|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić!
7.9.2012 19:06:26   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: Modessty

Mi smo danas imali baš lud dan. Jutros je sam tražio da obuje patike dok smo se spremali zapokret. Nije plakao uopšte do vrtića. E kad smo seli da se presvlsačimo u hodničiću ispred sobe, jedna devojčica kojoj je drugi dan plakala je užasno i sva deca se uznemirila pa i Danilo. Sam je ušao u sobu, ali pošto su vrata ostala otvorena okrenuo se i video devojčicu kako urla i potrčao nazad ka meni sav uplakan. Zagrlim ga i pitam šta je bilo a on kaže uplašio se što plače devojčica. Smirim ga i objasnim mu da je njoj sad malo teško ali da oni svi treba da je uteše. Poljubimo se i on se okrene i ode. Zatvorim vrata i kažem ženi da da ćerku vaspitačici u ruke odmah i bez oklevanja. Ona da dete a ja je zagrlim i izvedem van. Volela bi da se neko meni tako našo user posted image
Inače je bio dobar sem što nije jeo ništa sem hleba

bravooooooo.. user posted image srecica user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1726
7.9.2012 21:35:20   
sanji
Dobro je Mod! Još malo i skroz će se navići!
Evo i naš izveštaj petog dana. Una ušla sama bez plakanja, Vanja zaplakala na vratima od sobice ali jako brzo prestala. Kaže da su bile super.
E sad ono što mene nervira. Kažu da su fenomenalno prihvatile i aktivnosti i decu a kad ih pitam kad ćemo produžiti boravak stalno je odgovor idemo još malo ovako. Danas je izjavila da će videti od ponedeljka da produže pola sata. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne žurim da se rešim dece ali ovako se nećemo privići do nove godine. Druga stvar koje se plašim je da će se navići da ja brzo dolazim i donosim klopu (još nisu jele tamo pa jedemo čim izađemo) pa se tek onda neće ni truditi da probaju bilo šta od hrane što im nude! I budu užasno žedne kad ih pokupim. Valjda ih grupno jednom, dvaput nude pa ko pije vode pije. Ja sam njih naučila da im je voda uvek na oku i one piju dosta vode ali po malo ceo dan. Plus od ponedeljka je druga vaspitačica koju naravno nisu upoznali jer svaki dan odu kući pre nego što njoj smena počne! user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1727
7.9.2012 22:20:04   
bratzz

IZVORNA PORUKA: vonavoj

user posted image ja imam metod za zakopcavanje bodica kad je na nosi,na rame ga zakopcam,jedna strana preko stomaka,druga preko ledjauser posted image

Ovo sam primenjivala u pocetku a sad M sama vadi bodi iz nose cim sedne, srce moje pametnouser posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1728
7.9.2012 22:44:41   
Modessty
sanji možda je zaista bolje da ostaju do ručka makra, tj da ih skupljaš pre spavanja. Ja sam insistirala da se to malo ubrza jer od ponedeljka radim, a podržala me trijažna sestra.

A sad da vas pitam za savet. Danilo je u vrtiću sam jeo supu, a pre nekoliko dana je sam jeo čokolino kad smo bili kod naših prijatelja (zajedno sa njihovim klincem). Kući ni u ludilu neće da jede sam. Evo i večeras kad smo bili u kafiću sa prijateljima terao me da mu ja dajem keks. Razumem ja da se on sad mazi ali zar ne bi bilo dobro da ga i ja kod kuće teram da jede sam? Ili da sačekam da se još malo navikne na vrtić. da mu ne bude previše promena odjednom.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1729
7.9.2012 22:51:42   
bratzz
Mod imam isti problem, nisama ne znam sta cu. Posto nista ne jede u vrticu, kuci dobije prvo supu pa ako to pojede ili ne zavisi kako kad, dobije meso ili sta vec, sto obicno i ne proba pa tek onda dobije hleb. Hranim je ja, dok je bila mladja jela je sam bez problema a sada kada ume samda jede prosto nece i ja ne umem da je nateram i mnogo se nerviram zbog togauser posted image . Meni nije tesko da je hranim , vremenom ce opet poceti sama ali mi je trenutno jako vazno da pojede bilo sta pa ni nepravim pitanje sto ne stavlja sama hranu u usta sve dok zeli da zine da bi joj ja nesto stavila.

