|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
11.9.2012 8:40:06   
jance
ma znam, ja ali me to uzasno iznervira, iako ja svaki put ponavljam da mi ne pada na pamet da ga forsiram u bilo cemu. sto se mene tice, on se sasvim lepo i na vreme razvija, lepo jede, aktivan je i zdrav. kad prohoda, prohodace. sa nikim se ja ne takmicim....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 651
11.9.2012 8:45:32   
Anoniman
najnovija svekina teorija: nece ti on tako brzo prohodati zato sto puzi user posted image tesko ce on prohodati jer mu je lakse i bezbednije da puzi...

To je istina, ali šta sa tim? Prohodaće, ali kada bude žurio negde, u početku će se spuštati na kolena jer je tako brže i bezbednije.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 652
11.9.2012 9:09:57   
jance
mislim da je pre svega stvar u tome da se pobije svaka moja teorija o odgajanju i vaspitanju... i onda naravno, ako se moja teorija pokaze kao netacna, onda spominjanje i prozivanje svakom prilikom. jer ja , naravno, nemam prava da pravim greske u vaspitanju.
sad sam malko uopstila stvar, nije geska sto moje dete puzi, a smatram da ne gresim ni sa time sto ga ne forsiram da prohoda...

da, htedoh da se osvrnem na ono: bake su tu da razmaze decu, da im dozvoljavaju ono sto inace nebi smeli kuci da rade. da, to jeste tacno, i ja se potpuno slazem sa time, ali to moze da se primeni samo u situacijama gde bake i deke zive negde dalje, i sa unucima se vidjaju 2-3 puta nedeljno. kad je situacija da su u istoj kuci, ili kao kod nas u istom dvoristu, onda ta teorija bas i ne moze da se upotrebi, jer kako inace roditelj moze da ostane dosledan u vaspitanju, ako to sto roditelj kaze, neko odmah, automatski i sistematski pobije?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 653
11.9.2012 9:16:09   
nata11
Jao Jance ja sam imala tu situaciju sa time da dete prohoda. Ja inace jos nemam dece ali je dosla rodjaka sa malim detetom i moja sveki je bukvalno vukla dete da stoji na noge dok je dete svo vreme cvilelo i pokusavalo da sedne. Neznam kako je ona rodjaka trpela meni je doslo da ustanem i zgrabim dete i stavim ga na zemlju da sedi. Ali pobogu njena deca su prohodala sa 11 meseci.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 654
11.9.2012 14:35:13   
Anoniman
Odlicno - samo kad ne moramo da izvimo zajedno user posted image

(odgovor članu nata11)
  Direktna veza do poruke: 655
11.9.2012 23:01:30   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

najnovija svekina teorija: nece ti on tako brzo prohodati zato sto puzi user posted image tesko ce on prohodati jer mu je lakse i bezbednije da puzi...

To je istina, ali šta sa tim? Prohodaće, ali kada bude žurio negde, u početku će se spuštati na kolena jer je tako brže i bezbednije.

Mislim da nije tacno da ce dete kasnije prohodati jer puzi, vec obratno. Deca koja ne puze ne znaju da se cuvaju kao ona koja su puzala, znaju pri padu da se docekaju na ruke i noge, dok ova koja ne puze padaju najcesce direktno licem na pod. Puzajuca deca su mnogo stabilnija pri prohodavanju i sigurnija. Lazar jeprohodao sa 10.5 a deca mojih drugarica koja nisu puzala sa 14 meseci. S tim sto je jedan pokusao da hoda sa godinu dana, pa posto je padao, sam je poceo da puzi i sa 14 se podigao i prohodao.

Sto se tice teme, imam divnu sveki i odlicno se slazemo. 4-6 meseci u toku godine zivimo zajedno. Izuzetno postuje sve moje zelje vezane za podizanje dece i nikada mi se nije usprotivila, a ja opet se cesto savetujem sa njom o svemu.

Imali smo par rasprava, ali to je zato sto ja imam kratak fitilj i tesko ocutim kada me nesto nervira, ali to su uglavnom bile rasprave iz gluposti jer imamo razlicita shvatanja vezana za politicke dogadjaje u nasoj zemlji a i svetu user posted image . Ona zna malo oko toga da davi, ja kuliram, kuliram, pa kada puknem pocnem da deklamujem user posted image

Uglavnom, mnogo je volim i jedini kamen spoticanja izmedju nas je moj svekar koji je bolestan i koji nam svima kida zivce, pa pucamo jedni na druge. Ali, sta da se radi, ne moze ni sve da bude savrseno.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 656
11.9.2012 23:04:06   
Anoniman
Deca koja ne puze ne znaju da se cuvaju kao ona koja su puzala, znaju pri padu da se docekaju na ruke i noge, dok ova koja ne puze padaju najcesce direktno licem na pod. Puzajuca deca su mnogo stabilnija pri prohodavanju i sigurnija.

