Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 5.8.2012 23:18:53
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.8.2012 0:49:26
|
|
|
|
Sanchy
|
Dr mi rece danas da su u ovom periodu grcici najintenzivniji pa me interesuje kad se taj taj period zavrsava ?Zaboravih da je pitam...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 26.8.2012 17:11:06
|
|
|
|
soni
|
jel moram da dajem bebi 25 kapi espumisana pre svakog obroka ili je to previse???
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 11:40:49
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
I moja beka je imala jake grceve prvo su se javljali u po podnevnim satima pa sam joj davala Bio gaju kapi i nakon dva dana ona ih vise nije imala.Kada sam potrosilu jednu kutiju sacekala sam par dana i nisu se vratili.Evo sada ih opet ima i to samo uvece ali opet joj pomazu kapi i opet je nasmejana i vesela beba.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 13:05:24
|
|
|
|
Sanchy
|
Dajes li biogaiu direktno i z frizidera posto pise da se tako cuvaju ili ih malo zagrejes u ruci recimo.?Lepo pise mda moraju biti hladne ali mama me je bacila u rebus ne da mi da mu dajem direkt iz frizideramdamne bi prehladio grlo pa me zanima kako vi ostali dajete
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 13:08:28
|
|
|
|
Anoniman
|
To je suviše mala količina da bi dete zabolelo grlo, ja sam držala malo u ruci koliko mi je trebalo da ih promućkam i da se zagreju tek toliko da lakše izlaze kapi jer se u frižideru zgusne, kad je dobro ptomućkano kapi su beličaste, ako su bezbojne znači da treba bolje da se promućka bočica pre sipanja.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 13:15:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne mislim da deci išta može da se desi od hladnog. Moji obojica piju sokove direkt iz frižidera, i Bio Gaia, i antibiotike...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 13:28:08
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja Neveni dajem sve iz frižidera direkt, počev od jogurta a od kako smo pili probiotike i sok koji do tad nisam davala, pravo iz frižidera, sladoled grize i nikad nije imala problema sa grlom.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 13:36:12
|
|
|
|
jovicaa
|
i mi isto. sve direkt iz frizidera, pre sam mu malo kao grejala, a sad ne. nema sanse od pet uljanih kapi da prehladi grlo, morala bi beba da popije vecu kolicinu.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2012 14:35:07
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Iz frizidera malo ugrejem u ruci ali nisu kapi toliko hladne da bi im bilo nesto bar mojoj bebi nije.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2012 19:33:18
|
|
|
|
ivbo
|
i mi smo koristili bio gaju - 5 kapi direktno iz frizidera,bez ikakvog zagrijavanja,nije bilo nikakvih problema.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2012 19:46:06
|
|
|
|
New Mom
|
Ja sam stavljala 5 kapi u kašikicu i sačekala nekoliko minuta i onda davala.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 2.9.2012 20:31:01
|
|
|
|
ica82
|
Mi smo direkno iz frizidera i direkno iz flasice u usta (bas ih je voleo ), ali nismo pet odjednom, vec pre podoja po jednu ili 2 kapi, pa rasporedimo u toku dana da bude 5 (tako nam babica rekla) i super smo zadovoljni bili
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 3.9.2012 18:53:37
|
|
|
|
ivbo
|
Mi smo bas imali problema sa grcicima,ali od svega sto smo probali Bio gaya je dala najbolje rezultate.Grcevi nisu skroz nestali,ali su bili znatno manjeg inteziteta i krace trajali.A te kapi su mom sinu regulisale i stolicu,jer je imao zatvor i po deset dana,i mada nam je pedijatar rekao da je to cesta pojava kod dojenih beba,bilo je strasno,ali sa upotrebom ovih kapi i to se regulisalo .