< Poruku je uredio bratzz -- 7.9.2012 22:54:00 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1730
7.9.2012 23:06:30   
jovicaa
aleksandar nista nece sam da jede, stalno ga hranimo i mi i vaspitacica

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1731
8.9.2012 6:35:44   
Jeca*
Luka maltene oduvek u vrtiću jede sam a kod kuće smo ga hranili mi. I meni to ne smeta. To je neki vid druženja njega i nas pa kad već po 8-9h nismo sa njim u toku dana, onda bar možemo zajedno da ručkamo. NAravno da je vremenom počeo i kod kuće da jede sam, ali i sad se vrlo vrlo često desi da ga ja hranim. Kaže mi ladno: mama ti me hrani. Ja mu na to kažem da u vrtiću jede sam, a on naravno uvek ima odgovor: u vrtiću da, ali kod kuće možeš ti da me hraniš user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1732
8.9.2012 8:25:42   
Brand new mama
I mi smo krenuli od utorka,ali kazu da privikavanje traje u ovom vrticu oko 3 nedelje.Dok sam ja tu-on je OK,ni ne trazi me,a uopste nisam u istoj prostoriji.Ali cim odem,ar do prizemlja-krece vriska za 10 minuta.Juce sam napravila gresku-fino se igrao,cak je ucestvovao u ostalim aktivnostima sa drugima,pio vodu iz case...i pomislim ja,kao da ne budem helikopter mama,ja ga pitam da li mama moze da ode do prodavnice na 20 min. on se slozi,kao sve cool,kad sam stigla-on u panici(zene nisu imale moj broj mob-a')I tako,zao mi je sto sam ga bez veze uspanicilauser posted image .Njemu je tesko i zbog nove sredine,niko ga do sad nije pazio sem mm i mene,jos novi jezik(okruzen je on nemackim,ali ja ne zelim da ga govorimo u kuci,mislim da je najvaznije da pravilno nauci maternji,da ne bi imali mis-mas kombinacije).Vrtic je sladak,tete su drage(ne pekmezaste,vec drageuser posted image )

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1733
8.9.2012 8:51:58   
minavb
Blago tebi Jecouser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 1734
8.9.2012 8:55:54   
Jeca*
u kom smislu blago meni?

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1735
8.9.2012 9:05:42   
minavb
Pa sto jede sam u vrticu. user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1736
8.9.2012 9:08:21   
Jeca*
Sva deca vrlo brzo počnu da jedu sama u vrtiću. Ma koliko to nama bilo nezamislivo. Videćeš. To ih vrlo brzo nauče i to je neminovnost. Ma deca su, kad mi nismo pored njih, mnogo sposobnija nego što mi mislimo!

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1737
8.9.2012 9:11:35   
minavb
E ako sva vrlo brzo jedu sama, onda ja nemam razloga za brigu.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1738
8.9.2012 9:13:34   
Jeca*
Pa jel ti neko rekao da treba da brineš? naravno da nemaš razloga za brigu user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1739
8.9.2012 9:19:08   
minavb
Niko mi nije rekao, samo eto, Vanja ni vodu ne pije sam.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1740
8.9.2012 9:24:12   
Jeca*
Zato sto ima tebe da mu je das. Kad bude bio "sam" u vrticu i kad vidi kako druga deca piju sama nece imati izbora nego ce morati da pije sam vodu jer ce biti zedan. Isto kao sto je meni i sad nezamislivo da moj sin ponekad u vrticu sam obrise guzu, ali to jeste tako.