I to je tačno, ali deca koja puze se često spuštaju na kolena i kada već kao prohodaju, jer tako brže stižu do cilja. Dok deca koja ne puze, kada se dignu na noge, piče na nogama, i nemaju taj momenat "unazad".
Ja probala oba, pa iz iskustva kažem. No, kada bih birala - neka puzi!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 657
11.9.2012 23:06:46   
Yula
Slazem se, mada ni to ne mora biti pravilo. Ali da ne offujemo temu user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 658
11.9.2012 23:16:22   
Sesilija 83
trenutno rezimo jedna na drugu oko slave grrrrrrrrrruser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 659
12.9.2012 0:31:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Deca koja ne puze ne znaju da se cuvaju kao ona koja su puzala, znaju pri padu da se docekaju na ruke i noge, dok ova koja ne puze padaju najcesce direktno licem na pod. Puzajuca deca su mnogo stabilnija pri prohodavanju i sigurnija.

I to je tačno, ali deca koja puze se često spuštaju na kolena i kada već kao prohodaju, jer tako brže stižu do cilja. Dok deca koja ne puze, kada se dignu na noge, piče na nogama, i nemaju taj momenat "unazad".
Ja probala oba, pa iz iskustva kažem. No, kada bih birala - neka puzi!

u nasem slucaju je tacno da kasnije prohodaju deca koja puze. K je puzala odavnoo i mislim da je to razlog sto joj se uopste nije zurilo da hoda - svuda je stizala. ona je puzala kao metak, nismo mogli da je stignemo i puzala je po celom stanu. jedino kada smo napolju trazila je da hoda, samo iz razloga jer se dosadjivala u kolicima. po kuci samo puzanje. sad je prohodala (sa 13 meseci), fino hoda, ali kao sto rece tash kada treba da negde brzo stigne spusta se na pod i puzi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 660
12.9.2012 0:35:31   
Anoniman
da pohvalim sveki.. ostavila nam zimnicu, kompletnu! user posted image prosle godine je to isto uradila, jer sam ja bila trudna..ove godine smo se ponovo izvukli, iako sam obecala da cemo doci bar kada se peku paprike, ali nije dozvolila. gledacu da sledece jeseni ponovo budem trudna. user posted image kuvala je i za K posebno ajvar, bez konzervansa i pl. patlidzana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 661
12.9.2012 10:17:04   
Ana RR
Otišli smo u off potpuno, ali evo i mog iskustva. Marko je propuzao sa nepunih 8 meseci, sa 10,5m je prohodao i od tada mislim da ga nisam 5 puta videla da puzi, sem kad se nešto izmotava na podu pa puzi unazad user posted image on je jedva dočekao da stane na noge i puzanje ga više nije interesovalo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 662
12.9.2012 11:20:52   
bratzz
Moja sveki je zmija otrovnica, kolko god se trudim da budem korektna prema njoj ona me svaki put podseti da ne treba da se trudim.
-Juce sam siznula od nje, uzela je dezedorans star 7-8 godina i prskala ga milici direktno na kozu ispod brade ja joj kazem, ne moj, a ona opet i kaze prazan je ja joj pokazem da ima a ona ce mene ma nema to je malo ostalo i opet uze i naprska joj, ponasa se kao da sam slepa i da ne vidim da je dezedorans pun, posle toga je milicu svrbeo vrat pa sam moralada je perem a ona odma trci zamnom u kupatilo da vidi sta radim. Odvratna je imam utisak da uopste ne voli Milicu, uzasno laze, nista joj ne verujem i ne bi smela Milicu da joj ostavim na cuvanje, znam da bi uradila sve suprotno od onoga sto bi joj rekla, prosto nemam poverenja u nju. Odvratna je. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 663
12.9.2012 15:56:25   
jole82
Da odem i ja na kratko u off...
Ja sam prohodala sa 18 meseci, a progovorila sa 8...(alapaca sam i dan danasuser posted image )...
A sto se tice motorike i koordinacije...bavila sam se aktivno i vrlo uspesno raznim sportovima (odbojka, kosarka, kick box) od 8 do 22 godine...Moj brat prohodao sa 10 meseci...i dan danas ima 2 leve noge
Eto malo extrema i tako da sve svekijevske "teorije" padaju u vodu user posted image

A mojoj svekrvi ...koja je danas saznala da nosim devojcicu...prvi komentar je bio.."Joj samo kad bi jos imala plave oci na mog sina"user posted image ...(ljubi ga majka)..posto ja imam tamno smedje...
Pa kad sam joj rekla sta sve moze do tada da se desi, pa i po rodjenju...pa joj nabrojim autizam, cerebralnu paralizu..i da mi je najbitnije da dete bude zivo i zdravo, u punom smislu tih reci...ispravila se, kao ona je to u brzini rekla...a znam da joj se plave oci i dalje vrte pred ocima...Mislim dakle???

Enyoj the silence!