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.9.2012 9:34:11
|
|
|
|
marince1
|
Od koliko (mislim na starost bebe) ste davali caj za grceve? Ja sam dala jako razblazen bibilibi Dunji prekjuce ,ima 10 dana idimala je malo redju stolicu.Da nije mozda zbog toga?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 4.9.2012 10:06:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam davala BioGaia kapi one mogu od prvog dana.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 7.9.2012 14:22:13
|
|
|
|
zvrk.mrvica
|
malena sa 9 dsna i vec joj poceli jaki grcevi meni ne savjetuju ni espumisan kapi ni caj od komoraca do navrsenih mjesec dana ?????? pomoc
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 7.9.2012 14:48:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Nas je spasila BioGaia. Pet kapi dnevno (svih 5 odjednom), malo mleka na kašičicu i kapi na mleko da se ne razmažu po kašičici pa dobije pola doze. Trerba strpljenja jer im treba 5 do 7 dana da počnu da deluju ali su odlične, na bazi su majčinog mleka i mogu od prvog dana. Potpomažu sazrevanje crevne flore i potpuno su prirodne. Ne postoji rizik od predoziranja.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 14:33:43
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Koliko bibilibi caja dajete bebi dnevno? Moj bi popio i citavih 100ml, pa ne znam da mu nije to puno. On sad ima mesec i 4dana.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 17:13:54
|
|
|
|
red3lilu
|
Meni je Nidžo znao popiti toliko...Sara neće ni vodu a kamoli čajić
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 21:47:19
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Ja mu nudim nekoliko puta dnevno pa on popije svih 100ml. On tog caja bas prducka ali bolje i da izbaci to iz sebe nego da ga muci stomacic. Jeste li moyda primetile da vam bebe imaju od njega svakodnevno stolicu? Moj je na pocetku imao svaki dan ali u poslednje vreme jednom u 2 dana. Pocela sam da mu ga dajem od cetvrtka.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 21:56:13
|
|
|
|
jovicaa
|
ja ne bih davala bas puno caja, prepuni su secera, svi ti protiv grcica. pokusajte sa kapima, nama je jako pomogao espumisan, ali on da bi delovao mora redovno da se daje.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 22:13:20
|
|
|
|
red3lilu
|
Sara je imala najviše grčića prvih 2 nedelje, u trećoj smo počeli sa Espumisan kapima, ali ja joj dajem samo jednom dnevno i to uveče 25 kapi. Preključe sam počela da joj dajem Bio Gaia kapi svako jutro ide po 5 kapi. Od gaje se ukenja za medalju to sam sigurna 100%...grčevi se jave samo ako alavo sisa i cokće kad sisa ili ako ne podrigne a ostane joj vazduha u stomačiću... Nidži smo nudili čaj i pomagao mu je jer smo dosta rano prešli na dohranu...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 22:22:17
|
|
|
|
jovicaa
|
espumisan da bi delovao mora da se daje posle ili pre svakog podoja, ne mogu da se setim. ali mora da se daje minimum pet puta dnevno, nama je pomogao ali tek kada smo ispostovali pet puta dnevno.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.9.2012 22:26:50
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern Ja mu nudim nekoliko puta dnevno pa on popije svih 100ml. On tog caja bas prducka ali bolje i da izbaci to iz sebe nego da ga muci stomacic. Jeste li moyda primetile da vam bebe imaju od njega svakodnevno stolicu? Moj je na pocetku imao svaki dan ali u poslednje vreme jednom u 2 dana. Pocela sam da mu ga dajem od cetvrtka. I mi pijemo taj caj,medjutim vise iz razloga sto mu se svidja a vodu nikako nece pa ajde inace ne pomaze mu mnogo...50 ml dnevno popije,inace i kod nas je stolica pocela da bude svakog drugog treceg dana ne znam ima li to veze sa cajem ili ne...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Koje je lepse?dana8Koje je lepse? Jako se dvoumim pa trazim pomoc :)Vuk (
41%)
Damjan (
25%)
Luka (
34%)
Ukupan broj glasova: 131Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!