)

ni jedno (20%)

Ukupan broj glasova: 360

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here