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 664
12.9.2012 16:01:48   
NadaR
Dosta više off-a user posted image

Prvi koraci - KLIK

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 665
12.9.2012 16:03:28   
jole82
Evo evo...samo pola mog polja je off...user posted image
Ostalo je vrlo in user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 666
12.9.2012 16:07:10   
bice devojcica
Mene moja izludjuje u zadnje vreme,voli samo musku decu,kreten

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 667
12.9.2012 16:10:35   
jole82
Pa onda nek se besi...posto je i ona zensko user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu bice devojcica)
Direktna veza do poruke: 668
12.9.2012 16:18:28   
bice devojcica
E bravo,nasmeja me sad,bas takouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 669
12.9.2012 16:20:10   
nata11
Spomenuste zimnuca moja je otisla u goste pa ja pakujem povrce i zimicu (ajvar mi ne pada na pamet da kuvam neka dodje pa neka ga kuva). Ali ce zato oabvezno kao i uvek kad bilo sta napravim da upadne u moju kuhinju uzme i deli rodjacima. A sto svaki dan menja misljenje i price, kako vetar dune to je pa tek druga prica. I da ima veoma zanimljivu filozofiju: ocekuje se da joj placas sve racune naravno a onda ti ona kupi jednu majcu od 300 dinara i narednih 6 meseci svima prica kako ti je kupila majcu, nema veze sto ti njoj placas racune svaki mesec po 5.000.

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 670
13.9.2012 8:53:36   
jance
moja nas je sinoc sacekala kad smo stigli kuci, da nam saopsti kako je narucila 10kg paprike i kako ce ona za vikend napraviti pindjur na NJEN nacin... cisto da mi pokaze kako je NJEN nacin bolji nego moj. mislim se, bole mene briga savrseno, ja sam si sebi napravila 3 tegle pindzura kakav ja volim, na moj nacin, bez pecenja, i puno posla, a ti izvoli pa peci paprike na talandari ceo dan, mi u tome ucestvovati necemo. i da ona ce naravno sigurno staviti konzervans u njen, jer mora, posto ce se sva nasa zimnica ( u koju nismo hteli da stavljamo konzervans) pokvariti jako brzo....

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 671
29.9.2012 13:32:12   
marince1
Zadnjih nedelju dana starije dete nece da me pogleda,nece da dodje kod nas na sprat uopste,samo je sa njom.
Kad ga poljubim place,kad ga zagrlim vristi,srce mi se cepa. user posted image Nije bio takav do sad,pokazivao ljubomoru kad je beba dosla,ali ne ovako...

Elem ,teram ga ja da idemo kod mog tate,kog je on obozavao,a on kaze
-necu, ja ne volim *****(mog tatu).
-a koga volis?
-samo ***** i **** (sveki i svekra)
-nemoj sine tako,to nije lepo,ko te to naucio?
-naucila me ****(sveki) user posted image

Jutros ga molim da ide samnom u igraonicu,sa mu kupim slatkise,da mu kupim igracke,nece da cuje,histerise i kaze

-ja tebe mama ne volim,volim samo ******** (sveki i svekra)Meni krecu suze i pitam ga zasto ,a on kaze ,naravno

-to me ,(pogadjate,sveki) naucila .

Popizdela sam,kakav je to nacin,i kazem joj ,jer znam da to lici na nju,to je radila drugom unucetu od cerke,a ona se kune da nije i zvala svekra da dodje kuci,jer se mnogo potresla.
Cim je on dosao,pocela da place i da se trese,jer je bezobraqzna snajka napala i naravno srucili zajedno drvlje i kamenje na mene.
Mm je na poslu,ali juce kad j cuo D. da to prica rekao je dA to lici na njegovu majku.

Ja vise nemogu ovako,to je folirant nebeski ,gde ce joj dusa user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 672
29.9.2012 13:43:57   
anajid
Joj to bi i moja vrlo rado napravila samo sto je daleko od mene 400 km pa se vidimo 2 puta u godini.Ne mogu da shvatim zasto svekrve imaju potrebu da "prisvajaju" dete sebi?Zasto je toliko tesko postovati nase arsine u vaspitanju i jednostavno biti baka,poigrati se,ispricati pricu itd.
Tako mi kad se vidimo,kazem,dva puta u god moje dete za jedan dan se izvrne na glavacke i bezi od mene i mog muzauser posted image

Kakvi su to fazoni?

Da dodam njenu reakciju kad je cula za blizance "za mene je Andrija-Andrija".Kao druga unucad ce biti na drugom mestu.
Ajd zdravo budalo,kakvo glupo razmisljanjeuser posted image

< Poruku je uredio anajid -- 29.9.2012 13:47:23 >

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 673
29.9.2012 13:44:53   
Dona Summer
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 674
29.9.2012 13:46:05   
marince1
Anajid i ti i ja cemo biti svekrve,ali nikad ovakve

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here