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1741
8.9.2012 9:29:12   
minavb
Jeco, znas i sama da je Vanja malo drugaciji sto se toga tice. Njega zanima da brlja sam po hrani i picu, ali nikad sam nece prineti ustima, to moram ja. Nije to zato sto ima mene.user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1742
8.9.2012 9:32:18   
Jeca*
Znam ja da je on malo drugačiji, ali kažem da vremenom u kolektivu sva deca moraju biti ista, mislim da tamo neće moći da bude drugačiji. Možda u počettku, ali vremenom će morati da se uklopi jer za godinu dana će ih biti 30 u grupi

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1743
8.9.2012 9:35:56   
minavb

IZVORNA PORUKA: Jeca*

u kolektivu sva deca moraju biti ista, mislim da tamo neće moći da bude drugačiji

Sta to znaci, ako ne prevazidje averziju, ...?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1744
8.9.2012 9:39:30   
Jeca*
Pa ja se nadam da će je brzo prevazidji. Ne verujem da će moći da bude gladan od 7h do 16h ili sl. Hraniće ga vaspitačice u početku, ali jedna vaspitačica na toliko dece neće moći da hrani samo njega, nekad će morati neko novo dete malo više nego njega, nekad će biti da mu je vaspitačica na odmoru (obično leti i oko nove godine) pa spajaju grupe pa bude jedna na 20 dece. Onda definitivno neće imati vremena. U vrtiću je mnogo surovije nego kod kuće, naravno, i ja mislim da deca vrlo brzo skontaju da moraju da prevazidju neke svoje strahove i navike da bi "opstali". Ali ma koliko ovo zvuči surovo ja i dalje mislim da je to mnogo bolje za decu jer će se bolje pripremati na ono što ih čeka u životu

Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1745
8.9.2012 9:42:10   
minavb
Imaju dve vaspitacice i ima ih 17. Nek on uopste pristane da ostaje tamo, spava, i to ce biti uspeh z apocetak. Moja Dunja koja sasvim lepo jede kod kuce, u vrticu nikad ne jede nista osim voca, hleba i ponekad pasulja. Prosto nece. Ima 5 godina, u vrticu je od svojih 18 meseci.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1746
8.9.2012 9:50:20   
anajid
Andrija jede sam vec dugo vremena i kod kuce i u vrticu.On nece da ga neko drugi hrani.Jeste da prospe ponekad ali dobro,meni ne smeta.
Nismo ga mi ucili nesto posebno,jednostavno je takav.Mozda ima veze i to sto je krenuo u jaslice od 1,5 god a bio je medju najstarijom decom,pa mozda ni tete nisu imale vremena da ga hrane.
Uglavnom veliko je olaksanje kad hoce sam da jede,tako bar znam da se i u vrticu najede,ne ceka hoce li teta sticiuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1747
8.9.2012 15:13:56   
jovicaa
aleksandar isto hoce samo da brljavi po hrani, nema sanse sam da jede. to sto kaze mina ni vodu nece sam da pije, moramo mi da mu nagnemo ili dodamo ako je flasica sa slamcicomuser posted image
znaci ne mogu ni da zamislim da ce jednog dana jesti sam.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 1748
8.9.2012 15:39:25   
LillyT
Moja Lara je bila gotovan za sve, sve da joj se doda, prinese, navrne, ne daj bože da se pomuči sama... Sada insistrira da jede sama (citiram, ja sama jede, ja sve pojest). Jaslice su je dosta promenile, tamo sve jede, kod kuće izvoljeva, kada je pitam šta joj se jede, ona kaže da ona to ne zna.
Što se tiče tuča, ranije je dolazila kući sa ujedima i ogrebotinama, da bi se posle skoro 8 meseci, skroz promenila, od mirnog deteta, postala je ratoborna, što je meni bilo nezamislivo. Kažu vaspitačice da ne udara prva, ali da sada ako je neko dira, da zna da vrati jako. Valjda će te tuče prestati kada krene u vrtić, kontam da je tamo drugačije.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1749
10.9.2012 10:15:56   
mihi
Jutros plače od kuće ka vrtiću, sav se naduo ima i crvene fleke po licu. Dolazimo tamo opet plače, presvlačim ga i ulazi u sobu ja polako odlazim i bacim pogled kroz staklo sedi za stolom i priča sa drugaricom...... Neće da ruča baš ništa kaže sve je bljak ali dobro proći će i to. E da zaboravih od drugog dana ostaje od 8 i 30 do 15, spava bez problema u vrtiću.

< Poruku je uredio mihi -- 10.9.2012 10:19:00 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Nutricionista otkrila koje namirnice ne bi...
Da li ste znali da postoji nekoliko uobičajenih namirnica koje mnogi roditelji treba da zaborave kada je reč o jelovniku...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here